Şimdi Ara

Emtia yatırımı yapan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mesela Altın yılbaşından bugüne (dolar bazında) %9 düşmüşken Lityum metali 1 ocaktan bugüne %80 yükselmiş. Ne yazık ki bizim bankalardan bu metalin alım satımı yok.


    Veya petrolün demirin kakaonun buğdayın pamuğun vs borsalarda yükseleceğini hissettiğimiz vakit bunu bankalardan döviz veya altın/gümüş gibi kolaylıkla alamıyoruz ne yazık ki.


    Forex'te emtialarla yatırım yapan birisi bilgilendirici yazaı yazarsa hoş olur. Coin moin boş işler, emtia maddi olarak mevcut en azından, böyle bir yatırım yapabiliriz.




  • Peki o emtia in düşeceğini/yükseleceğini ongorebilecek misin? Neye göre yatirim yapacaksin? Malum bunların tamamı usd ye bağlı. Usd ile olan korolasyonunu kurabilecek misin?
    Eger bir bilgi birikimin ya da bunlari izleyebilecek araçların yok ise sansa yatirim yapmış olursun. O zaman da ismi coin olmus, petrol olmus, altin olmus, domates olmus bir farki kalmıyor.

    Bu arada viop da soyledigin emtialara yatirim yapmak mümkün, ancak kaldıracli islem olduğundan çok tehlikeli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fezalii -- 25 Mart 2021; 14:38:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emtia fonları var. mesela Türkiye de petrol fonu var. lityum için bir yatırım aracı yok ama şöyle yapılabilir

    lityum çıkartan şirketin hisse senedinii alırsan lityum değerlendikçe o şirketinde hisseleri değerlenir.

    veyahut yurt dışında lityum fonları da var mış borsada işlem gören onları alabilirsin.

  • ya beyler ben bu emtialara çok uzağim. bu emtialar nerde depolaniyor ? mesela ons gümüş aldim desem nerden gidip fiziki olarak alicam ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-19B1EB24B -- 26 Mart 2021; 21:49:18 >
  • Hangi platformdan aldığına göre değişir. Genelde fiziki teslimat olmuyor. Hatta ben hiç rastlamadım fiziki teslimat yapan bir kuruma.

  • katılım bankalarından belli bir miktar üzeriyse teslim alabilirsiniz. mesela altını en az 1 kg külçe olarak veriyorlar.

  • emtia fonu var , tam karşılığı değil ( emtia almıyor ) ama aynı zamanda parayı emtiaya yatırıyor


    https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=TGE


    Fon toplam değerinin en az %80?i devamlı olarak, yabancı borsa yatırım fonlarının katılma paylarına yatırılacaktır. 


    Fon yönetim stratejisi, farklı emtialara veya emtia gruplarına Borsa Yatırım Fonları aracılığıyla yatırım yapabilmek, yatırımcının potansiyel kazancını farklı ekonomik konjonktürlerde farklı emtia gruplarını öne çıkararak artırmaktır. Fon sepeti fonu, ?enerji?, ?endüstriyel metaller? ve ?altın, gümüş ve diğer değerli madenler? alanına yatırım yapan borsa yatırım fonlarına yatırım yapar. Enerji alanındaki yatırım fonlarından petrol, doğalgaz ve benzin üzerine yatırım yapan borsa yatırım fonları seçilir. Endüstriyel Metaller alanındaki yatırım fonlarından bakır, alüminyum, kurşun, nikel, kalay, çinko üzerine yatırım yapan borsa yatırım fonları seçilir. Kıymetli madenler alanındaki yatırım altın, gümüş ve diğer kıymetli madenler üzerine yatırım yapan borsa yatırım fonları seçilir. Bununla birlikte, yukarıda bahsi geçen tüm emtiaları belirli ağırlıklarla izleyen emtia endekslerini takip eden borsa yatırım fonlarına yatırım yapılır.





  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yabancı hisse alan var mı?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.