Şimdi Ara

Emeklilik sistemi soyle olsa mesela?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yani dusunuyorum da, hayatimiz boyunca calisiyoruz. En dandik zamanlarimizda, olmeye yakin, emekli ediliyoruz. Belki cok cokmus bir halde olacagim, yasadigimdan da bir sey anlamayacagim o zaman. Ne anladim ben boyle isten? Bu yuzden soyle bir sey dusundum kafamda.
    Mesela daha az calissak hayatimiz boyunca, diyelim haftada 4 gun olsa toplam calisma suresi, buna karsilik emeklilik diye bir sey hic olmasa ya da daha az olsa. Mesela bakiyorum emeklilere, iki dedem de hala cok enerjik insanlar. Gecen esya tasiyacaktik geldiler yardim ettiler falan. Herkes icin degil ama, mesela boyle isteyenler icin emeklilik boyle islese. Bazi bazi emekliler oluyor mesela calismayi ozluyor. Bana kalsa hic calismak olmasa bizim yerimize robotlar calissa ama sonra robotlar bile isyan eder biz calisiyoruz onlar yiyor diye :) Komunist robotlar cikiyormus falan. Neyse saka bir yana, omrumuz gidiyor, dunyayi gezecegimiz zamanlarda, gucten dusmus oluyoruz cogu zaman. Yani yaslilikta. Benim cozumum sizce nasil?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • 4 gün en fazla 7 saat(üstü saat başı %30 zamlı mesai), Cuma yarım gün. Ayda (500-600 Euro'ya denk gelecek, kur ona göre ayarlanacak) aylık 600 tl. Sigorta devletten. Barınma herkese geniş bahçeli, havuzlu 4+1 çift kat villa tipi akıllı, çevreci güç üreten yapıları olan(güneş,rüzgar) ve garajlı ev. Kapısına koyabileceği 40 Bin tllik 2017 Lincoln Mkz ve Arazi tipi bir araç. Devletin bir insanın ömür boyu kullanacağı, ölünce geri alacağı kadar para.(Haftada min. 300 Euro - max. 500 euro)

    Bütün sıkıntılarımızı çözecek formül. Tabii işveren çok para kazanır, çalışanın malı-mülkü çok olur, devlet güzel vergi toplayıp uygun şekilde dağıtır. = Herkes mutlu.



    Kısaca bütün sistem yanlış. Sadece emeklilikmi be hocam. Boşver. Düzelir dedikçe, düzelmiyeceğim diye inat ediyor ülke.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackGhost12

    4 gün en fazla 7 saat(üstü saat başı %30 zamlı mesai), Cuma yarım gün. Ayda (500-600 Euro'ya denk gelecek, kur ona göre ayarlanacak) aylık 600 tl. Sigorta devletten. Barınma herkese geniş bahçeli, havuzlu 4+1 çift kat villa tipi akıllı, çevreci güç üreten yapıları olan(güneş,rüzgar) ve garajlı ev. Kapısına koyabileceği 40 Bin tllik 2017 Lincoln Mkz ve Arazi tipi bir araç. Devletin bir insanın ömür boyu kullanacağı, ölünce geri alacağı kadar para.(Haftada min. 300 Euro - max. 500 euro)

    Bütün sıkıntılarımızı çözecek formül. Tabii işveren çok para kazanır, çalışanın malı-mülkü çok olur, devlet güzel vergi toplayıp uygun şekilde dağıtır. = Herkes mutlu.



    Kısaca bütün sistem yanlış. Sadece emeklilikmi be hocam. Boşver. Düzelir dedikçe, düzelmiyeceğim diye inat ediyor ülke.

    şu an bile mesai %50 iken neden %30 diyorsunuz? sırf 8 değil 7 saat çalışıyor dıye mi?

    zaten su an olması gereken haftada 40 saat calısmaktır. 45 saat fazladır. insanlar erken çöküyor kendine vakit ayıramıyor.

    emekliden vergi alınır ve emekli olduğu gibi 1 konut hediye edilmez ise gelecek sistemde evsiz aşsız dilenci emekli çok olacak.

    en azından su elektrik gaz faturalarda emekliden vergi alınmaması lazım. yakıt da ise ayda 25 litreye kadar vergisiz, toplu tasımalar ise ücretsiz olmalı.




  • 25 yıl iş gününü bitiren adam emeklidir. Bu kadar basit. Adam bir ayağı çukurdayken emekli olsa ne olur?

    1.3 milyon yaş sınırına takılan insan var. Bu ülkede gözlerim yaş sınırına takılan kişilere bütçe yok diyen
    yetkililer gördü. Ama senelerdir milyonlarca Suriyeliye bütçe var maşallah.

    Geçen sene babamı emekli yaptık. Birde banka yapıştı yakamıza. Daha emeklilik bağlanmadan kredi kartı gönderdiler. Gönderen banka ile bugüne kadar hiç muhatap olmadık. Adamlar yapıştı her gün arıyorlar kredi verelim, kredi kartı verelim diye. Numara engelliyorsun başka numaradan arıyor. Adama daha emekli etmeden elindeki maaşa göz diktiler.

    Milyonlarca işçiden her ay sigorta adı altında soygun yapıyorsunuz bütçe yok diyorsunuz. Bu halka yapılan zulmün er yada geç ilahi adaletini görmeden ölürsem çok üzülürüm.




  • gryp2100 G kullanıcısına yanıt
    Parasal değer yükseleceği için %30 dedim. Fark ettiyseniz Euro üzerine kurdum sistemi. Euronun alım gücü ile %30 güzel bir para eder. Ki %30 en düşük maaşlı yani 600 Euroya çalışan adama verilecek. Daha çok çalışan, kendini geliştiren yüksek mertebeler daha fazla kazanır.

    40 saatmi? Hocam yapma Allah aşkına. Staj yaptığım orta halli bir fabrika bile günde 10 saat 5 gün (50 saat) çalıştırıyordu. Günde 12 saat çalışan tanıdıklarım var.

    Konut hediye görüşünüze katılıyorum.

    Toplu taşıma hariç diğerlerine de katılıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.