Şimdi Ara

Elektronik Devreye Su Girerse ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
2
Favori
3.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Karta 1 damla belkide az su gelse.kisa devremi olur oksitlenmemi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi

Karta 1 damla belkide az su gelse.kisa devremi olur oksitlenmemi ?

su küçük voltajlarda iletken olmaz.
    Bu yüzden kısa devre yapacagını zannetmem.

• Hocam Asus 990fx Sabertooth anakart ve 7870 ekran kartının üzerine su döktüm (bildiğin çeşme suyu) kartları iyice kuruladım 2 saat sonra sistemi toplayıp çalıştırdım... Bu olaylar 3 ay önce oldu iki kart hala sorunsuz çalışıyor oksitlenme falanda yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi

Karta 1 damla belkide az su gelse.kisa devremi olur oksitlenmemi ?

su küçük voltajlarda iletken olmaz.
    Bu yüzden kısa devre yapacagını zannetmem.

Peki o zaman telefona biraz su kacsa telefon hemen bozulur

Konuyu acmamin sebebi

Bugun telefona biraz su dokuldu ama sorun yok suanlik. Girdiyse ahizeden girdi. Girdigini dusunmuyorum ama girdiyse diye kafayi yiyorum. Pirincin icine koydum sicak petegin ustunde oyle beklettim. Seslerde filan hicbirseyde sorun yok simdilik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havya Makinesi -- 26 Mart 2014; 20:37:41 >
  • Dünya malı dünyada kalır kardeş korkma 1 damla sudan bir şey olmaz LG G2 water test yaz youtube'a oradan izle adamlar cihaza ne işkenceler etmişlerde bozamamışlar seninkinede bişey olmaz inşallah.

Not: Telefonun g2 olduğunu zannediyorum imzanda öyle yazıyor
  • ben eski telefonumu dereye düşürdüm, ilk 3 ay sıkıntısız kullandım daha sonra hatalar vermeye ses ve ekran kilidi tuşları arada çalışmıyordu.
    Yani oksitlenir bir süre sonra fakat sen suya düşürmemiş üzerine su dökmüşsün sıkıntı olacağını sanmıyorum
  • @Havya Makinesi isterse buhar girsin, yine kısa devreye ve oksitlenmeye sebebiyet verir.
    Sıvı teması olan telefonların hemen batarya çıkarılıp telefoncuya götürülmesi gerekli.
    Gerekli özel sıvılarla temizliği yapılır. Bazen bir gün bir gece bekletilir. Pirinç içine atmakla, saç kurutma makinası yada ısıtarak buharlaştırmak, telefonu öldürecektir. Babamın çok şükür telefon dükkanı var ve bu konularda yardımcı olabiliyorum. Saç telinden ince kanallar var, biri oksitleniyor kopuyor daha da telefon çalışmıyor. Sen dışındaki suyu temizledin, içine ulaşabildin mi?
    Bataryayı çıkar ve en erken bir şekilde telefoncuya götür.
    Bu gibi sorunlarla karşılaşan müşterilerimize ilk söylediğimiz kelimeler "kuruttunuz mu?", "ne zaman düştü?"
    Eğer cevap "kuruttuk" yada "1 hafta oldu" olursa, işte o zaman umudu kesin.
    Amaç suyu kurutmak değil, içindeki sıvının kurumaması. Yoksa oksitlenip kanalları kopartır.
    Müşterinin biri, telefonu suya düşürüyor, bataryayı çıkarıp poşetin içine su doldurup getiriyor telefon içinde, inanmazsın telefonu kurtuluyor.

@dfk24 Genellikle yanlış bir kanı olarak, suyun çok güçlü bir elektrik iletken olduğu düşünülür ve elektrik akımının öldürücü etkilerini iletme riski bu popüler inanış ile açıklanır. Su içindeki tüm elektriksel özelliği sağlayan etkenler, suyun içinde çözülmüş olan karbondioksit ve mineral tuzların iyonlarıdır. Su, iki su molekülünün bir hidroksit anyonu ve bir hidronyum katyonu halini alması ile kendini iyonize eder, fakat bu elektrik akımının yaptığı iş veya zararlı etkilerini taşımak için yeterli değildir. ("Saf" su içinde, hassas ölçüm cihazları, 0.055 µS gibi çok zayıf bir elektriksel iletkenlik değeri saptayabilirler.) Saf su, oksijen ve hidrojen gazları içinde de çözülmüş iyonlar olmadan elektroliz olabilir; bu çok yavaş bir süreçtir ve bu şekilde çok küçük bir akım iletilir. (Elektroliz, elektrik akımı yardımıyla, bir sıvı içinde çözünmüş kimyasal bileşiklerin ayrıştırılması işlemine denir.)

