Şimdi Ara

Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23) (1041. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
20.936
Cevap
636
Favori
1.541.021
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
174 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10391040104110421043
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • alovera01 kullanıcısına yanıt

    dengeyi bozdular iyice su an duzeltemiyorlar da:( o denge ki zor düzelecek cok zor:(((

  • alovera01 kullanıcısına yanıt

    Asıl oy alınan kesimi atlayınca ne olduğunu gördüler. Asıl sorun zaten memura 8 bin seyyanen verilmesiyle başladı. Bunun neden olduğu enflasyonun altında emekli ezildi. ev kiraları memurların maaşına göre keyfi artmaya başladı. Peki durum düzelir mi hayır. Bundan sonra emekliyi refaha kavuşturmak yerine memura nasıl kısarım bunu düşünmeye başlarlar. Erken seçimi de olabildiği kadar uzun vadeye ötelemek isterler. Belki dışardan bir yerlerden birşeyler gelir diye.

  • Şuan 10 bin için en çok hangi banka promosyon veriyor
  • Lady-Of-Ice kullanıcısına yanıt

    tekrar teşekkür ederim 


    11000 maaş için


    TEB müşteri temsilcimle telefonda görüştüm.


    Ne yazık ki 2 yıl önceki 8000 promosyonunda bir güncelleme konusunda herhangi bir talimat veya bilgi yok.


    Seçenekler:


    TEB seçeneği:

    şu an 2 yıl dolduğu için

    ya 8000 yenileme ye başvurmak

    (yaklaşık 4000 promosyon iade : elde edilecek 4000 TL ile 3 yıl daha bağlamak)


    11000 maaşı başka bankaya taşıma seçenekleri


    -ing ye telefonla bile ulaşamadım,

    -yapıkkredi den epey şikayet var,

    -akbank ise 8000 veriyor faturasız olarak


    Belirsiz son başvuru tarihleri:

    promosyon son başvuru tarihleri 30 Nisan kesin mi o da belirsiz

    Çünkü daha önce Mart sonu denmişti


    Önümüzdeki hafta başına kadar bekleyip

    annem için

    tekrar durum değerlendirmesi yapmaktan başka öneri var mı? 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YaseminDH -- 18 Nisan 2024; 10:11:0 >




  • YaseminDH Y kullanıcısına yanıt

    İng pek tavsiye etmem zamanında taşımıştım daha sonra farklı bir bankaya taşımak istediğimde çok sorun çıkardı,rahmetli annemi bankaya kadar götürmek zorunda kalmış yinede baştan savma iş yapıyorlardı onlar tamam diyordu taşımak istediğim banka bloke kalkmamış diyorlardı en sonunda koptum şefleriymiş o geldi bir kaç işlem yaptı bir saati bulur dedi orada bekledim 10 dakikada bir başına dikildim en sonunda işi çözdük o yüzden çok soğuk gelir İNG bilginiz olsun bende bekliyorum Garanti ve Finansbank 10.000 bin veriyor diye biliyorum.

  • ing bank türkiye operasyonunda 30 şube ile devam etme kararı almıştı yakın süre önce illerdeki şubelerin çoğu kapanıyor. maaşını taşımayı düşünenlerin bilgilerine.

  • dede06 kullanıcısına yanıt
    desene batan gemiyi fareler terkedermiş
  • SLAHS kullanıcısına yanıt
    valla et, tavuk, peynir fiyatları rokete bindi. ve duracak gibi de görünmüyor. proteinsiz, güdük bir nesil söz konusu. iş çok ciddi.
  • Merhabalar,

    Dün gece Nisan ayı maaşı yatırıldı. Önceki ilk maaş tam 10 bin ₺ yatmıştı fakat dün nedense 0.17 Kuruş eksik şekilde 9.999,83 ₺ şeklinde kesintili yatmış. Bunun ne olduğunu bulamadım. Çok önemli değil ama neden olduğunu merak ediyorum. Prom anlaşması yapılmamış olsa maaşı alt kademeden etkilermiydi onu da bilmiyorum.

