Şimdi Ara

En Can Alıcı Türk Sineması Sahneleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
3.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu çok süper olmuş. öncelikle "elzemsin'e" teşekkürler..

Dila hanım - Selvi Boylum Al Yazmalım - Babam ve oğlum favorilerim.. Hepsinde ayrı ayrı ağladım şahsen.

O dramatizenin arkasındaki müzikler parçalıyor resmen.. Dila hanım ve Selvi Boylum Al Yazmalım müziklerinde Kurtalan Ekspres ve Moğollar kalitesi alıp götürüyor..
  • Film: Nefes: Vatan Sağolsun

-Sen..
    -Muhabere Astsubayı Kamil Ateş emret komutanım.
    -Kamil Ateş sen öldün. Kamil Ateş karın var mı?
    -Var komutanım
    -Lojmanda mı kalıyor?
    -Evet komutanım.
    -Hemen haber ver yeni ev arasın.Lojmanda çok fazla tutmayacaklar. Niye? Öldün.
    -Anan baban hayatta mı?
    -Evet komutanım.
    -İyi cenazeni ona göndeririz.
    -Sen..
    -Akan Atakan, Hatay.. Emret komutanım.
    -Öldün sen Hataylı.
    -Sen..
    -Ömer Çetin Bandırma. Emret komutanım.
    -Ömer Çetin öldün
    -Sen.
    -Utku Duman Giresun. Emret komutanım
    -Veraseti kime verdin oğlum.
    -Babama komutanım.
    -İyi, çok iyi. Cenazeni babana veririz.
    -Sen..
    -Melih Dokucu İstanbul. Emret komutanım.
    -İstanbul'lu öldün sen..Sevgilin var mı İstanbul'lu?
    -Var komutanım.
    -Yok artık. Hayırlısıysa başka biriyle evlenicek artık. Öldün oğlum sen, öldün.

Annenizin gözü yaşlı, hüngür hüngür ağlıyor kadın.Komşularınızın kolları arasında.Bileklerini ovuyorlar kolonyayla, evladım diye ağlıyor.Evimin direği diye ağlıyor.Babanızda ağlıyor.Göstermiyor kimseye ama, geçmiş bir köşeye içine içine ağlıyor adam.Ama ağzında bir cümle, tek bir cümle.Vatan Sağolsun.Memleket Sağolsun. Bir oğlum daha olsa onu da gönderirim diyor.Memleket Sağolsun diye ağlıyor annen. Bastılar karakolu. Hepinizi aldılar. Gönderdik cenazeleri ailelerinize. Kurşun izlerinizi silerler. Kanınızı temizlerler, yıkarlar bir güzel. Bir güzelde bayrağa tabutunuzu sararlar. Öyle mi olur Turgay?

-Emrettiğiniz gibi komutanım.
    -Öyle oldu. Hayatta en çok değer verdiğim adam öyle öldü. Ama uyuduğu için değil. Buraya erken gelelim diye. Koydular helikoptere, gönderdiler ailesine. Sizide öyle yapacaklar.

-Sen..
    -Ekin Bulut Ankara. Emret komutanım.
    -Kim taşıyacak yavrum fotoğrafını cenazende? Kardeşin var mı?
    -Var komutanım.
    -İyi, ona taşıtırlar.
    -Kaç yaşında?
    -30 komutanım.
    -30 yaşındaki adama resmini taşıtırsın. Tabutunu taşıtırsın 30 yaşındaki adama. Baban sigara içiyor mu?
    -İçmiyor komutanım.
    -İçecek. Kanser olacak senin yüzünden. Televizyona bile çıkarsınız. Öyle oluyor dimi şimdi? 2 dk. Ne 2 dk'sı? 45 saniyeliğine kahraman olursunuz. 45 saniyeliğine. Çıkar süslü püslü bir karı, gözünüzün içerisine anlatır. Ekin Bulut karakol baskınında şehit düştü. 45 saniye. Sonrada magazin haberleri. Kahramanca mı savaştınız ha? Öyle mi öldünüz? Hayır. Bu adam uyudu diye öldünüz. Ananız babanız niye ağlıyor ha? Bu adam uyudu diye. Kızmayın ona. Kızmayacaksınız. Kendinize kızın. Burası bi birlik. Bireysel hareket edemezsin. Arkadaşın için hareket edeceksin. Uyusun diye uyumayacaksın. Ölmesin diye öleceksin. Uyurken ölmeyeceksin öyle. Uyursan ölürsün. Ölürsünüz. Sen uyursan ölürsün, sen uyursan ölürsün. Sen de ölürsün, sen de ölürsün. Astsubayım, uyursan ölürsün. Sen uyursan herkes ölür. Bak.. Güçlüyüz, Cesuruz, Hazırız.. Neye hazırsın? Uyurken ölmeye hazırsın. Uyumayacaksınız, yemeyeceksiniz, dinlenmeyeceksiniz. Sizin cesetlerinizi, sizin cenazelerinizi ailelerinize göndertmiycem. Ölmenizi yasaklıyorum. Anlaşıldı mı asker?

