< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Gerçekten olay sadece bir iki saatte çözülse kimse o komisyonu vermez merak etme. Emlakçı veya gayrimenkul danışmanı ne yapar; 1.Senin belki günlerce, haftalarca gezip dolaşıp bulamayacağın yerdeki taşınmaz ile yatırımcıyı/alıcıyı/satıcıyı/müteahhidi/arsa sahibini vs. buluşturur. Bir araya getirip araştırır. 2.Taraflar arasındaki anlaşmayı sağlamak için iki tarafı da uzlaştırmaya çalışır. En basitinden piyasayı daha çok takip ettiği için makul bir fiyat oluşturmaya çalışır. (bunu yapmayıp direk fiyat bu diyen adamla çalışmak yerine özellikle bunu talep etmek bile gerekir. çoğu insan bu kısmı atlıyor) 3.Her iki taraf açısından da bir şekilde filtre görevi görür. Normal şartlarda senin muhatap dahi olmayacağın tiplerin direkt olarak sana ulaşmasını önler. O verdiğin üç beş lira sayesinde gereksiz sinir olmazsın. Not: Emlakçı değilim. Ama kapitalist sistemde bir hizmet karşılığında bir para ödeniyorsa, bir ihtiyaç da vardır diye düşünürüm. |
|
Aracılara gerek yok insanlar sebzelerini direk tarladan satın almalı. |
|
|
Katılım zamanı: 25 Temmuz 2007 |
|
Zaten enflasyonun olduğu bir devirdeyiz, galerici, emlakçılarda çabası malesef. |
|