    Geçen ay Emekli olduğum için daha ikinci maaşım. İlk ay ek ödemeler falanda oldu. Maaş kısmında geçen ay 8.387 ₺ yazıyordu fakat bu ay daha yüksek yazıyor. 8.450 ₺ olmuş. Kök maaş sanırım ama neden değişti bilemiyorum.

    Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23)

    Birde geçen ay 5666 ₺ ek ödeme aldığım günlük ödeme kısımda şuan 98.32 ₺ ödeme yapılamadı diye bir tutar yazıyor. Bu nedir, neden var ve yatmama sebebi nedir anlamadım. Bilen var ise yardımcı olabilir mi?
    Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dJ_bLoW -- 18 Nisan 2024; 13:10:36 >




  • işbankası promosyon için sabah gittik ana baba günüydü aha dedim rakamlar değişti sitesine girdim aynı ziraat gibi meğersem taşıma için gelmişler
  • Emekliler, bir zamanların karar vericileri, çalışanları, üretenleri, siyasetçileriydi. Doğal akışıyla yaş alınca yerlerine yenileri ( gençler ) geldi. Yani ; evlenip çocuk yapıyorsunuz, bunların rızkını sağlamak- iyi şartlarda yaşatmak için çabalıyorsunuz. Bazen çocuklar için kendi ihtiyaçlarınızı öteliyorsunuz. Zaman geçiyor çocuklar büyüyor. Bu kez yetiştirmiş olduğunuz çocuklarınızdan vefa - saygı- ilgi bekliyorsunuz. İşte bu durum aslında sizin nasıl çocuk yetiştirdiğinizin testidir. Mirasyedi, şımarık, tembel çocuksa mahvoldunuz. Çalışkan, saygılı ve ara sıra da olsa size jest yapan evlatsa yüzünüz güler.


    Türkiye de yaşanan duruma göre yaşlılar, çocuklarını yanlış yetiştirmişler. Bu çocuklar miras yediyi de geçerek geleceği de ipotek ettirmekte. Yani sırf atalarını değil, torunları da mahvettiler.

  • MAHFİ HOCA "Kasamızın durumu müsait değil diye bu insanlar sırtımızı dönemeyiz" demiş. İktisat mezunu olarak dediklerini ibrfetle okudum. Hatta neden yapılmıyor yıllardır diye sorarım , en bilindik ekonomi doktirinleridir. 1. sınıflar dahi bilir bunları. Gerçekten tek tek anlayarak okumak lazım. YAPAMAYIZ OLMAZ DİYENLERE İNANMADAN İŞİN DOĞRULARINI YAZMIŞ Mahfi Hoca. ( Ama başa gelse oda yapamaz bazı şeyler politik siyasal maalesef)

    AMA İMKANSIZ DEĞİL yani birkaç denge ayarlanırsa KAYNAK bulunur. Bulunmalı. BULMAK ZORUNDALAR. Çünkü bu hale getirenler onlar, biz istemedik ama ceremesini biz çekiyoruz.



    ALINTI


    Mahfi Eğilmez’den emekliye ve asgari ücretliye zam formülü

    "Kasamızın durumu müsait değil diye bu insanlar sırtımızı dönemeyiz"


    18 Nisan 2024 12:33

    • -A+


    Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın programına telefonla bağlanan iktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez, "Yanlış ekonomi politikası izliyoruz" dedi. Öncelikle gerçek rakamların açıklanmasını isteyen Eğilmez, düşük ücretli için zam formülünü de verdi. "Kasamızın durumu müsait değil diye bu insanlar sırtımızı dönemeyiz" diyen Eğilmez,


    "Bunu nasıl yaparız? Kamu israfını keserek. İnanılmaz bir kamu israfı var. Kamu israfını keserek bu işe kaynak bulunabilir" dedi.


