Şimdi Ara

ELEKTRO GİTARA BAŞLAYACAKLARA TAVSİYELER

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
2.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elektro gitar çalmak istiyorum çalan arkadaşlarımdan da bi kaç bilgi aldım ama yinede bi sormak istedim,

- "Elektroya başlarken önce klasik gitarı öğrenmen gerekir" gibi öneriler aldım. Böyle bişeye gerek var mı yoksa direk elektrodan başlamalı mıyım?

- Elektro gitar ve amfi için hangi markaları önerirsiniz? toplamda 600 küsürü geçmeyecek şekilde?

- Kursa gerek var mı? yoksa internetde ki "how to play" ler yeterli olur mu_

- İstanbul/Anadolu dan önerdiğiniz kurs, hoca var mı acaba?

.. Şimdiden teşekkürler iyi forumlar

• - öyle bi zorunluluk tabiki yok. Elektro çalıcaksanız elektrodan başlayın...

- çok dandik 100 200 liralık gitarlar ile 100 150 liralık amfiler dışında kalan başlangıç seviyesine uygun gitarları ve amfileri tercih edin. Bütçeniz kısıtlı ise, sizin veya size yardım edebilecek bir yakınınızın gitar hakkında deneyimi yok ise gitarı sıfır amfiyi ikinci el almanızı tavsiye ederim. Squier bullet strat, sgr c1, epiphone special 2 modellerine bi bakın. Amfi olarakda line 6 spider 15 modelini ikinci el olarak araştırın. Başlangıç için güzel bi amfidir.

- how to playler yeterli olmaz düzgün bi method ile sıfırdan başlayarak teknikleri oturtarak ilerlemeniz lazım. Selim ışık gitar methodu çok iyidir. Kendi kendinizin öğretmeni olur irade gösterip konuları atlamadan, temiz şekilde çalarak, eksik olduğunuz yerlerin sıkılmadan üstüne üstüne giderek gitar öğrenme işini kendinizde halledersiniz. Diğer türlü atladığınız her ders, tamam oldu işte çaldık sayılır diyip geçtiğiniz her alıştırma ilerde önüze engel olarak çıkacaktır. Bunun garantisini verebilirim. Bi süre sonra bu engeller üst üste binecek aşılamayacak kadar büyük olacaktır. Sonunda da denedim ama çalamadım bana göre değilmiş diye gitar bi köşeye atılır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• çok saolun hocam,
    elektro çalan bi arkadaşıma da danışıp karar verip Squier Bullet Stratocaster ı almaya karar verdim,
    fiyatları da benim bütçeye uygun

peki hocam amfi olarak başka hangi önerileriniz var?
    hem fiyatı uygun, hemde iyisinden bişey.

humbucker ve single diye bişey varmış gitarlarda, alırken ben bunun neyine dikkat etmeliyim?
  • mhaktankrtp kullanıcısına yanıt
    Hemen cevaplara geçeyim.

1)Önce klasik gitarı öğrenmene gerek yok.Bu aslında tarz meselesidir yani metal çalmak istiyorsan gidip elektro almalısın.
    2)Fender ve Gibson başta gelir bence ama yeni başlıyorum diyorsan ikici ellere göz atmalısın ama temiz olmalı.Aslında o gitar çalan arkadaşlarınla gidip bir denemelisiniz.Ampli için de 15wattlık bir Ibanez şimdilik işini görür bence.
    3)Kursa gidebilirsin ama dikkat et sana nota öğretmeliler.Dünyanın parasını alıp sadece şarkıların çalınışını ezberletenlere gitme.Yani sen bilirsin yine ama kendi başına bir iş yapmak istersen patlarsın yani.
    4)Halk eğitim merkezlerine gidebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhaktankrtp

çok saolun hocam,
    elektro çalan bi arkadaşıma da danışıp karar verip Squier Bullet Stratocaster ı almaya karar verdim,
    fiyatları da benim bütçeye uygun

peki hocam amfi olarak başka hangi önerileriniz var?
    hem fiyatı uygun, hemde iyisinden bişey.

humbucker ve single diye bişey varmış gitarlarda, alırken ben bunun neyine dikkat etmeliyim?

