Şimdi Ara

Wifi Direct Nedir-Nasıl Kullanılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Wifi direct nedir

    Örnek kullanım

    Deneyen arkadaslar sonuclarıda yazarsa guzel paylasım olur.



  • WP da denemedim fakat eski android telefonumda adını şimdi hatırlamadığım bir programla (WiFi file transfer yada onun gibi bişey) büyük boyutlu film oyun gibi dosyaları normal kablosuz ağ hızından çok daha yüksek hızlarda diğer telefonlara aktarabiliyordum. Örneğin modemin wifisini kullanarak birkaç Mbit hıza ulaşırken Wifi direct sayesinde 28-30 Mbitleri görebiliyor telefon. Tabi bunun karşılığı da biraz fazla şarj yemesi oluyor.
  • Wifi direct herhangi bir internet bağlantısına gerek olmadan cihazlar arasında ses, fotoğraf, video ve uygulamaları aktarmaya yarayan bir ara birimdir.

    Bluetoothtan farklı olarak akıllı telefonunuzun wifi veri aktarım hız özelliğine göre çok hızlı bir aktarım sağlamaktadır.

    Wi-Fi Direct ilk başlarda "Wi-Fi P2P" olarak anılıyordu Bir kablosuz erişim noktasına gereksinim duyulmadan iki cihazı birbirine bağlamaya ve dosya transferi yapmaya yarayan bir Wi-Fi standardı olan Wi-Fi Direct, tipik Wi-Fi hızlarında dosya transferi yapabilmemize olanak sağlıyor.

    Wifi direct, diğer kablosuz bağlantılar, bluetooth vb. teknolojilerden daha hızlı dosya transferi sağlar, bu yüzden Wifi direct oldukça avantajlıdır ve internet bağlantısı olmadan, Wifi teknolojisi ile daha yüksek bant genişliğinden 802.11n yararlanabilir.
  • Dukto isimli programı kullanarak Lumia telefonuma indirmiş olduğum diziyi başarılı biçimde eşimin iphone telefonuna aktardım. Kablo vasıtasıyla transfer hızına göre oldukça yavaş olsa da bluetooth ile mukayese bile edilemeyecek bir hızı var. Özellikle benim gibi itunes'dan nefret eden ve kurmayan kişiler için bulunmaz nimet desem yeridir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.