Şimdi Ara

Elektroniğe başlama yaşınız nedir ? Baba mesleği olarak bu işe başlayanlar !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
2
Favori
2.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Eminimki hepimiz bu elektroniği severek isteyerek bir şekilde ne yapıp edip öğrenmişizdir.

Ben kendimden örnek vereyim

Ben ilkokula giderken 2. sınıfta ilk defa babamın SONAR marka TABANCA havyasıyla lehim yapmıştım. İşte o günden bu güne halen bu baba mesleğini severek ve büyük bir heyecanla devam ettiriyorum.

Bende öyle bir heves vardı ki size yemin ediyorum parasızlıktan delikli plaket yerine mukavva üzerine devre kurup çalıştırmışlığım bile vardı. Biar ara fm vericilere amplifikatörlere ve yürüyen ışık devrelerine acayip kafa yormuştum.

Şu anda dükkanımızın arka bölmesindeki müsait bir alanda bu işi halen devam ettirmekteyim.

Eminim sizlerinde böyle bir başlangıç hikayeniz vardır hep beraber burada tüm anılarımızla paylaşırsak güzel bir sohbet konusu olacağına inanıyorum..

Sizler bu mesleği kaç yaşınızda öğrendiniz ? bu mesleğiniz baba mesleğimi ? yoksa tamamen merak ederekmi öğrendiğiniz bir meslekmi ??

Şimdiden yapmış olduğunuz yorumlar için sizlere tşk ederim...

• işte size eskilerden bir kaç anı
     Elektroniğe başlama yaşınız nedir ? Baba mesleği olarak bu işe başlayanlar !!! Elektroniğe başlama yaşınız nedir ? Baba mesleği olarak bu işe başlayanlar !!! Elektroniğe başlama yaşınız nedir ? Baba mesleği olarak bu işe başlayanlar !!! Elektroniğe başlama yaşınız nedir ? Baba mesleği olarak bu işe başlayanlar !!!

• bu arada hani yorumlar arkadaşlar ??
  • tda 1562q kullanıcısına yanıt
    bende ortaokulda başladım sanırım :) ikizler die bi arkadaslar vardı 2.katlarında elektronik ile ugrasıolardı kendileri elektrik okuyorlardı
    Hep onların yanlarına gider bişiler ögrenmeye calısırdım ne kadar meraklıymısım yaw evlerinden hiç cıkmazdım...

şimdi biri tedasta elektrikci oldu dieride elektrikci olduydu sonra uzman cavus oldu :)
  • sanırım 3.5 yaşımda pillerle ampul yakarak başlamıştım. Bu heves 4 yaşımda şebekeye de bulaştı ve 4 yaşımda sünnet olduğumda kullandığımız süs lambalarının kablosunun koptuğunu görerek hurraa saldırdım ve 220Volta kapıldım. 2 hafta pansumanda kaldım. pansumandan sonra 2 yıl prizlerle işim olmadı. radyoları tvleri bozarak geçirdim. o yaşımda kalem havya alıp tırnak makasından havyaya terfi etmiş oldum
    4. sınıfta iken uzay montaj ile basit flip flop kurmuştum. 7. sınıfta şema çıkartmaya başladım. o yaşlarda radyo tamiri yapıyordum ve çanak montajı vs yapıyordum. 9. sınıfta bölümümle uzaktan yakından alakası olmamasına rağmen hayatımın dönüm noktası olan tv tamirine başladım. O günden bu güne pek çok cihaz tamir ettim, tasarladım, kurdum montajladım vs. Şimdi ise mesleğimi ( Biyomedikal teknikerliği) ve elektroniğe devam ediyorum. Aynı zamanda müzikle ( elektro gitar org, keman ile de ilgileniyorum ) Genel anlamda çoğu ekipmanım var ancak osiloskop ve sinyal jeneratörüm eksik. Bu sebepten tasarladığım pedal türü aksesuarlarda tam verimli çalışamıyorum. Osiloskopu yurtdışından getirtme ihtimalim olabilir ama jeneratörü kendim yapacağım.

• Bu arada, neslimde ( sülalemde ) elektronikle yada elektrikle ilgilenen yok. Ve daha da kötüsü yaşadığım yerde ne radyo tv tamir eden birileri var ne de elektronik malzeme satan bi yer, ilçede oturuyorum. Koca ilçe de elektronikle ilgilenen yokken nerden kaptım bu işi ben bile çözebilmiş değilim. Dede mesleğim; At kağnı vb arabası üretirmişti. Babam ise merkez bankasında güvenlik memuru. Elektrikten bile hiç birşey anlamaz.
  • 20 ya da 21 yaşımda, üniversitedeki "Temel Elektronik" dersi ile başladım. Lm317'li güç kaynağı ile başlayan serüven ARM işlemcilere uzadı gitti
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende yine elektronige ilk basladigim donemlerde bitane gece lambasi vardi icinde iki tane neon lamba vardi biri calismiyordu. Bende aldim elime kabloyu dedim 2. Lambayada elektrik verdim yandi sonra kabloyu baska yerlere degdirdim sonra buuuuummmm gozumde ates parladi annem geldi baktiki biz yerde yatiyoz korkudan hareket etmiyoruz basladi bize seslenmeye :) :) :)

Ne gunlerdi yaa hic unutmuyorumki arkadas evet yorumlara devam konu guzellesti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu arada benimde elektronik merakim küçüklükden başladı :)

küçüklük ya ışte ne kadar motorlu oyuncak veya benzeri küçük şeyler varsa içini açıp bozarmşm şuanda mahallede bir elektronik, bilgisayar ,cep telefonu bozulsa bana getirirler :)