@EasyBell Adamlar dediğiniz telefona su kaçırıyorlar, garanti "sıvı teması" diye kabul etmiyor.

@Talhadadak Başına gelen bir olay var ve sen hala "sıkıntı olacağını sanmıyorum" diyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55electronicdesign -- 26 Mart 2014; 22:54:05 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Klima Gazı Garantiye Girer mi ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 55electronicdesign kullanıcısına yanıt
    Soyle bir olay var suyun ahizeden girme ihtimali var. Boyle bir durumda ahizenin bozulma ihtimali yokmudur ?

• Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    Ahize dediğiniz bildiğiniz hoparlör.
    Bakır sarımlara ulaşırsa oksitlenmeye başlar. Bir zaman sonra sesler boğuk çıkmaya başlar, lakin board'a da kaçmış olabilir sıvı.
    Size uyarım, en yakın zamanda bir telefoncuya götürün garantisi yoksa.
  • EasyBell E kullanıcısına yanıt
    bnm lg g2 nin ahizenin tam içine bi damla su girdi ses cıkmaz olduydu üflerken püflerken düzeldi 1 ay oldu halen bi sorun yok şükür :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 55electronicdesign

@Havya Makinesi isterse buhar girsin, yine kısa devreye ve oksitlenmeye sebebiyet verir.
    Sıvı teması olan telefonların hemen batarya çıkarılıp telefoncuya götürülmesi gerekli.
    Gerekli özel sıvılarla temizliği yapılır. Bazen bir gün bir gece bekletilir. Pirinç içine atmakla, saç kurutma makinası yada ısıtarak buharlaştırmak, telefonu öldürecektir. Babamın çok şükür telefon dükkanı var ve bu konularda yardımcı olabiliyorum. Saç telinden ince kanallar var, biri oksitleniyor kopuyor daha da telefon çalışmıyor. Sen dışındaki suyu temizledin, içine ulaşabildin mi?
    Bataryayı çıkar ve en erken bir şekilde telefoncuya götür.
    Bu gibi sorunlarla karşılaşan müşterilerimize ilk söylediğimiz kelimeler "kuruttunuz mu?", "ne zaman düştü?"
    Eğer cevap "kuruttuk" yada "1 hafta oldu" olursa, işte o zaman umudu kesin.
    Amaç suyu kurutmak değil, içindeki sıvının kurumaması. Yoksa oksitlenip kanalları kopartır.
    Müşterinin biri, telefonu suya düşürüyor, bataryayı çıkarıp poşetin içine su doldurup getiriyor telefon içinde, inanmazsın telefonu kurtuluyor.

@dfk24 Genellikle yanlış bir kanı olarak, suyun çok güçlü bir elektrik iletken olduğu düşünülür ve elektrik akımının öldürücü etkilerini iletme riski bu popüler inanış ile açıklanır. Su içindeki tüm elektriksel özelliği sağlayan etkenler, suyun içinde çözülmüş olan karbondioksit ve mineral tuzların iyonlarıdır. Su, iki su molekülünün bir hidroksit anyonu ve bir hidronyum katyonu halini alması ile kendini iyonize eder, fakat bu elektrik akımının yaptığı iş veya zararlı etkilerini taşımak için yeterli değildir. ("Saf" su içinde, hassas ölçüm cihazları, 0.055 µS gibi çok zayıf bir elektriksel iletkenlik değeri saptayabilirler.) Saf su, oksijen ve hidrojen gazları içinde de çözülmüş iyonlar olmadan elektroliz olabilir; bu çok yavaş bir süreçtir ve bu şekilde çok küçük bir akım iletilir. (Elektroliz, elektrik akımı yardımıyla, bir sıvı içinde çözünmüş kimyasal bileşiklerin ayrıştırılması işlemine denir.)

@EasyBell Adamlar dediğiniz telefona su kaçırıyorlar, garanti "sıvı teması" diye kabul etmiyor.

@Talhadadak Başına gelen bir olay var ve sen hala "sıkıntı olacağını sanmıyorum" diyorsun.
    quote:

@55electronicdesign
    Evet benim başıma gelen bir olay var fakat bu olay ile o bir değil!
    ben telefonumu suyun içine düşürdüm ki su akıntısı hızlıydı ve içine tamamen su girmişti fakat bu arkadaşın telefonunun üzerine su dökülmüş yani içine suyun girdiğini bile zannetmiyorum, kendisi de emin değil zaten girip girmediğinden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Talhadadak -- 28 Mart 2014; 19:14:04 >

• Talhadadak T kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım "emin değil" diyorsun.
    Su akıntısı istediği kadar hızlı olsun. Buhar girmesi bile yeterlidir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.