-Emredersiniz komutanım.

• Konu güzel olmuş, yalnız hemen konuyla alakasız abuk subuk videolar da paylaşılmaya başlanmış. Umarım konu rayından çıkmaz. Video paylaşacaklar lütfen ilk mesajdaki kıstaslara uygunluğunu kontrol etsinler.

Bu arada benim oyum Yaşar Usta'ya :) Bir de Babam ve Oğlum filminde çok daha dokunaklı ve çarpıcı sahneler varken neden hep o sahne paylaşılır anlamam :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slicer -- 3 Ocak 2012; 0:32:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elzemsin

[/center]

eşkiyayı da çok severim hatta yukarıdaki çoğu sahne favorilerim arasında ama hiçbiri bu sahne kadar tüylerimi diken diken edemiyor. . teşekkürler paylaşım için. .

• Film: Kabadayı

Devran: Bak benim gitmem lazım.Bütün İstanbul polisi peşimdeyken, lafı fazla bile uzattım.Hadi Karaca gidiyoruz.Hoşçakal Murat.Oyunu sen kaybettin.Babana, Karaca'ya veda et.
    Ali Osman: Hatırladım. Sürmeli.
    Devran: Ne?
    Ali Osman: Öldürdüğün adam, arkadaşım Sürmeli. Seni bekliyor... (Silahını çeker ve Devran'ı vurur) Eğer bu alemde Ali Osman'a meydan okuyacaksan onun kaç tabanca taşıdığını bileceksin.
    Devran: İyi, kulağıma küpe olsun.
    Murat: Baba!! Vurulmuş..
    Ali Osman: Baba ha? Baba? Güzel. Bir daha söyle bakalım. Senin ağzından duyunca bir tuhaf oldum.
    Murat: Baba hemen bir ambulans çağırmamız lazım. Sen telaşlanma ben şimdi hemen çağırırım.
    Ali Osman: Dur telaşlanma. Bu iş bitti.
    Murat: Ne demek bitti? Olmaz öyle şey.Birşey yok bu yarada. Canın acıyor o kadar. Baba kendini bırakma Allah aşkına.Bana bunu yapma.Gitme sakın baba.Sakın gitme baba.
    Ali Osman: Bak hiçbirşeyi unutmadan ölüyorum.Seni, anneni, sürmeli'yi, karaca'yı.Senin baba dediğinide duydum.Gitmenin tam zamanı. Cemil'i, Atiye'yi ortada bırakmayın.Fukaraların çorbasını unutmayın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elzemsin -- 3 Ocak 2012; 23:37:43 >

