< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23) (935. sayfa)

-
-
insanların kalitesi düştü heralde bedava çöp atsan kapışıyorlar.
örnek vereyim her markete gittiğimde gülüyorum kasada alışveriş yapanlar 25 kuruşluk poşet için yok yok gerek yok diyorlar, bedavayken beşer onar topluyorlardı bu millet bi tuhaf
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Cevap için öncelikle teşekkürler..
15 gün beklememiz gerekiyor sanırım. Kontrol ettiğim zaman hala aynı şeyleri görüyorum. Değişen birşey yok. Emeklilik başladı sonuçta. Bir şekilde maaşı da alacağız 2 hafta içinde.
-
Beleş çöp poşeti yapıyorlardı da ondan.bizim insanımızın ahlak ve vicdan kapasitesi böyle malesef.
Popülizm yapıyor hemen herkes, vicdanen ahlaken kendi işinin doğrusunu yapsın peşinde değiliz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İstisnalar kaideyi bozmaz desem de,
Bankasına, promo kampanyasına ve hatta elemanına şubesine göre değişir.
haa bu arada bu tür yazıyı yazan neolur 4a/4b mi yoksa 4c emekli sandığı devlet memuru emeklisi olup mart maaşını alan biri mi ?
yani 4c li olup mart maaşını aldıysan zaten muhtemelen nisanda yeniş bankadasın.
diğer şekilde isen gene evet ama bazen 1-2 hatta 3 ay geciktirilenler de oluyor. Sebebini sorsan net bir bilgide alamasın bazı bankalardan şubelerden.
genelleme
bu ay muhtemelen mart maaşınızı eski bankanızdan alıcaksınız , nisan ayında maaş gününde ise yeni bankaya yatma olasılığı %90. Ama birde bayram ikramiyesi olayı varki o ise tam bir muamma hem eski bankanızı hemde yeni bankanızı kontrol edersiniz.
eski banka hesabınızı kapatmayın birkaç ay sonra kapatmak isterseniz olabilir. Birde sgk dan bazıları IBAN giriyor mesela yaşlı olup idrar kaçıran yatalak hastalara bez parası vs ödemeler için, bu tür IBAN numarasıda yeni banka vermek lazım olabilir.
neden bankasına , hatta şubesine göre dedim, onu da açayım belki başına gelmeyen vardır bilsin.
çok eskiden denşizbank ve garanti bankası emekliyi ziraat bankasından daha çok mağdur etmiştir. Denizbank 3 ay oyalamıştır. Garanti bankası 1.5 ay sallamıştır.
işbankasından numara alıp 3 emekli yanyana bankolara girdik. Benim maaş taşıma işi bitti kapattım vs yeni bankaya gittim. baktım onay yok aradım banka MH lerini kanun vs hakkınız yok. Yarım saat içinde onay verildi ve akbank a taşıdım halletim.
diğer arkadaşlar 1 ay bekletildi.
-
Tüketiciler, zamlar altında eziliyor: "Yapmayın, bu oranları onaylamayın"
"Çatır çatır fiyat pazarlığı yapılırken zavallı tüketici yüksek meblağlara mecbur bırakılıyor"
01 Mart 2024 08:21
- -A+
Merkez Bankası'nın 2024 yıl sonu için tüketici enflasyon tahmini yüzde 36, 2025 yılı için ise yüzde 25 olarak belirlendi. Bu dönemde, cep telefonu ve internet tarifelerinde yaşanan yüzde 400'e varan artışlara uzmanlar tepki gösteriyor; "Bu oranları onaylayıp tüketiciyi ezmeyin".
"Zam oranları kabul edilemez"
Tüketiciler, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan (BTK) şirketlerin yüksek fiyatlı tarifelerini onaylamamasını ve Ticaret Bakanlığı'ndan ise bu tarifeler hakkında şikayet beklemeden resen denetim yapılmasını talep ediyor. Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, konuya ilişkin açıklamasında, haberleşme, eğitim ve sağlık gibi alanların kamusal hizmet kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini ve bu hizmetleri sunan şirketlerin aşırı kâr peşinde koşamayacağını belirtti. Ağaoğlu, tarifelerdeki yüzde 300-400'e varan oranlardaki artışların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, hem BTK'nın hem de Ticaret Bakanlığı'nın bu konuda adım atmasını beklediklerini ifade etti.
"Tüketici dairesi kafasını kumdan çıkartmalıdır"
Ağaoğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) GSM operatörlerinin faaliyetlerini düzenleme ve tarifelerini onaylama yetkisine sahip olduğunu vurgulayarak, operatörlerin yüksek fiyat artışları karşısında BTK'nın müdahale etmesi ve Merkez Bankası'nın enflasyon tahminlerini aşan tarife artışlarını onaylamaması gerektiğini belirtti. Ağaoğlu, Tüketici Dairesi'nin de konuya müdahil olması gerektiğini ifade ederek, yüksek enflasyon oranlarına rağmen şirketlerin tarifelerinde yüzde 200, 300, 400 gibi oranlarda artış yapmasının ve enflasyon oranında ek artışlar öngörmenin kabul edilemez olduğunu dile getirdi.