    Eski Hazine Müsteşarı, iktisat uzmanı, akademisyen ve yazar Dr. Mahfi Eğilmez, Türkiye ekonomisine dair tespit ve önerilerini canlı yayında paylaştı. Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın programına telefonla bağlanan Eğilmez, "Yüzleşmemiz gereken ekonomik gerçekler" konusunda dikkati çeken açıklamalar yaptı. Türkiye'nin çözüm olarak "IMF'e gidip sistemi düzeltmesi gerektiğini" anlatan Eğilmez, bunun da yeterli olmayacağını ve yabancı sermaye çekmek için izlenmesi gereken rotayı bir kez daha çizdi.


    Dr. Mahfi Eğilmez'in açıklamalarından öne çıkan satırbaşları şöyle:


    “Maliye politikamız gevşek, kamu israfı inanılmaz boyutlarda”

    “Her şeyden evvel yanlış bir ekonomi politikası izliyoruz. Enflasyonumuz yüksek. Gerçek olan enflasyon bunun çok üzerinde. Bunu düzeltmemiz lazım. Gerçek enflasyonumuz neyse bunu kabul etmemiz lazım. Yüzde 60’lık enflasyona göre uyguladığınız politika başka, yüzde 120 enflasyona göre uyguladığınız politikalar başka olur. Ben enflasyona mücadele edildiğine inanmıyorum. Biz büyümeyle uğraşıyoruz. Maliye politikamız gevşek, kamu israfı inanılmaz boyutlarda. Böyle bir yerden parlak şekilde çıkmamız mümkün değil.

    “Merkez Bankası'yla bastırıp dolar kurunu düşük tutarsak bu gerçek bir rakam olmaz”

    Biz gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYH) belirlerken piyasadaki mal ve hizmetlerin fiyatlarını topluyoruz. Bunu Türk lirasıyla tespit ediyoruz. Bunu yıllık ortalama dolar kuruna bölerek dolar karşılığını buluyoruz. Biz Merkez Bankası'yla bastırıp dolar kurununu düşük tutarsak bu gerçek bir rakam olmaz. Sığınmacıların katkısını alıyoruz, bunu katıyoruz GSYH’ya. Ama nüfusa bölerken onları yok sayıyoruz. Dolayısıyla kişi başına gelirimiz de yüksek çıkıyor. Bunu görmemiz lazım. Görmezsek uyguladığımız politikalar da eksik kalır. Ve öyle de oluyor maalesef.

    Dünya Bankası kredisi

    Türkiye Dünya Bankası'ndan 70 yıldır kredi alıyor. İyi projeler götürürseniz alıyorsunuz. Miktar biraz yüksek, bu iyi. Ama bu para istediğiniz gibi kullanabileceğiniz bir para değil. Serbest olan para IMF parası. Ama onun kurları ağır. Onunla ilgili hükümet ne yapar bilmiyorum. Ben hiçbir zaman buna cevap vermedim. Bizim ekonomi sistemimiz sürprizlere dayanıyor. FED’in ne yapacağını tahmin edebiliyorum ama bizim Merkez Bankası’nı tahmin edemiyorum.

    Türkiye IMF'e gider mi?

    Bence Türkiye’nin IMF’e gidip bu sistemi düzeltmesi lazım. Ama bence bu yeterli değil. Türkiye’nin IMF dışında da doğrudan yabancı sermaye çekmesi lazım. Türkiye’nin en fazla yabancı sermaye çektiği dönem AB ile tam üyelik müzakerelerine başladığı dönem. 2005’te başladı, 2006’dan itibaren yıllık 20 milyar dolar çekti 4 yılda. 1923’ten 2005 sonuna kadar Türkiye’nin aldığı yabancı sermaye miktarı 15,4 milyar dolar. Türkiye bir yılda 22 milyar dolar aldı. Neden öyle oldu? AB ile tam üyelik müzakeresi demek üye olacağım demek, hukukumu düzelteceğim demek. Yapısal reform dediğimiz kavramlar var, bunları yapmazsak, paket olarak koymazsak tek başına faizi artır, vergiyi yükselt geçici olarak bir iki yıl kurtarırız, ondan sonra gelmez.

