Şimdi Ara

elektronkten anlayan arkadaşlara bir sorum olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben yurtta kalıyorum. oyn için bilgisayar alacaktım laptoplar pahalı olduğu için vazgeçtim yerine mini-itx kasa toplamayı düşünüyorum. yalnız bizim yurdun elektriği bildiğiniz gibi klasik çok yüklenmeye gelmeyip sigortayı attıran cinsten odada herkesin 3 kişinin bilgiayarı var onlar sürkli açık bir mini buzdolabı var birde ben oyun canavarı 600 watlık psuya sahip bir bilgisayar ve yanınada bir monitör getirirsem sistem kaldırır mı yoksa şalteri mi attırır bu çok kafamı karıştırıyor. normalde ütüydü saç kurutma makinesiydi su ısıtıcıydı bunları takınca direk atıyor sizce bu dediğim yükü kaldırır mı?

• normalde ütüydü saç kurutma makinesiydi su ısıtıcıydı, bunların her birinin üzerinde yazan güçleri ayrı ayrı kaç'ar watt??
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet/elektro

normalde ütüydü saç kurutma makinesiydi su ısıtıcıydı, bunların her birinin üzerinde yazan güçleri ayrı ayrı kaç'ar watt??

hocam bunları tek başıma takınca atıyor saç kurutma 1200 watt su ısıtıcı 2000 watt yani bu durumda 1200 watt takınca atıyor gibi gözüküyor belki daha düşüktür
  • Pre-clinic kullanıcısına yanıt
    Tam bilgi veremem ama bizimde şohbenden atıyordu 32 amperlik sigorta taktık 16 ile değiştirdik artık atmıyor 32 veya 40 amperlik sigorta değişmesi gerek bence. Yurttaki 16 amperse dayanmaz zaten. Kesin konuşmuyorum tabi bizde olan sorunu böyle çözmüştük.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pre-clinic

quote:

Orijinalden alıntı: ahmet/elektro

normalde ütüydü saç kurutma makinesiydi su ısıtıcıydı, bunların her birinin üzerinde yazan güçleri ayrı ayrı kaç'ar watt??

hocam bunları tek başıma takınca atıyor saç kurutma 1200 watt su ısıtıcı 2000 watt yani bu durumda 1200 watt takınca atıyor gibi gözüküyor belki daha düşüktür

Güç = Volt x Amper olarak hesaplanır benim bildiğim. Cihazlar kaç amper çekiyor ona bakın. Arkalarında mutlaka yazıyordur.

Odanıza bağla olan sigorta kaç amperlik acaba? Normali 16 olması lazım ama sizin sigortanız sanırım daha düşük ya da başka bir sorun var.

Bir de sigorta sadece sizin odaya mı bağlı? Bir kaç odanın tesisatına birden bağlı değildir umarım.

Kafanıza göre amper değeri yüksek sigorta takmayın. Yüksek gerilim şakaya gelmez. Bence yurttaki yetkililere söyleyin.

• linyit hocam sigorta yurdun olduğu için değiştiremeyiz bir de yangın riskini arttırıyormuş yurtta sakatlık çıkmasın sadece kullanabilir miyim kullanamaz mıyım diye merak ettim

umut hocam değerleri bilmiyorum kaç çekiyor şuan yurtta değilim.ama yurtta bilerek düşük takıyorlarmış bu aletleri odalarda kullanmayalım diye yangın çıkmasın diyeymiş ama ben acaba masaüstü açabilir miyim orada onu merak ettim. fizik bilgilerimi pek hatırlamıyorumda voltxamper watt değil miydi
  • İhlas tarzi sofbense 32 amper taktir.. Sakin daha yuksek taktirma evi yakarsij

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sigortyı değiştirmek yetmez. kablo kesitinin yeterli olması gerekli. istediğiniz kadar sigorta değerini değiştirin belli bir süre sonra genel olarak arıza yaşarsınız. kaçak akım sigortası var mı tesisatta birde bu önemli....
  • quote:

Orijinalden alıntı: sdteroglu

sigortyı değiştirmek yetmez. kablo kesitinin yeterli olması gerekli. istediğiniz kadar sigorta değerini değiştirin belli bir süre sonra genel olarak arıza yaşarsınız. kaçak akım sigortası var mı tesisatta birde bu önemli....

hocam konu benim sorumun epey dışına kaydı siz bilgili gibisiniz bu bilgisayar attırır mı attırmaz mı şalter dediğim gibi zaten değiştirme imkanım yok attırırsa almayacağım attırmazsa alacağım ona göre yukarıda denilenlere göre sanırım 12 amperlik bir sigorta var nasıl hesap yapabilirim şimdi bunun atıp atmayacağını anlamak için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.