"Tüketici, fiyatlar altında eziliyor"
Tüketicilerin fiyat artışları için BTK ve Ticaret Bakanlığı’na şikâyette bulunabileceklerini belirten Ağaoğlu, "Telekomünikasyon sektöründe hizmet veren şirketlerin tüketiciyle yapılan telefon görüşmelerini 2 yıl saklama zorunluluğu var ama hakem heyetleri, mahkemeler kayıt istediğinde tüketici haklı ise ‘teknik arıza oldu, kayıtlar yok’ diyerek vermiyorlar ama kendi lehlerine olan durumda kayıtlar hemen mahkemelere sunuluyor. Büyük şirketler telekomünikasyon şirketleriyle çatır çatır fiyat pazarlığı yaparken, zavallı tüketici bir başına, dayatılan fahiş fiyatı kabul etmek zorunda kalıyor, bu fiyat altında eziliyor" dedi.
"Yüksek faturaları şikayet edin"
Aydın Ağaoğlu, tüketicilere telekomünikasyon hizmetlerindeki yüksek faturalar ve hizmet sorunları için BTK'ye şikayette bulunma çağrısında bulundu. BTK'nin şikayetleri otomatik yazılımla ilgili operatöre yönlendirdiğini ve operatörlerden gelen standart yanıtların ardından, memnuniyetsizlik durumunda bir hafta içinde ikinci bir başvurunun inceleneceğini belirtti. Ağaoğlu, bu ikinci başvuru sonucunda şirketlerin uyarılabileceğini ifade ederek, tüketicilere sözleşme ve hizmet kalitesiyle ilgili sorunlarının yanı sıra yüksek faturaları da şikayet etmeleri gerektiğini vurguladı.
-
AKBANK MART ayı emekli promo güncellemiş . heyecanlanmayın diğer birçok bankada hala son gün 29Şubat yazıyor az önce taradım bazılarını.
sıra Akbanka gelince tarih değişmiş rtam bakmadım içerikde değişmiş oabilir.
bu arada ben gibi maaşı akbank tan alanların REVİZE ETMESİNİ DE ENGELLEMİŞ diğer bazı bankalar gibi.
ben PASS dedim beklemeye devam. Maaş taşıma hakkımızı kullanacağız Akbank tan bi cacık olmaz.
https://www.akbank.com/tr-tr/hizmetler/Sayfalar/SGK-Emekli-Maas-Odemeleri.aspx
Ek Promosyon Ödeme Koşulları
- SGK emekli maaşını 01 – 31 Mart 2024 tarihleri arasında Akbank'a taşıyarak 3 yıl boyunca maaşını Bankamızdan almayı taahhüt eden ve promosyon başvurusunda bulunan emekliler faydalanabilecektir.
- 01 Mart 2024 tarihi itibariyle Akbank’ta promosyon taahhüdü bulunan veya bir diğer SGK Emekli Maaşını Akbank’a taşıyan müşteriler kampanyadan faydalanamazlar.
demekki 29 Şubatta kıyamet kopmadı, neymiş promosyonlar devam edecektir. Hatta bence AKBANK da seçim sonrası kampanyasını değiştirecektir. Tabi rekabet olursa.
-
değişiklik yok galiba bosa bekliyoruz ben bu ay bizimkilerin (anne baba) en yuksek veren bankaya tasırım .yaslılarda zaten uzun süre bekletmemek lazım. malum adı ustunde yaslı. 3 yıl bir yerde bekletmemek lazım tasıyacaksın harclıklarını alsın yesinler dunya gozuyle. senelerce calısıp alınan promosyon bildiğin harclık.
-
EYT de belli olmaz , bizim zamanımızda EYT yoktu, elektrikleriş kesikti, sular arıza yaopmış boru patlamış, Lambamızın gazyağı bitti çalışamadım.
ara ara bakın neolur ne olmaz. EYT çalışmaları devam ediyor. Çok zor değil günde 30 kez de bakmayın tabi. sabah , öğle ve aklam baksanız da olur
bankanızdan haberde geliyorsa yattı diye bilgi, gelebilir. çoğu banka gece yarısı yatsada sabah yollar sms/bilgi mesajı, mail vs ile , maaşın yatacağı bankayı arayıp SGK dan gelen her para işlemini haberadar etmenizi istiyorum derseniz açıyorlar bildirimleri.
-
10 bin diye kutsal bi rakam var. maaş promosyon yardım kampanyası herşeyde kilit rakam 10 bin. bunlar bizi 10 bin sınırıyla baskılıyorlar
Umarım bir terslik aksilik olmaz..
Maaş Garanti bankasında. Para geliş/gidişinde bildirim geliyor zaten. Olası bir harekette haberim olur.
E-Devletten de gün içinde müsait olunca 2 3 kere kontrol ediyorum değişiklik olmuşmu diye zaten.
Teşekkürler bilgi için.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
GARANTİ BANKASI MART EMEKLİ MAAŞ PROMOSYONU
Rakam az ama kredikartı, kredi çekme , EYT ye özel vs işine gelen bir baksın.
