Şimdi Ara

EminEvim (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.372
Cevap
45
Favori
359.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ayrıca zamanında yapılmayan aylık ödemeler için belli oranda gecikme faizi alınıyor. bu ise düpedüz faizdir.
  • yuk. mesaj hakkında düzeltme; belli zamanında yapılmayan aylık ödemelerle ilgili belli oranda gecikme zammı alınıyor. bu ise faize girer. onlar gecikme cezası diyor ama bu faize girer.
  • Ben de yarın inşallah bilgi almak için Ümraniye şubesine gideceğim. Yukarıda denilen faize bulaşılıyor ile ilgili fikirler için Mehmet Talu hocaefendinin (güvenilir ehl-i sünnet bir alimdir bilenler bilir) yazdığı bir cevap var.


    "Soru: “Eminevimin” çalışma sistemi caiz midir? Yani Türkiye’den 120 kişiyi bir araya getirip her ay birisine kura ile aralarında topladıkları parayı veriyorlar. Bunu yapan organizasyon da kendisine belirli bir oranda, yani %3 oranında komisyon alıyor. Sana birinci ay da çıkabilir, son ay da. Bu, noter huzurunda yapılan bir çekilişle belli oluyor. Örneğin 100.000 ytl için böyle bir kuraya girmiş olanlar arasında 1. ayda çıkan ile 120. ayda çıkan arasında enflasyondan kaynaklanan zarar durumu söz konusu olmaktadır. 120 ay sonra 100.000 ytl’nin hiç bir değeri kalmayabilir. Bunu önlemek için grup üyeleri kendi aralarında bir yardımlaşma yapıyorlar: Kura sana çıkana kadar, grup üyeleri %2-4 arasında kira yardımı yapıyor. Kura sana çıktığı zaman ise, sen grubun diğer üyelerine %3,5 oranında yardım ediyorsun. Böylece 120 ayda kurası çıkan birisinin zarar etmesi engellenmiş oluyor. Böyle bir kuruluşa üye olmak ve bu şekilde ev alabilmek için para biriktirmek ve yardımlaşmak uygun mudur?

    Cevap: Bismillahirrahmanirrahim

    Bu soru tarafımıza iletildikten sonra, sistemi organize eden firmanın bizzat yetkilileriyle karşılıklı görüşmemizde aldığımız bilgilere göre sistem şu şekilde işlemektedir:

    Gruplar 60 ila 120 kişi arasında değişmektedir. Örneğin 100.000 YTL için oluşturulan 120 kişilik bir grupta, her ay noter huzurunda çekilişle belirlenen bir grup üyesine ev alınmaktadır. Kesinlikle o kimseye para verilmemektedir. Kura çıkana kadar grup üyelerine %3 kira yardımı yapılmaktadır. Kura çıkan kimse ise, grup üyelerine %3,5 (üç buçuk) kira yardımı yapmaktadır. Bu şekilde ilk ay kura çıkıp ev alınan kimse ile son ay ev sahibi olan kimsenin enflasyondan kaynaklanan paranın değer kaybetmesinden etkilenmemesi sağlanmaktadır. Grup üyeleri ayrıca ilgili firmaya organizasyon yönetiminden dolayı %3 komisyon ödemektedir.

    İzah edildiği şekilde ev satın almada hiçbir sakınca bulunmamaktadır. Üstelik bu karşılıklı yardımlaşma neticesinde olduğu için de takdire layıktır.

    Bu işi organize eden firmanın aldığı %3 ücret ise, tamamen yaptıkları hizmet ve organizasyonun yürütülmesi karşılığında alınan bir komisyon ücretidir. Tıpkı emlakçıların almış olduğu ücret gibi…

