Şimdi Ara

EminEvim (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.377
Cevap
46
Favori
371.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • saolasın diabolical hocam. inşaallah girersiniz sisteme. pm den bana ulaşabilirsiniz o zaman.
    yalnız ben kendi adıma girmedim.eşim sisteme dahil oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberty_15 -- 28 Mart 2012; 21:53:28 >

Orijinalden alıntı: diabolical

quote:

Orijinalden alıntı: alpergndz

quote:

Orijinalden alıntı: kesreti

eminevim sistemine girmiş olan arkadaşlar. eğer siz çevrenizdekilere tavsiye edip sizin adınızla sisteme girirlerse çeşit çeşit hediye ve henüz sıralaması çıkmamış kişilere erkene alıyorlar teslimat tarihlerini. BMT olan arkadaşlar bundan faydalanamıyor. fakat diğer üye olsun olmasın arkadaşlar tavsiye ederse çeşitli hediyeler kazanma şansı var. ocak-nisan aylarını kapsıyor. haberiniz ola .ayrıntılı bilgi sitete var.

madem teslimatı erkene alıyorlar tavsiye eden için ,arkadaşlar beni referans gösterebilirsiniz.pm den bana ulaşabilirsiniz

üç dört arkadaşımı görüştürdüm temsilcimle ama hiç biride şimdilik girmedi sadece bilgi ve ödeme planı aldılar.

gireceklere referans olalım o zaman...

Hocam ben geçen ay düşünüyordum ancak kayınbiraderin kredi borcunu ödedik, elde avuçtaki gitti. Sanırım Mayıs sonu gibi girebilirim bu işe, eğer uzatırlar da referans olayı o sıra devam ediyorsa sana haber veririm.

hocam kampanya tarihleri kesin ocak ve nisan arası. çünkü 2009 da da aynı tarihleri kapsayacak şekilde yapılmıştı. fakat nisanda girerseniz veya kampanya uzatılırsa alper kardeşin ismini verirseniz sevinirim. ama mayıs ayına sarkarsa da benim adımı veririseniz az da olsa bana pirim yansır. eğer girerseniz ve referans gösterirseniz erzurum oltu taşı tesbih hediyem olur. tabi sisteme girmek isteyen ve ismimi referans veren herkese teklifim açık erzurum oltu taşı isimli tesbih göndereceğim. hepimiz için hayırlısı olsun.

• Sİsteme bugün dahil olacagım,etrafımda ev araba sahip olmuş onlarca insan var...Banada nasip olur belki....

Orijinalden alıntı: murat7495

Sİsteme bugün dahil olacagım,etrafımda ev araba sahip olmuş onlarca insan var...Banada nasip olur belki....

hayırlı olsun hocam.gönül rahatlığıyla girebilirsiniz.
    Kadın mezarlığa girerken başını kapıyor, dışarı çıkarken açıyor. Ölüye karşı kapayıp, diriye karşı açmak akıl almaz...N.Fazıl KISAKÜREK
  • faizsiz, fazladan ödeme yapmadan ev alıyorsun diye kendilerini tanıtmaları ve "bir miktar" fazla para tabiriyle insanları yanlış yönlendirmeleri veya eksik bilgi vermeleri şahsımda firmanın güvenirliliği ile ilgili sorunlar yaratmıştır.

şimdi diyelim ki 60 kişi 60 ayda 60.000 liralık bir ev alacak. aylık ödeme 1000 tl.
    evi ilk alacak olan kiradan kurtulduğu için diğer bekleyenlere de "bir miktar" yardım edecek. bu bir miktar yardımı 10 tl olarak baz alalım. bu yardım 59 kişiye yapılacağı için 590 tl yapar, yani evi ilk alan 1590 tl'den başlar ödemeye. 2. kişi ev aldığı zaman onun 10 lirasını ödemeyeceği için taksidi her ay 10 lira azalır. taksit 1000 liraya ulaştığı vakit ise zaten 60 ay süresi dolarak taksidi bitecek. kısaca 60 ayda toplam 77700 tl ödemiş olacak, yani 60000 liralik bir ev için yaklaşık %30 oranında fazla rakam ödenmiş olacak.

evi 12. alacak olan kişi ilk taksidini 990 tl ödeyecek. çünkü ilk alan onun 10 tl ücretini ödemiş olacak. 2. taksit 980, 3. taksit 970 derken 12. ay evini alacak ve bu defa o kendisinden sonrakilere 10 tl ödemeye başlayacak. kendinden sonra 47 kişi olduğu için onun taksidi 1470 tl den başlayacak ve her ay 10 tl azalacaktır. 60 ayın sonunda evini 12. alan kişi toplamda 70500 tl ödeyerek evini almış olacaktır. bu rakama ortalama 600 tl olan 12 aylık kirayı da eklersek toplamda yine 77700 tl ödenmiş olacak. yani ödemeniz gereken rakamın % 30 fazlası + organizasyon ücreti.

