Şimdi Ara

elektrikli yağlı radyatör (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.179
Cevap
32
Favori
551.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • lacinalper@ teşekkürler bilgiler için.
  • lacinalper paylaşımın için teşekkürler ama 6 m2 de radyatörün sıcaklığını hissetmemen imkansız. yanacak elektriğe acımadıktan sonra ben 15 metrekareyi tshortla oturacak kıvamda ısıtabiliyorum. oda ısısını 16 derecelerden 25 derecelere rahatça çıkarabiliyor 1 saatte.
    ama tabi sadece 1. kademede kullanıyosan randıman bekleme. ben iki kademeyide açıyorum böylece daha kısa sürede ısınıp daha uzun termostat yapıyor. 1.kademede 10-15 dakika çalışıp 5-7 dakika kapalı kalıyorsa, 2. kademede 5-7 dakka çalışıp 10-15 dakika kapalı kalıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenantur

    lacinalper paylaşımın için teşekkürler ama 6 m2 de radyatörün sıcaklığını hissetmemen imkansız. yanacak elektriğe acımadıktan sonra ben 15 metrekareyi tshortla oturacak kıvamda ısıtabiliyorum. oda ısısını 16 derecelerden 25 derecelere rahatça çıkarabiliyor 1 saatte.
    ama tabi sadece 1. kademede kullanıyosan randıman bekleme. ben iki kademeyide açıyorum böylece daha kısa sürede ısınıp daha uzun termostat yapıyor. 1.kademede 10-15 dakika çalışıp 5-7 dakika kapalı kalıyorsa, 2. kademede 5-7 dakka çalışıp 10-15 dakika kapalı kalıyor.


    2günlük deneyimimle, sevmeye başladım aslında. mekanik termostatlı yaglı radyatörlerde odanın mevcut sıcaklıgını görmek mümkün müdür? mekanik ayarlılarda sadece ayarlanan sıcaklıga ulasınca termostat yapmasından mı anlaşılıyor mevcut sıcaklık?

    kullandıgım febbrenin lcd ekranı daha da keyifli kullanmamı saglıyor. ısıtıcı kullanırken elimde sürekli civalı termometre bulundurmaktan bıkmıstım. kullandıgım 2 civalı termometreden hangisinin daha dogru sonuc verdigini de anlamıs oldum yaglı radyatorun lcdde gördügüm sıcaklık ölçümüyle.

    febbre radyatorum 2 kademeli güc ayarı ile calısıyor. tam gücte 2500w tüketimi var. fan bulunmuyor. alım kararımda fanın bulunması da etkili degildi zaten. radyatorun kendini ısıtana kadar gecen sürede takviye oldugunu düsündügüm için gerekli görmedim. tek kademede calısınca 2500w ın yarısı kadar yani 1250w da calıstıgı varsayımım var. mantıklı olan da bu olmalı. aslında yarı güç veya tam güçte calıstırmak sadece kullanıcının ısınma süresi ve kendini maddi olarak da rahat hissedebilmesi ile ilgili. kullanım boyunca tam gücte veya yarı güçte tüketilen enerji aynı olmalıdır. deneysel bir calısma yapılarak, radyatorun depoladıgı ısı ve termostat sırasında bu depolanan ısının soguması gibi detaylara girilirse yanılabilirim belki. yarı güç veya tam güç sadece istenilen sıcaklıga erişim süresini kısaltır ve tam güçte termostat süresi daha erken olur. wattmetre prizi alırsam ileriki günlerde test gerceklestirebilirim. en son tchibo magazasında fırsat ürünü olan wattmetreyi kacırmıstım.

    şimdilik tek kademede çalıştırıp odadan ayrılmadan 5dakika önce de kapatıp depoladıgı ısıdan faydalanıyorum. açılışta oda sıcaklıgı 18 derece olarak görünüyor ve ayarladıgım 23dereceye ulasarak termostat yapması 20-30 dakika sürüyor. farklı marka yaglı radyatorleri birlikte kullanarak performans kıyaslaması yapabilen olsaydı keske bir de.




