Şimdi Ara

EminEvim (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.378
Cevap
45
Favori
366.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 100 bin tl 60 ay vade için eminevime 29 şubat 2012 de kaydoldum. ilk çekiliş 14 mart tarihinde yapıldı. çekilişte çıkmadım maalesef. diğer çekiliş ocak 2013 te.

sıfır peşinat ile çekilişli sisteme dahil oldum.

5.900 tl organizasyon ücretini peşin ödedim.
    ilk taksidim 1666 tl idi. 2. taksit 100 lira azalıyor.
    bu ay 1566 tl ödedim. ev çıkana kadar taksitlerim her ay 18 lira azalıyor ( kira yardımı ) aşağıda bir kısmını ekledim.

eğer ki ilk ay bana çıkmış olsa idi taksitlerim 1666+450 yani 2.116 lira olacak ve 60 ay böyle devam edecekti ( 450 lira yapacağım kira yardımı tutarı )

bu durumda maliyeti bana 2116 x 60 = 126.960 lira ek olarak org ücreti 126.960 + 5.900 = 132.860 lira olacaktı.

halk bankasında 100.000 lira 60 ay için %1 oran verdiler. aylık taksidi 2150 lira, masraf vergi falan 3 bin totalde 132.000 lira.

yani çekilişli sistemde eğer ki ilk ay çıkarsa bankaya ödeyeceğiniz tutardan bi farkı yok. kendinizi faize bulaşmadım diye teselli ediyorsunuz.

eminevimde beklemek sıkıntı. geçen hafta 110.000 liraya ev buldum. banka kredisine başvursam evi kaçırmaz alırdım.
    şimdi çekilişlerde hiç çıkmazsam bana teslimat 25. ayda yani temmuz 2014 te yapılacak.
    ( eğer böyle olursa totalde yaptığım ödeme 113bin lira gibi bişey oluyor ).
    2 yıl sonra alacağım ev 100 ise 150 olacak. bu konuda çevremdeki arkadaşlardan çok baskı gördüm ama faizsiz diye girdim bir kere.
    bazen pişmanlık duyuyor girmeseydim diyorum. nasip, mevlam inşallah niyetimizi hayır eyler.

No. Vade Tarihi Ödenmiş Taksitler Kalan Taksitler
    1 20.03.2012 1.666,67 TL. 0,00 TL.
    2 20.04.2012 1.566,66 TL. 0,00 TL.
    3 20.05.2012 0,00 TL. 1.548,56 TL.
    4 20.06.2012 0,00 TL. 1.530,46 TL.
    5 20.07.2012 0,00 TL. 1.512,36 TL.
    6 20.08.2012 0,00 TL. 1.494,25 TL.
    7 20.09.2012 0,00 TL. 1.476,15 TL.
    8 20.10.2012 0,00 TL. 1.458,05 TL.
    9 20.11.2012 0,00 TL. 1.439,94 TL.
    10 20.12.2012 0,00 TL. 1.421,84 TL.

• finans kurumları para vermiyor.sizin gösterdiğiniz evi onlar sahibinden alıp size satıyorlar.size satarkende sizin zaten paranız yetişmediği için vadeli satıyorlar.Ticarette zaten vade olayı mevcut.

Finans kurumlarını banka gibi görende var görmeyende var.O konuda bişi demek bana düşmez.Kimsenin vebaline giremem..
  • quote:

Orijinalden alıntı: brucelee

quote:

Orijinalden alıntı: wtwt24

kesreti @
    ben faiz hassasiyeti olan biriyim ve faiz'li bankalarla çalışmıyorum. ama atladığınız birşey var, konut kredisi faiz değildir onu mundar eden normal bankların faiz kelimesini kullanmasıdır.bu durumda yapılması gereken faiz kelimesi kullanmayan finans kurumlarından kredi almak.

