Şimdi Ara

En güçlü yapay zeka modeli GPT-4 genel kullanıma açıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • En güçlü yapay zeka modeli GPT-4 genel kullanıma açıldı
    Popüler yapay zeka şirketi OpenAI, kısa bir süre önce "başarılı ödeme geçmişi olan" tüm mevcut OpenAI API geliştiricilerinin GPT-4'e erişebileceklerini açıkladı. Şirket, bu ayın sonuna kadar yeni geliştiricilere erişimi açmayı ve ardından "bilgi işlem kullanılabilirliğine bağlı olarak" erişim sınırlarını yükseltmeyi planlıyor.



    OpenAI yayınladığı blog yazısında Mart ayından bu yana milyonlarca geliştiricinin GPT-4 API'sine erişim talebinde bulunduğunu belirtiyor. GPT-4'ten yararlanan yenilikçi ürün yelpazesinin her geçen gün büyüdüğünü ifade eden firmanın bu alanda rekorlar kıran ChatGPT’nin arkasındaki şirket olduğunu da belirtelim.



    Çok daha gelişmiş özellikler



    GPT-4 modeli, halihazırda herkesin erişebildiği ve kullanabildiği ücretsiz ChatGPT sürümünde ve mobil uygulamasında kullanılan GPT-3.5’ten daha üstün bir model. GPT-4, selefi gibi metin (kod dahil) üretebildiği gibi aynı zamanda görselleri de girdi olarak kabul edebiliyor. Ayrıca eşitli profesyonel ve akademik kıyaslamalarda "insan seviyesinde" performans gösteriyor. GPT-4, önceki GPT modelleri gibi kamuya açık web sayfaları da dahil olmak üzere kamuya açık veriler ve OpenAI'nin lisansladığı veriler kullanılarak eğitildi. Bu arada, görüntü anlama özelliği henüz tüm OpenAI müşterileri tarafından kullanılamıyor. OpenAI başlangıç olarak tek bir ortakla, Be My Eyes ile bu özelliği test ediyor.



    Ayrıca Bkz.Artık Internet 'meme'lerini de anlıyor: OpenAI, çok modlu AI modeli GPT4’ü duyurdu



    Mükemmel değil



    Günümüzün en iyi üretken yapay zeka modellerinde bile olduğu gibi GPT-4'ün de mükemmel olmadığını belirtmek ve "halüsinasyon" olarak adlandırılan uydurma bilgiler üretme eğilimine sahip olduğunu söylemek gerekiyor.



    OpenAI gelecekte, geliştiricilerin GPT-4 ve GPT-3.5 Turbo'ya kendi verileriyle ince ayar yapmalarına izin vereceğini söylüyor, tıpkı OpenAI'nin diğer metin üreten modellerinde uzun süredir mümkün olduğu gibi. OpenAI'ye göre bu özelliğin bu yılın sonlarına doğru gelmesi bekleniyor.  OpenAI ayrıca DALL-E 2 ve Whisper API'lerini de genel kullanıma açtığını duyurdu. Ek olarak, 4 Ocak 2024'ten itibaren, bazı eski OpenAI modelleri - özellikle GPT-3 ve türevleri - artık kullanılamayacak ve yerini daha verimli işlem yaptığı varsayılan yeni GPT-3 modelleri alacak.




    Kaynak:https://openai.com/blog/gpt-4-api-general-availability







  • Doğrudan ChatGPT'de yok henüz. GPT-4'ü sadece Plus aboneleri kullanabiliyordu şimdi geliştiriciler de isterlerse API ile kullanabilecek. Yani GPT-4 tabanlı araçlar göreceğiz veya mevcut araçlar yeni sürüme yükseltilebilecek. Yıl sonuna doğru ise doğrudan ChatGPT'ye eklenebilir GPT-3.5 yerine.
  • anlamadım chatgpt kullandığımızda hiç bir şey yapmamıza gerek kalmadan chatgpt 4'mü kullanmış olacağız artık bi ayarı vs yok mu

  • Doğrudan ChatGPT'de yok henüz. GPT-4'ü sadece Plus aboneleri kullanabiliyordu şimdi geliştiriciler de isterlerse API ile kullanabilecek. Yani GPT-4 tabanlı araçlar göreceğiz veya mevcut araçlar yeni sürüme yükseltilebilecek. Yıl sonuna doğru ise doğrudan ChatGPT'ye eklenebilir GPT-3.5 yerine.

