Şimdi Ara

eMule nasıl kullanılır??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ya arkadaşlar belki basit olcak ama hiç kullanmadığım bir program.nasıl kullanılıyor.yani serverlar flan var.hiç bişe secmeden direk bağlan demek yetiyomu??

• E-mule Bir download arama programıdır. Tavsite Etmiyorum ama..
  • Sol üst tarafta bağlan ikonunu tıkladıktan sonra. bağlantı kurulur ve search bölümüne gel ve arayacağın kelimeli yaz ve enter'la. Ama Bulduğu linklerin yarısından fazlasını indiremiyor.
  • İnternet üzerinde bir P2P protocol uygulamasıdır. arama yaptığın zaman tüm e-mule kullanıcılarının share kısmına koydukları dosyaları arar. bulduklarını karşına getirir. Fakat aynı anda en fazla 10 kullanıcı desteği olduğu için çoğu zaman bekleme konumunda kalırsın. sen de eğer paylaşımda dosya bırakırsan program film vb. başkalarıda senin diskine bağlanıp dosya çekebilirler. Tabi net bağlantı hızında problem oluyo vs. vs.
  • ben Ares kullaniyorum da cok bise bulmuyo:( ne oneriyosunuz??
  • Bulamadığın dosyaları emuledan kesin bulursun, o kadar acayip dosyalar var ki aklın hayalin durur. 1992 yılına ait 7 CD'lik oyunlar bile var. Garip birşey.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ya evet cok buluyo ama yuklemiyo
  • emule'in bi sürü kullanıcısı olduğundan dolayı aradığınız herşey neredeyse var!
    çok kullanıcı olduğundan dolayı herkes milim milim alarak çok yüksek seviye hızıyla download yapabiliyor. bence gayet güzel bi program!

quote:

Sol üst tarafta bağlan ikonunu tıkladıktan sonra. bağlantı kurulur ve search bölümüne gel ve arayacağın kelimeli yaz ve enter'la. Ama Bulduğu linklerin yarısından fazlasını indiremiyor.

arkadaş ,

sol üstte bağlan yazan yere tıklayınca dandik server'lara bağlanıyor! dandik olan server'lardan da bişi çekmeyi bekleme!!!!!!
    doğru düzgün bi server bul ona bağlan! bak çekiyo mu çekmiyo mu?

üstelik çekmemesinin bi nedeni de o programın olduğu şahsiyetlerin emule'yi açmamsından kaynaklanır!
    tutup gereksiz ve de hiçbi işe yaramayan şeyleri emule'den çekerseniz tabe çekmez normal internet neye duruyor!

• son bes gundur bilgisayarim hic kapanmadi ve bu sure içinde emule' dan 6.79GB dosya cektim, bunlarin arasinda cesitli videolar, programlar, mp3ler ve resimler var. uzun bir zamandir kullaniyorum emule' u ve baska bir p2p programi kullanmadim dolayisiyla karsilastirma yapamam ama tecrübelerime dayanarak sunu söleyebilirim:

- emule dunyanin en genis paylasim agina sahiptir. hiç ummadiginiz dosyalara dahi buyuk bir cesitlilikle ulasabilirsiniz.

- "ekle, unut" sistemiyle calisan bir programdir. yani indirmek istediginiz dosyalari "transfer" bölümüne ekleyip, bilgisayarinizi downloadlar bitene kadar hiç kapamamaniz gereklidir, cünkü "queue" yani "dosyayi cekebilme için siraya girme" sistemiyle calismaktadir. agdan cikip bilgisayari kapadiginizda, otomatik olarak gene son siraya atilirsiniz ve tekrar actiginizda en son siradan devam edersiniz, bu da sürekli böyle devam ederek verimli bir sekilde dosya cekmenizi engeller. bunun icin istediginiz dosyayi cekene kadar acik birakmak gerekir.

- agin bu kadar zengin olmasinin yanindaki dezavantaji sudur: ilk kullanmaya basladiginizda cok emek ve zaman alan ayarlar gerektirebilir (zorlugu bilgisayara ve kullaniciya göre degismekle birlikte). sabit ip alma, DNS ayarlari, port-forwarding (port acma), daha az upload daha fazla download icin "mod" kurma gibi...aslinda bu ayarlar biraz anlayan veya bilen birinin yardimiyla yapan kisi için cok basit olabilmekle birlikte ilk defa bu ise girisen biri icin eziyet verici olabilir.

Tecrübelerimle birlikte tavsiyem su olabilir: popüler ve kolayca bulunabilecek dosyalar (mp3, film, program olabilir) istiyorsaniz bu kadar zahmet cekmenize gerek yok. herhangi bir paylasim programi isinizi gorecektir. ama en kenarda kosede kalmis videolar, mp3ler, en eski versiyon oyunlar, programlar, ulasilmasi bulunmasi cok zor olan eski filmler, sarkilar gibi seyler istiyorsaniz veya bu kdr genis bir agdaki dosyalara ulasmak istiyorsaniz o zaman kurabilirsiniz. ayrica önemli bir konu daha: üstte söyledigim gibi baska p2p kullanmadim ama duyduguma göre bazi p2p programlari bilgisayariniza spy veya virüs gibi seyler bulastirabiliyormus, ben sadece son bes gunde degisik boyutlarda olmak üzere (3mb ile 700mb arasi) yaklasik 370 tane dosya indirdim ve hiçbirinde virus veya spy 'dan dolayi basim agrimadi.

not: msn adresimden zamanim ve bilgim elverdigince yardimci olmaya calisirim programi kurmaya calisanlara. herkese kolay gelsin, iyi günler...

msn: swash00@hotmail.com

• Emulede bağlantı sorunlşarı yaşayabşilrsin ve uzn süre bilgisayarın açık kalmak zorunda kalabilir .DC++ öneririm..htp://www.fredcoder.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=149
  • - ayrica eklemeyi unuttugum bir madde: emule acik oldugu zaman internet explorer' iniz internete baglanmayabilir.
  • Lime Wire öneririm arkadaşlar yeni çıkmış... download.com adresinde top 5 de bozuk doya bulduğunda falan haber veriyor. yüklmeyi kesiyor... yükleme içinde kazaa daki gibi kasmanız gerekmiyor... yetki sorunu yok denecek kadar az...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.