Şimdi Ara

Emlakçı bedeli neden var? Toplum neden böyle bir ihtiyaç ve sektör doğurdu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Baştan kabul ediyorum. "Kimseye dil uzatma, git kendin yap" diyebilirsiniz. Bilsem yaparım. Belki ilerde öğrenirim de. Bakalım, bazı şeyleri anlamlandıramıyorum.

Tamam adam beni gerekli kişilerle buluşturuyor, evrak kürek işlerini yapıyor ama, düşündüğünde hiçbir risk almıyor. Harcadığı emek birkaç saat. Adam ayda sadece bir kişi bulsa fabrikada yağ kir içinde çalışan adam kadar gelir elde ediyor. Nerede akıl, mantık.

Tamam abi verelim senin hakkını da, gerçekten bunun bedeli gerçekten bir ay o adama çalışmak mı? (istanbul- ankarada kiralar asgari ücret düzeyinde)

Sanırım bilmediğim noktalar var, özellikle mafyatik olduğunu düşündüğüm. Böyle kaymaklı işleri kimse kimseye yedirmez, barındırmazlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Emlakçı veya gayrimenkul danışmanı ne yapar;

1.Senin belki günlerce, haftalarca gezip dolaşıp bulamayacağın yerdeki taşınmaz ile yatırımcıyı/alıcıyı/satıcıyı/müteahhidi/arsa sahibini vs. buluşturur. Bir araya getirip araştırır.

2.Taraflar arasındaki anlaşmayı sağlamak için iki tarafı da uzlaştırmaya çalışır. En basitinden piyasayı daha çok takip ettiği için makul bir fiyat oluşturmaya çalışır. (bunu yapmayıp direk fiyat bu diyen adamla çalışmak yerine özellikle bunu talep etmek bile gerekir. çoğu insan bu kısmı atlıyor)

3.Her iki taraf açısından da bir şekilde filtre görevi görür. Normal şartlarda senin muhatap dahi olmayacağın tiplerin direkt olarak sana ulaşmasını önler. O verdiğin üç beş lira sayesinde gereksiz sinir olmazsın.

Not: Emlakçı değilim. Ama kapitalist sistemde bir hizmet karşılığında bir para ödeniyorsa, bir ihtiyaç da vardır diye düşünürüm.

• Aracılara gerek yok insanlar sebzelerini direk tarladan satın almalı.

Kapitalist sistem yorumunuza katılıyorum ancak
    Akarak durulmayı bekleyen bir nehir gibi, yeni sektörler her zaman yeterli miktarda o işle uğraşan olmadığı için o hizmetin bedeli hakkettiğinin üstünde olur, sonra düşer. Bu çok yavaş olduğu için belki de hala aynı yerinde görüyoruz.

Araştırma işini artık internet üzerinden yapabiliyoruz, her malın alıcısı var.
    Ben kiracıyım, bütün ev sahipleriyle muhatap olmaya hazırdım. Sanırım ev sahibi seçilmiş insanlarla muhatap olmak istiyor ve bu para kendi cebinden çıkmadığı için umursamıyor. Bu konunun ucu mülteci sorununa kadar gider.
    Piyasayı takip etme olayı sanırım devlet için önemli, belki de bu yüzden müdahale edilmiyordur.

• Bir yiğit çıkıp da bir yasa çıkarsa dese ki kiracıdan alınamaz, görürüm ben o zaman o emlakçıları. Toplumsal huzuru bir defa dinamitliyor, ben niye tıp, hukuk, mühendislik okuyayim abi kolay yoldan köşeyi dönmek varken? Hele mesela inşaat mühendisliği veya mimarsin, hatta iç mimar, çok iyi bir üni mezunu da değilsin, geç emlakçı ol hacı ne ugrasacan?

Bir de kendini bulunmaz Hint kumaşı sananlar var 1 değil 2 kira komisyon isteyen. Evlat acısı gibi koyuyor insana komisyonu verip de en ufak sıkıntıda ev sahibinin tarafını tutması..

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.