Beyler yaklaşık 20 yıllık bir binada oturmaktayım ve full lambalı bir elektro gitar amfisi aldım amfiyi tek basına kullanırken sorun yok ama evin neredeyse en büyük odası olan odama hangi kafayla sadece tek bir adet priz koymuslar bende anlıyamadım :) . tek prize 3lü Ondanda 3 lü çıkarttıgım için totalde 1 prizden 5 tane priz kullanıyorum ve amfi dip ses yapıyor onun dısında ki bir sorunumda ses kartıma mikrofon taktıgımda sorun yok monitöre sesi düzgün iletmesine rağmen ses kartının line in kısmına jak takınca monitörler cızırdıyor sizce durum topraklamı alakalıdır ? Tek bir odaya toprak hattı döşetmek ne kadara mal olur . ? teşekkürler
Lambalı anfilerde bu tip topraklama sorunu için faz değiştirme anahtarı bulunur. Yoksa eğer birbirine bağladığınız sistemlerin şebeke fişlerini ters çevirip takın yani fişleri 180 derece döndürüp faz nötr uçlarını yer değiştirin. Açık havada bu problemi çözmek için ucuna uzun çivi bağlanan kablo toprağa sokulup sulanır. Diğer uçta toprak hattı olarak kullanılır. Toprak hattı çektirmek yerine 100kiloohm büyük wattlı (mekanik açıdan sağlam olsun diye) alın bunu evdeki kalorifer yada su tesisatına bağlayıp diğer ucunu toprak hattı olarak kullanmayı deneyin. Direkt toprak hattı olarak kullanmanızı tavsiye etmem araya direnç mutlaka atın.