Şimdi Ara

Elektronik Çöp (Sosyal Sorumluluk Projesi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Teknoloji dediğimiz şey öncelikle yeniliklerin ve gelişimlerin insan hayatını kolaylaştıracak biçimde uygulanması anlamını içeren genel bir kavramdır. Teknolojinin insan hayatı için tartışılamaz bir önemi vardır fakat gelişen teknolojinin gelişmesiyle her gün yeni bir ürün karşımıza çıkarken, çıkan her ürünün belli bir ömrü olduğu da biliniyor.

Alınan bir bilgisayar ya da cep telefonu, zamanla eskidiği, bozulduğu ya da daha yenisi çıktığı için atılıyor. Alınan bir cep telefonun iki hafta sonra yeni modeli, kullanılan bilgisayara uyum sağlayamayan yeni yazılımlar çıkabiliyor. Hal böyle olunca son on yılda 500 milyon bilgisayarın çöpe atılması normal karşılanıyor.

Durum bu şekilde iken her yıl ortalama 20 ila 50 ton elektronik çöpün oluşması doğamız için ciddi bir tehdit ve sorun oluşturuyor. Bu nedenle bizler projemizde günümüzün ciddi bir sorunu haline gelen bu elektronik çöpleri en aza indirgemek ve doğanın daha fazla zarar görmesini önlemek için e-çöp toplayıcı siteyi oluşturduk. Sizlerinde desteğiyle elektronik atıkların sağlıklı bir şekilde geri dönüştürülmesini ve doğaya verilen zararı önlemeyi hedef edindik.

www.elektronikcop.com

Facebook Sayfası :www.facebook.com/ElektronikCop

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slave25 -- 27 Nisan 2011; 23:30:12 >

• 35 yaşıma geldim daha hiçbir elektrikli aleti çöpe atmadım. Ya tamir ederim yada parça niyetine kullanırım. Muhtemelen buradaki arkadaşların hepside bu şekilde yapıyordur.
    Bence sizin hedef kitleniz zengin sosyeteler. Ancak onlardan çıkar bu şekilde çöp.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XDiscovery

35 yaşıma geldim daha hiçbir elektrikli aleti çöpe atmadım. Ya tamir ederim yada parça niyetine kullanırım. Muhtemelen buradaki arkadaşların hepside bu şekilde yapıyordur.
    Bence sizin hedef kitleniz zengin sosyeteler. Ancak onlardan çıkar bu şekilde çöp.
    Elektronik çöp yoktur bana göre değerlendirmeyi bekleyen hurda vardır

Orijinalden alıntı: pehlionemusti

Alıntıları Göster
    Çok doğru üstadım böylesine önemli bir ''sosyal sorumluluk haraketi'' ile biryere varacağınızı zannetmiyorum bahsettiğiniz ''hurda elektronik parça ve devreler'' zaten piyasada hali hazırda ekonomiye dönüşüyor siz bu şekilde sanıyorumki milletten elindeki hurdaları size bağışlamaları yönünde bir çaba sarf ediyorsunuz ama bunun yerine piyasadaki fiyatları çok iyi bildiğinizi düşünüyorum ve piyasa fiyatının altındada olsa en azından bir fiyat göstererek milleti kendinize yönlendirmeye çalışsanız daha iyi olurdu en azından insanların katılımda bulunmalarını sağlayabilirdiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: okyanus_elektronik

Çok doğru üstadım böylesine önemli bir ''sosyal sorumluluk haraketi'' ile biryere varacağınızı zannetmiyorum bahsettiğiniz ''hurda elektronik parça ve devreler'' zaten piyasada hali hazırda ekonomiye dönüşüyor siz bu şekilde sanıyorumki milletten elindeki hurdaları size bağışlamaları yönünde bir çaba sarf ediyorsunuz ama bunun yerine piyasadaki fiyatları çok iyi bildiğinizi düşünüyorum ve piyasa fiyatının altındada olsa en azından bir fiyat göstererek milleti kendinize yönlendirmeye çalışsanız daha iyi olurdu en azından insanların katılımda bulunmalarını sağlayabilirdiniz

Alıntıları Göster
    100 tl lik bozulan telefonunuza 250 TL lik tamir bedeli çıkarılınca siz yaptırıyorsanız zaten sosyete sizsiniz kusura bakmayın. Çok yanlış düşüncelere sahip arkadaşlar var her Elektronik alet bozulur ve bir süre sonra çalışamayacak duruma gelir ve sizde doğal olarak çöpe atarsınız.Bizim amacımız bu atıkların doğaya karışmadan mümkün olduğunca verimli bir şekilde ülke ekonomisine kazandırılması + olarak bu proje MEB onaylıdır ve en küçük bir Kârımız yoktur bu işten.Bunu bilerek SAĞLIKLI yorumlar yaparsanız seviniriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: slave25