Hocam bahsettiğiniz "humbucker ve single" gitarımız da bulunan manyetiklerdir.

Humbucker manyetikler;

Single manyetikler;

ise bu şekilde görünür .

Gitarı alırken dinlediğiniz/yapmak istediğiniz tarza göre manyetik dizilimi seçmelisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crankestain -- 21 Temmuz 2014; 12:33:27 >

• -Klasik gitar zorunluluğu yok. Hatta klasik gitar elektroya çok bir katkı yapmaz.
    -Şu gitarı al gibi bir şey öneremeyeceğim ama bu bütçeye mutlaka ikinci el bak derim ben.
    -Sadece how to play videolarına bakarak şarkı çalarsın ama tekniğin çok zayıf kalır. Bence kursa yazıl.
    -İstanbul'da oturmuyorum o yüzden herhangi bir önerim yok.
  • amfiyi kesinlikle ikinci el al , line 6 15 wattlık önerimdir veya marshall mg15 waat lık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    a
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • HERKESE ÇOK TEŞEKKÜRLER..

Sizin ve kaç arkadaşımın tavsiyesi ile

Squier Bullet Stratocaster ve Marshall MG 15w (para çıkmazsa İbanez 15w) almaya karar verdim, umarım doğru tercih olur.

ben heavy metal ve hard rock tarzında çalmak istiyorum buna hangi manyetik uygun olur, yada farkeder mi?

başka öneriniz var mı?

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=12986&gid=1976#.U82MlpR_uTN

Bu set hakkında ne düşünüyosunuz? fender amfileri nasıldır?

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhaktankrtp -- 22 Temmuz 2014; 0:57:43 >
  • quote:

HERKESE ÇOK TEŞEKKÜRLER..

Sizin ve kaç arkadaşımın tavsiyesi ile

Squier Bullet Stratocaster ve Marshall MG 15w (para çıkmazsa İbanez 15w) almaya karar verdim, umarım doğru tercih olur.

ben heavy metal ve hard rock tarzında çalmak istiyorum buna hangi manyetik uygun olur, yada farkeder mi?

başka öneriniz var mı?

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=12986&gid=1976#.U82MlpR_uTN

Bu set hakkında ne düşünüyosunuz? fender amfileri nasıldır?

edit:imla

Göstermiş olduğun gitar 3 single manyetikli. Yukardaki arkadaşın gösterdiği gibi manyetiklerini ayırt edebilirsin. Single manyetiklr humbuckerlara göre daha temiz ve yumuşak ton verirler.Genellikle alternatif, blues gib türler için uygundur. Heavy metal hard rock yapacağım diyorsun. Sana h/s/h ya da h/h manyetikli bir gitar öneririm. İbnanez in ikinci ellerine bakabilirsin. grg170dx ve grg121ex öneririm başlangıç için. Dediğim gibi gitar iyi ama tarzına göre seni hayal kırıklığına uğratır.

bir de set almanı önermiyorum güzel amfi tavsiyeleri gelmiş 2. el bakabilirsin birine.

• Squier bullet stratta karar kildiysan jay turser jt300e mutlaka bak bence hatta youtube da biri iki gitari karsilastirip jay turser i seciyodu. Hem daha ucuz hem daha iyi bence sound olarak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün bi mağazaya gittim ve ordaki bi kaç kişinin tavsiyeleri ile grg170 dediler, sizde bahsetmiştiniz

• Ibanez GRG170DX ve Marshall Mg15 e karar verdik son olarak

hadi hayırlısı
    kaça patladı hocam size
  • II. Aragorn kullanıcısına yanıt
    850 ye yakın bişey gibi gözüküyor,

