Şimdi Ara

En fazla kaç km. araç alınmalı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
93
Cevap
2
Favori
135.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2. el dizel almayı düşünüyorsanız dizel arac kullanma bilinçindeki ilk sahibinden alınabilir. aracın motorun temizliğini anlamanın birkaç kriteri vardır.
    enjektörler için sürekli eurodizel ve aynı istasyondan alınmış olsun. yada aynı firmadan alınan yakıt. diğer önemli nokta motorun manifoldu sökülüp
    motor temiz mi ona bakılır. 5000 km bir hava filtresini değiştirmek çok önemli. birde turbo var motoru ısıtmak, yüksek devirde zorlamamak vs...
  • 98.000 de ilk sahibinden tüm bakımları yetkili serviste yapılmış ve tüm evrakları saklanmış olan 2004 Vectra C Elegance 1.6 benzin +lpg li aracı km yi falan takmadan aldım.Çok şükür bir sıkıntım yok.Debriyaj baskı ve balatayı yemiş eşşşek gibi binilmiş motorun anası bellenmiş ama 20.000 de falan almaktan çok daha iyidir ...
  • Araç alırken km'ye bakmak güzelliğine aldanıp bir bayanla evlenmekten veya ne bileyim,farklı yollardan harcore gidip de bakire birisiyle evlenmekten farklı değil.
  • Afaroz edilecem ama ben genelde 90 binde satıyorum araçlarımı :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10.000
  • 105 km de infiniti fx 45 alinir mi ?
  • Hep arabanın km sine takılıp kalıyorsunuz..Kaç kişi kullandı ? Kim kullandı ? Kaç yıllık şöför, sürücü ? Bunlar önemli..Araba var 850..000 km de saat gibi çalışıyor, benzinli eski kasa MEGANE.. Bir ay önce Bostancı sanayide gördüm..Tertemiz..Motora anahtar değmemeiş..50 yaşında bir tek adaam kullanıyor..Dışı ve içi pırıl pırıl.. Araba var, 50.000 km de bir ırzına geçilmediği kalıyor..her tafaından ses , inilti, zırıltı, lak lakkk sesi geliyor.. KULLANAN KİM ? Ona bakın diyorum.İnsan kılığında direksiyona oturmuş bir ayı yada öküz mü ? Gerçek aklı başında bir insanmı ?..Ve yine .Satılığa çıkmış kiralık araba, taksi çıkması, şirket arabası her zaman risk..Bizim şirkette 22 yaşında babayiğit yeni alınan 0 km palionun 6. ayda 25.000 km de debriyaj balatasını bitirmişti...Serviste inananmadılar ? Bu arabayı kim kullanıyor ? İlk kez gördük böyle bir şey diyorlardı..İki yıl sonra araba satıldı oda kovuldu... Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 17 Nisan 2012; 1:38:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: darel-x

Evet soru başlıktaki gibi. Sizce 100.000km'den fazla yapmış araç alınır mı? Hani fiyatı ucuz olur desek belki ama maşallah piyasada bir iki yaş genç diye 200bin küsur yol yapmış araçla 50.000km'liklere aynı parayı isteyen şuursuzlar var.

bu memlekette halen km. ye bakıp araba alanlar var. mesela iki tane aynı model aynı marka araba sürücülerininde mükemmel olduğunu düşünelim ortalama şehir içinde 50 bin km yapmış
    arabamı daha temiz olur, şehir dışı uzun yolda 100 bin km yol yapmış araba mı daha temiz olur

şehir içinde 1000 km yolu yapabilmek için arabanın marşına kaç sefer basıyorsun
    şehir içinde kış şartlarında 1000 km. nin 700 km.sini soğuk motora gaz basmakla geçiyor, yani
    motorda aşınmanın hat safası demek, yazın haralette tavan seviyede zaten, klima max seviyede cayır cayır çalışıyor trafikte dur kalk haddi hesabı yok, ne baskı ne balata nede fren kalıyor, abs sürekli devrede zaten
    bazen araban dolmuş gibi binen inenin haddi hesabı yok daha neler neler

ama uzun yolda bu km. yi tek seferde yapıyorsun, arabada keyifli sende

yani sonuç olarak km. düşük diye araba çok temiz anlamına gelmez, zaten hırpalanmış arabayla hırpalanmamış araba kendini gösterir anlamıyorsan bir bilene sor şuursuz kelimesi yanlış

