Şimdi Ara

En fazla kaç km'de 2.el alirsiniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Artık kilometre algısını toplum olarak yenmeye başladık. Çünkü km düşürmek çocuk oyuncağı. Ve çok garip cebinde 15-20 bin tl olup araba arayan kişi 150 bin km yi geçmemiş olmasını istiyordu.
    15-20 senelik arabaların 150 bin km'de olmasına inanan vatandaşlar vardı. 2000 model araba 100 binde olunca "km düşürülmüş geç diyip eleyen insanlar " 150 bin kmde gördümmü kendilerince doğru olabilme ihtimali olduğundan aracı takibe başlıyorlardı.
    Zaten yorumlardada yazılmış yılda max 20 bin km yok efendim max 15 bin km cart curt.
    Çakallarda zaten kilometreyi böyle hesaplayıpda düşürüyorlar

Dizel 150 bin , benzinli 200 binden ötesi almam gibi yorumlar gördüm. Eminim kafasında dizel km sınırını düşük tutmasını sebebi bu zamana kadar km düşürülmüş araçlar yüzündendir.
    Çünkü 200 binde sandığınız dizeller aslında 300-400 binde gezme ihtimali yüksek.

• 350 binde mercedese bindim hala taş gibi,
    300 binde jeep keza hala 0 ayarında sayılır
    200 binde astra hala kullanılabilir.
    Şahsen benim için 250 bine kadar yolu var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüksek hacimli motora ve iyi markaya sahip otomobillerde 200-250 bindeki aracı dahi alırım.Küçük hacimli araçlarda 100, çok temizse 140-150 düşünebilirim.

Mazda Cx-9 sahibi bir arkadaşım var, araç 2010 model 230 bin km de ve kullandığınızda veya bindiğinizde sanırsınız araç daha sıfır.Üstelik lpg de var.Araç 3.7 motora sahip, servis bakımlı ve %100 sorunsuz olarak yola devam ediyor.Bu aralar 75 bin gibi bir bütçeyle Cx-9 düşünüyorum bende Mondeo'yu satıp.Bundan sonra düşük hacime sahip bir otomobil almayı da hiç düşünmüyorum Allah izin verirse.Bu tip motorlar km falan dinlemiyor çünkü.Şu an 100 bin km civarında alacağım bakımlı bir Cx-9 evladiyelik bir araç olur benim için.

Km konusunda kıstas aracın bakımlı olması olmalı.Yoksa ben ne arabalar gördüm 100 bin de dökülen.Ama aynı aracın 250 bin de olupta sıfır sorunla ilerleyenlerini de gördüm.Dolayısıyla aracın nasıl kullanıldığı ve bakım konusunda ne kadar hassas davranıldığı çok önemli.Bazı araç vardır 90 bindedir ama muadili olan ve 150 bin km de olan bir araçtan çok daha kötü durumda olabilir.

Kilometreye değilde, aracın bakım durumuna bakılarak alınmasını şiddetle öneriyorum.

• valla 2015 model araba kullanıyorum 54000 km , 120000 de teslim edeceğim
    hiç bir deforme yok , 120 bin de de bir şey olacak gibi değil
    ne olacak ki 100 bin km den
  • quote:

Orijinalden alıntı: LanciaDeltacı

Yüksek hacimli motora ve iyi markaya sahip otomobillerde 200-250 bindeki aracı dahi alırım.Küçük hacimli araçlarda 100, çok temizse 140-150 düşünebilirim.

Mazda Cx-9 sahibi bir arkadaşım var, araç 2010 model 230 bin km de ve kullandığınızda veya bindiğinizde sanırsınız araç daha sıfır.Üstelik lpg de var.Araç 3.7 motora sahip, servis bakımlı ve %100 sorunsuz olarak yola devam ediyor.Bu aralar 75 bin gibi bir bütçeyle Cx-9 düşünüyorum bende Mondeo'yu satıp.Bundan sonra düşük hacime sahip bir otomobil almayı da hiç düşünmüyorum Allah izin verirse.Bu tip motorlar km falan dinlemiyor çünkü.Şu an 100 bin km civarında alacağım bakımlı bir Cx-9 evladiyelik bir araç olur benim için.

Km konusunda kıstas aracın bakımlı olması olmalı.Yoksa ben ne arabalar gördüm 100 bin de dökülen.Ama aynı aracın 250 bin de olupta sıfır sorunla ilerleyenlerini de gördüm.Dolayısıyla aracın nasıl kullanıldığı ve bakım konusunda ne kadar hassas davranıldığı çok önemli.Bazı araç vardır 90 bindedir ama muadili olan ve 150 bin km de olan bir araçtan çok daha kötü durumda olabilir.

Kilometreye değilde, aracın bakım durumuna bakılarak alınmasını şiddetle öneriyorum.

Tank gibi araba hocam cx9 bende çok beğenirim ama vergisi bütçemin çok üstünde olduğundan fiyat olarak bana çok uzak olmasada yanına yaklaşamıyorum .Km falan dinlemez o tık demez motoru bence.

