düzettim sayfada nisan yazınca aklım oraya gitti bizim tatlı arada kaynamasın :) |
Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23) (934. sayfa)

-
-
işte bende o evrak listesi yok. sadece Detay ve Barkodlu belge oluştur çıkıyor..
-
Teşekkürler... :))
İş yerinde de bekleyen çok kişi var
Ekler alırım diye konuşmuştuk borçları ödedikten sonra. Hayırlısı bakalım. Eksik olmayın.
-
Ara ara takip edin yakında çıkar.Benim de hemen çıkmamıştı.Hatta o belgeyi daha sonra çıktı olarak size posta aracılığıyla da tebliğ ediyorlar.O da 2 gün önce adresime geldi.
-
Yarın itibari ile yeni aya giriyoruz. Maaş ayı olduğu için herhalde benimde o şekilde olacak gibi. bekliyoruz bakalım..
Siz maaş aldınız değil mi?
-
Evet aldım.Hatta ilginçtir 2 kısım olarak aldım.Birinde (belirttiğim dosyada yazan maaşım) diğerinde ise birikmiş tutardan maaşı düşlükten sonraki kalan kısım vardı.Ama işin ilginci ikisinde de açıklama kısmında emekli ikramiyesi yazıyordu!Bunu da anlamış değilim.Bakalım Mart ayında maaş aldığımızda onda ne yazacak.
-
ilginç doğrusu. Benimde netleşince paylaşırım buradan.
-
Hayırdır, sen benim mesajımı neden cımbızladın ki? İnsanlar, İmar Affı çıkaran celladına aşıksa ya da Stockholm sendromu yaşıyorsa... ne güzel mutlu mesut yaşasınlar işte. 1 yılda 300 bin konut sözü verildi anca %10'u yapılabildi (şimdi 650 bin de İstanbul'da yapacaklarını söylüyorlar ama 2018'deki yapımına başlanan TOKİ konutları bitmedi daha).
Ayrıyetten, kimseye saygısızlık/hakaret etmeden istediğim görüşü yazarım, düşüncemi beğenmiyorsan engelle geç. Yalnız pikolojik doktora görün falan... senin aklına ihtiyacım yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Erdoğan: "Türkiye ekonomisi depreme ve diğer olumsuzluklara rağmen yüzde 4,5 büyüdü, hani ekonomi kötüydü?"
yine Erdoğan: "Arzu ettiğimiz düzeye devlet millet olarak daha fazla çalışacak, daha fazla gelir elde edecek ortaya çıkan gelirden de emeklilere hak ettiği parayı vereceğiz. birileri çıkıp 10 bin lira seyyanen ekleyelim diye emeklileri tahrik ediyor. 16 milyon emeklimiz var. Bunu eklemek demek 1.7 trilyon lira eklemek demek. Dikkat ediniz mevcut maaş tutarından bahsetmiyorum. Ek artışın maliyetini anlatıyorum. Ülkemizde tek çivi çakmasak, bütçeyi buraya aktarsak bile yetmiyor. "
millet şaşkın...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
5'li çetenin, devlete sırtını dayayan yandaş müteahhitlerin servetlerini toplayıp 85 milyona bölünce 13 bin 110 dolara ulaştılar herhalde. Ziira yılda 1,5 trilyon Euro ihracat yapan Almanya'da bile bu kadar çok milyarder yok. Çünkü Batılı devletler zenginden daha çok vergi, fakirden daha az vegi alıyor. Bizde zenginler ile fakirler arasındaki uçurum hiçbir dönem bu kadar artmamıştı. En üstdeki %20'lik tabaka gsmh'nın %60'a yakınını paylaşıyor, servet transferiyle orta kesim de çöktü... bütün yük ücretli kesimin emekçi kesimin üstüne bindi.