banka'dan kredi çekerek alırsanız 60.000 lira için 15.000 tl peşinat ödersiniz, 45.000 tl için ise 60 aylık ödeme ile ayda 1065 tl ödeyerek toplamda 63900 tl ödersiniz ve 15000 tl peşinatla beraber genel toplam olarak 78900 tl ödemiş olursunuz, ki bu da sistemin bankadan tek farkı 1200 tl olduğunu gösteriyor.

zannımca tek artısı peşinatın %10 oranında olmasıdır.

ya da ben saçmalıyor olabilirim. o zaman lafı dolandırmadan, bir miktar para birimi sokuşturmadan detaylı bir açıklamaya ihtiyaçları olduğunu kendilerine bildiriyor, selamlarımı iletiyorum.

Not:Alıntıdır.

sistemin artıları ne o zaman ?Kefil istenmeyişi mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raimond -- 3 Nisan 2012; 11:57:37 >

• Az çok doğru yazmışsın ama önemli bir ayrıntıyı kaçırıyorsun. Biri haram faizli sistem ile işliyor. Diğerinde haram olmayan bir sistemle ev sahibi oluyorsun
  • Sizde çekilişli sisteme girmezsiniz olur biter.

Peşinatlı erken teslim ve vade ortası sisteminde taksitler ilk aydada son aydada kesinlikle sabit. 1 lira bile artmıyor azalmıyor.
    Fazladan olarak sadece katılım payını ödüyorsun onun haricinde hiç fazladan ödeme yapmıyorsun.

Orijinalden alıntı: Raimond

faizsiz, fazladan ödeme yapmadan ev alıyorsun diye kendilerini tanıtmaları ve "bir miktar" fazla para tabiriyle insanları yanlış yönlendirmeleri veya eksik bilgi vermeleri şahsımda firmanın güvenirliliği ile ilgili sorunlar yaratmıştır.

şimdi diyelim ki 60 kişi 60 ayda 60.000 liralık bir ev alacak. aylık ödeme 1000 tl.
    evi ilk alacak olan kiradan kurtulduğu için diğer bekleyenlere de "bir miktar" yardım edecek. bu bir miktar yardımı 10 tl olarak baz alalım. bu yardım 59 kişiye yapılacağı için 590 tl yapar, yani evi ilk alan 1590 tl'den başlar ödemeye. 2. kişi ev aldığı zaman onun 10 lirasını ödemeyeceği için taksidi her ay 10 lira azalır. taksit 1000 liraya ulaştığı vakit ise zaten 60 ay süresi dolarak taksidi bitecek. kısaca 60 ayda toplam 77700 tl ödemiş olacak, yani 60000 liralik bir ev için yaklaşık %30 oranında fazla rakam ödenmiş olacak.

evi 12. alacak olan kişi ilk taksidini 990 tl ödeyecek. çünkü ilk alan onun 10 tl ücretini ödemiş olacak. 2. taksit 980, 3. taksit 970 derken 12. ay evini alacak ve bu defa o kendisinden sonrakilere 10 tl ödemeye başlayacak. kendinden sonra 47 kişi olduğu için onun taksidi 1470 tl den başlayacak ve her ay 10 tl azalacaktır. 60 ayın sonunda evini 12. alan kişi toplamda 70500 tl ödeyerek evini almış olacaktır. bu rakama ortalama 600 tl olan 12 aylık kirayı da eklersek toplamda yine 77700 tl ödenmiş olacak. yani ödemeniz gereken rakamın % 30 fazlası + organizasyon ücreti.

banka'dan kredi çekerek alırsanız 60.000 lira için 15.000 tl peşinat ödersiniz, 45.000 tl için ise 60 aylık ödeme ile ayda 1065 tl ödeyerek toplamda 63900 tl ödersiniz ve 15000 tl peşinatla beraber genel toplam olarak 78900 tl ödemiş olursunuz, ki bu da sistemin bankadan tek farkı 1200 tl olduğunu gösteriyor.

zannımca tek artısı peşinatın %10 oranında olmasıdır.

ya da ben saçmalıyor olabilirim. o zaman lafı dolandırmadan, bir miktar para birimi sokuşturmadan detaylı bir açıklamaya ihtiyaçları olduğunu kendilerine bildiriyor, selamlarımı iletiyorum.