• Ben 120binden yukarısını almam diyorum ama bugun komşumuzun 2013 partner tepee sinin 345bin de olduğunu görünce şok oldum.400bin de falan satarım dedi motorla alakalı tek bi sorun yokmuş,Tek sıkıntı arkadan çarpan taksici yüzünden çatlayan tampon.Adam sürekli uzun yolda

• LanciaDeltacı kullanıcısına yanıt
    3500TLX2 MTV var.

Maşallah.
  • 75000

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • manuel vites ise 200 bin km
    yarı otomatik: 40 bin km
    tam otomatik: 80 bin km
    cvt: 100 bin km ( nissan hariç)
  • Piyasada km'ye güven kalmadı, babamdan alıyor olsam güvenmem açıkçası. Zaten 2.el araçlar genelde hep elden ele gezmiş oluyor, piyasada çok fazla al-sat'çı var.

O yüzden ben km'sini baz almak yerine, aracın mekanik performansına ve durumuna önem veriyorum. Bu konuda da biraz paraya kıyıp detaylı kaliteli bir expertize sokmakta fayda var.

O kadar çok satılık araç görüyorum ki, direksiyonun boyası soyulmuş, döşemenin cılkı çıkmış, araba 120bin km'de.
  • Açıkça söylemem gerekirse ben düşük kmde alır yılda 20 bin yapar satarım. MEsela bir önceki arabamı 70 binde aldım 1.5 yılda 1110 bin yapıp sattım. Şimdiki arabamı 55 binde aldım 150 bine kadar binip satarım. Yılda 8-10 bin yapmış az kullanılmış araba alır çok km yapar satarım. :ok kmli araç alıp az binmektense az kmli alır çok biner satarım.
  • Alacağım arabanın model yılına bağlı olarak değişir, böyle bir sorunun hiçbir zaman tam bir cevabı olamazki.

• İkinci el araç almam..

Ha belki sıfır olarak muadili asla bulunmayan sıradışı bir araç olursa, zaaflarıma yenik düşebilirim..
    Onun dışında tüm ikinci el araçlar bana "elalemin çöpü" gibi geliyor.. Örneğin linea, fluence, golf, passat, corsa, astra, inignia gibi halen sıfırı üretilen araçların ikinci eli (özellikle son kasa ikinci eli) neden alınır anlamış değilim.. Üç beş fazla ver sıfır al..

Bu arada bahsettiğim "sıfırlarda muadili olmayan sıra dışı araç" mesela bir örnek Land Rover Defender.. Kendini yırtsan sıfır alma seçeneğin yok, mecbur eskiyi alacaksın..

En fazla kaç km'de 2.el alirsiniz?

Ama 1 yaşında 2 yaşında arabayı ikinci el almak nedir abi.. Kimse problemsiz arabayı 1 yaşında satmaz..
    Ben Tucson almak istiyorum ama 6 yaşındaki aracımı satmaya kıyamıyorum..
    Daha 10 bin kilometrede tıkır tıkır saat gibi çalışan araç satılır mı ya?
    Fakat problemli olsaydı 1 yaşında bile olsa hemen satıp kurtulmak isterdim, anlatabiliyor muyum?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sarı arıza lambası

60 psikolojik sınır. Motoru bakımlıysa 200 binde de alırım diyen arkadaşlara ; o arabanın sadece motoru 200 binde değil. Elektrik aksamı,mekanik aksam, kapı fitilleri vs. de 200 binde. Uğraş dur. İş motorla bitmiyor.

Düzenli bakıma girmiş 200 bin deki araç 50 bindeki araçtan iyidir. Mesela arkadaşta 2004 civic var.50 binde arabası. Servise nereye gidiyosun dedim ne servisi dedi. Ya dedim yağ bakım filtre falan. Honda abi bu hiç bişi olmaz dedi.

• 150.000 km maximum

ama piyasada 90.000 km diye satılan araçlar 200.000 km devirmiş olabiliyor
  • Aldigim araclardan en yuksek km 130bindi sikinti yasamadim.
    Birde arac ararken isini bilen ciddi alici adam filtreleme falan yapmaz butun ilanlardan didik didik secer bulur.

• En son aldığım 3 ikinci el araba (en son alınana gore sıralı)
    1 yaşında 7.000 km de kaput boyalı
    2.5 yaşında 10.000 km de hatasız
    3 yaşında 15.000 km de yarım parça boyalı.
    Bundan sonra kendimize alacağım araçta 3 aşağı 5 yukarı bu minvalde olacak.

• Sıfır araç alan onca insan aptal, 1-2 yaşındaki yepyeni aracı satanların hepsi aptal, bir tek siz akıllısınız.. Tebrik ediyorum..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skayn

70.000

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Sıfır araç alan onca insan aptal, 1-2 yaşındaki yepyeni aracı satanların hepsi aptal, bir tek siz akıllısınız.. Tebrik ediyorum..

Sifir arac almak aptallik degil ama 1 yasinda satilan araci bozuk sanmak aptallik.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.