    Yapısal reform vurgusu

    İki türlü yabancı sermaye gelir. Birinci sıcak para, borç olarak verilir. Hemen de gidebilir. Ilımlı para diyebileceğimiz para borsaya gelen paradır, portföy yatırımı olarak. Bir de soğuk para dediğimiz sermaye yatırımı var. Gelir kalır. Burada işletme satılır ya da işletme satın alır. Bizim tercih etmemiz gereken üçüncü. Amerikalıların bahsettiği ilk ikisi.

    Mehmet Bey’in (Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek) katkısı çok büyük. Mehmet Bey bu sistemle devam etmesi halinde Türkiye borç para alabilir, borsaya da para çekebilir. Ama doğrudan yatırımları çekebilmesi için yargının bağımsızlığı, rakamlarımızın gerçekleri yansıtması, Merkez Bankası’nın bağımsız hale getirilmesi, demokrasinin iyileştirilmesi dış politikamızın düzeltilmesi gibi bir sürü olay var. Teşvik sistemimizin iyileştirilmesi gibi yapısal reformlar diyebileceğimiz, sadece ekonomiyle sınırlı olmayan, sosyal ve siyasal konuları da kapayan bir sürü şey var. Eğitimizi iyileştirmek Amerikalıyı çok ilgilendirmeyebilir ama hukukumuzu iyileştirmek ilgilendirir.

    Sadece yabancı yatırımcıya hitap etmemiz de yeterli değil. Yerli yatırımcı da aynı şeyi arıyor. Hukukun üstünlüğü, demokrasiyi arıyor. Bunlar olmazsa uzun vadeli yatırımlara girmiyor. Bence bir paket olarak Türkiye’nin yapısal bir reforma girişmesi lazım.

    “Artık zirvedeyiz”

    Bunu 40 yıldır söylüyorum bunu aşağı yukarı. Derece derece arttı bu. Bu kadar değildi sıkıntılarımız. Bugün artık zirvedeyiz. Her seferinde bana dediler ki ‘Yapısal reformlar çok uzun süre alır, sen bize kısa bir şey söyle.’ Halbuki kısa şeyler birbirine eklenince uzun olur. Başlasaydık şimdiye kadar bitirmiştik.

    Emekliye ve asgari ücretliye zammın formülü

    Kasanın durumu uygun olmayabilir. Bütçe açığı çok büyük. Merkez Bankası'ndan kâr transferi mümkün olmadığı gibi, belki destek ona olmak lazım. 800 küsur milyar lira zarar etti, tarihte ilk defa görülmüş şekilde.

    Kabaca 16 milyon emekli var. 7 milyon civarında asgari ücretli var. 3-4 milyon da asgari ücretin hemen üzerinde yani çok düşük ücret alan var. Toplarsak 26-27 milyon insan çok düşük ücretle geçinmek zorunda kalıyor.

    'Kasamızın durumu müsait değil' diye bunlara sırtımızı dönemeyiz. İnsanlar yaşam savaşı veriyorlar, enflasyon da önlenemiyor. Kalıcı olarak enflasyonun düşeceğine dair elimizde gösterge yok. Bizim bu insanları hızla artan enflasyona ayarlamamız lazım.

    Bunu nasıl yaparız? Kamu israfını keserek. İnanılmaz bir kamu israfı var. Ben Hazine Müsteşarı olduğumda benim arabam Renault’ydu. Ben de buna niye biniyorum, Mercedes isterim falan gibi düşünceler asla aklıma gelmedi. Şimdi en düşük düzeydeki bir ilçe müdürünün altında son model arabalar. Biz bununa bir yere varamayız. Kamu israfını keserek bu işe kaynak bulunabilir.

    Faiz-enflasyon kıskacı

    Faiz çok güçlü bir enstrüman. Bizim küçümsediğimiz gibi bir şey değil. Hatta Einstein’ın bir lafı var. “Birleşik faiz evrendeki en büyük güçtür.” Faizi yanlış belirlediğiniz zaman ekonomiyi batırabilirsiniz. Ama tekrar dönüp doğru yaparsanız ekonomiyi kurtaramazsın. Yanına demin söylediğimiz gibi şeyleri eklemeniz lazım.