Not:Alıntıdır.

sistemin artıları ne o zaman ?Kefil istenmeyişi mi?

değerli hocam öncelikle çekilişli sistemde var olan kira yardımında bulunma ve kira yardımı alma hem ADALETİ hem de YARDIMLAŞMAYI tesis eder. mesala kendi grubumdan anlatayım 50000 tl 100 kişilik gruba 2009 yılında girdim ve ilk taksidim 450 tl idi 32 ay geçti ve bana sıra çıkmadı ve ben bu ay 200tl ödeyeceğim. her ay oranını bilmiyorum ama sözleşme metninde geçtiği kadar kira yardımı alıp taksitin düşüyor. bunla ne hedefleniyor bakın bana 32 ay önce 50000 çıksaydı ben 10000 tl üzerine koyup (Erzurumda) orta halli bir ev alabiliyordum. fakat şimdi o orta halli dediğim evler 80 000-90000 arası gidiyor. işte burda adalet devreye giriyor sistemde il çıkanda son çıkan da 50 000 alıyor fakat 1. çıkan 50 000 tl yi daha fazlaya mal ediyor ( ve yine de bankalardan az miktara) son çıkan da 50000 alıyor fakat o daha aza mal ediyor. yanlış hatırlamıyorsam benim hesaplama cetveli şöyleydi eğer 1. sıra çıkarsa kişi org ücreti+%10 peşinat ve ödeyeceği taksitler 69000 tl di. 100. sırada çıkan org ücreti+ %10 peşinat ve taksitler 29 000 tl ye mal ediyordu. bu da bence adalet için çok uygun.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpergndz

eve mi yoksa arabaya mı gireceksiniz sayın murat7495?

araba almayı düşünüyoruz kısmetse...evi bankalardan kredi çekerek aldım...malesef...
  • Sevgili bobslar,
    Dün Eminevimin Maltepe Şubesine gidip görüştüm , tabi karışık bir sistem olduğu için sorularımla ertan beyi bayağı bir bunalttım Bayağı sabırlı bir adammış ayrıca.. ama bir ara baktım zıvanadan çıktı :)
    Sistemdeki tek eksik bence ; atıyorum ev bana 80 kişilik grupta 20.sırada çıktı, (32.700 peşinatlı toplam 120.000 için konuşuyorum) dolayısıyla ben 19 ay kira yardımı alacağım yaklaşık 100-150 en fazla denilene göre belki daha az...
    Peki anapara olarak da 1.110 TL ödediğimi düşünürsek evi aldıktan sonra benim ödeyeceğim rakam birden 1.600 e çıkıyor ve 60 ay bu miktarı ödüyorum hiçbir düşme olmaksızın..
    Sistemin mantığına göre burada rakamların biraz daha düşük olması kanaatindeyim..
    Burası bana bayağı bir fazla geliyor ..

Optoma HD131X Projeksiyon/Xbox one/ LG 42LW659S TV/LG HT-1100 5.1 Ev Sinema Sistemi/PS4 500 GB/Sony 7.1 Gold Wireless Headset/Lenovo U510 Laptop-1 TB /320 GB Seagate HDD/Fifa 16/GTA V/Sega Genesis

• Benim anlamadığım iki şey var. Birincisi ev almakla ilgili bir konu resmen tarikat çatışmasına dönmüş, ikincisi ise diyelim ki bize ev üçüncü yılda çıktı. O zamana kadar oturduğum eve ödediğim kira bana zarar sayılmaz mı? Banka kredisi ile ev alsam en azından hemen o eve taşınır, sadece evin taksitlerini öderim. Ayda en azından beş yüz lira kar ederim ama "Emin evim" sistemine girsem ilk üç yıl hem "Emin evim" taksitlerini ödeyip hem de toplamda 18.000 TL oturuyor olduğum eve kira vermem büyük zarar değil mi?

Orijinalden alıntı: tq912

Benim anlamadığım iki şey var. Birincisi ev almakla ilgili bir konu resmen tarikat çatışmasına dönmüş, ikincisi ise diyelim ki bize ev üçüncü yılda çıktı. O zamana kadar oturduğum eve ödediğim kira bana zarar sayılmaz mı? Banka kredisi ile ev alsam en azından hemen o eve taşınır, sadece evin taksitlerini öderim. Ayda en azından beş yüz lira kar ederim ama "Emin evim" sistemine girsem ilk üç yıl hem "Emin evim" taksitlerini ödeyip hem de toplamda 18.000 TL oturuyor olduğum eve kira vermem büyük zarar değil mi?

ilk 3 yılda kira yardımı almayacakmısın?
  • Arkadaşlar bende konuştum zamanında yetkililerle fakat durum şu;

Benim hiç toplu param yok! Yakın zamanda evlilik var ayrı evde oturacağım. Eşimde çalışmıyor aldığım maaş 1600-1700 civarında. Ben EminEvim'e katıldığım zaman nasıl olur ne olur?

