Şimdi Ara

en az 100m verici fm radyo yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kendi radyonu kendin yap.Yakalanırsan cezası büyük.Maliyeti sadece 15ytl yani 15 milyon.yapacağın iş çok basit.şu an sadece almanız gerekenleri söyliyecem.1 adet Fm vericili antenli mikrofon ve 1 adet adaptör.Mikrofon 10 + adaptör 5 =15 milyon lira.Gerekli ilgiyi görürsem nasıl yapıldığını anlatacam...Eğer eviniz yüksek bir yerde ise 400m ye kadar yayın yapabilirsiniz...

Nous faisons confiance dans Dieu
    electronics engineer
    https://donanimveyazilim.wordpress.com
  • bende fm vericili mikrofon var.adaptör ne adaptörü olacak???
    nasil yapıldıgını anlatırsan sevinirim.Cevabın bi kopyasını da kadirkkkk@yahoo.com adresine yollarsan daha cok sevinirim. tesekkurler....
  • evimiz deniz seviyesine göremi yüksek olacak yoksa yaşadığımız yere göremi?birde yüksek derken ne kadar yüksek 400m için ağrı bir palandöken bir elmadağ yani nekadar yüksek hakkari nin ortalama rakımı yetermi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3dfx -- 26 Şubat 2005, 21:38:58 >
  • arkadaşlar ayrıntıları sonra verecem bu iş daha proje aşamasında.Tutarsa manyak bir şey olacak.Mantık Fm vericili bir mikrofonun içi sökülüyor.Bakın hepsini anlatmıyacam çünkü yanlış bir şeyler yapabilirsiniz yakarsınız mikrofonu.Ve size bir ip ucu veriyim istediğiniz frekansın üstüne adaptörün içindeki kömürün üstündeki vidayı oynatarak frekansını ayarlıyabilirsiniz.Ama riskli.Yakalanabilirmisin bilmem.Şu an bizimkinde bir cızırtı var.İstediğim kanalın üstüne bindirebiliyorum ama anlaşılmıyor bir şey.evim tepede olduğu için yaklaşık 400 meterey kadar yayın yaapabiliyorum.Cızırtıyı kemek için adaptöre sargı yapaaz.Dediğim gibi 1 hafta içerisinde size yapılış şemasını gösterebilirim...Ben bile gidip ilk köy gibi bir yerde denedim.Şehir de yakalanma riskin var .YAZDIKLARIM KARIŞIK GELEBİLİR ACELE OLDU AMA YETERLİ İLGİ GÖRÜRSE BU KONU 1 HAFTA İÇERİSİNDE ANLATACAM OLAYI ÇOK BASİT....

• bence şehirde yakalanma değil çalışmama riski var

Orjinalden alıntı: encrypted

bence şehirde yakalanma değil çalışmama riski var

Bomba gibi kanallar bile birbirini dövüyor,arkadaşta tepelerine binecek elindeki 10 mW.lık mikrofonla...Azimle yapan,başarır...
    Tv de çok az kanal var
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • slm 100 mertede fm verici hemde 15 YTL umarim basarirsin eger boyutu ufak ve kanallari rahatlikla bulabilirsek mukemmel olur kolay gelsin....
    Ozan Sefer KURŞUN
  • Gorende cok buyuk bir is yapiyorsunuz sanir.
    FM Vericili mikrofonlarin icinde adinda da anlasildigi uzere
    dusuk guclu bir FM verici vardir. Fakat frekansi bizim Radyo
    yayinlarini dinledigimiz 88-108 Mhz'in biraz uzerinde veya
    altinda bir degere ayarlanmistir. Eger Vericinin frekansini ayarlayan
    osilator devresinin uzerindeki degisken kondansatorle
    biraz oynarsaniz, frekans degisecektir. Yakininizda
    bulundurdugunuz bir radyo ile deneme yanilma yontemi ile
    frekansi istediginiz degere ayarlayabilirisiniz.

Ama acikcasi bu isten pek umutlanmayin. Cunku bu devrelerin
    cikis gucleri cok dusuktur. Yalniz kendi evinizde dogru duzgun
    işe yarayabilir.