Adı ister faiz olsun ister kar payı, aldığınız para karşılığında daha fazla para veriyorsanız bunun adı faizdir. Önemli olan, işlemin adı değil gerçek niteliğidir.

değerli burusli kardeş. sistem sana parayı direkt asla vermiyor. oto için girdinse otonun ruhsatını istiyor. ev altınsa tapubunu istiyor. yani kesinlikle bir satınalma var. direkt para verme hususu yok

• bende bugün eminevim'li oldum arkadaşlar.vatana millete hayırlı uğurlu olsun..

vade ortası sistemine üye oldum. 3.000 TL X 30 ay = 90.000 TL şeklinde

Allah nasip ederse 16.ayda yani ağustos 2013'te 90 bin TL alıcam. organizasyon ücreti olarak 4.780 TL ödeyicem. 2.000 TL'yi az önce yatırdım. önümüzdeki 3 ay 926 lira daha yatıracam. yani mayıs-haziran-temmuz aylarında 3.926 lira yatırıcam.sonra ki 27 ay 3 bin lira.

Avcılar şubesindeki Mustafa Bey sağolsun çok ilgiliydi.Aklıma takılan tüm sorularu sordum o da cevapladı.Allah nasip ederse ağustos 2013'te evim olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salih

bende bugün eminevim'li oldum arkadaşlar.vatana millete hayırlı uğurlu olsun..

Allah nasip ederse 16.ayda yani ağustos 2013'te 90 bin TL alıcam. organizasyon ücreti olarak 4.780 TL ödeyicem. 2.000 TL'yi az önce yatırdım. önümüzdeki 3 ay 926 lira daha yatıracam. yani mayıs-haziran-temmuz aylarında 3.926 lira yatırıcam.sonra ki 27 ay 3 bin lira.

Avcılar şubesindeki Mustafa Bey sağolsun çok ilgiliydi.Aklıma takılan tüm sorularu sordum o da cevapladı.Allah nasip ederse ağustos 2013'te evim olacak.

Hayırlı olsun..

• @drahmet06 teşekkür ederim..
  • hayırlı olsun
  • hayırlı olsun Salih bey..
  • Sagolun arkadaslar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salih

bende bugün eminevim'li oldum arkadaşlar.vatana millete hayırlı uğurlu olsun..

GİTTİ BİR REFARANS PİRİMİMİZ DAHA:)) ŞAKABİR YANA HAYIRLI OLSUN. BİR KARDEŞİMİZİN DAHA FAİZE BULAŞMADAN EVİNİ ALACAK OLMASI SEVİNDİRİCİ. ALLAH ÖDEME KOLAYLIĞI VERSİN

• sisteme girmeyi düşünen arkadaşlar. nisan ayındaki kampanya içeriğinde şu detay da var bilginize. ev çıktığı zaman hipotek ekspertiz masrafı falan 2900 tl tutuyor galiba bu masraflar kampanya kapsamında eminevime ait. girmek isteyenlere yardımcı olmaya çalışırım bildiğim ölçüde.
  • Ben de 12 Mart 2012 de sisteme dahil oldum. 14 Mart 2012de çekiliş vardı ve bana Temmuz 2012 çıktı
    Allah herkesin gönlüne göre versin inş.

Şimdilik bir sorun yok fakat kafamı kurcalayan tek birşey kaldı. biz taksitlerimizi en geç 18ine kadar ödemekle yükümlüyüz. ve ben 18ini beklemeden ayın 10una kadar ödememi yapıyorum. Şuanki ödemem 2200 civarı, ama Temmuzda parayı teslim alacağım için Temmuz taksitim 2832 tl olacak ve sabitlenecek. ama bana dediklerine göre para Temmuzun 20si ile 30u arasında teslim edilecekmiş!! niye taksitimi yatırdığım zaman veya Temmuz başında teslim edilmiyor da ay sonu bekleniyor onu anlamış değilim. bu konuda yardımcı olunacak mı bilmiyorum ama eğer ay sonuna bırakırlarsa ve beni mağdur ederlerse çook tepki göstericem malesef..

• quote:

Orijinalden alıntı: stmexx

Ben de 12 Mart 2012 de sisteme dahil oldum. 14 Mart 2012de çekiliş vardı ve bana Temmuz 2012 çıktı

Şimdilik bir sorun yok fakat kafamı kurcalayan tek birşey kaldı. biz taksitlerimizi en geç 18ine kadar ödemekle yükümlüyüz. ve ben 18ini beklemeden ayın 10una kadar ödememi yapıyorum. Şuanki ödemem 2200 civarı, ama Temmuzda parayı teslim alacağım için Temmuz taksitim 2832 tl olacak ve sabitlenecek. ama bana dediklerine göre para Temmuzun 20si ile 30u arasında teslim edilecekmiş!! niye taksitimi yatırdığım zaman veya Temmuz başında teslim edilmiyor da ay sonu bekleniyor onu anlamış değilim. bu konuda yardımcı olunacak mı bilmiyorum ama eğer ay sonuna bırakırlarsa ve beni mağdur ederlerse çook tepki göstericem malesef..