Tarih MART sonuna kadar güncellenmiş.
link verip geçmiyorum, sebebi bankalar biz baktıktan sonra düzeltiyorlar. bizde heralde ben yanlış okudum anladım diyoruz, burda en azından bir detay kopayası bulunsun. Bazıları kızıyor ya link ver geç diye, uğraşıyoruz hazır önünüze koyuyoruz, bari çemkirme sus yada teşekkür et geç. Eğer çok biliyorsan buraya takılma google dan ara bul bak öğren. Forumda ne işin var ozaman , bekleme yapma, çek git.
https://www.garantibbva.com.tr/odemeler-ve-hizmetler/emekli-maas-odemeleri
Emekli maaşını Garanti BBVA'dan alanlara 8.500 TL’ye varan hoş geldin paketi! Emekli promosyon fırsatını kaçırmayın.
Üstelik şimdi Mobil’den müşterimiz olup maaşını taşıyanlara ek 1.500 TL bonus ile toplamda 10.000 TL’ye varan fırsat!
- mekli Promosyon Kampanyası geçerlilik tarihi 1 - 31 Mart 2024’tür. Bankamız Kampanya Koşullarını değiştirme hakkını saklı tutar.
- Siz de emekli maaşınızı Garanti BBVA’dan alarak, 7.500 TL'ye varan nakit promosyona ek, kredi kartı ile 500 TL harcamanıza 1.000 TL bonus fırsatını kaçırmayın!
- Mobil'den müşterimiz olup, emekli maaş taşıma talimatını Garanti BBVA Mobil üzerinden veren emeklilere 500 TL ve üzeri harcamalarına 1.500 TL ek bonus kazanma fırsatı! Kampanyayla ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
- Üstelik EYTli olup prim borcu olanlar, avantajlı faizlerle EYT Prim Borcu Kredisi kullanarak, hemen emekli olabilirler. Siz de EYT Prim Borcu Kredisi'ne başvurun, hemen emekli olun. EYT Prim Borcu Kredisi ile ilgili detaylı bilgiye EYT Kredisi sayfasından ulaşabilirsiniz.
- Garanti BBVA’da emekli maaşınızın bağlı olduğu Vadesiz TL hesabınızı kullanarak Garanti BBVA Mobil ve Garanti BBVA İnternet üzerinden yapacağınız havale ve hafta içi saat 16.00’ya kadar olan EFT/FAST işlemlerinizi ücretsiz olarak gerçekleştirebilirsiniz! (01.04.2021 itibarıyla geçerli olan uygulama, resmî tatil günleri ve hafta sonlarını kapsamamaktadır. Uygulamaya daha önceki tarihlerde yapılan EFT/FAST ve havale işlemleri dahil değildir.)
Siz de şubeye gitmeden Garanti BBVA Mobil üzerinden müşterimiz olun, Garanti BBVA emekli promosyonu ödemelerinden hemen yararlanın.
Emekli Maaşımı Garanti BBVA’dan Nasıl Alırım?
Yeni emekli olacaksanız:
- SSK ya da Bağ-Kur’dan emekli olacaksanız SGK müdürlüklerine giderek veya e-Devlet üzerinden ulaşabileceğiniz Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesi’nde,
- Emekli Sandığı’ndan emekli olacaksanız çalıştığınız kuruma vereceğiniz emeklilik dilekçesinde Garanti BBVA’yı seçerek emekli banka promosyonları avantajından yararlanabilirsiniz.
Maaşınızı Garanti BBVA’ya taşımak istiyorsanız:
- Henüz müşterimiz değilseniz Garanti BBVA Mobil üzerinden şubeye gitmeden müşterimiz olabilir, emekli maaşınızı kolaylıkla Garanti BBVA’ya taşıyarak emekli maaşı banka promosyonu ayrıcalığından faydalanabilirsiniz.
- Garanti BBVA müşterisiyseniz ve emekli maaşınızı PTT veya başka bir banka aracılığıyla alıyorsanız ve maaşınız üzerinde herhangi bir bloke bulunmuyorsa Garanti BBVA Mobil ve Garanti BBVA Müşteri İletişim Merkezi üzerinden emekli maaşı banka değişikliği başvurusu yapabilir ve emekli banka promosyon ödemesi talebinde bulunabilirsiniz.
- Dilerseniz sadece nüfus cüzdanınız ile Garanti BBVA şubelerine giderek banka değişikliği talebinizi iletebilirsiniz.
- Şubeye gitmeden e-Devlet üzerinden emekli maaşınızı görseldeki adımları takip ederek Garanti BBVA’ya taşıyabilirsiniz. e-Devlet’e Garanti BBVA İnternet ya da PTT’den alacağınız şifreyle giriş yapabilirsiniz.
Emekli Promosyon Ödeme Detayları
- Garanti BBVA’da emekli maaşı 3.500 TL’ye kadar olan emeklilerimize 4.500 TL, 3.500 – 7.500 TL arasında olan emeklilerimize 5.250 TL, 7.500 – 10.000 TL arasında olan emeklilerimize 6.750 TL ve 10.000 TL ve üstünde olan emeklilerimize 7.500 TL tutarında nakit promosyon avantajı sunulmaktadır. Emekli promosyon avantajından 1 – 31 Mart 2024 tarihleri arasında gelir veya aylıklarını 3 yıl süre ile Garanti BBVA’dan almayı taahhüt eden emekli müşterilerimiz yararlanabilir.
- Emeklilik promosyonu ödemesinin müşteri hesabına aktarılması ile taahhüt süresi başlar.
