Şimdi Ara

ELEKTRONİK EL FRENİ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
50.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yanli$ hatirlamiyosam eger, elektronik el freni esp sistemi olan araclarda oluyo sadece. bu sistemin yarattigi basinc kullanilarak frenler kitleniyo. bana kalirsa guzel bir sistem. mesela kimi araclarda elektronik el freni gaza basinca devre di$i kaliyor. dik rampalarda araci kaldirirken el freniyle ugra$maya pek gerek kalmiyo, gaza basinca kendi kendine devre di$i kaliyor.

hatta audi'nin web sitesinde elektro - mekanik el freninin $oyle aciklanmi$:

Elektro mekanik el freni alışılagelmiş bir el freni ile neredeyse hiç karşılaştırılamaz. Elektro mekanik el freni aşınmaya dayanıklıdır, fren etkisi sürekli sabittir ve bloke olmaz. Elektro mekanik el freni, alışılagelmiş el freni kolunun yerini alan orta konsoldaki küçük elektrik butonunun çekilmesi suretiyle aktif duruma geçirilir. Araç harekete geçirildiğinde park freni otomatik olarak çözülür. Bir rampa kalkışı sırasında da park freninin manuel olarak boşaltılması gerekmez. Entegre kalkış yardımcısı takılan vitesi, gaz pedalı konumunu, motor devir sayısını, torku ve aracın seyir yönü ile eğim açısını belirler. Böylece otomatik boşaltma sırasında aracın geri kayması güvenli bir şekilde önlenir. Frenin manuel olarak boşaltılması ancak aynı zamanda fren pedalına basıldığında mümkündür. Ve park freni ile bir acil frenleme durumunda frenleme işlemi, aracın ESP fonksiyonlarından yardım alarak normal işletme freni vasıtasıyla yapıldığından araç alışılagelmiş bir el freninden önemli ölçüde daha etkin bir şekilde frenlenebilir. Bu sırada Anti blokaj sisteminin (ABS) ve Elektronik fren kuvveti dağıtımının (EBD) sunduğu tüm avantajlardan yararlanılır.

kisacasi, gereksiz bir donanim oldugunu du$unmuyorum ben elektronik el freninin. tabiki benim du$uncem...

• kuzenimde astra g kasa var otomatik el freni manuel bilindiği gibi. çok defa unutup gidiyorum çekik vaziyette hiç bi anormallikte olmuyor meğer gaza basınca boşalıyomuş çekik dursa bile. manuel üstelik
  • bence gayet güzel bir donanım hiç strese girmiyorsun kaydırırmıyım arkamdaki dibime kadar mı girmiş.araç kavrama noktasına geldiğinde kendi bırakıyor ve yol alıyorsun.
  • benim scenic te var.çok rahat ama hakikatten akü biterse napcaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: serdar1646

benim scenic te var.çok rahat ama hakikatten akü biterse napcaz

bir şey olmaz arkadaslar mühendizler kaç ayda ne kadar para harcayarak tasarlıyor o sistemleri...
    öyle koşullarda şekillerde deneniyorki....

zaten sadece açıp kapatırken elektriğe ihtihyaç duyar....
  • alıntı : Bulker

Entegre kalkış yardımcısı takılan vitesi, gaz pedalı konumunu, motor devir sayısını, torku ve aracın seyir yönü ile eğim açısını belirler.

e sabah işe de kendisi gitsin artık. Maşallah arabaya baksana beyin fırtınası mübarek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: stilll

tehlikeli yerde duruyoryolda giderken biri merak edip bassa...
    benim bir arkadaş var eli kolu rahat durmuyor.arabada sürekli bişeyleri eller.bu arabada olsa demekki arka koltuğa oturacaz

önde oturun düğmeye basarsa muhtemelen arkadan girerler
  • quote:

Orjinalden alıntı: edgar davids

alıntı : Bulker

Entegre kalkış yardımcısı takılan vitesi, gaz pedalı konumunu, motor devir sayısını, torku ve aracın seyir yönü ile eğim açısını belirler.

e sabah işe de kendisi gitsin artık. Maşallah arabaya baksana beyin fırtınası mübarek.