100 tl lik bozulan telefonunuza 250 TL lik tamir bedeli çıkarılınca siz yaptırıyorsanız zaten sosyete sizsiniz kusura bakmayın. Çok yanlış düşüncelere sahip arkadaşlar var her Elektronik alet bozulur ve bir süre sonra çalışamayacak duruma gelir ve sizde doğal olarak çöpe atarsınız.Bizim amacımız bu atıkların doğaya karışmadan mümkün olduğunca verimli bir şekilde ülke ekonomisine kazandırılması + olarak bu proje MEB onaylıdır ve en küçük bir Kârımız yoktur bu işten.Bunu bilerek SAĞLIKLI yorumlar yaparsanız seviniriz.

Alıntıları Göster
    Peki hocam merak ediyorum ben bilgisayar anakartlarını tamiri ile ugrasıyorum ve elimde bi dünya hurda elektronik kart birikiyor ve taktir edersinizki ben bunları belli ücret karşılığında geri dönüşümcülere satıyorum burada hem cebime katkıda bulunmuş oluyorum hemde çevreye.. Dediğim gibi ben bu kartları diyelimki geridönüşümcülere satmadım size verdim siz bu kartları nasıl değerlendiriyorsunuz satıyormusunuz kendinizmi hammade haline dönüştürüyorsunuz ne gibi bir işleme tabi tutuyorsunuz bunu biraz açarmısınız...

• quote:

İyi niyetle bir iş yapıyor olabilirsiniz ancak burası Türkiye ve ekmek aslanın midesinde. En ufak iğneyi bile paraya çevirme derdinde millet. Bırak çöpe telefon atmayı çöpe kağıt bile atmıyoruz sobada yakıp ısınıyoruz , yağ tenekesini bile biriktirip hurdacıya satıyoruz elimize ekmek parası geçiyor. Verdiğin örnekte 100 tl lik telefonum bozulsa veririm açık artırma sitesine satarım böylece hem benim elime üçbeş kuruş geçer hemde alan arkadaş kendi telefonu için lazım olan parçasını kullanır. Diyeceğim o ki ; Sizin sistem ancak Paris'te işler....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

İyi niyetle bir iş yapıyor olabilirsiniz ancak burası Türkiye ve ekmek aslanın midesinde. En ufak iğneyi bile paraya çevirme derdinde millet. Bırak çöpe telefon atmayı çöpe kağıt bile atmıyoruz sobada yakıp ısınıyoruz , yağ tenekesini bile biriktirip hurdacıya satıyoruz elimize ekmek parası geçiyor. Verdiğin örnekte 100 tl lik telefonum bozulsa veririm açık artırma sitesine satarım böylece hem benim elime üçbeş kuruş geçer hemde alan arkadaş kendi telefonu için lazım olan parçasını kullanır. Diyeceğim o ki ; Sizin sistem ancak Paris'te işler....

Alıntıları Göster
    Dönüştürme işlem Exitcom tarafından yapılıyor.

Ayrıca verdiğim örneği nasıl algıladınız ? 100 tl lik telefon kullanılmaz hale geldiğinde açık artırma yapıp alan kişiyi dolandırıyorsunuz yani? 250 TL masrafı olan bi telefonu kimse almaz eğer değeri 100 TL ise.

• quote:

Ayrıca verdiğim örneği nasıl algıladınız ? 100 tl lik telefon kullanılmaz hale geldiğinde açık artırma yapıp alan kişiyi dolandırıyorsunuz yani? 250 TL masrafı olan bi telefonu kimse almaz eğer değeri 100 TL ise.

Ne dolandırması dostum ? Parça niyetine satılmaz mı ? Aç açıkartırma sitelerini ve arızalı ürünleri arat bakalım karşına neler çıkacak neler....

quote:

Ne dolandırması dostum ? Parça niyetine satılmaz mı ? Aç açıkartırma sitelerini ve arızalı ürünleri arat bakalım karşına neler çıkacak neler....

Alıntıları Göster
    güveni arttırmak için en azından siteyi geliştirmeye başlayabilirsiniz.proje detayları için rar dosyası yüklemek istemiyorum açıkçası.ya da "katagoriler" yazan bi siteye güvenmek.

ben de ilk başta arkadaşlar gibi düşündüm.birinin çöpü başkasının hazinesidir sonuçta

• quote:

Exitcom tarafından geri dönüşüm uygulandığı taktirde burada elde edilen gelir kimlere gidiyor bir hayır kurumunamı bağışlanıyor... Sizin burada kar payınız nedir onuda söyleyebilirmisiniz

Orijinalden alıntı: pea.

güveni arttırmak için en azından siteyi geliştirmeye başlayabilirsiniz.proje detayları için rar dosyası yüklemek istemiyorum açıkçası.ya da "katagoriler" yazan bi siteye güvenmek.

ben de ilk başta arkadaşlar gibi düşündüm.birinin çöpü başkasının hazinesidir sonuçta

düzeltildi bildirmeniz yeterli.