- Emeklilere promosyon ödemeleri SGK tarafından belirlenen koşullar çerçevesinde gerçekleştirilir.
- Birden fazla emekli maaşı ödemesi alan müşterilerimiz emekli promosyon talebinde bulunduğunda emekli maaşlarının toplamı dikkate alınır ve tek bir promosyon ödemesi yapılır.
- Emekli promosyon ödemeniz Emekli Bankacılığı Promosyon Taahhütnamesi’ni imzalamanızın ardından Garanti BBVA’ya ilk maaşınızın yatmasına istinaden ilk 3 iş günü içinde yapılır. Promosyon ödemesine konu olan maaş için taahhüt süresi içinde banka değişikliği yapılamaz.
- Taahhüt süresi boyunca vefat dışında SGK tarafından emekli banka promosyonuna konu gelir veya aylık ödemenin kesilmesi, gelir veya aylığın farklı bir kuruma taşınması, herhangi bir nedenle taahhüt süresi dolmadan taahhüdü sonlandırdığınızda emeklilik promosyonu ilişkisi de sonlandırılır. Bu durumda kalan taahhüt süresi göz önünde bulundurularak ödenen emekli promosyon tutarı bankamızın yazılı bildirimine gerek kalmaksızın kıstelyevm* yöntemi ile iade edilir. *Yapılan promosyon ödemesinin kalan süreyle orantılı kısım.
SGK ya da e-Devlet aracılığıyla gelen yeni müşterilerimiz
Garanti BBVA olarak tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemi sürecinde müşterilerimizi korumak için çalışmaya, bankacılık işlemlerini şubeye gelmeden yapmaları için kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Bu amaçla 04.08.2020 itibarıyla başlattığımız Görüntülü Görüşme ile Dijital Kanal Şifresi Alma hizmeti sayesinde emeklilerimizin maaşlarına şubeye gitmeden ulaşabilmelerini hedefliyoruz.
Emekli maaşını e-Devlet kapısı ya da SGK aracılığıyla Garanti BBVA’ya aktaran yeni müşterilerimizden biriyseniz Garanti BBVA Mobil uygulamasını akıllı telefonunuza yükleyebilir ve müşteri temsilcimizle iletişime geçerek dijital parolanızı zahmetsizce oluşturabilirsiniz.
- Görüntülü görüşme gerçekleştirmek için Garanti BBVA Mobil uygulamasını telefonunuza indirin. Parola Al sekmesine T.C. Kimlik Numarası ve cep telefonu bilgilerinizi girin. Kartım bulunmuyor alanını seçin ve cep telefonunuza gelen SMS şifresini SMS şifre alanına girin. Görüşmeyi Başlat adımını takip ederek müşteri temsilcisine bağlanabilir ve dijital parolanızı görüntülü görüşme üzerinden alabilirsiniz.
- Parolanızı belirledikten sonra promosyon talebinizi Garanti BBVA Mobil üzerinden iletebilir, QR kod ile ATM’lerden para çekebilir ve para transferi yapabilirsiniz.
- Görüntülü görüşme ile dijital parola oluşturabilmek için;
-Emekli maaşınızı SGK veya e-Devlet üzerinden Garanti BBVA’ya taşımanız,
-Aktif Garanti BBVA müşterisi olma ve hesap açma sürenizin 90 günden az olması,
-Garanti BBVA sistemine kayıtlı kimlik ve cep telefonu bilginizin olmaması,
-Görüşme sırasında yeni nüfus cüzdanınızın yanınızda bulunması gerekmektedir.
- Görüntülü görüşme üzerinden oluşturulan dijital parola 90 gün geçerlidir. Maaşını e-Devlet veya SGK üzerinden bankamıza taşıyan emeklilerimizin dijital parola oluşturma işlemini takip eden 90 gün içinde şubelerimize gelerek kimlik ve imza teyidini yaptırması gerekmektedir.
- Dijital parola oluşturma işlemini takip eden 90 gün içinde kimlik ve imza teyidi yapmamanız halinde;
- Hesabınıza maaş ve maaşla ilgili ikramiye ve promosyon gibi ödemeler dışında para yatırılamaz.
- Garanti BBVA Mobil veya Garanti İnternet üzerinden Vadesiz Hesap açılışı yapılamaz.
- Kredili ürünleri ilgili başvurularınız ancak şubeler aracılığıyla gerçekleştirilebilir.
- Görüntülü görüşme aracılığıyla dijital parola alan emeklilerimizin parolayı unutması halinde görüntülü görüşme veya Parolamı Unuttum adımı üzerinden parola alması mümkün olmamaktadır.
- Dijital parola alma işlemlerinizi hafta içi her gün saat 09.00 – 23.00 arasında görüntülü görüşme ile gerçekleştirebilirsiniz. Emekli maaşını e-Devlet veya SGK üzerinden Garanti BBVA’ya taşıyan müşterilerimiz için hazırladığımız videoyu izleyebilirsiniz.
Emeklilerimize Özel Kart Kampanyası
1 - 31 Mart 2024 tarihleri arasında, maaşını üç yıl Bankamızdan almayı taahhüt edecek emekli müşterilerimiz emekli maaşı promosyonuna ek olarak;
Kredi kartı ile 500 TL harcamaya 1.000 TL bonus kazanacaklardır.