• Film: Propaganda

Rahim: Baban bu silahı sen hak etmediğin için bana verdiydi. Ama senin gözünün kaldığını biliyorum. Gitmeden vereyim dedim.
    Mehdi: Nereye gidiyorsun ki?
    Rahim: Vatanıma giremediğime göre kendime başka bir vatan bulacağım.
    Mehdi: E kızını almadan mı gidiyorsun? Filiz ne olacak?
    Rahim: Tabancanın karşılığında kızımı vereceksin.
    Mehdi: Buna yetkim yok Rahim:
    Rahim: Evet biliyorum. Ama benim bunu kullanmaya yetkim var. Baban verirken, darda kaldığında kullan dediydi.
    Mehdi: Napıyorsun Rahim? Beni öldürecek misin? Biz arkadaş değil miydik?
    Rahim: Öyleydi. Ama sen aramıza sınır koydun.
    Mehdi: E ben vazifemi yapıyorum:
    Rahim: Bende babalık vazifemi yapıyorum. Şimdi emir ver kızı getirsinler. Vermezsen silahı çektim mi kullanırım bilirsin.
    Mehdi: Bunu yapamazsın Rahim.
    Rahim: Yaparım.İçerde senin oğlunun bebesini taşıyan bir kız var. O benim kızım.Onu da alıp buralardan çok uzaklara gideceğim.Hadi emir ver getirsinler kızı.
    Mehdi: Mahmut, getirin kızı.
    Mahmut: Noluyo burda?
    Mehdi: Mahmut. Filiz'i getirin.
    Mahmut: Ama sayın müdürüm?
    Mehdi: Görmüyor musun? Silah tehdidi altındayım.
    Mehdi: Emri verdim Rahim. Ama bilesinki senden yada ölümden korktuğum için değil, bunu gerçekten istediğim için.
    Rahim: He, farkındayım.
    Adem: Filiz noldu?
    Filiz: Bilmiyorum ki.
    Adem: Babanın elinde silah var.
    Filiz: Baba?
    Rahim: Yok birşey.
    Mehdi: Aç kapıyı aç.
    Rahim: Geç doğru eve.
    Filiz: Niye?
    Rahim: Ne diyorsam onu yap.Doğru evine.Eşyalarını topla.

Rahim: Artık bu silahı alabilirsin Mehdi. Babacığınında vasiyetini yerine getirdik.
    Adem: Filiz serbest kaldın. Ne olacak şimdi?
    Filiz: Bilmiyorum ki? Niye babam eşyalarını topla dedi? Güya beni serbest bıraktılar.
    Adem: Baban herhalde buralardan gidecek. Filiz aklıma birşey geldi. Bende geçecem burdan. Benim artık burada bir işim kalmadı. (Babasına bakarak) Ne var? Gidecem baba. Buralarda artık yaşanmıyor. Anam kardeşim hepsi orada. Yakında bütün köy gidecek. Geleli beri hiçbir gün babalığını görmedim. Benim için naptın?
    Filiz: Adem sus...
    Adem: Silahınla beni korkutamazsın.
    Mehdi: Beni terketme Adem..
    Adem: Burda kalıp ne yapacam? Sevdiğim herkes orada. Seni sevmiyorum Baba..
    Rahim: Mehdi.. Mehdi yapma!!!
    Adem: Geldiğin günden beri hiç mutlu birgün görmedim baba. Bana babalık mı yaptın?
    Rahim: Mehdi kendine gel..
    Adem: Bütün sevdiklerim o tarafta. Seni sevmiyorum Baba..

(Mehdi oğlunu vurur)

Mehdi: Acıyor mu oğlum ha acıyormu? (Askere seslenerek) Doktor çağır doktor, doktor.
    Asker: Bizim tarafta doktor yok müdürüm.
    Mehdi: Yav Rahim'i çağır Rahim.
    Mahmut: Rahim nasıl geçicek müdürüm? O öbür tarafta.Geçiş için evrak yazmamız lazım.
    Mehdi: Ne evrakı?
    Mahmut: Geçiş izin vesikası. O olmadan geçemez. O zaman oğlunuzu vurmanın ne anlamı kalır?
    Mehdi: Oğlum sen de beni terketme diye vurdum.
    Adem: Ben seni zaten terketmezdim baba..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elzemsin -- 4 Ocak 2012; 0:23:02 >

• Türk Sinemasında En sağlam Sahneler
    1.Canım Kardeşim Filminin Sonu
    2.Yılmaz Güneyin Baba Filminin sonudur.
    Yumurcak Vedanın Sonuda iyidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: slicer

Konu güzel olmuş, yalnız hemen konuyla alakasız abuk subuk videolar da paylaşılmaya başlanmış. Umarım konu rayından çıkmaz. Video paylaşacaklar lütfen ilk mesajdaki kıstaslara uygunluğunu kontrol etsinler.