  • Yazılım geliştirme ve öğrenme amaçlı kullanabilir miyim bir bakmam lazım. Önümüzden yeni bir endüstri devrimi geçiyor, biz ise konuya bakıp geçiyoruz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aschil kullanıcısına yanıt

    Yazılım öğrenme konusunda hatta öğrenilecek şeyler hakkında yol haritası hakkında bile sorabilirsin microsoft bing'e yada chatgpt ye yada direk ona sürekli sorarak beraber programda yazabilirsin. Youtubeda benzeri videolar var araştırabilirsin. Gereken tek şey pc , internet ve zaman.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ücretsiz olarak halka da açarlar umarım 3.5 gibi.

  • GPT4'ü bedava kullanım metodları var tamamen yasal yöntemler araştırın google 'da.

  • Abi çok fena bu yapay zeka. Kendime diyet listesi bakıyordum. Googlede yok orangutan otu yok ahududu yok tarçınlı karamelli bilmem ne hep diyetler. Ai öyle değil. Şunu ekle şunu çıkar şunu çıkarsam ne olur yaza yaza kendime iyi bir diyet oluşturdum.
    2 3 seneye ne diyetisyen kalır ne psikolog

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1BilimAdamı kullanıcısına yanıt
    Bing mi iyi olur yoksa Chatgpt mi hocam?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Donanimous kullanıcısına yanıt

    Bing kullanırken üye olmak vs gerekmiyor. Zaten bing, chatgpt altyapısını kullanıyor. O yüzden direk bing üzerinden kullanmaya başlayabilirsin, ilerde merak edersen normal chatgpt yi kullanırsın.

    Bu videoyada göz atabilirsin chatgpt edge için


    En güçlü yapay zeka modeli GPT-4 genel kullanıma açıldıyoutube
    Bahsedilen Konular:-ChatGPT Üzerinden Araştırma Yapmak(Microsoft Edge)-Yazılım Üzerine ve Visual Studio Code-3D Yazıcılar Üzerine-Almanyada Yüksek Lisans Üze...
    https://m.youtube.com/watch?v=Yl0-VXegEKA&t=52s


    En güçlü yapay zeka modeli GPT-4 genel kullanıma açıldı 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1BilimAdamı -- 9 Temmuz 2023; 23:10:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1BilimAdamı kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kanka başlık clickbait sadece her ay düzenli olarak para ödeyerek kullanan geliştiricilere açılmış onlarda bunu geliştirdikleri uygulamalarda kullanabilecek. Dolaylı yoldan herkese açılmış evet ama normal insanlar doğrudan sitesine girip kullanamıyor yani


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasım 2016'da 2650 alan vatandaş temmuz 2023'te 22 bin TL maaş yer alıyor ortalama maaşı ne kadar eder



    Merhaba, bu Bing. Bu soruyu cevaplamak için biraz matematik yapmamız gerekiyor.🧮



    Kasım 2016’da 2650 TL alan vatandaşın maaşı her yıl %10 arttığını varsayalım. O zaman temmuz 2023’te maaşı şöyle olur:



    2650 x (1 + 0.1) ^ 6.5 = 22,000.8 TL



    Bu da yaklaşık olarak 22 bin TL’ye eşittir.



    Ortalama maaşı ise şöyle hesaplanır:



    (2650 + 22,000.8) / 2 = 12,325.4 TL



    Bu da yaklaşık olarak 12 bin TL’ye eşittir.



    Chatgb



    Kasım 2016'da 2650 alan vatandaş temmuz 2023'te 22 bin TL maaş yer alıyor ortalama maaşı ne kadar eder.





    Kasım 2016'da 2650 TL maaş alan bir sahibin Temmuz 2023'te 22.000 TL maaş alması durumunda ortalama maaş çalışmasını hesaplayabiliriz.



    Maaş artışı = Yeni maaş - Eski maaş Maaş artışı = 22.000 TL - 2.650 TL Maaş artışı = 19.350 TL



    Ortalama maaş artışı = Maaş artışı / Geçen süre (ay ölçüsü) Ortalama maaş artışı = 19.350 TL / (Temmuz 2023 - Kasım 2016)



    Geçen Süre = 6 yıl + 8 ay = 72 + 8 = 80 ay



    Ortalama maaş artışı = 19.350 TL / 80 ay Ortalama maaş artışı ≈ 241.875 TL/ay



    Bu durumda, Kasım 2016'dan Temmuz 2023'e kadar ortalama olarak maaşın yaklaşık olarak 241.875 TL/ay'ı gösterebileceğini.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.