Evet arkadaşlar en güzel pilavı ben yaparım diyen varsa tarifini yazsın, yarın denicem ilk defa pirinç pilav yapmayı :)
Tarif her yerde aynıdır önemli olan ayarını tutturmak...Ben iyi yaparım ama suan tarif veremem bende gugıldan öğrenmiştim zamanında...
abin varken kime soruyorsun hıı az pilav yapmadım mı sana gözün doysun
pilava safran mı koyuyorlar yoksa gerçek sade yağ mı..kavacık'taki kuru fasulyecide yemiştim ne pilavdı beee..fasulyeler başım kadar büyük pilav ise sarı ve aşırı lezzetli..oy ne canım çekti yaa
Dün patatesli havuçlu, mısırlı yaptım çok güzel oldu. patates ve havuçları küçük küçük küp küp doğra. Öncesinde 1 bardak pirinci sıcak suda ıslat. doğradıklarında yağda biraz öldür. pirincin suyunu süz. patatehavucun üstüne at ve biraz ateşte çevir. 1 bardak pirince 1,5 bardak kaynar su kat. suyunu çekmeye yakın tadına bak sertse biraz daha su kat. istersen mısır da katabilirsin.
Koyduğun pirince göre su koyman gerek. Yoksa lapa olur yenmez. Pilavda ayar ondadır. Lezzet için şehriye veya garnitür seçimi. Birde Knorr un şu Tavuk tabletlerinden bitanesinin yarısı kadar.
pirinç * 2 katı su formül bu pirinçler yıkanır süzülür
yarım bardak şehriye kavrulur
2 bardak pirinç kavrulmuş şehriyeye katılr bi çevrilir, üstüne 4 bardak soğuk olmayan su koyulur ağzı kapatılır
10dakkaya tamam,
bitince kapağını kapat biraz suyunu çeksin
pirinç de ya baldo ya kırık pirinç olsun (bence baldo) afiyet şeker olsun
Önce iki tavuk budunu haşlarsın, sonra bir yayvan tencerede 1,5 çay bardağı arpa şehriye tereyağ ile kavrulur pembeleşinceye kadar. Sonrasında önceden yıkadığın iki su bardağı pirinci kavrulan arpa şehriyeye eklersin, 1 dakika karıştırarak kavurursun. Üzerine 3 su bardağı tavuğun haşlanmış suyunu dökersin. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişir, sonra ocağın ufak gözüne al, kapağın altına havlu da koy. 10 dakika daha pişir.
tane tane olması icin limon suyuda ekleyebilirsiniz takribi 3/4 limon yeterli
pirinclerin ustundeki nişastayıda alırsan daha bi guzel oluyo..oda nasıl oluyo dersen pilavı yapmadan 1 saat once fln pirincleri sıcak suya koy uzerinede tuz at. saatte onemli degil aslında sabah ıslat aksama yap farketmiyo cok..zaten geri kalanları arkadaslar solemis.
pilavda 2 tane püf noktası vardır. pirinci yağa atınca iyice kavuracaksınız yüksek aeşte hızlı hızlı, sıcak su ekleyeceksiniz (bazı bayanlar biliyom soğuk su ekliyo sünepenin paçozun önde gidenleri:)
işte en büyük ipucu sıcak suyu ekledikten sonra yüksek ateşte kapağı kapalı olarak 1 dakika kaynatın bununla beraber pirincin miktarına göre 1 kaşık tuz 1 kaşık şeker ekleyin. bi karıştırın. 1 dk kaynadıktan sonra en düşük ateşte kapak kapalı bırakın. pirincin ne su çektiğini biliyosanız da bilmiyosanız da suyu normal ekleyin az boyunu geçsin vakit ilerledikçe suyu çektikçe tekrar su eklerseniz istediğiniz kıvama daha kolay gelir
quote:
Orijinalden alıntı: owin
pirinç * 2 katı su formül bu pirinçler yıkanır süzülür
yarım bardak şehriye kavrulur
2 bardak pirinç kavrulmuş şehriyeye katılr bi çevrilir, üstüne 4 bardak soğuk olmayan su koyulur ağzı kapatılır
10dakkaya tamam,
bitince kapağını kapat biraz suyunu çeksin
pirinç de ya baldo ya kırık pirinç olsun (bence baldo) afiyet şeker olsun
yalnış o BULGUR * 2 katı su olacak... Pirinç pilavı * 1,5 katı su konulur....
ayrıca pilavı kavurup suyunu attıktan sonra sırası ile TUZ, 1 tatlı kaşığı ŞEKER ve 1 DAMLA LİMON konur...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme