|
Yok inan ki bilmiyordum, eğer CHP sağladıysa da kocaman alkış atarım , bizim lehimize ne fayda sağlamışlarsa sevinirim. Emin değilim demiştim, sevmiyorum asla demedim, hatta falanca partiyi seviyorum da asla demedim. Hatta şu sıra gene meclise CHP yasa teklfi sundu diye bir yazı okudum en alta ekran görüntüsünü atarım. Ben bu başlıkta EMEKLİ KİMLİĞİMLE varım. @Bori Khan A Haber evde açan dahi yok, sadece çok eskiden konya ve ankara ya gittiğimizde bir tanıdık başka kanal açmazdı , çok da dayanamazdım izlemeye. 7-8 sene kadar babamın kalp sorunu sebebiyle gece gündüz hastanelerde, hatta ara ara yoğun bakımlarda kaldık. TV seyretmek, gazete okumak vs hayatımda yok idi denilebilinir, ama Sadece Tiyatro ve sinemaya gittim, kardeşim Çizer, karikatürüst, seminer , fuar, panel, sergi lerine dahi gidemedim , kısaca evet haberim olmadı ama kast arama bunda, yani CHP olduğundan bi haberim , şimdi öğrendim alkışım takdirim CHP için. Ben o zaman emekli değildim, valide de yaklaşık 3 senedir emekli maaşı almaya başladı baban vefat edince, bu konuya attığım ilk mesajı bilmiyorum o tarihten sonra EMEKLİ İKRAMİYE , EMEKLİYE PROMASYON burdan sadece aktif olarak son 1 yıldır daha çok bilgi edinip bilinçlendim. Başka forumlara gitmiyorum , yazmıyorum, aslında öğrendiğim tek yer burası. Zaten emin konuşmadım TÜED Kadıköy de laf arasında Emekli promasyonu ve yanlış aktarıldı yada ben yanlış aklımda kaldı emekli ikramiyesdini TÜED sayesinde almışız diye yanlış bilgi edinmişim yada yanlış algılamışım. Bu arada bu forumda ya Telefon Note serisi vs yada babamın hastalığı sırasında mecburen arabamız var idi onu satınca tezgah altı faiz konusuna gelip sattığımda Burgan Bankı öğrendim 3 sene kadar önce. Yani TV ve gazete çok izlememeye hala devam ediyorum. Evimde kendime ait TV yok. 2 senedir pandemi başında validemin yanına yerleştim valide sağolsun yemek programı, dizi vs izliyor. ATV haberi o da izlemiyor. Sevmiyor biledizinden ameliyat olup mecbur bir tanıdığın yanında kalınca ATV haberden gına geldi açık bırakıyorlarmış gece gündüz. Belki çok kötü bir huy ama yaklaşık 10-15 senedir TV izlemiyorum , imkanım olduğunda Tiyatro, sinema ya giderim. 2 yıldır pandemi boyunca arkadaşlarımın tiyatrosuna dahi gidip izleyemedim, Eski Mahşeri Cümbüş , HayalHane, Anında Görüntü fanıyken tek işzlediğim TV programı o idi. Genelde dizi ve film izlerim ama çok uzun zamandır paralı kanal vs aboneliğim yok. En büyük hayalim 85" Android Akıllı TV almak karşısına o TV koltujklarından yerleştirip sinema odası yapmak. Paraya kıyıp tüm paralı kanallara abone olmak , kaçak izlemekten, arkladaşlar usb de getirip de izlemek istememiyorum. Hatta gözler ileri miyop, mümkünse altyazısız kaliteli dublaj . Bu arada bir ara Universal Hospital de çalıştım hastane FB ye sponsor oldu, zorla bizi maça götürdü, hatta FB dergisine üye olduk, ara ara ararlar dergi aboneliği için . Yani takımda tutmuyorum, ama birkaç yıl dergi abonesi oldum. bahsettiğim CHP teklif de bulundu meclise TÜED kaynaklı haber bu ![]() |
|
Herhangi bir ekonomik ilişkiye taraf olan kişilerin asimetrik bilgiye sahip olmaları, bir başka deyişle bir tarafın bildiğini karşı tarafın bilmemesi ya da yeteri kadar bilmemesi, iki ayrı sonuca neden oluyor. Bunlardan biri, ters seçim diğeri ahlaki tehlikedir. Ters seçim, yatırımcıların yanlış bilgilenmeleriyle yanlış tercihlerin ortaya çıkması ve fiyatlamaların daha da bozulması. Ahlaki tehlike ise kısa vadeli kâr hırsıyla hareket edenlerin, riskleri başkalarının sırtına yüklemesi.bilgi kirliliği ve spekülasyonlarla balonlar oluşur. “Bilgi ekonominin en değerli kaynağıdır. Anlayan kazanır , anlamayan ise bedelini öder”. -“Senin İçin Hata Diye Düşündüğün Şeyin Başkası İçin Bir Başlangıç Olması" En önemli an, oturup yapmaya karar verdiğiniz andır” "Hangisi daha iyi?' sorusu yerine, 'Hangi ekonomik beklentiye karşı nasıl bir portföy tercihi yapmalı?' sorusunu sormak daha sağlıklı olacaktır" YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR" sorumluluğu, mesuliyeti, herhangi bir zarara uğrayana aittir. Hukiki olarak sorumlu değilim. Kişi yapacağı yatırıma kendisi karar vermelidir ve kendisi sorumludur.Yanıldığı ve yanılttığı her şey insanın makûs kaderidir. - “problemi ortaya çıkaran zihniyetle o problemi çözemezsiniz!” yani zihniyet değişmeden problemleri çözmek imkansızdır. - Bir milletin kültür düzeyi üç safhada; devlet, düşünce ve ekonomideki çalışma ve başarılarının özüyle ölçülür. "Alimle görüş bulursun mertebe, cahille uğraşma dönersin merkebe." BİTTİĞİNİ SANDIĞIN YERDE BAŞLAR... ÜYELİK:17yıl/21 Ağu2008 "Salomina Kashish" |

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

önceki

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
iOS