• ne araçlar gördüm 35 binde pert ne araçlar gördüm 350 binde taş.
  • 130 binde 92 renault broadway otomatik aldım > +1000 sorunsuz satıldı
    92 binde 93 toyota corolla gli aldım > +750 sorunsuz satıldı
    117 binde 95 toyota corolla xei aldım >+300 sorunsuz satıldı
    240 binde 90 bmw 3.16ia aldım > + 500 sorunsuz satıldı
    190 binde 190e aldım > sorunsuz satıldı
    şuanda 127 binde 98 corolla var. aracın bakımlarının yapıldığından eminsen neden olmasın.. benim için alman araçlarda sınır 250 bin, japonlarda 200 bin civarı.. benzinli araçlarda her yıl için 10 bin km kullanılmışı uygundur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Life Eternal -- 17 Nisan 2012; 3:01:27 >
  • Yüksek km sahip araç..her ne kadar düzgün kullanılsada..metal yorulması denilen olayı..göz önünde bulundurmak lazım..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: un momento

105 km de infiniti fx 45 alinir mi ?

105 bin olduğunu varsayalım
    o motor hacmi(4494 cc ) ile daha yeni açılmıştır onun motoru yüksek hacimli motorlarda sıkıntı olmaz yüksek kmlerde
  • kasım 2009 da 176 binde aldım. şu an 199bine geldi. yılda 10bin km ancak yapılıyor.
  • Ben de yazayım tecrübemi, kayda geçsin:)

Kasım 2002'de 94 model 06 plaka bir Toyota aldım, km göstergesi 119 bindeydi. Tabii alırken km sayacına çok itibar etmemiştim, daha fazla km yaptığı belliydi aracın. 2003 yazında İstanbul'da Derindere Toyota servisine yolum düştü, orada arabanın eski kayıtları çıktı. 1998'de 115 bin km'de servise girmiş:) İlginç, değil mi, 94-98 arası 115 bin km yol yapan araç, 98-2002 arası SADECE 4 bin km kat ederek 119 bine ulaşmış!!
  • En fazla 0-5 km arası. Araç sorun çıkartırmı diye düşünmeye gerek kalmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wampaa

ne araçlar gördüm 35 binde pert ne araçlar gördüm 350 binde taş.

GÜZEL BİR OTOMOBİL SÖZÜ:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: darel-x

Evet soru başlıktaki gibi. Sizce 100.000km'den fazla yapmış araç alınır mı? Hani fiyatı ucuz olur desek belki ama maşallah piyasada bir iki yaş genç diye 200bin küsur yol yapmış araçla 50.000km'liklere aynı parayı isteyen şuursuzlar var.

biz türkler 100binden sonraki araçlara hurda gözüyle baktığımız için alabiliyorsan 100bin görmemiş alınmalı. yoksa benzinli bir aracın normal kullanımdaki ömrünün 1 milyon km olduğu veya dizel araçta 500km olduğu falan bizim ülkemiz hariç her yerde geçerli. soru yanlış km önemli değildir aracın nasıl kullanıldığı önemlidir. örneğin 2000 model bir araç 40 binde bir araç aa hiç kullanılmamış denebilir ama metal yorgunluğu denen bir durum vardır. sonuçta araç km göre daha çok motor kullanımına göre alınmalıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: gltknln

quote:

Orijinalden alıntı: wampaa

ne araçlar gördüm 35 binde pert ne araçlar gördüm 350 binde taş.

GÜZEL BİR OTOMOBİL SÖZÜ:)

Yazan wampaa
  • Senesine gore degisir fakat yilda 20-25 bin km'den cok yapmis arabayii ikinci plana atarim
  • Türkiye sartlarında 150 bin e kadar alırım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.