quote:

Orijinalden alıntı: slicer

Bu arada benim oyum Yaşar Usta'ya :) Bir de Babam ve Oğlum filminde çok daha dokunaklı ve çarpıcı sahneler varken neden hep o sahne paylaşılır anlamam :)

sanırım filmde en çok akılda kalan sahne o olduğu içindir. ama tabi filmin genelindeki birçok sahne muhteşemdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elzemsin -- 4 Ocak 2012; 19:47:15 >

• 1.17.44'ten itibaren izlenebilir.

1.22.06'dan sonra

Biraz da komik sahneler paylaşalım

Daha da var da bulamadım şimdi aklıma gelenler bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Graduate

Türk sinemasının gelmiş geçmiş en iyi sahnesidir bence. Haluk Bilginer oynanamış resmen yaşamış bu sahnede.

• Bunu da unutmamak lazım.
  • quote:

Film: Propaganda

Rahim: Baban bu silahı sen hak etmediğin için bana verdiydi. Ama senin gözünün kaldığını biliyorum. Gitmeden vereyim dedim.
    Mehdi: Nereye gidiyorsun ki?
    Rahim: Vatanıma giremediğime göre kendime başka bir vatan bulacağım.
    Mehdi: E kızını almadan mı gidiyorsun? Filiz ne olacak?
    Rahim: Tabancanın karşılığında kızımı vereceksin.
    Mehdi: Buna yetkim yok Rahim:
    Rahim: Evet biliyorum. Ama benim bunu kullanmaya yetkim var. Baban verirken, darda kaldığında kullan dediydi.
    Mehdi: Napıyorsun Rahim? Beni öldürecek misin? Biz arkadaş değil miydik?
    Rahim: Öyleydi. Ama sen aramıza sınır koydun.
    Mehdi: E ben vazifemi yapıyorum:
    Rahim: Bende babalık vazifemi yapıyorum. Şimdi emir ver kızı getirsinler. Vermezsen silahı çektim mi kullanırım bilirsin.
    Mehdi: Bunu yapamazsın Rahim.
    Rahim: Yaparım.İçerde senin oğlunun bebesini taşıyan bir kız var. O benim kızım.Onu da alıp buralardan çok uzaklara gideceğim.Hadi emir ver getirsinler kızı.
    Mehdi: Mahmut, getirin kızı.
    Mahmut: Noluyo burda?
    Mehdi: Mahmut. Filiz'i getirin.
    Mahmut: Ama sayın müdürüm?
    Mehdi: Görmüyor musun? Silah tehdidi altındayım.
    Mehdi: Emri verdim Rahim. Ama bilesinki senden yada ölümden korktuğum için değil, bunu gerçekten istediğim için.
    Rahim: He, farkındayım.
    Adem: Filiz noldu?
    Filiz: Bilmiyorum ki.
    Adem: Babanın elinde silah var.
    Filiz: Baba?
    Rahim: Yok birşey.
    Mehdi: Aç kapıyı aç.
    Rahim: Geç doğru eve.
    Filiz: Niye?
    Rahim: Ne diyorsam onu yap.Doğru evine.Eşyalarını topla.

Rahim: Artık bu silahı alabilirsin Mehdi. Babacığınında vasiyetini yerine getirdik.
    Adem: Filiz serbest kaldın. Ne olacak şimdi?
    Filiz: Bilmiyorum ki? Niye babam eşyalarını topla dedi? Güya beni serbest bıraktılar.
    Adem: Baban herhalde buralardan gidecek. Filiz aklıma birşey geldi. Bende geçecem burdan. Benim artık burada bir işim kalmadı. (Babasına bakarak) Ne var? Gidecem baba. Buralarda artık yaşanmıyor. Anam kardeşim hepsi orada. Yakında bütün köy gidecek. Geleli beri hiçbir gün babalığını görmedim. Benim için naptın?
    Filiz: Adem sus...
    Adem: Silahınla beni korkutamazsın.
    Mehdi: Beni terketme Adem..
    Adem: Burda kalıp ne yapacam? Sevdiğim herkes orada. Seni sevmiyorum Baba..
    Rahim: Mehdi.. Mehdi yapma!!!
    Adem: Geldiğin günden beri hiç mutlu birgün görmedim baba. Bana babalık mı yaptın?
    Rahim: Mehdi kendine gel..
    Adem: Bütün sevdiklerim o tarafta. Seni sevmiyorum Baba..