    Biz faizi yanlış belirledik 2021’de. Enflasyonun yükseldiği bir ortamda yüzde 19 olan faizi yüzde 8,5’e indirdik. Enflasyon fırladı gitti. Ondan sonra faiz-kur makasına sıkıştık kaldık. Üretime dönük, tüketimi düzenleyici, bunlara dönmemiz lazım. Bu kısırdöngüden süratle çıkmamız lazım."





  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan,

    dün yaptığı açıklamada emekli maaşlarının asgari ücret düzeyine çıkarılması beklentilerini boşa çıkardı,


    Temmuz'da asgari ücrete ara zammın söz konusu olmadığını açıkladı.


    Bu açıklamayı değerlendiren yurttaşlar, 


    Emeklilerden Bakan Işıkhan'a yanıt:



    https://www.dailymotion.com/video/x8wzij8




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoGoBaBa -- 18 Nisan 2024; 18:22:57 >




  • dJ_bLoW kullanıcısına yanıt

    170 ile görüştüm. Banka promosyonu için iptal işlemi yapmıştım zam gelince. Hemen peşinden tekrar başvuru yapmıştım.


    Banka geri tahsil ederken 10 gün içinde 70₺ az çekmişti benden. O sebeple 98.49 ₺ kesinti olmuş.


    Ne alaka anlamadım da bilmiyorum da. Baska birşey olmasında. Kesinti çok mühim değil. Ne olduğunu bileyim yeter.

  • Benimde ikinci aylığım normal maaş 10.000TLzaten bugün 10.000 yatmış. Ama e-devletten baktığımda resimde görülen birikmiş maaş olarak 14,658.79TL görünüyor. Bende bunu çözemedim. Alo 170 aradığımda bizde öyle bir bilgi yok dedi uzatmadım. Öyle bir ödeme zaten beklemiyorum ama bende sizin gibi nedenini öğrenmek istedim ama olmadı😃tecrübeli arkadaşlar aydınlatırsa memnun oluruz.

    Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ferfecirkoooo

    Benimde ikinci aylığım normal maaş 10.000TLzaten bugün 10.000 yatmış. Ama e-devletten baktığımda resimde görülen birikmiş maaş olarak 14,658.79TL görünüyor. Bende bunu çözemedim. Alo 170 aradığımda bizde öyle bir bilgi yok dedi uzatmadım. Öyle bir ödeme zaten beklemiyorum ama bende sizin gibi nedenini öğrenmek istedim ama olmadı😃tecrübeli arkadaşlar aydınlatırsa memnun oluruz.

    Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23)
    Merhaba,

    Bana da ilk başta sadece 0.17 Kuruş kesinti görünüyor ama bilgi yok dedi. Ben detay verince de evet gördüm. Toplamda 98.49 ₺ kesinti olmuş ama bilgi yazmıyor dedi. Bende yazanı söyleyince de banka promosyonu sebebi ile yapılan iptal ve değişikliklerden olabiliyor bu açıklama dedi. Peki diyip kapattım. Umarım bir sıkıntı çıkmaz ilerleyen süreçte.




  • biz zaten zorunlu boykot ediyoruz, Geçim sıkıntısında olan emekli naapsın. Ailesini alıp pastaneye bile götüremiyor. Ama bakıyorum yer yok, kapıda kuyruk var. Mekanlar tıklım tıklım.

    Eee haliyle TALEP ve ARZ meselesi. Denetim de yok, serbest ekonomi diye fahişlik de cabası.

    satır aralarında önemli detaylara yer verilmiş.


    Yalnız haklı yazı yazanlar da hala önlem almaya çalışıyoruz diyor , yahu pandemi olalı kaç sene oldu, ne bitmez önlem alma çabalaması kandırması bu ! başka şeylerde bir gece yarısı ansızın karalar alınıp bizi mağdur ediyorsunuz.