    Böyle bir imkân varken faizli kredi alıp ev sahibi olmak kesinlikle caiz olmayıp büyük vebal olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bademcik -- 18 Şubat 2011; 14:45:51 >
  • kardeşim burakın şimdi bir yerlerden referanslar vermeyi. siz zamanında yapılmayan ödemelerden dolayı gecikme zammı alıyormusunuz almıyormusunuz. işte bu düpedüz faizdir. artık nerelerden referans verirsen ver. işin içinde faiz olduktan sonra bişye değişmez.
  • eminevim sitesi niye açılmıyor. sitenin açılmaması firma açısından güven zedeliyor.
  • hakikaten site açılmıyor. nazar mı değdirdik ne? belki de update yapıyorlardır sitelerini.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurgazi -- 21 Şubat 2011; 8:40:12 >
  • Haftasonu eşimle gittim ve görüştüm, gayet tatminkar cevaplar verdiler. Bir sürü örnek gösterdiler şu ana kadar sisteme giren ve ev/araba sahibi olan. Benim hoşuma gitti açıkçası, inşallah girmeyi düşünüyorum. Mehmet Talu hocanın gidip sistemi soruşturması ve edindiği bilgilere göre caizdir fetvası vermesi benim için yeterlidir. Sonuçta bu alim insan işin ilmini benim açımdan gayet güvenilir yerlerden öğrenmiş ve ona göre görüş beyan etmiştir. Eğer birşey saklıyorlar da işin içine faiz bulaştırıyorlarsa (kim hiç ihtimal vermiyorum) veballeri kendi üzerinedir. Ama açık olan husus şu ki krediden çok daha kârlı bir alışveriş. Hem helal hem kârlı, ancak ev çıkmasını beklemek bir dezavantaj, o kadar kusur da olsun artık.
  • arkadaşlar bu emin evim sistemi bana mantıklı geldi biraz araştırdım. yalnız kafama takılan tek bişey var bunun cevabını bulamadım. örneğin 100bin liralık bir eve girdiniz 100 kişilik bir gurup.diyelim size 20. ay çıktı ve siz 20 ay boyunca kira yardımı alıyosunuz ve ödemeniz gereken taksitten daha az alıyosunuz. burası tamam. 20. ayda evi teslim alınca artık 80 ay boyunca siz kira yardımı yapmaya başlıyosunuz evini almayanalara ve normal taksidinizden daha fazla ödüyosunuz. ödeyeceğeniz taksit tutarı sabitleniyor. problem burada başlıyor. firma diyorki 100 kişilik gurub için kurada 50. sıradan sonra çıkanlaraın tamamına 50. ayda evleri teslim ediliyor yani 100. sırada çıkan da evini yarıda alıyor. yani 50. aydan sonra kirada oturan kalmıyor ama siz 100. aya kadar kira yardımı altında fazladan para ödemeye devam ediyosunuz fakat kirada oturan yok. firma sizden fazladan aldığı bu parayı tam olarak izah edemiyor kanaatimce ve gözden kaçan bir nokta bence tek kafama yatmayan nokta bu faiz mi? değil mi? biraz karılık ve uzun oldu ama neyse!
  • valla hocam iyi yakalamışsın olayı. tesbit yerinde ve doğru. acaba dedim eminevimin yaklaşımı şöyle olabilir mi? kurada ilk çıkan kişiler evlerine hemen yerleştiği için ödemeleri sabitleniyor, böylece diğerleri mağdur edilmiyor. ama bu sistemle 48. ve 49. ayda çıkanlara yazık olur.
  • neyzen kardeşin yazdığı husus benim de kafama takıldı ama eminevimde yaptığım görüşmeden sonra aklıma gelmişti onun için soramadım. inşallah cuma günü kayıt için gitmeyi düşünüyorum o zaman sorar sizleri de bilgilendiririm. aklıma gelen şöyle bir açıklama var ama, normalde 60 kişiye her ay bir ev çıkınca 60. aya kadar bekleme ihtimali vardı şimdi ise herkese evi en geç 30. ayda veriliyor. yani 30. ayda bayağı bir nakit çıkışı oluyor. bunu kapatmak için de taksitler artıyor ve sabitleniyor. böyle birşey geldi aklıma ama bilmiyorum sadece tahmin...gecikme cezasını da sorularlaislamiyet sitesine sordum, cevabı şöyle;

    ""Merhaba, eminevim sistemiyle ilgili sitelerinde aşağıdaki gibi bir ifade var; "Her ayın 18´inden 25´ine kadar olan gecikmelerden ötürü araçlara/evlere gelen zam farklarını telafi için %2, ayın 25´i ile 30´u arasında yapılan geç ödemelerde %5, ayın 30´undan sonra yapılan geç ödemelerden ise %10 gecikme zammı alınır." Bu cezaların hükmü nedir? Faiz olarak değrlendirmek doğru mudur? Teşekkürler

    Cevap
    Değerli Kardeşimiz;

    Faiz olarak değerlendirilmez. Kötü niyetli kişilerin, İslam'daki faiz yasağını kötüye kullanarak -mesela borcunu vâdesinde ödemeyip uzun süre geciktirmek suretiyle- alacaklıyı (özellikle ticaret erbabını) zarara uğratmalarının engellenmesi için bir nevi malı değişik vadelerle satma olarak değerlendirilir.""