Adamda haklılık payı var. Çoğunun durumu iyi demekki memleketi batıranlara tekrar vize verdiler. Ben bunu anlarım. Pişman olması kendi seçimi. Bu arada depremde benimde evim hasar gördü.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
MART AYI DERT AYI demişler umarım TERSİ OLUR.
rezerve yapayım :P haftaya pazartesinden itibaren ara ara bakmak iyi olur kampanyalara derli topluca.
https://www.hesapkurdu.com/emekli
en iyi 1. banka: ???
en iyi 2. banka: ???
en iyi 3. banka: ???
hall of fame #4: ???
kötününiyisi #5: ???
gerisi "hamişine nanay pi pi kaymak"
2024Şubat ayı genelinde son durum ( ALINTI 'dır kontrol etmedim)
Garanti BBVA: 10.000 TL ve üstü alanlara: 7.500 TL
Akbank: Emekli maaşını Akbank’tan alanlara 10.000 TL’ye varan promosyon ve 2.500 TL chip-para ile toplamda 12.500 TL ödül fırsatı sunuyor.
Denizbank: Emekli aylığını 3 yıl süre ile DenizBank’tan alanlara 5.000 liraya varan nakit promosyon fırsatı sunuyor.
ING: Emekli maaşını taşıyanlara 15.000 liraya kadar nakit promosyon veriyor.
İş Bankası: İş Bankası’ndan emekli maaşı alanlar, 7.500 liraya kadar nakit promosyon kazanıyor.
Türkiye Finans: SSK, Emekli Sandığı, Bağ-Kur emeklisi müşterilere 15.000 liraya kadar kadar nakit promosyon ve ödül fırsatı sunuyor.
Ziraat Bankası: SGK emekli maaşlarını alanlara 3.000 lira ile 5.000 lira arasında değişen promosyon ödemesi yapıyor.
Yapı Kredi Bankası: Yıllık taahhüt veren emeklilere 12.000 liraya kadar nakit promosyon imkanı sunuyor.
QNB Finansbank: Emekli işlemlerini gerçekleştirenlere en düşük 8.000 lira promosyon ödemesi yapıyor.
-
gemelleme yazayım ben gene. muhtemelen sizede bu şekilde olacaktır.
sgk 4a için
ayın 1 inde bankalara sadece isim , tahsisno/sicil no , tcnumarası yollar
ayın 15i CİVARINDA sgk edevlete maaş rakamlarını yükler ( birkaçgün oynayabilir)
maaş gününüzde banaka hesabınıza gece yarısı 00:30 - 01:30 arası maaşınızı yatırır. bankanızda o saatlerden itibaren gözükür ve anında çekebilir, EFT, HAVALE, FAST yapabilirsiniz. ( haftasonu, günsonu, akşam , geç saat eft ücreti fazlasıyla alınabilir, ben mesela 1 gün önce eft talşmatı veriyorum edevletten öğrendiğim tam rakamı yazıyorum , maaş sabahı istediğim bankaya ücretsiz ileri tarif eft yolluyor / akbank için)
kısa özet size erken ödeme KISTEL olan alacağınız, ekler vs erken yatabilir. Ama mart15 i civarında en yakın en doğru emekli maaşınızı göreceksiniz. sonra banka ya yatacak ( EYT içinde bu şekildedir muhtemelen. Bir sonraki ay itibariyle net maaş daha rahat anlaşlılacaktır.
edevletten sorguladığınızda SGK 4a emekli kısmında birkaç sekme var herbirine tek tek bakarsınız bazenm maaş bilgisi olmasada eködeme kısmında bazı ön ödeme dediğimiz AGI/eski kdv fiş zarfı eklentisi vs gözükebilir. Bazen başka deyat yazmasadan da bir şeyler eklenebilir. sgk ikaç vs kesintileri gözükebilir vs vs vs
-
maalesef ülkemizde yok farzediliyor enflasyon olayını kaale bile almıyorlar karar merciileri ve bankalar.
promosyon sözleşmesi için geriye dönük mesajlarıma bakabilirsiniz. PROTOKOL yapıldığı ve 3 yıllık olduğu için beklenti sadece bankaların insafiyetinde, bir karar mercii çıkıp ta dilim ve alt-üst limitleri tekrar belirlemedikçe. prtokolde daha düşük olamaz ama banakalar artırabilir dendiği için protokol bitene kadar süreç devam edecek şu anda. Ama bazen süre bitiminden birkaç ay önce de masaya oturdukları olabiliyor.
bu aralar sansasyonel haberler olduğu kadar bu işe matematiksel olarak yaklaşanlar da var. Bankaların ne yapacağı belli olmaz. Emekliye herdaim üveyevlat muamelesi yapıldığını senelerdir görüyoruz.
