Şimdi Ara

ELITE 110 Mini Itx Oyun Odaklı Sistem (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
8
Favori
7.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spawn230

Hayırlı olsun kardeşim.

Tesekkur ederim Fatih abi

• Çok güzel bir sistem olmuş hem parçaları hemde görüntüsü çok iyi güle güle kullanın hayırlı günlerde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salvatuon

Maxwel sagolsun, boyle kompakt sistemlerde GTX970 gucu cok iyi
    olmus.

Nvidianın bu konuda çok başarılı olduğunu düşüyorum hocam
  • Hayırlı olsun Mini-ITX ama içi canavar
  • quote:

Orijinalden alıntı: techno nerd

Hayırlı olsun Mini-ITX ama içi canavar

Teşekkür ederim hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

Çok güzel bir sistem olmuş hem parçaları hemde görüntüsü çok iyi güle güle kullanın hayırlı günlerde

Teşekkür ederim hocam

• akke4323 kullanıcısına yanıt
    gayet güzel olmuş tam minik canavar
  •  ELITE 110 Mini Itx Oyun Odaklı Sistem

hayırlı olsun güzel sistem olmuş, güle güle kullan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Comaa

ELITE 110 Mini Itx Oyun Odaklı Sistem

hayırlı olsun güzel sistem olmuş, güle güle kullan

Teşekkür ederim hocam

• Tomb Raider 2013 Benchmark sonuçları eklenmiştir.
  • Monster Hunter benchmark sonucu eklenmiştir.
  • Çok güzel olmuş ama o sisteme klavye hiç olmamış h.olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: has_başkan

Çok güzel olmuş ama o sisteme klavye hiç olmamış h.olsun

Teşekkür ederim hocam Gereken testleri tamamladıktan sonra televizyonun altına alacagim kasayı ve xbox 360 kontrolcusu ile kullanacağım o yuzden klavye yenilemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akke4323 -- 19 Ocak 2015; 22:22:22 >
  • ----------NEDEN TERCİH ETTİM?----------

*Elite 110

-Bir çok donanım meraklısı aklından bir kerede olsa minik bir sistem toplamayı geçirmiştir. Bende uzun süredir düşünüyordum ve ilk etapta ilgimi çeken kasa Corsair Obsidian 250D olmuştu. Obsidian 250D'yi satın aldım , kasa kalite olarak olsun görsel olarak olsun ben burdayım diye bağırıyordu Corsair burada kalitesini ortaya koymuştu. Corsair kasayı her ne kadar çok sevsemde tahmin ettiğim kadar küçük değildi ben daha küçük bir şeyler arıyordum ve yeni bir arayışa girdim. Bunun sonucunda şuan kullanmakta olduğum Elite 110'unu keşfettim. Elite 110 tüm isteklerime cevap vermişti;oldukça kompakt boyutları,120mm radyatör desteği,usb 3.0 desteği... Elite 110 elime ulaştığında işte aradığım kasa buydu dedim.

*Msi Z97I Gaming Ac

-Mini ITX bir sistem toplamaya başladığınızda ülkemizde sunulan bileşenlerin ne kadar kısıtlı olduğunu anlıyorusunuz. Anakart seçiminde satın alabileceğiniz yalnızca 5-6 model mevcut. Asusun çok güzel mini ITX anakartları olmasına rağmen ülkemizde bulamadım. Beni Msi z97I mini'ye iten Z97 chipseti , usb 3.0 desteği , bios arayüzü , görsel olarak göze hitap etmesi ve dahili wireless özelliğinin olması oldu.

*Intel 4670K

-İşlemci olarak kafamda 4690k vardı fakat sistem düşündüğümden fazla tuttu bu yüzden ikinci ele yöneldim. Forumdan temiz bir 4670k temin ettim. Anakartımızın otomatik hız aşırtma özelliği ile 4,0 ghzde stabil değerlerde çalışıyor. Bir süre sonra elle hız aşırtma yapacağım bakalım sonuçlar nasıl olacak.

*Corsair Vengeace Ram

-Corsair ramler önceden elimde bulunuyordu. Sıfırdan sistem toplayacak arkadaşlarımıza kesinlikle düşük profil ram öneriyorum. Sıvı soğutma kullandığım için ramlerin yükseklikleri sorun yaratmadı fakat düşük profil ramlerim olsaydı H60'ın üzerine bir adet daha fan ekleme şansım olacaktı.