Tanıdık yerden alıcakmışız,
    Sanırım Zuhal di mağazanın adı
    Haftaya gidicem işte almaya
  • arkadaşlar merhabalar bende elektro gitara başladım şu an bazı akor ve ritimleri biliyorum üniversitede okuyorum ve kaldığım yere elektro gitarı götürmem uygun değil bu yüzden ne yapabilirim klasik gitar mı almalıyım, bide elektro gitar klavyesi gibi olan klasik gitarlar varmış tavsiye eder misiniz önerilerinizi bekliyorum
    hocam elektro calicaksaniz kesinlikle elektroyla baslayin ayrica ibanez grg 170 dx guzel gitardir ancak tarzinizin o gitarla metal e kayma olasiligi cok yuksek. Do re muzik magazasina gitmenizi oneririm ama tuneldekine degil asagida kalan cinili han magazasina guler yuzlu insanlar onlar tarziniza uygun bir seyler onerin ayrica hatalarim varsa kusura bakmayin mobilim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • x.InfecteD.x X kullanıcısına yanıt
    hocam karaköyde sanırım zuhal muzik diye bi yerden bahsettiler bana oraya bi sorucam, sizin dediğin DoRe mağazası nerde oluyor? hangi semt
    tunel hocam beyoglunda gercekten bakmanizi oneririm gitarlara bakis aciniz degisir

• quote:

ÖNCELİKLE MERHABALAR,

Elektro gitar çalmak istiyorum çalan arkadaşlarımdan da bi kaç bilgi aldım ama yinede bi sormak istedim,

- "Elektroya başlarken önce klasik gitarı öğrenmen gerekir" gibi öneriler aldım. Böyle bişeye gerek var mı yoksa direk elektrodan başlamalı mıyım?

- Elektro gitar ve amfi için hangi markaları önerirsiniz? toplamda 600 küsürü geçmeyecek şekilde?

- Kursa gerek var mı? yoksa internetde ki "how to play" ler yeterli olur mu_

- İstanbul/Anadolu dan önerdiğiniz kurs, hoca var mı acaba?

.. Şimdiden teşekkürler iyi forumlar

Ben de yeni başladım. şimdi şöyle temeli almak önemlidir, gitarı penayı yanlış tutmamak lazım. Bunun dışında her şey sende bitiyor sonuçta sınırsız bir yer müzik evreni. Slash van halen gibi dehalar nota okuyamıyormuş mesela şunu düşünmen lazım: hobi olarak mı çalacaksın müzisyen mi olacaksın. Bence hobi olaraksa nota okumak öğrenmek çokta önemli değil ve zor gerçekten. Önemli olan bağlantılarj gamları teknikleri öğrenmek ve evet selim ışık videoları cidden işe yarıyor. Gitar olarak epiphone special 2 öneririm kullanıyorum çok hoş gitar. Laison markasının lp kasalarına da bak klavyesi benimkine göre daha rahat sanki ama sesi iyi degil special 2 kadar. Amfi olayı da yurtta kalacagım için vox amplug aldım öyle bir durum yoksa fiyat performans birşeyler araştır.

Edit: bu arada ilk gitarın olacagı için bu fiyat aralıgında Manyetiklere fazla takılma derim önceligin klavye rahatlıgı olsun ve floyd rose (tremolo) olmasın akort yapamazsın

Büdüt: ibanezin dedigin modeli çook sert o gitar yüzünden bırakan tanıdıklarım var trash için iyidir ama ben de heavy metal - hard rock çıyım guns black sabbath falan severim. Special 2 nin işini göreceğini düşünüyorum arkadaşların da baksın ama teller klavyeden yüksek olmayacak mesela çalmak kolay olmalı. Sıfır bile olsa sorunlar olabiliyor. Bilen biriyle almaya gidin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz1076 -- 27 Temmuz 2014; 0:08:33 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.