    Selam ve dua ile...
    Sorularla İslamiyet



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bademcik -- 23 Şubat 2011; 18:20:25 >
  • arkadaşlar ben bu sistemi girdikten sonra tanıdım.Ben memur olduğum için tam bana göre bir sistem dedim.peşinatlı sistemle kısa sürede ev sahibi oldum.Araba için de girdim inşaallah nisanda paramı teslim alacağım.Çalışma usulleri çok sağlam ve güvenilir.referans için arayanlara da aynı şeyi söylüyorum.Ödeyerek bu sisteme girdiğini için en azından borcunuzu azaltmış oluyorsunuz.sisteme giren ve faydalanan dediğimi daha iyi anlayacaktır.kredi kullanıp belki (evinizi)erken alabilirsiniz ama aldıktan sonra ödeyeceğiniz faiz miktarı ve vade uzunluğu borç bitene kadar sizi maddi ve manevi ezecektir.Bankalardan uzak durmanızı ve eminevimin peşinatlı sistemini size tavsiye ederim.
  • Senede 1 haftalık istanbula gezmeye geliyoruz ailecek.1 haftalık tek odalı devremülk araştırıyorum.acaba eminev bu işide yapıyormu yada nereye başvurmam gerek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bademcik

    neyzen kardeşin yazdığı husus benim de kafama takıldı ama eminevimde yaptığım görüşmeden sonra aklıma gelmişti onun için soramadım. inşallah cuma günü kayıt için gitmeyi düşünüyorum o zaman sorar sizleri de bilgilendiririm. aklıma gelen şöyle bir açıklama var ama, normalde 60 kişiye her ay bir ev çıkınca 60. aya kadar bekleme ihtimali vardı şimdi ise herkese evi en geç 30. ayda veriliyor. yani 30. ayda bayağı bir nakit çıkışı oluyor. bunu kapatmak için de taksitler artıyor ve sabitleniyor. böyle birşey geldi aklıma ama bilmiyorum sadece tahmin...gecikme cezasını da sorularlaislamiyet sitesine sordum, cevabı şöyle;

    ""Merhaba, eminevim sistemiyle ilgili sitelerinde aşağıdaki gibi bir ifade var; "Her ayın 18´inden 25´ine kadar olan gecikmelerden ötürü araçlara/evlere gelen zam farklarını telafi için %2, ayın 25´i ile 30´u arasında yapılan geç ödemelerde %5, ayın 30´undan sonra yapılan geç ödemelerden ise %10 gecikme zammı alınır." Bu cezaların hükmü nedir? Faiz olarak değrlendirmek doğru mudur? Teşekkürler

    Cevap
    Değerli Kardeşimiz;

    Faiz olarak değerlendirilmez. Kötü niyetli kişilerin, İslam'daki faiz yasağını kötüye kullanarak -mesela borcunu vâdesinde ödemeyip uzun süre geciktirmek suretiyle- alacaklıyı (özellikle ticaret erbabını) zarara uğratmalarının engellenmesi için bir nevi malı değişik vadelerle satma olarak değerlendirilir.""

    Selam ve dua ile...
    Sorularla İslamiyet

    iyi güzelde konut kredisi bu mantıkla nasıl faiz oluyor birde onu sorsana
  • bende ekim 2010 da bu sisteme girdim ve ilk beş kurada ismim çıkmadı umudum 9 mart 2011 deki kuradaydı ama oda dün çekildi ve malesef aralık ayına kadar yine bana çıkmayacak bakalım ne zaman kısmet olacak.

    NOT: aslında bende faiz ödemek istemediğimden dolayı bu sisteme girdim ama biraz mantıklı düşündüğümde banka ile hiç bir farkı yok sadece banka ismine faiz koymuş bu sistemde isim geçikme bedeli
  • olumlu yorum yazanları bir yerlerle ilişkilendirip insanların kafalarında soru işaretleri bırakmak çok yanlış.eminevimin sitesinde de teslimat almış insanların telefonları var.İsteyen onlarla da irtibata geçebilir.binlerce insan bu sistemden yararlandı ve yararlanmaya devam ediyor.Düşünün her ay teslimat yapılıyor.Bir ay bile gecikme yaşanması sistemin iflası demek.20 yıldır bu sistem var ve sağlıklı bir şekilde çalışıyor.
  • istanbulda arkadaşım bu sistemle araba aldı şu an biniyor. 18 bin lira üzerinden anlaştı. 9 bin ödedi 9. ayda 18 bin aldı. hemen arabasını aldı. şimdi geri kalan 9 ayı ödüyor. bir sıkıntı yaşamadı. isteyene numarasını verebilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: klas34

    yuk. mesaj hakkında düzeltme; belli zamanında yapılmayan aylık ödemelerle ilgili belli oranda gecikme zammı alınıyor. bu ise faize girer. onlar gecikme cezası diyor ama bu faize girer.