Adam akıllı bir işimiz olsa gerçekten güzel bir hobi oluyor elektronik

• 10 yasimda baslamistim

• 9-10 yaşımda dayımın ledlerini pile bağlayarak başladım. sonra meslek lisesine gittim şuanda mühendislik okuyarak devam ediyorum hayatım bunun üzerine kurulu ve mutluyum
  • Şu yazdıklarınızdan sonra bir karar aldım. Ben anormalim elektrik elektronik hayatı için 3.5 yaş gerçekten komik geliyor yahu
  • benim hatırladığım 3 sınıfa giderken arka odada eski televizyon yükselticisi vardı bozuk onun bi taraflarına kablo bağladıyım taktığımda bi sesli bi patlama oldu.... o gün bu gündür elektrikle ve bilgisayarla uğraşıyorum....sorum şu ki 112 de ilk yardım görevlisiyim:DD

• Sanırım 5-6 yaşlarındaydm babam belediyede otobüs tamircisiydi küçük ampüller getirirdi onları alır elektrik motoruna bağlar çalıştırirdm,şimdide uydu teknolojileriyle uğraşıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlkokuldan önceydi. Motorlara çok meraklıydım. Kasetçalarların motorlarına... Hiç unutmam ilk defa elime iki tane motor geçmişti. İkisini birbirine paralel bağlayıp birinin ucunu elimde çevirdiğimde diğer motorun da üretilen elektrik ile döndüğünde gözlerim fal taşı gibi açılmıştı. Ne günlerdi...
  • Ben de çocuklukta baba mesleğine gönül verenlerdenim. 2-3 yaşlarında babam eve iş getirdiğinde gizlice kalkar sehpanın altından sessizce babamı seyredermişim. Babamı kaybedeli 18 yıl oldu ama evde kurulu atölyemde hala ondan ve 1982 de kapattığı dükkanından kalan takımları elbette yanlarına yenilerini de ekleyerek kullanıyorum. Oldukça geniş bir takım yelpazem ve elektronik malzeme stoğum var. Şu an 39 yaşındayım. Biyomedikal işleri ile uğraşıyorum distribütör bir firmada. Yaklaşık 10 yıl kadar da yine biyomedikal teknik servis müdürlüğü dahil iş tecrübem var. Elektronik alanında asansör kumanda sistemleri, seslendirme sistemleri (baba mesleği) , askeri elektronik (genelde rf ve radar sistemleri ile tekil gelişmiş askeri lojik sistemler) de dahil 20 seneyi aşkın zamandır da bu işten profesyonel anlamda kazanç sağlıyorum.
    Akvaryum sevdalısıyım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar konu gerçekten güzel daha önce neden açmamışımki bu konuyu

ama şuda bir gerçek şu ana kadar bu forumda olup elektronik kısmına başlık açan ve yorum yapanların yarısı biyomedikal teknik servisi teknik servis müdürü fln

bende özel bir şirkette 1,5 senedir teknik servisim yine elektronikle uğraşıyorum bu sefer cihazlarda hem fluidik mekanik elektronik vakum vs hepsi bir arada görüyorum..

Bu elektronik gerçekten el becerisi olan ufak tefek şeylere aşina olan asla canı sıkılmayan asla pes etmeyen aşırı sabırlı kişilerin işi

Ben ilk anfimi 2003 yılında yapmıştım tda 2003 ve tda 2030 birde hiç unutmam la 4508 serisi

Tüm forum dostları eski değerli üstadlarımızında buraya yorum yapmalarını diliyoruz ve yorumlara devam edip biraz da o eski güzel günlere azda olsa yolculuk yapıyoruz...
     Elektroniğe başlama yaşınız nedir ? Baba mesleği olarak bu işe başlayanlar !!! Elektroniğe başlama yaşınız nedir ? Baba mesleği olarak bu işe başlayanlar !!! Elektroniğe başlama yaşınız nedir ? Baba mesleği olarak bu işe başlayanlar !!! Elektroniğe başlama yaşınız nedir ? Baba mesleği olarak bu işe başlayanlar !!! Elektroniğe başlama yaşınız nedir ? Baba mesleği olarak bu işe başlayanlar !!!

• ilk uzaktan kumandalı arabamı elime aldığımda başladım sanırım o da 3-4 yaşına fln tekabül eder.
  • IItwentysixII kullanıcısına yanıt
    Fonksiyon jeneratörünü hazır almanız daha doğru olur düşüncesindeyim. Bu tür cihazlarda kalibrasyon çok önemlidir. Entegreleri pahalıdır. ICL8038 tip entegrenin fiyatı 30 tl gibidir. Bu tip devreleri pcb + güç kaynağını + kutu + kablo + elektronik malzemeler bayağı maliyet oluşturuyor ve dahası kalibrasyon sorunu,
    Hazır cihaz fabrikasyon imalat olduğu için, maliyetleri de malzeme parası gibi oluyor.

Kalibrasyon önemli değilse 555 li entegrelerle yapılanları var.

Yine de Fonksiyon jeeratörümü ben yapacağım düşüncesindeyseniz, aşağıda bir örnek var, bakabilirsiniz.

Şema + Baskılı devre mevcut

Ayrıntılı bilgilerhttp://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=2649919

Dosyalar için.:http://www.elektroda.pl/rtvforum/download.php?id=541574

İyi çalışmalar, kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 24 Ekim 2013; 18:06:14 >

• muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    çok iyi bir kaynak, teşekürler.

artık ICL8038 üretilmiyor sanırım.orjinal entegreyi temin edebileceğimiz bir yer varmı bildiğiniz?

veya düzgün sinüs çıkış sinyali veren bir devre önerebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stresstest -- 24 Ekim 2013; 1:28:25 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.