özel şirket ve kamu ödemelerinde dehşet promosyonlar telaffuz edildipğinide geçmiş mesajlarımda yazsamda yıllardır hiçbirşey değişmedi. En büyük karar mercii devlet bankaları özellikle ziraat bankasından emekli maaş alan çoğunluk sebebli en alt dilimi artırmıyorlar.
bazı emekli STK ları bankalar birliği üzerinden beklentileri sunuyorlar.
aşağıya link vereyim en mangtıklı yaklaşımlardan biri haklı isteğimiz için.
"Mevcut rakam, en düşük emekli aylığının yüzde 1,3'ü"
yanlış okumadınız yüzde bir virgül 3
%1.3
Emekliler banka promosyonunda artış istiyor
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emekli maaşlarındaki artışlara karşın bankaların emeklilere verdiği promosyon rakamlarının yerinde saydığını belirterek, başta kamu bankaları olmak üzere bankaların promosyon rakamlarını yükseltmesini istedi.
29 Şubat 2024 | 17:14
Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emeklilerin de çalışanlar gibi banka promosyonu hakkından yararlanmaları için yıllarca mücadele ettiklerini, bu mücadelenin sonucunda emeklilere 2015'ten itibaren aylıkları karşılığında banka promosyonu verilmeye başlandığını söyledi.
"Kamu bankaları üç yıl için 5 bin lira veriyor"
TÜED olarak emeklileri ilgilendiren her konu gibi banka promosyonu kazanımının da takipçisi ve savunucu olduklarını ifade eden Ergün, şöyle konuştu:
"Emeklilerin promosyon rakamı, SGK ile bankalar arasında imzalanan protokolle belirleniyor. Bu protokoldeki rakamlar asgari promosyon rakamlarını içeriyor. Kamu bankaları bu konuda cimri davranıp bu protokoldeki asgari tutarları verirken, özel bankalar kısmen de olsa bir rekabet içerisinde olup, daha yüksek promosyon rakamları veriyor. Bugün itibarıyla kamu bankaları 10 bin lira ve üzeri emekli aylığına üç yıl için 5 bin lira promosyon verirken, özel bankalar çeşitli koşullarla bu rakamı 15 bin liraya kadar yükseltebiliyor."
En düşük emekli maaşının 10 bin lira olduğunu anımsatan Ergün, şunları söyledi:
"Hiç artış yapılmadığı varsayılsa bile en düşük emekli aylığının yıllık toplamı 120 bin lira, üç yıllık toplamı ise 360 bin lira. Kamu bankalarının üç yıl için verdiği 5 bin liralık promosyon, mevcut aylık rakamı dikkate alındığında üç yıllık toplam 360 bin liranın yüzde 1,3'üne karşılık geliyor. Bu oranı çok çok düşük buluyoruz. Emekli maaşları artıyor ama bankaların emeklilere verdiği promosyon rakamları adeta yerinde sayıyor. Başta kamu bankaları olmak üzere bankalar promosyon rakamlarını yükseltmeli."
Ergün, bankaların yüksek karlılık rakamlarına rağmen emeklilere karşı cimri davranmaya devam ettiğini belirterek, "Geçen yıl, Türkiye'nin en büyük 10 bankası 506,8 milyar lira net dönem karı elde etti.
Bu bankaların toplam karı bir önceki yıla kıyasla yüzde 40,4 artış gösterdi.
Böyle bir tabloda, emeklilerin düşük promosyon rakamlarına mahkum bırakılması kabul edilebilir değil." ifadelerini kullandı.
"Alternatifleri hayata geçirmek için kararlı davranacağız"
Emeklilerin, SGK ile bankalar arasındaki promosyon protokollerinin tarafı olmak istediklerini vurgulayan Ergün, şöyle devam etti:
"Emeklilere banka promosyonu hakkının mimarı olan TÜED, SGK ve bankalarla birlikte promosyon rakamını belirlemek, imzalanacak protokolün tarafı olmak istiyor.
Emeklilerin en büyük sivil toplum örgütü olarak, bu en doğal hakkımız.
Yıllarca verdiğimiz mücadele sonucu elde ettiğimiz banka promosyonlarımızı, enflasyon canavarı ve bankaların pula döndürmesine müsaade etmeyeceğiz.