Bir yandan kira verip bir yandan EminEvim taksidi verirsem altından kalkamam bu işin. Aylık 500-600 lira ayırabilirim ancak. Eşim çalışmadığı için yüksek meblağlar ödeyemem.

Bende katılmak istiyorum fakat bana ev ilk zamanlarda çıkmaz ise ben bunun altından kalkamam. Bana ne gibi tavsiyeleriniz olabilir bu konuda? Görüşlerinizi yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
    "Kocaeli bizi ilk maçta 1-0 yendi. 'Hamsinin kafasını ezdik' başlığı attılar. Gazeteleri soyunma odasına astım. 20 dakikada skor 5-0 oldu. Bizde öyle bir güç vardı o zamanlar." Ali Kemal Denizci / Trabzonspor
  • quote:

Orijinalden alıntı: tq912

Benim anlamadığım iki şey var. Birincisi ev almakla ilgili bir konu resmen tarikat çatışmasına dönmüş, ikincisi ise diyelim ki bize ev üçüncü yılda çıktı. O zamana kadar oturduğum eve ödediğim kira bana zarar sayılmaz mı? Banka kredisi ile ev alsam en azından hemen o eve taşınır, sadece evin taksitlerini öderim. Ayda en azından beş yüz lira kar ederim ama "Emin evim" sistemine girsem ilk üç yıl hem "Emin evim" taksitlerini ödeyip hem de toplamda 18.000 TL oturuyor olduğum eve kira vermem büyük zarar değil mi?

Eminevimde evi çıkmayan insanlara evi çıkan insanlar kira yardımı yaparlar.O yüzden kira ödememiş gibi olur.Mesala biz ilk girdiğimizde taksitler 720 TL iken şimdi 320 TL ye düştü.Evin çıkıncada sen diğer insanlara kira yardımı yaparsın.1000 de 5 oranında.

• quote:

Orijinalden alıntı: delioflu

Arkadaşlar bende konuştum zamanında yetkililerle fakat durum şu;

Benim hiç toplu param yok! Yakın zamanda evlilik var ayrı evde oturacağım. Eşimde çalışmıyor aldığım maaş 1600-1700 civarında. Ben EminEvim'e katıldığım zaman nasıl olur ne olur?

Bir yandan kira verip bir yandan EminEvim taksidi verirsem altından kalkamam bu işin. Aylık 500-600 lira ayırabilirim ancak. Eşim çalışmadığı için yüksek meblağlar ödeyemem.

Bende katılmak istiyorum fakat bana ev ilk zamanlarda çıkmaz ise ben bunun altından kalkamam. Bana ne gibi tavsiyeleriniz olabilir bu konuda? Görüşlerinizi yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

bence şu an nisan kampanyası var 0 peşinatla çekilişli sisteme girebilirsiniz. fakat ödeme gücünüzü zorlamayın 50000 -60000 tl ye girin 500 -600 ödeyin eğer ev çıkmazsa kira yardımı olarsınız ve taksidiniz düşer dolayısıyla kirayla beraber onu ödemek zor olmaz inşallah. haa eğer ilk aylar sıra size çıkarsa da kiraya vereceğiniz parayı eminevime veririrsiniz ve kendi evinizde olursunuz. org ücretini de taksitler halinde ödeyip sonra çekilişe girebilirsiniz herhalde. yinede satış temsilcileri net rakamı verir. siz net rakamlar söylerseniz size daha kesine yakın rakamlar verbilirim. şimdiden düğününüz hayırlı olsun. hakkınzda hayırlısı. haa şu da var önce vade ortası sisteme girip sonra peşinatlıya geçebilirsiniz. taksiniz en azı düğün öncesi ve sonrası sabit olur.

• Herkese merhabalar... Eminevim sistemiyle ilgili mesajlarınızı okudum. Aklımıza takılan sorular vardı. Bugün eminevim yetkililerinin Balıkesire geleceğini öğrendik ve görüşmeye gittik. Ancak hala kafama takılan bir soru var.