    Yüksek İstişare Kurulu üyelerini en son satırda okuyunca zaten film koptu. System halted. System error.


    aklımda kalanlar fırsatçılık yapanlar & bizi aptal yerine koyanlar.



    -----ALINTI--------


    Ekonomi


    Restoran fiyatları boykot kararı getirdi, sektörde fiyat çalışması başladı; "Sorun enflasyondan çok, aptal yerine konmamız"

    Restoranlar Derneği Başkanı: Dolar bazında fiyatı 4 kat artan yere müşteri gitmezse restoran mecbur düşüşe gider, fiyat konusunda ciddi çalışma yürütüyoruz



    Pandeminin ardından yükselmeye başlayan ve önceki dönem ekonomi yönetiminin uyguladığı düşük faiz politikasıyla da artmaya devam eden enflasyonun en çok hissedildiği sektörlerden biri de yeme-içme sektörü oldu. Restoran fiyatları astronomik seviyelere ulaşırken, son günlerde tepkilerin büyümesiyle sosyal medyada boykot çağrısı başladı ve binlerce kişi 20-21 Nisan’da restoranlara gitmeyeceğini duyurdu. Ekonomistlerden “Bu artışlar enflasyonla açıklanamaz, bu kadarı fırsatçılık” yorumları artarken, lokantacılar tarafından hem müşterinin hem tüketicinin haklı olduğu, “fiyatlar konusunda ciddi bir çalışma yürütüldüğü” açıklaması geldi.

    Yaşam maliyetlerinin datasını tutan Numbeo’nun verilerine göre, İstanbul’da ucuz bir lokantada bir kişinin yemek yeme maliyeti 300 liraya ulaşırken, iki kişinin orta düzey bir restoranda -içkisiz- yemek maliyeti 1200 lirayı buldu. TÜİK’in mart ayı için açıkladığı enflasyon verilere göre de lokanta ve otellerdeki yıllık artış yüzde 94,97 oranıyla, yüzde 68,50 olarak açıklanan TÜFE’nin yine üstünde kaldı. İpsos’un yeme-içme dünyası araştırmasına göre de lokantalarda tüketim, pandemi öncesi döneme (2019) göre yüzde 12 düşüş gösterdi. Bütün bunlarla beraber; 10 kişiden 4’ünün saati 88 lira (brüt) olan asgari ücret düzeyinde çalıştığı Türkiye’deki restoran fiyatlarına tepkiler Ramazan Bayramı ile birlikte iyice arttı. Ekonomist İris Cibre’nin çağrısıyla sosyal medyada restoran fiyatlarına karşı boykot başladı. Ankete katılan 30 bin kişi, 20-21 Nisan’da restoranlara gitmeyerek boykota destek vereceklerini ifade etti. 


    Ekonomist İris Cibre, T24’e yaptığı açıklamada sektördeki bazı işletmelerin tüketiciyi “aptal yerine koyduğunu, enflasyonun fiyatlara bu denli etki etmediğini” dile getirdi. Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl de “arz-talep” vurgusu yaparken, restoran fiyatlarını sabitleme konusunda çalışma yürüttüklerini, “serbest piyasaya değil ama fırsatçılara müdahale edileceğini” belirtti.


    “Bizi artık aptal yerine koymasınlar”


    Cibre, boykot çağrısını tetikleyen deneyimi hakkındaki soru üzerine, “Geçen akşam, her zaman gittiğim kafede, her zaman yediğim menüyü yedim. Dolar bazında 10 ayda yüzde 80 zam geldiğini fark ettim. Bu beni tetikledi ve direkt Twitter’a yazdım. Ondan sonra tepkiler kar topu gibi büyüdü” açıklamasını yaptı. 

    Enflasyonun dışında dolar bazında fahiş artış yapan restoranlar hakkında da Cibre, “Biz bundan şikayetçiyiz. Bu artışın enflasyonla açıklanamayacağını, dolar bazında böyle bir enflasyon yaşamadığımızı, dolayısıyla bunun bir fırsatçılık olduğunu düşünüyoruz” dedi. 


