Şimdi Ara

Elektronik mi Mekanik sorun mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aracım Clio enteresan bir sorun vuku bulmaya başladı mekanik mi, elektronik mi ona da karar veremedim.

Şimdi çok dur kalk yapınca şöyle bir yarım saat, araç kendini stop ediyor, eğer şanslıysam marşa bastığımda çalışıyor. Fakat geçen gün beni yarı yolda bıraktı. Yolun ortasında dur kalk yapmamdan mütevellit devir düşük çalıştı en sonunda stop etti tekrar marş yaptığımda sanki akü kendini çekmiş gibi marşı bitirdi.

O kadar soğuk olmasına rağmen, ilk marşta çalışıyor fakat dün akşam marşa bastığımda aynı şekilde yaptı. Elektronik sorun olduğunu düşünüyorum. Çünkü tam eşim kapıyı açtığı vakit marşa bastığım için akü yine kendini çekmiş gibi marş hiç almadı, bütün ışıklar sönük gibi.

Bu arada bütün bunlar olurken, KM vs. her şey kendini kendi kendine resetliyor K M tekrardan 0 olarak çalışıyor.

Bazende ilk çalıştırmada marşa bastığımda sanki dörtlüleri çalıştırmışım da, araba çalıştığında dörtlülerle birlikte çalışıyor. Halbuki dörtlüler çalışmıyor. Fakat marşa bastığımda araba çalıştığında anında dörtlüler yanıyor. Buna 2 defa şahit oldum. Çok nadir yapıyor.

Yolda giderken korkar oldum artık, sanayii yolu gözüktü sanırım.

Arabada denk geldiğim problemler,

Çok dur-kalk yapınca devir düşük çalışması, bir süre sonra stop etmeye çalışması. Ertesi gün düzeliyor
    Araç bu şekilde stop edince, marş hiç basmıyor
    Devir saati mesela debriyaja basınca, aniden SIFIR a iniyor, Devir saati hiç sabit kalmıyor. Sadece gaza basarken sabitleşiyor.
    Çok nadir de olsa araç ilk marşta DÖRTLÜLERİN yanmadığı halde çalışırken dörtlülerle birlikte yanması
    KM yi sıfırlaması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berry1925 -- 14 Aralık 2015; 21:34:30 >

Zbam1.blogspot.com

• quote:

Orijinalden alıntı: Berry1925

Arkadaşlar aracım Clio enteresan bir sorun vuku bulmaya başladı mekanik mi, elektronik mi ona da karar veremedim.

Şimdi çok dur kalk yapınca şöyle bir yarım saat, araç kendini stop ediyor, eğer şanslıysam marşa bastığımda çalışıyor. Fakat geçen gün beni yarı yolda bıraktı. Yolun ortasında dur kalk yapmamdan mütevellit devir düşük çalıştı en sonunda stop etti tekrar marş yaptığımda sanki akü kendini çekmiş gibi marşı bitirdi.

O kadar soğuk olmasına rağmen, ilk marşta çalışıyor fakat dün akşam marşa bastığımda aynı şekilde yaptı. Elektronik sorun olduğunu düşünüyorum. Çünkü tam eşim kapıyı açtığı vakit marşa bastığım için akü yine kendini çekmiş gibi marş hiç almadı, bütün ışıklar sönük gibi.

Bu arada bütün bunlar olurken, KM vs. her şey kendini kendi kendine resetliyor K M tekrardan 0 olarak çalışıyor.

Bazende ilk çalıştırmada marşa bastığımda sanki dörtlüleri çalıştırmışım da, araba çalıştığında dörtlülerle birlikte çalışıyor. Halbuki dörtlüler çalışmıyor. Fakat marşa bastığımda araba çalıştığında anında dörtlüler yanıyor. Buna 2 defa şahit oldum. Çok nadir yapıyor.

Yolda giderken korkar oldum artık, sanayii yolu gözüktü sanırım.

Arabada denk geldiğim problemler,

Çok dur-kalk yapınca devir düşük çalışması, bir süre sonra stop etmeye çalışması. Ertesi gün düzeliyor
    Araç bu şekilde stop edince, marş hiç basmıyor
    Devir saati mesela debriyaja basınca, aniden SIFIR a iniyor, Devir saati hiç sabit kalmıyor. Sadece gaza basarken sabitleşiyor.
    Çok nadir de olsa araç ilk marşta DÖRTLÜLERİN yanmadığı halde çalışırken dörtlülerle birlikte yanması
    KM yi sıfırlaması

-Akünüzü ölçtürün, kimi zaman akü ömrünü yitirmeye başladığında aracın elektronik aksamı sapıtabiliyor.

-Akü sağlamsa akünün kutup bağlantılarını, akü şasi hattını kontrol ettirin, temassızlık ve oksitlenme sonucu akım düşüyor veya kesiliyor olabilir.

-Alternatörün verimli çalışıp çalışmadığını kontrol ettirin, aküyü dolduramıyor olabilir.

-Bunların haricinde araç stop ettikten sonra ısrarla marş almıyorsa krank konum sensörü de arızalı olabilir,

-Devirdeki tutarsızlık, stop etmeye meyilli çalışma ateşleme problemi kökenli de olabilir. Buji, kabloları ve bobinler kontrol edilmeli.

-Aynı durum boğaz kelebeğinin kirlenmesinden de olabilir.

vs...

• Kontaktada sorun olabilir, motor içerisinde switch mi soket mi fiş gibi bir şey oluyor, motoru kendi kendine stop edebiliyor sabit dururken bilginiz olsun zamamında başıma gelmiş, bu soket sökülüp spreylenip tekrar takılarak çözüm olabiliyor.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.