Şimdi Ara

elektroşok cihazı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
9.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bir ara tabanca şeklinde çakmak vardı bi arkadaşta da tetiğe basınca elektrik çarpıyordu içinde bi kondansatör le birkaç parça vardı bunun devre şemasını bulup yapabilir miyiz?

ayrıca başka bir elektroşok cihazı devresi var mıdır?

bir ara fotograf makinası flaş devresinden yapılması vardı flaşın devresi var onu kullanarak birrşeyler yapabilir miyiz?

• en basiti piyasada satılan ve manyotolu olarak adlandırılan çakmaklardır,volt yüksek ama amper olmayınca insan üzerindeki etkisi öldürü boyutta olamıyor,tahta kalede aradığını bulabilirsin,o an için yoksa bile sipariş verirsen temin ederler,
  • afyondayımda anca devreyi yaparak olacak herhalde şu tabanca şeklindeki çakamağın devresi iyiydi de arkadaş onu yoldan geçen çocuğa vermiş bozuk diye:D
  • Konu zaten açıldığı için burada yazmak istedim.
    Elimizdeki eski telefon adaptörleri(içindeki röle yüzünden), kondansatör,diyot vs gibi parçalardan AA pille çalışabilecek basit ama etkili bir şok cihazı yapabilir miyiz? AA pil istiyorum çünkü şarj edilebilir pil kullanıyorum ve onları her yerde bulmam mümkün. Manyetonun karşındaki kişiyi yere yıkacak kadar etkili olmadığını düşünüyorum. En azından piller boşalana kadar düğmesine bastığımız sürece şok vermeyi sürdürecek bir devre yapabilir miyiz? Sanırım "elektrik arc" dedikleri plazma kemeri yapabilirsek bunu da yapabiliriz. emin değilim. 555 yonga gibi parçalar kullanmak istemiyorum. Eski elektronik eşyalardan sökeceğim basit devre elemanlarını kullanmayı düşünüyorum.meslek lisesinde okumadığım için devre elemnalarıyla ilgili bilgileri tam olarak hatırlayamıyorum. Fikri olan ve yardımcı olacak birileri var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: SailorOnDaTea

Konu zaten açıldığı için burada yazmak istedim.
    Elimizdeki eski telefon adaptörleri(içindeki röle yüzünden), kondansatör,diyot vs gibi parçalardan AA pille çalışabilecek basit ama etkili bir şok cihazı yapabilir miyiz? AA pil istiyorum çünkü şarj edilebilir pil kullanıyorum ve onları her yerde bulmam mümkün. Manyetonun karşındaki kişiyi yere yıkacak kadar etkili olmadığını düşünüyorum. En azından piller boşalana kadar düğmesine bastığımız sürece şok vermeyi sürdürecek bir devre yapabilir miyiz? Sanırım "elektrik arc" dedikleri plazma kemeri yapabilirsek bunu da yapabiliriz. emin değilim. 555 yonga gibi parçalar kullanmak istemiyorum. Eski elektronik eşyalardan sökeceğim basit devre elemanlarını kullanmayı düşünüyorum.meslek lisesinde okumadığım için devre elemnalarıyla ilgili bilgileri tam olarak hatırlayamıyorum. Fikri olan ve yardımcı olacak birileri var mı?

Tabi hatta kondansatör diyota bile gerek yok. AA pili karşısındakinin kafasına at daha faydalı olur.

Ya akıl mantık alıyor mu 555 gibi opamp lar kullanmadan sağdal soldan çarpma kondansatör ve diyotla şok cihazı yapılabileceğini?

Şok cihazları basit mantıklı birer inverterdir en basit haliyle bir trafo, iki fet yada transistör, bazen bir 555 veya uygun bir entegre birkaç kondansatör direnç olmalı.

• belki işine yarar
  • quote:

Orijinalden alıntı: command_4

Tabi hatta kondansatör diyota bile gerek yok. AA pili karşısındakinin kafasına at daha faydalı olur.

Ya akıl mantık alıyor mu 555 gibi opamp lar kullanmadan sağdal soldan çarpma kondansatör ve diyotla şok cihazı yapılabileceğini?

Şok cihazları basit mantıklı birer inverterdir en basit haliyle bir trafo, iki fet yada transistör, bazen bir 555 veya uygun bir entegre birkaç kondansatör direnç olmalı.

Yeterli bilgiye sahip olsaydım zaten gelip burda sormazdım. Evet aslında alıyor. Sonuçta o yonganın yerine geçebilecek bir devre kurulabilirse çalışacağını düşündüm tabi var mı yok varsa nasıl bir şey onu bilmiyorum. Cevabınızın son kısmı açıklayıcı olsa da ukala bir tavrınız var.