    Cibre, boykot tepkileri sonrası yeme içme sektöründen negatif tepki alıklarını belirterek, “Ama sektörden bazıları da ‘bunu suiistimal eden yerler olduğunu biliyoruz’ şeklinde samimi konuşuyor. Bunun dışında ‘bu boykot bize zarar verirse, yüzde 30 zam yapar, zararı çıkartırız’ diyen de var. Ne kadar yaygın bir fikir bilmiyorum ama öyle bir şey yaparlarsa boykot da uzar” açıklamasını yaptı. 


    “Fiyatları makul bir seviyede tutarlarsa o zaman sürümden de kazanırlar”


    Cibre, şöyle konuştu: 

    İşletmeler cezalandırılsın, kapansın, zarar etsin diye bir motivasyonumuz yok. Bizi artık aptal yerine koymasınlar; enflasyon, fiyatlara bu kadar etki etmedi, bize çok daha fazlasını yansıtıyorlar. Artık yeter, artık etik zemine dönelim.

    Bunu ciddiye almaları herkesin faydasına olur. Türkiye’de gelir dağılımına bakacak olursak, Türkiye’deki gelirin yüzde 54’ünü yüzde 10 zengin paylaşıyor. Geri kalan yüzde 46’yı da yüzde 90 paylaşıyor. Ama arada bir yerde, çok yanlış ekonomi politikaları dolayısıyla orta kesimi, beyaz yakalıyı bitirdiler ama arada bir yerde yine kalmış insanlar var. Şu an onlar da gidemiyor. Fiyatları makul bir seviyede tutarlarsa o zaman sürümden de kazanırlar, daha fazla insan gidebilir hâle gelir. Şu an kimse gidemiyor, zorlanıyor. Sektör kendi içinde bu suiistimalin önüne geçilebilmesi için gereken her şeyi yapmalılar ki daha fazla insan gidebilsin.


    “Enflasyon beklentisi toparlanmaya başladı, ‘önden zam’ yapalım durumu olmamalı”

    Enflasyon beklentileri önümüzdeki dönem için de çıpalanmaya başladı. Yabancı yatırım kuruluşları da Türkiye’deki yatırım kuruluşları da Merkez Bankası’nın anketi doğrultusunda da enflasyon beklentileri, yıl sonu için yüzde 40-46 arasında gidiyor. Yani beklentiler birbirlerine yakınsıyor. Dolayısıyla artık beklentilerdeki bozulmalar da toparlanmaya başladığına göre, ‘gelecek hakkında fikrimiz yok, önden yüklemeli zam yapalım’ gibi bir durum da söz konusu değil.


    "Çözümü kendileri bulmalı, etik kazanmalı" 


    Çözümü kendileri üretmesi gerekiyor. İyi niyetle ve etik gözetilerek yapılması gerekiyor, fırsatçılık yapılmaması gerekiyor. Bu ticari işletmelerin başında kendi dernekleri STK’ları var. Onların bu konuda ön ayak olması gerekiyor. ‘Devlet gitsin kafalarına vursun gibi’ bir çözüm olmaz açıkçası, ama Rekabet Kurumu bu konuyla ilgilenebilir. Aynı anda fiyat artırıyolar mı, aynı miktarda mı fiyat artırıyorlar, bunlar denetlenebilir. Kendi sektörleri içlerinde bu etiği kazanmaları gerektiğini düşünüyorum.”


    Restoranlar Derneği Başkanı: Fiyatları sabitlemek için çalışma yapıyoruz

    Tüm Restoranlar Derneği Başkanı Ramazan Bingöl ise hem müşterilerin hem de sektörün haklılık payı olduğunu belirterek, “Bir grup bu boykotu yapıyor ama… İki tarafın da haklılık payı var. TÜRES, Türkiye’nin en büyük restoran ve lokantaların bağlı bulunduğu dernek. Bu konuda ciddi bir çalışma yürütüyoruz aslında. Fiyatları sabitlemek, düşürmek ya da zamları durdurmayla ilgili bir çalışma yapıyoruz” dedi. Çalışmanın detaylarıyla ilgili soruya yanıt vermeyen Bingöl, netleştiğinde açıklama yapılacağını ifade etti.