e yakin gelecekte onu da yaparlar belki (: "audi, ko$ olum bakkalla, 2 ekmek 1 sigara kap gel" falan deriz. misler gibi olur (:
  • bence harika bir özellik...
    c sınıfı araçlarda da bulunmasını isterdim...
    kolay bozulacak bir alet değildir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: bulker

quote:

Orjinalden alıntı: edgar davids

alıntı : Bulker

e yakin gelecekte onu da yaparlar belki (: "audi, ko$ olum bakkalla, 2 ekmek 1 sigara kap gel" falan deriz. misler gibi olur (:

hani öyle de güzel olur ama araba sürme zevkinin yerine ne koyacaz o zaman

ama trafikteki lüzumsuzluklar da son bulur.
  • Şeytan ayrıntılarda gizlidir diye bir laf var. Önemsiz gibi gözülen küçük detaylar toplamda büyük bir yapı oluşturur: Kalite ve konfor. Mesela kendi aracımda en sevdiğim donanım otomatik yanan farlar.

Otoparklara girerken, tünele girince, yahut hava kararınca kendisi yanıyor ben hiç ellemiyorum. Ufak bir şey ama dediğim gibi ufak şeyler üst üste koyunca büyük fark yaratıyor. Bu elektronik el freninin aracımda olmasını isterdim açıkçası.
  • forumdan bir arkadaş ekmek almak için içinde eşi ve çocuğu bulunan passat'ını rampa aşağı parkediyor,elektronik el frenini çekiyor ve çıkıyorki araba yerinde yok.fren boşalıyor ve 50 m ötedeki arabaya KÜT.
  • quote:

Orjinalden alıntı: serdar1646

benim scenic te var.çok rahat ama hakikatten akü biterse napcaz

adamlar onuda düşünmüşler akü bitince arabaçalışmıyo haliyle el freni indirmeye gerekte kalmıyo. tabi bi türk zekası bu arabyı vurdutmaya çalışırsa ona gelmez bu elfreni ozaman
  • Focus C-max te akü bütmesi durumunda el frenini mekanik olarak devre dışı bırakabiliyorsunuz.Orta konsolu açtığınızda alttaki kapağı kaldırın, ortadaki mandalı çektiğinizde freni salıyor.Bende ilk gördüğümde ne bu böyle fırlatma koltuğu gibi demiştim
  • BİS POWER GERÇEK DEĞİL SAIRIM BU ANLATTIĞIN EĞER GERÇEKSE BU KONUYA YAZILAN TÜM CEVAPLAR BOŞMUŞ DERİM
    quote:

Orjinalden alıntı: bis_power

forumdan bir arkadaş ekmek almak için içinde eşi ve çocuğu bulunan passat'ını rampa aşağı parkediyor,elektronik el frenini çekiyor ve çıkıyorki araba yerinde yok.fren boşalıyor ve 50 m ötedeki arabaya KÜT.

• quote:

Orjinalden alıntı: bis_power

forumdan bir arkadaş ekmek almak için içinde eşi ve çocuğu bulunan passat'ını rampa aşağı parkediyor,elektronik el frenini çekiyor ve çıkıyorki araba yerinde yok.fren boşalıyor ve 50 m ötedeki arabaya KÜT.

Özellikle rampalarda yalnız el frenine güvenmeyin. Arabayı el freniyle birlikte viteste bırakırsanız daha güvenli olur.
  • normal el frenini günlerce biz mi tutuyorduk, akü niye bitsin.
  • istediği kadar bitsin vites diye bişey var eskiden el frenimi vardı allah allah..!!
  • o el frenini çekince çıkan sesin hazzı hiç bişeye değişilmez ya. otomatik viteste bile araba kullandığını anlamıyor insan, ne kadar elektronik olursa okadar sürüş keyfinden ödün veriyor bence.
  • o iş yaş arkadaş arabanın aküsü bitti dik yokuşta ne yapcaksın bassanızda elektronik el freni devreye girmiyor ondan sonra ne yapacaksınız milyarlık arabaya taşmı arayacaksınız tabi siz taşı ararken araç kaymazsa

birde şöyle bir durum var arkada oturan velediniz araba 100 km hızla giderken tuşa atlarsa ne olur

ama el frenini çekmesi biraz daha zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toyota SUPRA -- 15 Eylül 2008; 4:03:22 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.