Ayrıca herkesde bir adet çöpün olması hiçbir şey ifade etmez.Ama herkesdeki 1 adet çöp ElektronikCop.Com adresinde toparlanırsa bu sayı yüksek olacaktır.

Bir arkadaş kârınız nedir diye sormuş.Biz bunu sadece doğayı koruma amaçlı yapıyoruz ama alacağımız verime göre Exitcom firması Okulumuza Bilgisayar yardımı yapacak.Yani ElektronikCop.Com sitesine bağışlayacağınız her çöple aslında eğitime destekde bulunmuş oluyorsunuz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pea.

düzeltildi bildirmeniz yeterli.

Ayrıca herkesde bir adet çöpün olması hiçbir şey ifade etmez.Ama herkesdeki 1 adet çöp ElektronikCop.Com adresinde toparlanırsa bu sayı yüksek olacaktır.

Bir arkadaş kârınız nedir diye sormuş.Biz bunu sadece doğayı koruma amaçlı yapıyoruz ama alacağımız verime göre Exitcom firması Okulumuza Bilgisayar yardımı yapacak.Yani ElektronikCop.Com sitesine bağışlayacağınız her çöple aslında eğitime destekde bulunmuş oluyorsunuz.

Alıntıları Göster
    Belki yaptığınız işler tamamen dediğiniz gibi doğaya saygı niteliği taşıyordur ama yanlış anlamayın burada size tenzih ederek yazıyorum ben türkiyede bu tarz sosyal sorumluluklar adı altında yapılan işlere pek güvenmiyorum en basit ve meşhur örnek olarak denizfenerini gösterebilirim yardım adı altında birdünya pis işleri çıktı bu yüzden siz nekadar doğru bir iş yapıyor olsanızda yaşanan olaylardan çekinerekten size açıkcası güvenmiyorum

Umarım çalışmalarınız ve çabanız doğrudur ve doğaya insanlara veya öğrenci kardeşlerimize bir nebzede olsa faydanız dokunur

Amacınızda başarılar dilerim

• quote:

doğru söze ne denir
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkin88

quote:

doğru söze ne denir

Alıntıları Göster
    Çöplerinizi bekliyoruz köstek yerine destek olmayı seçebilirsiniz. 2-3 TL'ye hurdacıya vereceğiniz aletlerinizi bize bağışlarsanız eğitime katkıda bulunmuş olursunuz.Ama yok ben 2-3 liraya muhtacım diyorsanız zaten şuanda internet bağlantınızın olmaması gerekiyordu.

• quote:

quote:

doğru söze ne denir

aynen ben de 25 yaşındayım kendimi bildim bileli elektronikle uğraşırım internet dışında hiçbir yerden eğitim almadım 13 yaşında elektronikçiye girdim gireli hiçbir şeyimi atmadım hurda velinimetimizdir ilk önce büyük bir özveriyle çıraklar plaketin üstünü boşaltır boş plaket de uygun boyutlara kırılıp sobada ısı olarak değerlendirilir
    şu anda tıp fakültesi 5. sınıf öğrencisiyim hala hiçbir elektronik aletimi atmam etrafımın elektronik çöplüğü benim etrafımda birinin bi cihazı bozulursa önce bana gelir ben bi bakarım eğer beni aşan bi şeyse gönderirim ki hurda burada altın gibi oluyor bazen eğer benim gibi degerlendirilecek topluma kazandırılacaksa tabiki seve seve gönderirim ama takdir edersiniz ki biraz güven gerekiyor buradan 3 kuruşa mal edilen malı yine bize 100 kuruşa satacaksanız hadi o da çok problem değil de aradaki 97kuruş yurtdışına gidecekse tabiki göndermem bunu madem toplum için yapıyorum toplum adına şöyle faydası var diyeceksiniz ben de göndereceğim yanlış anlamayın yukarıda yazdıklarımı şahsınıza ya da kurumunuza hakaret olarak algılamayın sadece Türkiye de değil dünyanın her yerinde bu söylemlerle para kazanmaya çalışan insanlar mevcut doğal olarak insanlar biraz güven istiyor hepsi bu.
    iyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zoptrik -- 20 Şubat 2011; 13:39:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zoptrik

quote:

quote:

doğru söze ne denir

aynen ben de 25 yaşındayım kendimi bildim bileli elektronikle uğraşırım internet dışında hiçbir yerden eğitim almadım 13 yaşında elektronikçiye girdim gireli hiçbir şeyimi atmadım hurda velinimetimizdir ilk önce büyük bir özveriyle çıraklar plaketin üstünü boşaltır boş plaket de uygun boyutlara kırılıp sobada ısı olarak değerlendirilir
    şu anda tıp fakültesi 5. sınıf öğrencisiyim hala hiçbir elektronik aletimi atmam etrafımın elektronik çöplüğü benim etrafımda birinin bi cihazı bozulursa önce bana gelir ben bi bakarım eğer beni aşan bi şeyse gönderirim ki hurda burada altın gibi oluyor bazen eğer benim gibi degerlendirilecek topluma kazandırılacaksa tabiki seve seve gönderirim ama takdir edersiniz ki biraz güven gerekiyor buradan 3 kuruşa mal edilen malı yine bize 100 kuruşa satacaksanız hadi o da çok problem değil de aradaki 97kuruş yurtdışına gidecekse tabiki göndermem bunu madem toplum için yapıyorum toplum adına şöyle faydası var diyeceksiniz ben de göndereceğim yanlış anlamayın yukarıda yazdıklarımı şahsınıza ya da kurumunuza hakaret olarak algılamayın sadece Türkiye de değil dünyanın her yerinde bu söylemlerle para kazanmaya çalışan insanlar mevcut doğal olarak insanlar biraz güven istiyor hepsi bu.
    iyi forumlar...

Alıntıları Göster
    bahsedilen firma alman kökenli bir firma, ve geri dönüşüm sağlıyor.Tabiki bu işten kar yapıyorlardır.
    geri dönüşüm yapılması gereken bir iş.
    örneğin kadıköy belediyesinin böyle bir projesi var,kullanılabilecek bilgisayarları
    toparlayıp ihtiyacı olanlara veriyorlarmış..
    kullanılamayanlar bir şekilde geri dönüşüme gidiyor
    elektronikçi olmayanlar bozulan cihazları atıyorlar veya hurdacıya......
    ama biz elektronik ile uğraşanlar zaten geri dönüşüm yapıyoruz.Bakınız: Bit pazarları
    zamanında çok parça düşürdük, hala düşürüyoruz karakter ,grafik lcd ler ,trafolar, güç kaynağı vs...
    bu geri dönüşümün bize zararı olabilir bu bakımdan

• quote:

Orijinalden alıntı: eloko

bahsedilen firma alman kökenli bir firma, ve geri dönüşüm sağlıyor.Tabiki bu işten kar yapıyorlardır.
    geri dönüşüm yapılması gereken bir iş.
    örneğin kadıköy belediyesinin böyle bir projesi var,kullanılabilecek bilgisayarları
    toparlayıp ihtiyacı olanlara veriyorlarmış..
    kullanılamayanlar bir şekilde geri dönüşüme gidiyor
    elektronikçi olmayanlar bozulan cihazları atıyorlar veya hurdacıya......
    ama biz elektronik ile uğraşanlar zaten geri dönüşüm yapıyoruz.Bakınız: Bit pazarları
    zamanında çok parça düşürdük, hala düşürüyoruz karakter ,grafik lcd ler ,trafolar, güç kaynağı vs...
    bu geri dönüşümün bize zararı olabilir bu bakımdan

Alıntıları Göster
    Burda dediğimiz gibi bizim web sitemizden gelen çöp isteklerinin hepsi raporlanıyor ve maliyetleri hesaplanıyor.Exitcom'a en ufak bir kar verilmiyoru.Hesaplanan tutar okulumuza bilgisayar yardımı olarak dönüyor.Yani aslında siz sitemiz üzerinden çöp göndererek eğitime destekte bulunmuş olacaksınız.

• quote:

Burda dediğimiz gibi bizim web sitemizden gelen çöp isteklerinin hepsi raporlanıyor ve maliyetleri hesaplanıyor.Exitcom'a en ufak bir kar verilmiyoru.Hesaplanan tutar okulumuza bilgisayar yardımı olarak dönüyor.Yani aslında siz sitemiz üzerinden çöp göndererek eğitime destekte bulunmuş olacaksınız.

Alıntıları Göster
    olurda birgün bizim evden elektronik çöp çıkarsa ben kesin ölmüşümdür hayrına fatihayı esirgemeyiniz

Orijinalden alıntı: weirdo

olurda birgün bizim evden elektronik çöp çıkarsa ben kesin ölmüşümdür hayrına fatihayı esirgemeyiniz

Alıntıları Göster
    Facebook Sayfası :http://www.facebook.com/ElektronikCop

....:::: Ortaöğretim Kategorisi Bilişimde Ar-Ge::::.... Bölümünde Elektronik Çöp Projemiz dereceye girmiş ve finalde yarışmaya hak kazanmıştır.15 Mayıs 2011 Tarhinide E-biko uluslararası Bilişim Olimpiyatları dahilinde Elektronik Çöp projesinin sunumu yapılacaktır.

Facebook Sayfası :http://www.facebook.com/ElektronikCop

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.