  • aynen dediğin gibi tam güçle yarım güç, termostat süreleri göz önünde bulundurulduğunda maddiyat olarak aynı hesaba geliyor bencede. hatta tam güç bana daha hesaplı gibi bile geliyor :) çünkü çalışma süreleri arasında epey fark var. ama radyatörünün üstündeki derecenin odanın gerçek derecesini verdiğine inanmıyorum. radyatör ve çevresi odaya göre çok daha sıcak oluyor. ben dereceye odanın diğer köşesinde duran masa saatindeki digital termometreden bakıyorum.
  • Nasıl şanstır anlamadım bu, herkes yıllarca kullanıyor benim Fakir RF11 Turbo marka ısıtıcım 10 gün sonra bozuldu. Garantiye vereceğim pazartesi.
  • hayrola nesi arızalandı 10 günde? termostatmı? buarada benim elektrik faturam geldi. normalde 40-50 arası gelirdi. bu fatura döneminde radyatörü ilk aldığım günlerde çok yakar diye ara ara çalıştırdım, ama sonra bebek üşümesin ne yakarsa yaksın diyerek, kesintisiz hiç fişini çekmeksizin 2 kademeside açık, termostat ayarı yarıyı çok az geçik (5 dakika çalışmaca, 10-15 dakika kapanmaca) olarak tam 1 hafta + 4 gün + öncesindede akşamları sabaha kadar çalıştırmalar olarak toplamda kaba taslak 2,5 hafta kullandım. 15m2 oda devamlı gece gündüz 23 derecede sabit durdu. ve toplam 83 tl fatura geldi. gayet güzel. (elektrik sayacı 3lü tarife)

    buarada dışarda hava okadar soğuk değil, hava dahada soğuyunca termostat süreleri değişeceğinden fatura 2ye katlar diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qenans -- 2 Aralık 2010; 11:18:22 >
  • Şans işte ya hocam. Termostatta sorun yok da elektrik almıyordu sanırım. Servisi aradığımda parça bekleniyor dendi. Kullandığım 10 günlük dilimde bende memnundum :) :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenantur

    hayrola nesi arızalandı 10 günde? termostatmı? buarada benim elektrik faturam geldi. normalde 40-50 arası gelirdi. bu fatura döneminde radyatörü ilk aldığım günlerde çok yakar diye ara ara çalıştırdım, ama sonra bebek üşümesin ne yakarsa yaksın diyerek, kesintisiz hiç fişini çekmeksizin 2 kademeside açık, termostat ayarı yarıyı çok az geçik (5 dakika çalışmaca, 10-15 dakika kapanmaca) olarak tam 1 hafta + 4 gün + öncesindede akşamları sabaha kadar çalıştırmalar olarak toplamda kaba taslak 2,5 hafta kullandım. 15m2 oda devamlı gece gündüz 23 derecede sabit durdu. ve toplam 83 tl fatura geldi. gayet güzel. (elektrik sayacı 3lü tarife)

    buarada dışarda hava okadar soğuk değil, hava dahada soğuyunca termostat süreleri değişeceğinden fatura 2ye katlar diye düşünüyorum.



    faturanızı uygun buldum. cok elektrik sarfiyatına yol acacagını düsünmüyordum satın almadan önce de. klimanın alternatifi olamaz gibi dusunulse de, ben klimaya muadil olarak kullanıyorum. klimanın dogru montajlanması ve japon klimalar gibi her klimanın dış sıcaklık 7derece altına dustugunde kasılması ve bakımın layıgıyla yapılamaması dertleri sebebiyle yaglı radyatoru tercih etmiştim.

    kullandıgımdan bu yana 15 gun oldu. yaglı radyatorlerin ısıyı homojen olarak yaymalarından ötürü odada dengeli bir sıcaklık genelde olabilmektedir. ısı kaybının daha fazla oldugu oda bölgesinde sıcaklık daha düşük olurken, ısı kaynagı civarında daha yogun bir sıcaklık olması da olagandır.

    hala, yaglı radyatoru almakla hata mı ettigimin cevabı tüm forumu bastan sona okuyarak soruyorum kendime.almadan evvel epey süre takipteydim zaten. delonghi,zass gibi yaglı radyatorlere 200TL üstü ücret de ödemedim. 11dilim,2500w ve dijital olması tek tercih kılarken, üstüne üstlük 12 taksitle aldım. bugün koctas sitesinde, yeni satısa sundugu 2000w lık konvektörü 29.9TL ye sattıgını görünce yine sorgulama geregi duydum. 15günlük alım sürem söz konusuyken, yarın yaglı radyatoru iade etmekte bile emin olmak üzereydim. inceledigim şu elektrikli ısıtıcıların aklımda kalan önemli yanlarını yazarak, yaglı radyatorle devam etme kararımı açıklamak istiyorum:

    yaglı radyatorden önce kullandıgım quartz ısıtıcının açılmasıyla birlikte verdigi yogun sıcaklık infrared ıstıcılar gibi olmasa da etkili. havayı kısa sürede ısıtabiliyor. nedense hala, yaglı radyatorun quartz kadar etkili olamadıgı saplantısındayım. quartz tüplerinin yaptıgı ışıma sebebiyle enerjinin bir kısmının buna harcandıgı da bir gercek oysa.