• ewt doğru
  • Peki 50m çapında bir fm yayını yapacak bir devrenin boyutu ne olur , ne kadar güç sarf eder ? yalnız 50 m de net bir yayın olmalı , geçen bir bilgisayar cı da gördüm , usb fm radyo alıcıları var , onlar modifiye olmaz mı , mesela usb dongle boyunda bu aleti bilgisayar dan direkt mp3 çalarak yayın olmaz mı , böylece salon da ve mutfak da bulunan radyo lardan mp3 lerimizi dinlesek ??
  • Arkadaşlar yazılan mesafe hakkında sakın umutlanmayın. 10 milyonluk bir vericinin ancak 10-20 mW gibi komik bir çıkış gücü vardır. Dinlediğimiz radyo kanallarının ise güçleri KW cinsindendir ve o kadar radyonun arasında boş bir frekansı o küçücük trimer kondansatör ile ayarlamak samanlıkta iğne aramak gibi birşeydir.
    Radyolar bu kadar yaygınlaşmadan önce 2 adet 2N 2218 transistör ile yapılmış 1W üzeri çıkış gücüne sahip bir FM verici yapmıştım ve hüsrana uğramıştım. Ama köy veya kasaba gibi radyo yayınının az olduğu yerlerde işe yarayabilir.
    Gerçi 2-3 günde bir frekans ayarı isteyebilir ama yine de amatör amaçlı olarak işe yarayabilir... Adaptörün kaliteli bir regülesi olması ve voltaj çıkışına da 1uH gibi bir RFC-şok bobini takılması faydalı olacaktır... Tabii ki bobinden sonra da şaseye karşı bir 47-100 uF gibi bir C atılmalı bence...
    Saygılar.

Orjinalden alıntı: Basfates

Kendi radyonu kendin yap.Yakalanırsan cezası büyük.Maliyeti sadece 15ytl yani 15 milyon.yapacağın iş çok basit.şu an sadece almanız gerekenleri söyliyecem.1 adet Fm vericili antenli mikrofon ve 1 adet adaptör.Mikrofon 10 + adaptör 5 =15 milyon lira.Gerekli ilgiyi görürsem nasıl yapıldığını anlatacam...Eğer eviniz yüksek bir yerde ise 400m ye kadar yayın yapabilirsiniz...

/>

uy DUR ma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luciferi -- 9 Mart 2005, 1:29:31 >

• Ben ufak bir fm verici yaptım, denemesi yeni bitti. FM bandıda yayın yapıyor, yayın bandı da ayarlanıyor. Şimdi bu devreyi bilgisayarın çıkışına bağladım ve evin içinde 108 frekansında bilgisayar mp3 yayını yapıyor ! mutfak da , salonda radyo mu açıyorum ve dinliyorum.

IBM Thinkpad R40e, Mobile Celeron 2.0 Ghz, 512 ram, 20 GB HD, ATI Radeon IGP 330M 16 MB, USR 112 MBps WIFI
  • quote:

Orjinalden alıntı: aqualuma

Ben ufak bir fm verici yaptım, denemesi yeni bitti. FM bandıda yayın yapıyor, yayın bandı da ayarlanıyor. Şimdi bu devreyi bilgisayarın çıkışına bağladım ve evin içinde 108 frekansında bilgisayar mp3 yayını yapıyor ! mutfak da , salonda radyo mu açıyorum ve dinliyorum.

iyi guzel yapmissinda birde nasil ve ne sekilde yaptigini bizimle paylasirsan senin yaptigini belki bizde yapariz simdiden saol

Orijinalden alıntı: 3dfx

bence şehirde yakalanma değil çalışmama riski var

yaw çok konuşan adamların çoğunda bi icraat yok genelde sende de yok gibi gözüküyor dostum

bi kere bu fm verici furyası çoktan bitti değil 400 mt ye yayın yapabilen 10 km yayın yapan verici bile kimsenin dikkatini çekmiyor malesef

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.