Kredi Kartı Koşulları;
- 30 Nisan 2024 tarihinden önce Bonus Kredi Kartına sahip olunması ve 1 Mart 2024 - 30 Nisan 2024 tarihleri arasında toplamda en az 500 TL harcama yapılması gerekmektedir.
- Miles&Smiles ve Shop&Fly kartlar kampanyaya dahil değildir.
- Sanal kartlar ve ek kartlar kampanyaya dahil değildir.
- Flexi , Bonus Flexi , Bonus Genç, Altın Bonus kampanyaya dahil değildir. Diğer tüm BONUS ve MONEY kartlar kampanyaya dahildir.
- Bonus Business kart kampanyaya dahildir.
- Kampanyaya düzenli ödeme talimatı, otomatik ödemeler, fatura ödemeleri, vergi ödemeleri, bonus kullanımları, nakit avans işlemleri, taksitli para işlemleri, devam eden taksit ödemeleri ve sigorta ödemeleri dahil değildir.
Genel Kampanya Koşulları;
- Bonuslar en fazla harcama yapılan Bonus karta 12 Mayıs 2024 tarihinde yüklenecektir.
- Kampanya müşteri bazındadır ve bir müşteri kampanyadan en fazla 1.000 TL bonus kazanabilir .
- Daha önceki aylarda emekli kampanyası kapsamında 1.500 TL ve 1.000 TL bonus kazanan müşterilerimiz bu kampanyaya dahil değildir.
- Bankamızda halihazırda bir emekli maaşı olup diğer bir emekli maaşını bankamıza taşıyan müşterilerimiz kampanyaya dahil değildir.
- Bonusların geri alınmaması için, kartın 31 Mart 2025 tarihine kadar açık olması gerekmektedir. Bu tarihten önce kart ürünü kapatılırsa yüklenen 1.000 TL bonus ürün kapanışı sonrası geri alınacaktır.
- Bankamız Kampanya Koşullarını değiştirme hakkını saklı tutar.
- Bu Kampanya başka bir kampanya ile birleştirilemez
Emeklilere Özel Ayrıcalıklar
- Garanti BBVA’da emekli maaşınızın bağlı olduğu Vadesiz TL hesabınızı kullanarak Garanti BBVA Mobil ve Garanti BBVA İnternet üzerinden yapacağınız havale ve hafta içi saat 08.30 - 16.00 arası yapılacak EFT/FAST işlemlerinizi ücretsiz olarak gerçekleştirebilirsiniz. (01.04.2021 itibarıyla geçerli olan uygulama, resmî tatil günleri ve hafta sonlarını kapsamamaktadır. Uygulamaya daha önceki tarihlerde yapılan EFT/FAST ve havale işlemleri dahil değildir.)
- Emeklilerin özel bankası Garanti BBVA’dan emeklilere özel promosyon! Emekli maaşınızı “emeklilerin özel bankası” Garanti BBVA’ya taşıyabilir, 7.500 TL'ye varan nakit banka emekli maaş promosyonu avantajından yararlanabilirsiniz.
- Emeklilerimize özel kart kampanyası! Maaşını üç yıl Bankamızdan almayı taahhüt edecek emekli müşterilerimiz promosyona ek olarak; kredi kartı ile 500 TL harcamaya 1.000 TL bonus kazanacaklardır.
- Garanti BBVA ATM’lerinde emeklilere özel ücretsiz nakit çekim avantajı! Emekli maaş müşterilerimizin Garanti BBVA ATM’lerinden emekli maaş tutarı kadar yapacakları çekimlerde limit aşım ücreti alınmamaktadır. (Ücretsiz çekim, 20.000 TL’ye kadar olan emekli maaşlarının çekilmesi halinde geçerlidir.) Emekli maaş tutarı 20.000 TL üzeri olan emeklilerimiz de Garanti BBVA ATM’lerinden emekli maaşlarının 20.000 TL’ye kadar olan kısmını limit aşım ücreti ödemeden çekebilirler.
- SGK emeklilerine özel vadeli mevduat ve kredi fırsatı! **Garanti BBVA destek kredilerinden emeklilere özel avantajlı faiz oranlarıyla gelir belgesine gerek kalmadan faydalanabilirsiniz.
** Emekli maaşı haricindeki gelirleri için belge talep edilebilir.
Mevduatınızı bankamızda emeklilere özel ayrıcalıklı faiz oranlarıyla vadeli olarak değerlendirebilirsiniz.
Emeklilerimize özel %3,68'den başlayan faiz oranıyla kredi fırsatı!
