Şimdi Ara

elektronik öğrenmeye başlayacağım yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba abiler ben 14 yaşında bir gencim lisede hazırlık okuyorum. elektroniğe ilgiliyim programa dili öğrenmek(şuanlık sadece python) ve okulum yarışmasına katıldığından dolayı bu yıl beşinci yılım olmak üzere lego firmasının hazır robot seti Lego Mindstorm ve Ev3 setlerinde bilgiliyim( bilmeyene fll{first lego league} 16 yaşına kadar gençler için düzenlenen uluslararası bir yarışmadır ülkemizde uzun süredir yapılır, 4 ilde bölge elemesi ve genellikle istanbulda ülke elemesi yapılır isteyenler bilimkahramanlari.org adresinden detaylı bilgi alabilir.)

elektroniğe ilgili biriyimdir(yaşım küçük olduğundan dolayı lütfen küçümsemeyin) fiziği çok severim ve yaşımdan ileri konuları büyük bir merakla öğrenirim. [dipnot: devlet bilim ve sanat merkezlerinin uluslararası kalitedeki sınavlarına göre üstün zekalıymışım]

Gelelim sadete daha önce elektronik öğrenmeye çalıştım (hatırladığım kadarıyla 12 yaşımda) devre elemanlarının görevlerini falan öğrendim kendi devremi oluşturma kısmında cosladım. Şuan öğrenebilecek kadar geliştiğimi ve olgunlaştığımı düşünüyorum. Nasıl bir yol izleyebilir nasıl inceliği ile öğrenebilirim.

Pratikte öğrenirken aynı zamanda teoriğini de öğrenmek istiyorum. Yeteri seviyeye geldiğimde kendi devrelerimi kurmak ve bu devrelerde ne lazım olduğunu devreyi nasıl kuracağımı bilebilmek istiyorum.

şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ediyorum tüm abilerime

• Sen İngilizce biliyor musun ?
  • AlperPelik A kullanıcısına yanıt
    Evet neden sordunuz?
  • O zaman bazı kitapları okumanı öneririm. Yalnız bazı noktalarda Calculus (Yüksek Matemaik) bilgisi gerekecektir.

Art Of Electronic
    Digital Fundementals
    Practical Electronic for Invertors.

bu kitaplar çok iyidir. Ama Üniversite seviyesindedir. Bu kitaplardan sonra birçok tasarımı yapabilirsin.
    Ama tasarım konularında sadece bilgi yeterli değildir. Tecrübe gerekir. O da zamanla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlperPelik -- 13 Aralık 2015; 13:52:07 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.