    Lokanta fiyatları arttıkça özel günler haricinde müşteri sayısında da belli bir azalma olduğunu dile getiren Bingöl, hammadde, enerji ve et fiyatları kalemlerinin yüksek enflasyonun ardından ciddi şekilde arttığına dikkat çekti.


    “Piyasadaki her şeyden direkt etkileniyoruz, bin küsur ürün alıyoruz”


    Bingöl, “Bir lokanta bin küsur çeşit ürün alıyor piyasadan. Baharat, bardak, çatal-kaşık, tuz, et-süt, piyasadaki her şeyden biz direkt etkileniyoruz. Sadece et alıyoruz, un alıyoruz zannediyorlar öyle değil ki. İnşaattan sonra belki de en çok malzeme alan sektör lokanta sektörüdür” ifadesini kullandı.


    “Dolar bazında 4 kat artan yere müşteri gitmezse fiyatı mecbur düşürecek”

    Bingöl, bazı restoranların dolar bazında birkaç yıl önceye göre 3-4 kat artış yapmaları hakkında da “Arz-talep meselesi bu. Serbest piyasa sonuçta. Şişli’deki ile Güngören’deki fiyat skalasının aynı olmasını beklemek saçmalık. Şişli’deki fiyat, kiralar, pozisyon… Serbest piyasaya aslında müdahale edilmemesi gerekiyor burada karar verecek merci müşteri. Dolar bazında lokanta 4 kat artırmışsa müşteri gitmediğinde zaten düşürecek ya da muadiline gideceksin ya da bu hamburgeri seviyorum ve gidiyorum deyip kabul edeceksin” yorumunu yaptı.


    Bingöl, şunları kaydetti:

    En lüks restoranlarda yer yok


    En lüks restoranlarda yer yok mesela. Herkesin bütçesine göre lokanta ve restoran var. Dünyanın her yerinde böyle, giyim sektöründe de var bu. Lokantada da aynı şey var, marka, bilinirlik, kalitesi, lezzeti… Ona göre müşteri tercih ediyor. Mesela Ramazan’da 4 bin 500 liraya, 3 bin 500 liraya lüks otellerde iftarlar vardı, giden gitti, 500 liraya da vardı. Serbest piyasa biraz da bu.

    “Serbest piyasaya müdahale edemeyiz ama fırsatçılara müdahale edebiliriz”


    Her meslekte olduğu gibi bu meslekte de var mutlaka iyisi kötüsü. Fırsatçılık yapan vardır tabii ki olmaz diyemem ama bunun en iyi kararını müşteri verecek. Bazı insanlar yanlış yapabilir, böyle insanlar var tabii ki.


    Neler yapabiliriz onunla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, eski Maliye Bakanı Nureddin Nebati, derneğimizin Yüksek İstişare Kurulu üyeleri. Serbest piyasaya müdahale edemeyiz ama fırsatçılara müdahale edebiliriz.”  





  • Arkadaşlar dün de sormuştum ama cevap alamadım şuan 10bin maaşa en çok kim ne kadar promosyon veriyor
  • murattekno kullanıcısına yanıt

    hocam, 10 bin maaşa: şartsız yani net olarak 10 bin promosyon alabilirsiniz. ( akbank, garanti, ykb ve ing gibi bankalar veriyordu )

  • dede06 kullanıcısına yanıt

    Ben de Denizbank'tan Garanti Bankası'na 8 Nisan'da işlemi yaptım. Maaş da 23 Nisan'da yatacak. Teoride tam 15 gün var ama pratikte tahakkukları bayram öncesi yaptılarsa bu ay zor gibi, yok bayram sonrasına bıraktılarsa belki bir ihtimal bu ay yatar diye düşünüyorum ama bakacağız.

  • 
Sayfa: önceki 10391040104110421043
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.