Sitesinde ayın 20 sine kadar ödenmelidir yazıyor.Ayın 20 sindede ödeyenlerin olduğunu farzedersek 21 inde verilir.Bide haftasonuna falan denk gelirse 23-24 ü yapar.Bence bir sıkıntı yok normali bu.

• Öyleyse ben Ağustosta evime geçebileceğim. O sorun değil de hem taksitim artmiş olacak hem de halen oturduğum eve kiramı da ödeyecem o yüzden sıkıntı yaptım dogrusu. Evi emlakçıdan bulursam emlakçı masrafı, taşınma masrafı derken para ayarlamak gerekecek. Borç bulmak farz oluyor yine :(

Cok şükür çekiliş hemen çıktı, Allah isteyenlere en kısa zamanda nasip etsin ins.
  • stmexx@
    kaç aylık sisteme girdin? birde neden parayı verince fiyatı neden sabitliyorlar?bunu nasıl açıklıyorlar?normal olan taksit ödedikçe kira yardımınında azalmasıdır.
  • quote:

stmexx@
    kaç aylık sisteme girdin? birde neden parayı verince fiyatı neden sabitliyorlar?bunu nasıl açıklıyorlar?normal olan taksit ödedikçe kira yardımınında azalmasıdır.

Eminevim evi çıkmayan herkese evi vade ortasında veriyor.Yani eminevime kira veriyorsan taksit sayısının yarısı kadar.
  • quote:

stmexx@

60 lik sisteme girdim, 180000 için %20 peşin, ilk taksit 2400, sonra çekiliş cikincaya kadar azalarak ödeme yapıyorum, çekilişin çıktığı ay yani Temmuzda taksit 2832 olarak sabitleniyor. Geri kalan aylarda hep 2832 ödeyecem. Toplamda 213.714,00 tl ödeyerek 180000,00 tllik ev sahibi olucam. Çekilişli sistemi değil de vade ortası sistemi secerseniz ev ücreti üzerine sadece org ücreti ödersiniz. Ama ben fazla beklemek istemedim. Ve 4. sıra çıkınca toplam maliyette böyle oldu. Eğer çekilişlerde çıkmasaydım en fazla 19. ayda miydi neydi o zaman ev sahibi olabilecektim. Yani hic cekilislerde cikilmazsa odedigim pesinata göre en geç 14. veya 19. ayda ev sahibi olunabiliyor.

Daha fazla bilgiyi kendilerinden alsanız çok daha iyi olur. Bu sekilde ben istemeden yanıltıcı da olabilirim. Cagri merkezlerine iletişim bilginizi bırakın, en yakın subedeki temsilci size dönüş yapar.

• quote:

Ben de 12 Mart 2012 de sisteme dahil oldum. 14 Mart 2012de çekiliş vardı ve bana Temmuz 2012 çıktı

öncelikle hayırlı olsun. kardeş drahmetin dediği gibi ödemeler o ayın 1-20 arası yapılır dolayısıyla sana verilcek paranın önce toplanası lazım. üyeler 20 e kadar öderler sanada 20-30 arası teslimat yapılır. senin 10 unda parayı ödemen değiştirmez işleyişi. önemli olan diğer üyelerinde ödeyip sana verilecek paranın toplanması. hakkında hayırlısı olsun.

• Sistemden son ödeme tarihi 18i diye hatırlatma sms i gönderiliyor. Herhalde son gune bırakılmaması için öyle yapıyorlar. Haziran sonu Temmuz bası gibi ev bakmaya başlıcam. Hayırlısı olur ins.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sistemden son ödeme tarihi 18i diye hatırlatma sms i gönderiliyor. Herhalde son gune bırakılmaması için öyle yapıyorlar. Haziran sonu Temmuz bası gibi ev bakmaya başlıcam. Hayırlısı olur ins.

1 ila 20 si arasındadır ödemeler, kalbini ferah tut , hayırlısı olsun.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.