    yaglı radyatorun önce kendini ısıtması için gecen süre beklemeye degebilir. benim için en önemli özelligi, cektigi güçten fazlasını kapalı kaldıgı sürede de etrafa yayması. yalnız bu depoladıgı sıcaklık odanın yalıtım durumuna baglı olarak azalıyor ve 5-10 dk sürüyor. aslında diğer ısıtıcıların sadece calıstıgı sürece havayı ısıttıgını göz önünde bulundurunca, yaglı radyator faydalı kullanım oranı olarak da tek tercih.

    konvektör ısıtıcılar hakkında yaglı radyatorden daha az yorum var. bu ısıtıcı ile ilgili olarak vardıgım kanaat, yüksek sıcaklıkta hava üflemiyor. odayı hemen ısıtamıyor. yaglı radyatorun yagını ısttıktan sonra üst kısmından odaya yayılan havanın sıcaklıgında bir havayı yaymaktan ibaret bir performansı olmalı konvektör tip ısıtıcıların. yani yaglı radyator de üstten yaydıgı sıcak havayla konvektör ısıtıcı gibi calısıyor ama içerisinde depoladıgı sıcaklık cabası. ilk açılışta yaglı radyatorun ısınana kadar boşa geçen zamanın, kapandıktan sonra depoladıgı ısıyı yaymasıyla geçen süreyi nötrledigini düşünmeden edemiyorum.

    seramik tip duvar tipi ıstıcılar gürültü sebebiyle ilgi alanıma girmiyordu zaten. yer tipi olanlarında, bazı kullanıcılar ısıtma performanslarını yetersiz bulmusken bazıları da yanına yaklastırmıyor gibi ısıtıcıya pek de güvenilemeyecegi yorumları sergilemişler.

    almaya cok heveslendigim karbon infraredlerin ise, sadece açılışta diger infraredlere göre avantajlı oldugunu anladım. yani bunlar da kapanınca oda eskisi gibi soguk kalıyor.

    ısıtıcı görüşlerinde, hepsinin çekilen güç oranında aynı ısıyı verdigi görüşü var. farklı tip ıstıma teknolojisine biçilen bedeller karsısında en ucuzu almayı önerenler de var. quartz ısıtıcılar 20TL civarındayken,konvektör en ucuzu 29.9TL,yaglı radyator kullandıgım en ucuzu 2500w 99.9TL. hangisi en kısa sürede en etkili ısıtma çözümü, her kullanıcı farklı görüşe sahip. fikir birliği yok. elde edilecek performans yaglı radyatore daha fazla para vermeyi gerektirir mi,emin degilim. quartzın ayaklarımı ısıtmadaki performansını sunabilecek ısıtıcı olmadıgı kesin ama, ne klima ne de kalorifer.




  • febbre 1500 w seramik döner ısıtıcı almayı düşünüyordum hala da kararsızım ama sizin yağlı radyatörden memnun kalmanız durumunda radyatörde alabilirim.Bu hafta havaların iyice soğuması bekleniyor.

    Yağlı radyatör hakkındaki yorumlarınızın devamını bekliyoruz...
  • febbre seramik döner ısıtıcıdan memnun kalmayıp iade eden bir kişinin sanırım gecen yıl yazdıgı bir yorum vardı. google üzerinden anahtar kelime olarak; febbre site:forum.donanimhaber.com yazarsaniz bulabileceginizi tahmin diyorum.

    yagli radyatoru arada sirada burun kivirma sebebimi anladim. objektif olarak sistemine bakinca, ışımaya değil konveksiyonel olarak ısı transferine eğilimli oldugu biliniyor. bir müddet kendisini ısıttıktan sonra odayı beslemeye başlıyor. yukrada dedigim, kendini ıstmada gecen süreyle temostat sırasında depoladıgı ısıyı verdigi süre biribirini nötrleri yanlış buldum. kalkışta yani açılışta 1 kez kendini ısıtmak için bekletse de, termostat yaptıgı bircok seferde odaya katkısı olmaktadır. kullandıgım quartz ısıtıcının yakınındayken soba gibi etrafına verdigi yogun sıcaklıkmıs beni etkileyen. quartz ısıtıcıyı dibimden alıp aynı odanın bana bakmayan yönüne koyunca,cekiliciligi kalmadı. cabuk ıstıma geregi duydugum banyo veya 10-15 dakika işimin oldugu bir odada quartzı seyyar gezdiriyorum.