• hazırı karaköyde satılıyor ama işe ne kadar yarıyor açıkcası bilmiyorum. deneyeni hiç görmedim
  • quote:

quote:

hocam çok iyi niyetli bi yazı ama yemez
    555, zamanlayıcı entegresidir opamp değil..
    ayrıca 2 transistör bi kaç diyot, kondansatörler ve bir kaç metre bobin teliyle çok güzel bi elektro şok cıhazı yapılabilir.. aslında daha basit birşey de olabilir mesela şu dandik mekanşk duvar saatlerinin içindeki bobin, biraz daha bobin teli, kalem yayı ve küçük bir pil ile şu elektrik çarpan çakmaklardan yapılabilir. daha da anlatırım ama gerisi sizin hayal gücünüze kalmış... isterseniz bunu yapabilen bir çakmak bile yapabilirsiniz
     elektroşok cihazı

• quote:

Orijinalden alıntı: uzman_as

quote:

quote:

hocam çok iyi niyetli bi yazı ama yemez
    555, zamanlayıcı entegresidir opamp değil..
    ayrıca 2 transistör bi kaç diyot, kondansatörler ve bir kaç metre bobin teliyle çok güzel bi elektro şok cıhazı yapılabilir.. aslında daha basit birşey de olabilir mesela şu dandik mekanşk duvar saatlerinin içindeki bobin, biraz daha bobin teli, kalem yayı ve küçük bir pil ile şu elektrik çarpan çakmaklardan yapılabilir. daha da anlatırım ama gerisi sizin hayal gücünüze kalmış... isterseniz bunu yapabilen bir çakmak bile yapabilirsiniz
     elektroşok cihazı

datasheet e baktım evet osilatörmüş :) aklımda opamp diye kalmışta diyemem ki herzaman elimizin altında bir entegre niye öyle yazmışım bilemedim.

ayrıca arkadaş transistörden ve tesla bobininden bahsetmemiş o yüzden çamur atıyordum,

gelelim fotoğraftaki konuya, ac altında bir diyot bir kondansatör ve florasan starteriyle tesla bobini yapılabilir ama en düzgün haliyle dc ile ne555, bir fet, birkaç diyot ve birkaç dirençle yapılabilir haksız mıyım?

• Yasak olmak zorunda.Rahat yapılabilir,tv besleme katındaki yüksek izoleli bobini düşünün.Ama tehlikeli işlerle uğraşmak yerine faydalı projelerle uğraşmayı tercih ve tavsiye ederim.
  • sanırım biraz yanlış anlaşılma var; tesla bobini ile elektro şok cihazı aynı şey olarak algılanıyor, yanlış!
    tesla bobinini çıkışında devamlı yüksek gerilim vardır. elektro şok cihazında yüksek gerilim anlık olarak üretilir.
    her nekadar iki cihaz da yüksek gerilim üretsede çalışma şiştemleri birbirinden farklıdır. temel olarak her iki cihaz da indüksiyon sistemi ile çalışır. tesla bobini ac gerilimde ve daha büyük güçlerde çalıştığı için yüksek gerilim üretirken kondansatöre ihtiyaç duymaz. elektro şok cihazında ise dc gerilim yüksek frekanslarda indüksiyon ile bir transformatör de yükseltilerek diyotlardan geçirilir ve kondansatörlerde depolanır. oluşan gerilim her diyot ve kondansatör dizisini geçtikten sonra katlanır böylece çıkışta çok daha yüksek bir gerilim oluşur ve anlık olarak atlama yapar. fotoğraf makinası flaşları ise buna benzer bir yöntemle çalışır. düşk dc gerilim indüksiyon ile bir transformatör de yükseltilir ve özel bir kondansatörde depo edilir. gerilim yaklaşık 300v civarındadır. kondansatör uçları özel bir tüpn elektrotlarına bağlanır. tüpün dışı silisyum dioksit tabakasıyla kaplıdır. bu tabakaya uygulanan anlık yüksek gerilim (manyeto gibi) kondansatörün tüp üzerinden deşarj olması için uygun ortamı yaratır ve ortaya muazzam bir ışık çıkar. yine bu durum da anlıktır.
    aslında giydiğimiz kazaklar bile bir elektro şok cihazıdır. oluşturduğu statik gerlim düşk olduğundan dolayı çok fazla etki yapmaz. peki elektro şok cihazı insanları nasıl etkiler? demin de söylediğim gibi doğadaki her madde iletkendir. insanın yapıtaşı da madde olduğuna göre insan da iletkendir. beyin çok küçük elektrik sinyalleriyle kas dokularını uyarır ve kasların hareket etmesini sağlar. yüksek gerilimde iletken olan insan vücudu bu büyük güçler altında istemsiz kasılarak çarpılma denilen durumu oluşturur. dokudan geçen akım ve gerilim miktarı arttıkça istemsiz kasılmaların yanında vücut daha fazla direnç gösterir ve kömürleşme(yanma)meydana gelir. elektro şok cihazında çarpılma anlık olduğundan dolayı kas dokusu geçici olarak tepkisiz kalır. ve kısa süreli felç meydana gelir. herşeyden önce yüksek gerilim üreteçleri insanlar için oldukça zararlıdır. yanlış bir müdahale durumunda kalbin durmasına, sinir sisteminin kalıcı hasar görmesine vs sebep olabilir. umarım yeterince açıklayıcı olmuştur. yinede yüksek gerilimle uğraşmak isteyenler bir gözatsın;

http://forum.donanimhaber.com/m_34931524/tm.htm

• Arkadaşlar elektro şok cihazı almak istiyorumda (Güvenlik için ) ne tür bir makine almalıyım önerdiginiz varmı internetten almayı düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.