Kredi Tutarı(TL)Faiz (%)Vade (ay)Taksit (TL)Tahsis Ücreti (TL) Sigorta ve Vergi Dahil Ücretler Toplamı (TL)Yıllık Maliyet Oranı(%)Kredinin Toplam Maliyeti (TL)10.0004,11%121150,1850,00237,5088,9647%13.859,7310.0003,72%36591,6750,00237,5077,1471%21.357,75
Kredi sürecinde müşteriler şubeye yönlendirilebilir. Başvuru sahibinden ücret bordrosu, gelir belgesi, SGK web belgesi ya da gelir yazısı talep edilebilir. Krediden yararlanma koşulu müşterinin risklilik durumuna göre değişebilir. Kampanya kapsamında 3-36 ay arasında vadelendirme yapılmaktadır. Faiz oranları, vade süresine ve kredi tutarına göre değişkenlik gösterebilir. İlgili yasal düzenleme kapsamında 16 Eylül 2021 sonrasında açılan tüm ihtiyaç kredilerinizin maksimum vade limiti, kalan anapara bakiye toplamı 50.000 TL ve altında ise 36 ay, 50.000 TL ve 100.000 TL arasında ise 24 ay, 100.000 TL üzerinde ise 12 aydır Ticari amaçlı kullanılan tüm ihtiyaç kredileri için vade sınırı 36 aydır. İhtiyaç kredisi faiz oranları müşteri özelinde, müşteri risklilik durumuna göre, başvuru ve kredi kullandırım anında değişebilir. 4,11% faiz, 10.000 TL ihtiyaç kredisi, 12 ay vade için geçerli hesaplama yapılmıştır. Taksit 1150,18TL, tahsis ücreti 50 TL, toplam yıllık maliyet oranı 88,9647% sigorta ve vergi dahil ücretler 237,50TL’dir. Maksimum faiz oranı %6,30’dur. 10.000 TL kredi tutarı ve 36 ay vade 6,30% faiz oranı için yıllık maksimum maliyet oranı 158,8171%’dir.
Yıllık maliyet oranı efektif yıllık faiz oranı olup, hesaplamaya sigorta dahil edilmemiştir. Sigorta primi; kredi tutarı, vadesi ve müşteri özelinde değişiklik gösterebilir. Kredi kullandırım ekranları önizlemedir, süreçler farklılık gösterebilir. Müşterilerin Şubeye yönlendirildiği durumlar olabilir. Bankamızın faiz, ücretler, vadeyi ve kredi süreçlerini değiştirme hakkı saklıdır. Bu hesaplamalar bilgilendirme amaçlı örnektir, bağlayıcılık içermemektedir.
-
neler oluyor hayatta....
https://tued.com.tr/dunya-bankasi-projesinin-sonucu-emekliye-corba-ve-erzak-yardimi//
DÜNYA BANKASI PROJESİNİN SONUCU: EMEKLİYE ÇORBA VE ERZAK YARDIMI
01/03/2024TuedadminComment(0)
Dünya Bankası‘nın 1990 yıllarında birçok ülke için hazırlamış ve bazılarında da uygulamaya koymuş olduğu “Yaşlılık Krizini Önlemek” raporunda, sosyal güvenliğin geleceğe taşınabilmesi için üç önemli ayak belirlenmiştir. Aslında bu üç önemli ayak, karma bir sistemin parçalarıdır.
Yapıyı oluşturan parçalardan birinci ayak diyebileceğimiz parçası kamusaldır. Katılım zorunludur ve dağıtım yöntemi ile finanse edilmektedir. Var olan sosyal güvenlik sistemlerinin aksine, gelirin yeniden dağılımına odaklanmıştır. Bu ayağın temel amacı, yoksulluğun giderilmesidir. Ancak özel kesim tarafından yürütülecek diğer ayakların olumsuz etkilenmemesi için en düşük düzeyde tutulması öngörülmektedir.
İkinci ayak, tamamen özel kesim tarafından yürütülecek ve katılımı zorunlu olacaktır. Bunun temel amacı, tasarrufların artırılması ve yaratılan kaynağın sermaye piyasalarına aktarılmasıdır.
Üçüncü ayak ise yine özel kesim tarafından yürütülecek ancak katılım zorunlu olmayacaktır. Bu ayağın temel amacı, yaşlılıkta daha fazla emeklilik geliri
elde etmek isteyen yüksek gelir gruplarının isteklerinin karşılanmasıdır. Bu yapıda, kamusal bir ayağın varlığı, açıkça sistemin kalanının piyasaya
bırakılmasının doğuracağı olumsuzlukların hafifletilmesine yöneliktir.
Dünyada pek çok ülke, 1990’lardan başlayarak sosyal güvenlik sistemlerini Dünya Bankası’nın öngördüğü biçimde yeniden düzenlemeye çalışmıştır/çalışmaktadır. Ülke örnekleri tam anlamıyla bu üçlü yapıya uyum sağlayamamış olsalar da genel eğilim, ona doğru bir yönelimi göstermektedir.
Aynı yıllarda, sözkonusu Dünya Bankası projesi, ülkemiz için de bir kurtuluş olarak görülmüş, giderek artan yaşlı nüfusa ileride yetmeyeceği öngörülen sosyal güvenlik sistemi üzerinde ciddi reformlara gidilmek istenmiştir. Bunlardan en keskini de, 1999 yılında yaşanan Marmara Depremi’nin etkileri sürerken, adeta yangından mal kaçırır gibi TBMM gündemine getirilen ve 4447 sayılı yasayla yürürlüğe konan uygulamalar olmuştur.
Sosyal güvenlik sisteminin evrensel normlarından olan; nimet-külfet dengesi bir anda bozulmuş; çok prim ödeyenlerin daha az aylıklar aldığı bir sisteme yönelim başlamıştır.
Dünya Bankası’nın sözkonusu projesi, sadece daha küçük çaplı sistemlerde uygulanabilmiş, ülkemiz gibi büyük kapsamlı sosyal güvenlik sistemlerinde başarıya ulaşamamıştır.