(Mehdi oğlunu vurur)

Mehdi: Acıyor mu oğlum ha acıyormu? (Askere seslenerek) Doktor çağır doktor, doktor.
    Asker: Bizim tarafta doktor yok müdürüm.
    Mehdi: Yav Rahim'i çağır Rahim.
    Mahmut: Rahim nasıl geçicek müdürüm? O öbür tarafta.Geçiş için evrak yazmamız lazım.
    Mehdi: Ne evrakı?
    Mahmut: Geçiş izin vesikası. O olmadan geçemez. O zaman oğlunuzu vurmanın ne anlamı kalır?
    Mehdi: Oğlum sen de beni terketme diye vurdum.
    Adem: Ben seni zaten terketmezdim baba..

Kemal Sunal

• Film: Züğürt Ağa

Züğürt Ağa: Ne konuşacaksan söyle.
    Kahya: Vallah nasıl söyliyem ağam bilmiyem ki?
    Züğürt Ağa: Söyle, söyle.
    Kahya: Ağam, biliyem durum hiçiyi değildir.
    Züğürt Ağa: Öyledir ama esaslı düşünceler vardır bende. Gene ticaret yapıcaz.
    Kahya: Ağam köye anama ne zamandır para yollayamadım. Haber geldi hastaymış.

(Ağa burda parmağındaki yüzüğü, gümüş sigara tablasını ve cep saatini çıkararak kahya'ya verir.

Züğürt Ağa: Al.
    Kahya: Ne yapayım bunları ağam?
    Züğürt Ağa: Sat. Hepsi kıymetlidir epey para eder. Anana yolla.
    Kahya: Ağam.. Hiç olur mu?
    Züğürt Ağa: Al diyem lan.
    Kahya: Alamam ağam. Öldür beni ama al deme.
    Züğürt Ağa: Müsellim efendi..Seni sevdiğim için yapmıyim bunu.Ben bir ağayım, kimseye borçlu kalamam.Başım eğik gezemem. En iyisi sen artık başının çaresine bak. Koca adamsın. Benimle kaldıkça durumun dahada b.k olacak. Seni azad etmişem. Gidebilirsin.
    Kahya: Ağam.. Sen beni öldürmek mi istiysen?
    Züğürt Ağa: Lan oğlum lafımı dinle, burda ağalık bitmiştir. Köylünün bana nasıl baktığını bilmiyem mi sanırsın? Ama ben gene bir ağayım.Sen hamallık yaparsın, ekmeğini taştan çıkarırsın.Ama ben yapamam.Sana yazık olmasın.Git kurtar kendini.

Sahne 1:27:22 den itibaren..

• Çoğu müthiş sahneler,takipteyim.
  • Ama hala burdasın

• quote:

Orijinalden alıntı: Simon_Adebisi

Bunu da unutmamak lazım.

Sahne için teşekkürler dostum Mükemmel bir filmdir. Senin nezdinde başta Sadri ve Kemal abilerimiz olmak üzere hayatını kaybetmiş olan Yeşilçam'ın tüm emektar oyuncularını saygı, sevgi şükran, özlem ve minnetle yâd ediyorum. Allah mekanlarını Cennet eylesin. Ruhları şâd, toprakları bol olsun..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Simon_Adebisi

Bunu da unutmamak lazım.

Sahne için teşekkürler dostum Mükemmel bir filmdir. Senin nezdinde başta Sadri ve Kemal abilerimiz olmak üzere hayatını kaybetmiş olan Yeşilçam'ın tüm emektar oyuncularını saygı, sevgi şükran, özlem ve minnetle yâd ediyorum. Allah mekanlarını Cennet eylesin. Ruhları şâd, toprakları bol olsun..

Rica ederim dostum. Amin.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.