    yaglı radyator almanızı ısrarla önererek yanıltmak istemem sizi. farklı markaların performansı da degisken olabilir. kullandıgım bu febbre dijitalin termostata girdiginde üzerinden okudugum sıcaklık, civalı termometremdekiyle uyusuyor.

    açılıştaki geç ısıtmayı çabuklaştırmak icin mümkün oldugunca yüksek güce sahip bir yaglı radyator almanızı önerebilirim ama.

    aklıma farklı düşünceler geldikçe yazmaya gayret ederim. kolay gelsin




  • lacinalper koçtaşda iki ürün var biri turbo diyor? Turbo nedir? Dijital yerine turbo mu alsak acaba? Turbo olan halojenli mi?Halojenli olan daha iiyi mi ısıtır?



     elektrikli yağlı radyatör
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arda3a

    lacinalper koçtaşda iki ürün var biri turbo diyor? Turbo nedir? Dijital yerine turbo mu alsak acaba? Turbo olan halojenli mi?Halojenli olan daha iiyi mi ısıtır?



     elektrikli yağlı radyatör



    turbo olan da fan vardır. yaglı radyatorun acılısta kendini toparlayana kadar, kullanıcının idareten kullanması için veya yaglı radyatorun calısma esnasında gücüne takviye olması için var. kimi markalarda örnegin arcelikte, fan yerine halojen yani quartz tüp de olabiliyor. febbrede ise, fanlı yani turbolu model daha yüksek fiyatlı ama fan olmasının önemi yok benim için. dijital olmasını tercih ettim, elektronige düşkünlüğüm ve oda sıcalıklıgını dijital olarak görme hevesimden dolayı. yalnız koçtaş, garantisi sürdügü sürece birebir degisim inkanı sunuyor. servis yok. ama olurda, garanti kampsamında tekerlegi kırılsa veya kablosu arızalansa da birebir degisim mi yaparlar bilmiyorum. garantisi bitince, piyasadan tamirci aramamız gerekecek.




  • arda fan konusunda lacinalper arkadaşa katılıyorum. benimki fanlı ama bende fanı okadarda önemli bi ayrıntı olarak görmüyorum. ve fanını çok nadir çalıştırıyorum. alette dahili bi saç kurutma makinası varda üflüyor gibi düşün, ama üflediği sıcak havanın kütlesi saç kurutma makinasından azdır fazla değildir. tabi radyatöre yakın oturuyorsan alttan üflediği için ayaklarını ısıtma konusunda ciddi güzellik sunuyor.

    buarada aldığınız/alacağınız fiyatları görünce ben fakire 200ü boşamı bayıldım diyorum ama memleketimdede koçtaş yokki :) gerçi aldığım şeyin son kademede 5-6 dakikalık çalışmayla el yakma derecesinde ısınması, hatta petekleri 3-5 saniyeğine tutarsan, elinde 3.derece yanıklar oluşturabilecek kıvamda olması, bu ısısınıda uzun süre depolaması ve yaymasıda pişman etmiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenantur

    arda fan konusunda lacinalper arkadaşa katılıyorum. benimki fanlı ama bende fanı okadarda önemli bi ayrıntı olarak görmüyorum. ve fanını çok nadir çalıştırıyorum. alette dahili bi saç kurutma makinası varda üflüyor gibi düşün, ama üflediği sıcak havanın kütlesi saç kurutma makinasından azdır fazla değildir. tabi radyatöre yakın oturuyorsan alttan üflediği için ayaklarını ısıtma konusunda ciddi güzellik sunuyor.

    buarada aldığınız/alacağınız fiyatları görünce ben fakire 200ü boşamı bayıldım diyorum ama memleketimdede koçtaş yokki :) gerçi aldığım şeyin son kademede 5-6 dakikalık çalışmayla el yakma derecesinde ısınması, hatta petekleri 3-5 saniyeğine tutarsan, elinde 3.derece yanıklar oluşturabilecek kıvamda olması, bu ısısınıda uzun süre depolaması ve yaymasıda pişman etmiyor.