Bunun sebeplerinden birisi; 1960 yılında sosyal güvenlik kapsamında olan nüfusun toplam nüfusa oranı %6 iken, 2000 yılında %87’ye ve 2005 yılında ise %95’e yükselmesidir. Diğer yandan nüfusun yaşlanması süreci de henüz tam anlamıyla olmasa da Türkiye’de de sosyal güvenlik sistemini tehdit etmeye başlamıştır.
Bir başka sorun da, kayıtdışı ekonominin önünün bir türlü alınamamış olmasıdır. Türkiye’de yüksek düzeyde olduğu bilinen kayıtdışı istihdam da sosyal güvenlik kuruluşlarının finansman yapılarını olumsuz etkileyen unsurlar arasındadır. 1989-2006 döneminde istihdamın 1,6 kat, kayıtdışı istihdamın ise 2 kat arttığı hesaplanmıştır. Bu durum da sosyal güvenlik sisteminin aktüeryal dengesini bozmakta, aktif-pasif oranını dünya standartlarının altına çekmektedir.
Yaşanan bütün bu olumsuzluklar beraberinde yaşlı-emekli yoksulluğunu gündeme getirmiştir. Emeklilerin gelirleri ve bu gelirlerin alım gücü giderek erimiş, ek sigorta sistemlerinin, tıpkı Dünya Bankası’nın istediği gibi sisteme dahil olması yönünde gelişmeler gündeme gelmiştir.
Artık bir çok ebeveyn kendileri için olmasa bile, gelecekte çocuklarının sıkıntı çekmemeleri için bireysel emeklilik sistemine yönelmekte ve hatta ek sağlık sigortalarına başvurma yoluna gitmektedirler.
Oysa ki; mevcut yasal düzenlemelere göre bile, ülkemizde sosyal güvenlik sisteminin ek tasarruf yöntemleri gerektirmeyen, emeklilerin geçim standartlarını koruyan bir sistem olması gerekmektedir.
Giderek yoksullaştırılan emekli topluluğu artık ne yazık ki, sosyal yardımlarla geçinebilir hale getirilmiştir. Başta sosyal yardım kurumları ve yetmediği için yerel yönetimler; sanki ülkede bir savaş hali varmış, ya da ciddi bir doğal afet yaşanmış gibi çorba ve yemek dağıtır hale gelmiştir. Oysa bunlar OHAL uygulamalarıdır ve emeklinin bunlara ihtiyacının olmaması gerekir.
-
Arkadaşlar annem dedemden kalma yetim aylığı sanırım ondan alıyor. 9bin küsür lira dedi. Şu an denizbankta ve taşımak istiyor, bana sordu neresi iyi diye. Bende bilmiyorum neresi iyidir. Bu maaşa en yüksek promosyon veren neresidir ? Teşekkürler.
-
7 düvele meydan okuan ama kendi vatandaşını anlamayan , dinlemeyen, koruyamayan, mağdur ettirip, herşey şahane diyenler ama emekliye gelince ayrım gayrım üveyevlat muamelesi.
ALAVARE DALAVERE PLEP MEHMET NÖBETE
gazete duvar
Ölüler ülkesi yazıları... Alavere dalavere, Pleb Mehmet nöbete!https://www.gazeteduvar.com.tr/oluler-ulkesi-yazilari-alavere-dalavere-pleb-mehmet-nobete-makale-1636712https://tued.com.tr/turkiye-emekliler-dernegi-her-seyin-farkinda-emekli-gelirden-payini-almali//
Türkiye Emekliler Derneği Her Şeyin Farkında: “Emekli Gelirden Payını Almalı”
01/03/2024TuedadminComment(0)
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kütahya’daki açıklamalarını değerlendiren, Türkiye Emekliler Derneği taleplerini yineledi. Yapılan açıklamada “Farkındayız. Ülke geliri büyüdü. Emekli bundan payını almalı” denildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilerin taleplerine ilişkin ‘Tahrik ediliyorlar. Tek çivi çakmasak, tüm yatırım bütçesini buraya aktarsak bile bu gideri karşılamaya yetmiyor’ açıklamasında bulundu. Konuyu değerlendiren Türkiye Emekliler Derneği adına gazetemize konuşan Av. Cafer Tufan Yazıcıoğlu “Farkındayız. Ülke geliri büyüdü. Emekli bundan payını almalı” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kütahya Mitingi’ndeki açıklamalarında emeklilerin 7-10 bin TL seyyanen zam taleplerine ilişkin tahrik edildiğini belirterek, “Emekli maaşlarına 7 bin lira eklemek demek bütçeden yaklaşık 1,4 trilyon liralık 10 bin lira eklemek demek, 1,9 trilyon liralık bir kaynağı buraya aktarmak demektir. Yani 2024 yılı boyunca ülkemizde tek çivi çakmasak, tüm yatırım bütçesini buraya aktarsak bile bu gideri karşılamaya yetmiyor” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını değerlendiren Türkiye Emekliler Derneği Hukuk Müşaviri Av. Cafer Tufan Yazıcıoğlu, emekliler olarak yapılan tahrikin farkında olduklarını dile getirerek, “2024 emekli yılı ilan edildi. Bakın emekli yeni bir şey istemiyor. Biz bir kere sosyal adalet istiyoruz, gelir adaleti istiyoruz. Ülke geliri büyüdü. Emekli bir an önce bundan payını almalı” açıklamalarında bulundu.