100 kişilk grupta 35. ayda herkes evine girdiği halde, neden herkes kira yardımı yapıyor. Mesela benim kiram 500 lira geri kalan 55 ayda da 500 er lira kira yardımı yapıyorum. Bana verdikleri cevap şu. 35. ayda herkes evini bulamadıysa ya da herhangi bir sebepten evine geçemediyse ona kira yardımı yapılmaya devam ediliyormuş. ama düşünüyorum 100 kişiden 10 kişi evine giremesin. geri kalan 90 kişinin verdiği kira yardımının hepsi bu 10 kişiye gitmiyor ki.. İlk ay 35 ay evine yerleşemyenlere 150 şer lira civarı kira yardımı oluyo her ay... Farzedelim şirket bu parayı kendinden veriyo sonra da herkes evine yerleştikten sonra gelen kira yyardımlarıyla bu parayı karşılıyo desem, o da gözüme fazla görünüyo.....
    Şirketin tek kazancının organizasyon ücreti olduğuna pek inanmıyorum...

Lütfen konu hakkında bilen arkdaşlar bişey söylesin. Polemik olsun diye filan yazmıyorum. Gerçekten bilmeye çok ihityacım var. Bir de lütfen konuyla ilgilenmiş veya bu sisteme katılmış arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: balkess

Herkese merhabalar... Eminevim sistemiyle ilgili mesajlarınızı okudum. Aklımıza takılan sorular vardı. Bugün eminevim yetkililerinin Balıkesire geleceğini öğrendik ve görüşmeye gittik. Ancak hala kafama takılan bir soru var.

100 kişilk grupta 35. ayda herkes evine girdiği halde, neden herkes kira yardımı yapıyor. Mesela benim kiram 500 lira geri kalan 55 ayda da 500 er lira kira yardımı yapıyorum. Bana verdikleri cevap şu. 35. ayda herkes evini bulamadıysa ya da herhangi bir sebepten evine geçemediyse ona kira yardımı yapılmaya devam ediliyormuş. ama düşünüyorum 100 kişiden 10 kişi evine giremesin. geri kalan 90 kişinin verdiği kira yardımının hepsi bu 10 kişiye gitmiyor ki.. İlk ay 35 ay evine yerleşemyenlere 150 şer lira civarı kira yardımı oluyo her ay... Farzedelim şirket bu parayı kendinden veriyo sonra da herkes evine yerleştikten sonra gelen kira yyardımlarıyla bu parayı karşılıyo desem, o da gözüme fazla görünüyo.....

Lütfen konu hakkında bilen arkdaşlar bişey söylesin. Polemik olsun diye filan yazmıyorum. Gerçekten bilmeye çok ihityacım var. Bir de lütfen konuyla ilgilenmiş veya bu sisteme katılmış arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.

Onu bende fark ettim.Ama yine banka kredilerinden çok çok avantajlı.Ayrıca dinen sakıncası yok galiba sistemin zaten çoğu kişinni tercih sebebi de bu olsa gerek.Ayrıca eminevim kendi parasıyla evleri alıyor bence.Yani eminevimin evini kiralamış gibi oluyorsun.Bence bunda hiç bir sakınca yok.Almaları en doğal hakları..

• quote:

Orijinalden alıntı: drahmet06

quote:

Orijinalden alıntı: balkess

Herkese merhabalar... Eminevim sistemiyle ilgili mesajlarınızı okudum. Aklımıza takılan sorular vardı. Bugün eminevim yetkililerinin Balıkesire geleceğini öğrendik ve görüşmeye gittik. Ancak hala kafama takılan bir soru var.

Onu bende fark ettim.Ama yine banka kredilerinden çok çok avantajlı.Ayrıca dinen sakıncası yok galiba sistemin zaten çoğu kişinni tercih sebebi de bu olsa gerek.Ayrıca eminevim kendi parasıyla evleri alıyor bence.Yani eminevimin evini kiralamış gibi oluyorsun.Bence bunda hiç bir sakınca yok.Almaları en doğal hakları..

Hocam ama bunu insanlara söylemiyorlar. Açıkça deseler ki kardeşim, 35 aydan sonra benim kiracımsın dese eyvallah veya bu paralar da hizmet bedeli. Ancak hep şunu söylüyolarlar videolarda kira yardımı kira yardımı.... Söyleyin kardeşim o da benimdir deyin. 35. ayda sizin için hepinize evinizi alıyorum, kendi cebimden alıyorum. Gerisi de benim hakkım de... Pöfff

Bankalara göre kesinlikle uygun, hiç bir itirazım yok... bu geri kalan 65 ay için ikna olsam hemen gidip yazılacam... Hayırlısı olur inş.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.