*Gigabyte Gtx 970 Mini

-Uzun süredir mini sistem toplamayı planladığımı söylemiştim bunun önünde ki engel Nvidia tarafında maxwell mimarisi ile aşıldı. Maxwell mimarisinin getirdiği verimliliği fırsat bilen üreticiler yüksek seviye ekran kartlarının minik versiyonlarını üretti. Şuan piyasada hem gigabyte hemde asus olmak üzere iki adet gtx 970'in mini sürümü mevcut. Bu kartlar hakkında detaylı test ve inceleme bulmanız çok zor benim satın aldığım zaman diliminde asus gtx 970 satışa sunulmamıştı doğal olarak bende tercihimi gigabyte gtx 970'den yana kullandım. Kartın performansından ve soğutmasından oldukça memnunun gigabyte çok başarılı bir iş çıkarmış. Normal boyutlardaki gtx 970ler kadar güçlü olmadığını söylebilirim benchmarklarda 100-200 puan düşük alıyor. Kart 1080p'de oynadığım hiç bir oyunda zorlanmadı ve tüm oyunları ultra ayarlarda çok rahatlıkla oynatabildi. Sentetik testlerden çok günlük kullanıma baktığımız zaman sahip olduğumuz ürün ihtiyacımızı karşıladıktan sonra benchmark değerlerine takılmanın bir anlamının kalmadığını düşünüyorum.

*Cooler Master V550 Yarı Modüler

-Mini ITX bir sistem toplayacağınız zaman sizi en çok düşündüren parça güç kaynağı oluyor. Tüm sisteminize yeterli gücü verebilmenin yanında kablo yönetimi ve boyut olarak size rahat çalışma yerini de sunması gerekiyor. Mini ITX bir sistem için modüler güç kaynağı olmazsa olmazımız diyebiliriz. Türkiye'de bilindik alışveriş sitelerine baktığınızda aradığınız güç kaynağına ulaşmanız biraz güç zira filtreleme seçeneğinden modüleri seçtiğiniz az güç kaynakları birden 750W'a fırlayıveriyor. Maxwell mimarisinin ve haswell mimarisinin verimliliğimizi ele aldığımızda böylesine kompakt bir sisteme 750W gibi üst düzey bir güç kaynağı israf olacaktır diye düşünüyorum. Cooler master burada kullanıcıları mutlu edecek bir ürün ortaya koymayı başarmış. Güç kaynağının tek eksiği yarı modüler olması , tam modüler olarak gelseydi eminim ki bir çok kullanıcı daha memnun kalırdı. Güç kaynağının öne çıkan yönleri ise;gold sertifikası ile yüksek verimlilik sunması ve sessiz çalışması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akke4323 -- 22 Ocak 2015; 2:22:58 >

• Arkadaslar bende mini itx dusunuyorum ama oyunlari 1360x729 gibi cozunurluklerde oynayabilecegim ultrada bir mini itx onerebilirmisiniz hepsine 1500 ayirabiliri.

• quote:

Orijinalden alıntı: TeknoHardware

Arkadaslar bende mini itx dusunuyorum ama oyunlari 1360x729 gibi cozunurluklerde oynayabilecegim ultrada bir mini itx onerebilirmisiniz hepsine 1500 ayirabiliri.

Hocam lütfen yeni bir konu açarak ihtiyaclarinizi ve bütçenizi belirtin.

• quote:

Orijinalden alıntı: akke4323

quote:

Arkadaslar bende mini itx dusunuyorum ama oyunlari 1360x729 gibi cozunurluklerde oynayabilecegim ultrada bir mini itx onerebilirmisiniz hepsine 1500 ayirabiliri.

Aslinda niyetim sizden tavsiye almakti birebir kullandiniz itx cihazlari :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: akke4323

quote:

Aslinda niyetim sizden tavsiye almakti birebir kullandiniz itx cihazlari :)

Zamaıım olduğunda geri donus yapacagım hocam

• quote:

Ben şöyle bir sistem çıkardım hocam. Bütçe kısıtlı olduğu için modüler psudan feraget etmem gerekti.

*Elite 110 ---144 Tl---http://www.hizlial.com/cooler-master-elite-110-mini-itx-siyah-tower-kasa-rc-110-kkn2/10395504
    *Corsair Vs 450W ---127TL---http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-builder-vs-serisi-80plus-450w-guc-kaynagi.html
    *Pentium g3258 ---204 TL---http://www.vatanbilgisayar.com/intel-pentium-g3258-soket-1150-32ghz-3mb-onbellek-22nm-islemci.html
    *Msi H81I Mini ITX ---211 TL---http://www.vatanbilgisayar.com/msi-h81i-intel-h81-soket-1150-ddr3-1600mhz-vgadvihdmi-mini-itx-anakart.html
    *Asus Gtx 750 Ti Strix ---445 TL---http://www.vatanbilgisayar.com/asus-gtx750-ti-strix-oc-gddr5-2gb-128bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti.html
    *Corsair 4gb Low Profil Ram ---141 TL---http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-4gb-vengeance-lowprofile-ddr3-1600mhzcl9-ram.html
    *Wd Cavier Blue 1 Tb Harddisk ---161 TL---http://www.vatanbilgisayar.com/35-1tb-caviar-blue-sata-30-7200rpm-64mb-cache-harddisk.html
    *Noctua NH-L9i İşlemci Soğutucu ---126 TL---http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5555

Sistem toplamda 1559 TL tutuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akke4323 -- 22 Ocak 2015; 17:36:10 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.