EMEKLİLER KAYIPLARINI İSTİYOR
Türkiye Emekliler Derneği Hukuk Müşaviri Av. Cafer Tufan Yazıcıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına ilişkin “2024 emekli yılı ilan edildi. Bakın emekli yeni bir şey istemiyor. Emeklinin kayıpları var. Birincisi 2008’deki yasadan gelen aylık bağlama ve güncelleme nedeniyle emeklinin kayıpları var. Bu yasanın yanında emeklinin alım gücünden kaynaklı kayıpları var. Bir diğer taraftan emeklinin ülke büyümesinden pay alamamasından gelen kayıpları var. Dolayısıyla biz bir kere sosyal adalet istiyoruz, gelir adaleti istiyoruz. Ülke geliri büyüdü. Emekli bundan payını almalı” dedi.
GELİR ARTIYOR, PAY AZALIYOR
Cafer Tufan Yazıcıoğlu, “Emeklinin şu andaki gelir kayıpları, gelirden aldığı paydaki azalma sürüyor. Bu telafi edilmeli. Emekli bunu bekliyor. İlave bir şey beklemiyor. Hak kaybının telafisi bekliyor. Milli gelir büyüdü ve bundan pay istiyor” diyerek sözlerini sürdürdü.
TAHRİKİN FARKINDAYIZ
Yazıcıoğlu, Erdoğan’ın ‘tahrik ediliyorlar’ sözlerine ilişkin olarak, “Sosyal medyada bunlar dolaşıyor. Çeşitli gruplar sosyal medyada böyle haberler yayıyor. Bu haberlerin doğru olmadığını biliyoruz. Emekliler olarak bu tahrikin farkındayız. En son haberleri almak bu bilgileri doğrulamak için bize müracat edin diyoruz. Bir bilgi kirliliği var. Hatta manşete atanlar var bunları. Daha sonrasında bu kişiler ben söyledim de çıkartıldı diyecek. Geçmişte yaşadık bunu” ifadelerini kullandı.
--- * - *- - *- * - * -
İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 2024 Şubat dönemine ait İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi ve Toptan Eşya Fiyatları indeksi verilerini açıkladı.
İTO verilerine göre, İstanbul'da perakende fiyatlar şubatta aylık yüzde 4,07,yıllık yüzde 76,58 arttı.
Toptan eşya fiyatları ise şubatta aylık yüzde 4,64, yıllık yüzde 65,06 oranında arttı.
En çok artış kültür-eğitim-eğlence grubunda
Şubat 2024’te Perakende fiyatlarda bir önceki aya göre; Kültür Eğitim ve Eğlence Harcamalarında yüzde 6,73, Sağlık ve Kişisel Bakım Harcamalarında yüzde 5,58, Gıda Harcamalarında yüzde 4,98, Konut Harcamalarında yüzde 4,65, Ev Eşyası Harcamalarında yüzde 2,54 ve Diğer Harcamalar grubunda yüzde 0,14 artış, Giyim Harcamaları grubunda yüzde -1,51 ve Ulaştırma ve Haberleşme Harcamalarında yüzde -0,23 azalış izlendi.
Şubat 2024’te Toptan fiyatlarda bir önceki aya göre; Yakacak ve Enerji Maddeleri Grubunda yüzde 13,53, Kimyevi Maddeler Grubunda yüzde 11,26, İnşaat Malzemeleri grubunda yüzde 7,55, Mensucat Grubunda yüzde 4,61, Gıda Maddeleri grubunda yüzde 2,80, İşlenmemiş Maddeler Grubunda yüzde 1,69 ve Madenler Grubunda yüzde 1,27 artış izlendi.
doğru söyleyenleri okumazlar, öğrenmezler, kulaklarını tıkar, gözlerini kapatırlar.
t24
Mahfi Eğilmez: TÜFE sepetinin, fiyat derlemelerinin ve hesaplamalarının yeniden gözden geçirilmesi gereklihttps://t24.com.tr/haber/mahfi-egilmez-tufe-sepetinin-fiyat-derlemelerinin-ve-hesaplamalarinin-yeniden-gozden-gecirilmesi-gerekli,1154122
-
-
varsayalım doğru olsun. benim inancım kalmadı bunlar deprem paralarınıda , başka yer için gelenleride başka yerlere , özellikle yandaşlarına aktarmakta çok başarılılar.
komşuda pişer , bize düşmez.
hatta aç afrikaya o paralar ile savunma silah vs yardımı yaparsak şaşmam.
-
emeklilere , açlık sınırı civarında bile para vermemeye yemin etmişler sanırım. yoksa kaynak öyle kolay bulunuyor ki. müteahhit bal yesin, emekli taş yesin hesabı.
Az önce ampul partisi seçim bürosunun önünden geçtim emekliler full doldurmuş kahvehaneye çevirmişler.
içi geniş dışına kocaman otuma yeri yapmışlar starbucks gibi. adamlar işi biliyor bikaç bardak çayla oyları topluyorlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X