Bankalar, taleplerimiz doğrultusunda promosyon rakamlarını artırmazsa üzerinde çalıştığımız alternatifleri hayata geçirmek için daha istekli ve kararlı davranacağız."
şu alternatifler neler acaba ?
-
eyvah son 2gün diye kıçlarını yırtan bankalardan avanta alan gazetecilerin kökü kurusun, bu tür haber yapan gazeteler ve televizyon ve youtube kanalları , EMEKLİDEN BETER DURUMA DÜŞSÜN SÜRÜNSÜN.
acip bir algı yaratıyorlar. TÜRKİYEDE DÜRÜST TARAFSIZ HABER YAPAN YOK YOOK YOOOK. Maalesef yazılı ve görsel basın kirlenmiştir. para tatlı gelmiştir. Milleti kandırmak yasak derler ya , tüyü bitmemiş yetimşin hakkı derler ya, kendilerine gelince maalesef bunlar hep avanta peşinde. %1 dürüst belki kalmıştır.
Gazetecilerin o kadar avantası varki aklınız durur. Nelerde indirimler, beleşler.
Yetmiyor tabi haram lokma peşindeler. son 1 haftadır o kadar çoğaldılar ki. bana soran sorana. son günler miş. yandık başvuramıyacağız vs.
Haberi eksik vermeleri yetmiyor, yalanlar dolanlar. O sebeble lütfen inanmayın bu tür haberlere. Bankalardan rüşvet alıyorlar bu kadar alçalıp haber yapan şerefsizce haram kazananlara itibar etmeyin. Biz 2 akramızı ikna edip banka değiştirmeye referansımızı kullandırtamıyoruz bu namussuzlar binleri yüzbinleri milyonları klandırıyorlar. Kendileri yapınca normal ama. Benim artık bu tür gazeteci, habercilere saygım yok. Halki kandıranlar umarım çok kötü durumlara gelirler. Kitleleri yönlendirdikleri için bence çok büyük günahkarlardır.
neyse dürüstlük Türkiye ye umarım tez zamanda hastalık gibi bulaşırda medeniş oluruz. Cahilikten istifa edenleri sevmiyorum. Onları hor görenleride sevmiyorum. Maalesef insan olmak , adam olmak herkese nasip değilmiş.
burdada var hindistan daki kast sınıfındaki gibi bazılarını hakir gören, onlara su bile yok diyenler. Umarım böyle zihniyette olanlarında 2 yakası bir araya gelmez.
ne kadar kötü konuştum değilmi,
beddua bile ettim demi. azalacaklarına çoğalıyorlar, kökleri kuruyasıcılar.
içses: baktım forumda her yerde beddua mesajları çoğalmış, trende bende katıldım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoGoBaBa -- 1 Mart 2024; 1:29:46 >
-
Bu sabah maaş taşıdık bu aya yetişir mi nisan'a mı kalır dostlar bilen var mı?
-
Ekrem İmamoğlu’ndan emeklilere:
-10 bin TL pazar desteği
-9 bin TL kira desteği
-Her gün ücretsiz halk ekmek
-Kentsel dönüşüm masraflarının yüzde 65'i…
Bu desteklerin birsürü şartı şurtu var.
10 bin üstü hane geliri olan ve çalışan emeklilere vermezler illa sefilin sefili olmanız lazım
emeklilere başkanlık sistemi yaramadı herkes uçarken biz çakıldık,hafta sonu napıyosunuz dilenmeye gidelimmi 🤔
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhenatonnn -- 1 Mart 2024; 9:24:51 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Belediyenin asli görevi bunlar mı? Hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun insanlar gerçeği görmüyor.linçlerler birazdan problem değil. herhangi bir siyasetin mensubu değilim.
Emeklilere şunu vericem bunu vericem gibi kampanyalara destek vermeyin arkadaşlar, bunlar hepimizi dibe çekmek için çoğumuzun faydalanamayacağı şartlı şurtlu saçma sapan siyasetçilerin oyunları.
isparka saati 80 lira alıp 40 liraya yemek dağıtmak iş değil, iktidar muhalefet hepsi oy için servet transferi yapıyor
hatırlayın makarna kömür dağıtarak başladı emekli maaşlarımızın yarısını kaybettik.
bu kampanyalar fakirden alıp daha fakire dağıtan servet transferi ve hepimizi dibe çekiyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X