Şimdi Ara

Elimde 1 kilo kadar bakır tel var bunları eritip.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70
Cevap
0
Favori
8.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by tolgaayvali</i>
    <br />www.modelci.com orda mail de var o sityi Ahmet abi diye birisi yaptı sen onla konuş o sana anlartır en alasından çünkü Ahmet abi bir döküm ustası ben sana söyleyeeem
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    [flag][type]
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by erginates</i>
    <br />Ok.fakat resimdeki soğutucu sadece geniş yüzeyleri soğutmak için dizayn edilmiş. her bir pin yaylı sen bunu işlemciye taksan sadece pinlerden 2-3 tanesi çekirdeğe gelir..sen bana hangi işlemciyle kaç Mhz ve kaç voltla ve kaç derece de çalışmak istediğini söyle ona göre çözüm bulalım.elindeki bakırlarıda hurdacıya ver gitsin :)) zaten blok halinde kilosu 6-7 milyona alabilirsin böylece eritmeyede gerek kalmaz.

Yapraklı heatsinklere göre daha başarılı bir dizayn, keşke taban ile pinler tek masif malzemeden yapılabilse idi. Özellikle heatsinklerin sadece çekirdek üzerindeki soğutma durumlarını hesaba katmak çok yanlış. Olay sadece çekirdek üzerindeki dizayn olsaydı heatsinkler çok daha basit olurdu değil mi? Water blockların da heatsinklerin de, küçük yüzeylerde performanslı olabilmeleri için taban kalın tutulur. Ne kadar küçük alanı soğutmak istiyorsanız tabanı o kadar kalın tutarsınız.

Ve o pinler yaylı değil, yüzey alanı artsın diye şekil durumu var

• Pol resimlere yeniden bir bak istersen...
  • PoL dogru soyluyor, pinlerin uzerine yuzey genisletmek maksadiyla oluklar yapmislar. Zaten yay olsa ne gibi bir fonksiyonu olacak ki?

Bu heatsinki yaparken sanirim aluminyum pinleri sogutuyorlar be bakir tabandaki yuvalara takiyorlar, normal sicaklikta iki metal birbirine gecmis oluyor. Ama masif gibi performans vermesine imkan yok.
  • Resimlere bakmama gerek yok, soğutucuyu gayet iyi tanıyorum. Güzel heatsinktir, zamanının en performanslı ve en pahalı modeli idi. Yüksek cfm isteyen ve ve aynı fanla diğre heatsinklere göre daha gürültülü -yapısı itibariyle- bir heatsinktir. Peltierle kullanıma uygundur, hava soğutma olmasına rağmen, çok yüksek ısı soğurabilir; limiti emsallerinden oldukça yüksektir.

Tabanın kalın tutulması da mevcut pinli yapının yüksek ısı verme özelliğinin tüm tabana eşit yayılabilme maksadıyla vs. vs. Yaylı değil o pinler. Yayın orda ne işi var ki..
  • Yay deil onnar bencede:)
  • Ya peki öyle olsun fakat söyleyeyim bende kullandım bu heatsinkten 100Watt amfi soğutmasında her pin ayrı ayrı yaylı...belkide farklı farklı şeylerden bahsediyoruz.
  • sen o bakırı olduğu gibi sat.
    git yeni bir heatsink al bence .
    custom yapacağın şeyin başarısız olma ihtimali çok yüksek.
  • Bunun "ya peki öyle olsun"u yok, bu basit bir gerçek [:p]

Elimde 1 kilo kadar bakır tel var bunları eritip..

<font size='1'>Resim çıkmıyorsa kolayweb göçmüştür.</font id='size1'>
  • göçmemiş resim çıkıyor.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by tolgaayvali</i>
    <br /><blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by tolgaayvali</i>
    <br />www.modelci.com orda mail de var o sityi Ahmet abi diye birisi yaptı sen onla konuş o sana anlartır en alasından çünkü Ahmet abi bir döküm ustası ben sana söyleyeeem
    [flag][type]
  • ya kardeş bakırı ha değince eritemezsinki bence git ona harcıcagın paraya slk900u getirtiver yurtdışından ben yaptım dersin sora millete ahuha
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by PoL--E</i>
    <br />Bunun "ya peki öyle olsun"u yok, bu basit bir gerçek [:p]

Elimde 1 kilo kadar bakır tel var bunları eritip..

<font size='1'>Resim çıkmıyorsa kolayweb göçmüştür.</font id='size1'>

Bir problemin varsa açıkça söyle..böyle her karşılaştığımız topicte muhalefet olmana gerek yok.

• <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by erginates</i>
    <br />
    Bir problemin varsa açıkça söyle..böyle her karşılaştığımız topicte muhalefet olmana gerek yok.

Burada bir düşünceden bir görüşten bahsetmiyoruz, bir ürünün özelliklerinden, bir somut durumun doğrusundan yanlışından bahsediyoruz. Kısaca, yanlışı, yanlış bilgiyi düzeltmek senin yazdığın anlamıyla muhalefet olmak değildir. "İşlemci çekirdeği üzerinde az yaylı pin var, bu yüzden ne kadar performanslı olabilir" yargısı her vurgusunda yanlış bir yargı, doğrusunu üzülecek de olsan yazarım.
  • nie bööle ekşın yapıon ki all kullan en sağlamından
  • [clps]
  • [drctr][type][:P][sumo][vkng][type][|)][rockbnd][phne]DENEDE BİZEDE SÖYLERSİN[saek][saek][saek][saek][saek][saek][saek][wand][wand][wand][wand][stmd]
  • bende yapmayı düşünüyorum..bakırı eritmesi kolayda bunu nasıl levhalar haline getirecegiz..neyse ben beklemedeyim yapabilirsen bilgilerini bizimle paylaş.
  • Pol'un surekli sana muhalefet olmasi diye bir sey yok , sen surekli yanlis ve bilgisiz laflar edersen , pol'un verdigi cevaplari verecek birileri elbet cikar. Pol benden daha sik ziyaret ediyor bu forumu , direk veriyor cevabi , o vermese inan ben yazarim onun yazdiklarinin aynini sana ki seni ne tanirim ne de daha onceden bir surtusmemiz olmustur.

Bi daha diyorum , kisisel bir olayim yok , sen sen ol ureticisini tanimadan kimsenin sogutuculari hakkinda yorum yapma.
  • "Çekirdek üzerinde kaç tane pin var ki" ve "yaylı onlar yaylı" muhabbeti yapabilen biri olarak, şıracı bozacı tarzında ukalalık yapabilmek için gereğinden epey düşük kapasitedesin, fazla zorlama istersen.

Sadi ne demiş:
    "Cahil için susmaktan daha iyi bir şey yoktur".
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.