    Böyle bir durum yok arkadaşım bilip bilmeden sallamayalım.Sıkıştın diyelim ödeme yapamıyorsun ister benden bu kadar ben paramı alıp gitmek istiyorum dersin ödediğin taksitlerin hepsini hiç kesinti olmadan alırsın ya da taksit ertelersin ve kesinlikle faiz gecikme zammı diye bişe ödemzsin.yok böyle bir şey.ödeyemediğin zaman faiz falan koymuyorlar 2 ay mı geçektirdin yine normal ödemene devam ediyosun sen 2 ay ödemedin şu kadar fazla ödemen gerekiyor diyen yok bilmeden konuşmayın.
  • öneri

    arkadaşım ben bizzat adamların yaptığı sözleşmeyi okudum orda yazıyor zamanında yapılmayan ödemelerde şu kadar gecikme zammı uygulanır diye inanmıyorsan git sor. bu da bal gibi faizdir kaynak ilahiyatçı prof.dr. abdulaziz bayındır. ayrıca bu sistemin faizden bir farkı yok sadece inançlı insanların bi takım dini duygularından istifade ederek kar etme peşindeler. mesela, müşteri kura sistemine kayıt yaptırıyor adama hiçbir kurada çıkmazsa bile vade ortasında ödemesi yapılıyor bankada ise vade başı ödeme yapılıyor ne fark var arada. ayrıca imece usulü deniyor ödenen aidatlardan her ay biri ev sahibi yapılıyor deniyor ama vade ortasına geldimi herkesin ev parası veriliyor ama daha herkesin taksidi bitmediki nasıl oluyor bu iş. şirket daha önceki müşterilerden gelen birikimlerden kurada çıkmayanlarınm ev parasını veriyor. parayı para ile değiştirme misli misline olmadıkça haramdır haramdır haramdır. birde kendilerine inançlı süsü verip insanları sömürüyorlar. ismi lazım değil eminevim şubelerinden bir tanesi adamları ayda2 trilyon civarında cirosu aylık 100 milyar civarında karı var iş için giden birisine asgari ücret teklif ediyor. adamların dini hassasiyeti olmadığı burdan belli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: klas34

    öneri

    arkadaşım ben bizzat adamların yaptığı sözleşmeyi okudum orda yazıyor zamanında yapılmayan ödemelerde şu kadar gecikme zammı uygulanır diye inanmıyorsan git sor. bu da bal gibi faizdir kaynak ilahiyatçı prof.dr. abdulaziz bayındır. ayrıca bu sistemin faizden bir farkı yok sadece inançlı insanların bi takım dini duygularından istifade ederek kar etme peşindeler. mesela, müşteri kura sistemine kayıt yaptırıyor adama hiçbir kurada çıkmazsa bile vade ortasında ödemesi yapılıyor bankada ise vade başı ödeme yapılıyor ne fark var arada. ayrıca imece usulü deniyor ödenen aidatlardan her ay biri ev sahibi yapılıyor deniyor ama vade ortasına geldimi herkesin ev parası veriliyor ama daha herkesin taksidi bitmediki nasıl oluyor bu iş. şirket daha önceki müşterilerden gelen birikimlerden kurada çıkmayanlarınm ev parasını veriyor. parayı para ile değiştirme misli misline olmadıkça haramdır haramdır haramdır. birde kendilerine inançlı süsü verip insanları sömürüyorlar. ismi lazım değil eminevim şubelerinden bir tanesi adamları ayda2 trilyon civarında cirosu aylık 100 milyar civarında karı var iş için giden birisine asgari ücret teklif ediyor. adamların dini hassasiyeti olmadığı burdan belli.

    sende sallamışsın 2 trilyon tl ne demek bilmiyorsun galiba paradan 6 sıfır atılalı kaç yıl oldu hala alışamadınızmı ya?
  • wtwt24

    eski parayla 2trilyon. ne kastettiğimi anlayacak zekaya sahip değilsen o senin sorunun.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.