    siz güle güle kullanın yaglı radyatorunuzu hala ama ben pes ettim ve iade ettim

    kullandıgım kucuk odayı santim santim olcerek 6metrekare, kare bir oda oldugunu tespit etmistim almadan önce de. ama bu oda ve diger 11m2 odada 2500w tam gucte calisirken bile acik oldugunu unutup ısınmak icin kat kat giyiniyodum. bir muhendis olarak işin teorisine ve internetteki bircok kullanıcın görüsüne mayıs ayından beri bakmaktayım. yaz mevsiminde,kışın alacagım yaglı radyatoru düşünerek terliyordum

    büyük umutlarım vardı ama hayal kırıklıgı yasadım. ısıyı direk üflemeden, hissettirmeden ısıtmaya calısması memnun etmedi beni. hep aynı karsılastırmayı yapıyorum, aynı mesafe bu febbre yaglı radyator 2500w tam güç ile dibimdeyken alamadıgım keyfi bana hiç ummadıgım quartz ısıtıcı 1000w lık 2 çubugu ile yasatıyordu.

    17gunluk satın alma sürecini belirterek iade almazlar diye düşünerek boşuna götürmekten cekindim ama hemen geri aldılar. zaten çok satıldıgını ve ellerinde hızla tükendigini belirttiler. bir an evvel yeni bir müşteriye satmaları da mümkün oldugu için, hemen reyona koydular zaten kutuyu bantlayıp.

    evdeki 2 klimayı sadece yazları serinlemek için kullanacagım icin ille de yeni bir ısıtıcı almak da kararlıydım. konvektor tip ısıtıcının tepesinden yükselen sıcak havanın,aynen yaglı radyatorun azar azar havaya karıstırdıgı sıcak hava gibi oldugu teorim de gecerlilik kazandı bugun. koçtaşta denedigim 2000w febbre konvektör bunu gösterdi. reyo görevlisi de, yaglı radyatörün yapamadıgını, bunun hiç yapamayacagını söyledi. o performansı görünce almak da istemedim zaten.

    niyetim bu durumda, yeni bir quartz daha veya seramik ısıtıcı almaktı. quartztan memnuniyetini en cok belirten kişi oldugumu fark etmiyor degilim. infrared teknolojisinin quartzın yerine gectigini zanneden satıcı, beni ille de infrarede yöneltmek istese de kulak asmadım. quartzın havayı ısıtmadıgı, kapanınca etkisinin hiç hissedilmedigi seklindeki görüşü, onunla boşa zaman harcadıgımı anlamamı sagladı.

    nihayet 2000w salınımlı küçük boy (kule tipi degil) febbre seramik ısıtıcıdan, orda performansını görerek aldım. paro kartımda biriken puanı da kullanarak 33.23TL ye satın aldım. yalnız koçtasın sitesinde bunların fanlı oldugu yazmıyor. forumlardaki görüşlerde de fanlı olduguna dair bir şey okudugumu hatırlamıyorum. katlanacagım ısınmanın hatrına birazcık fan gürültüsü duymaya.seramik malzeme ile daha verimli sıcak hava üfleyen bir fanlı ısıtıcıymıs meger. acıkcası yeni tanıstıgıma bu ısıtıcıyı hemen övmek istemiyorum. ama benim en büyük sorunum, özellikle bilgisayar basında üşüyen ayaklarımın sogugunu ancak quartz odada calısmasına ragmen, ona dogru ayaklarımı yaklastırarak dindirebiliyordum. bu seramik ısıtıcının uzun menzilli yerden yolladıgı hava dalgası ile, yerden başlayan ısıtmayla ayaklarıma dogru da sıcak hava ulaşabiliyor. bu açıdan düşünmeden almıstım ama sırf bu sebepten bile alırdım eger aklıma gelseydi de hiç tereddüt etmeden sırf ayaklarım için satın alırdım. 2000w tam güçte calıstırmadım hiç, sürekli 1000w ta calısıyor. oda sıcaklıgı kaça gelmiş diye arada baksam da, bir süre sonra yerden başlayıp yüzüme ulaşan sıcak havayla kendimi, tüm odayı saran soba sıcaklıgında hissediyorum. yani nasıl ki infraredin size bakan yönü sizi kavururken odaya katkısı olmuyorsa, bunun da size döndükçe salınım yaparken veya sabitlemişseniz size hücum eden sıcak havayla, odanın sıcaklık seviyesini düşünmenize gerek kalmıyor. nasılsa oda sıcaklıgı da yükseliyor yavas yavas.

    yaglı radyatoru tavsiye edemedim, bana yaramadıgı için ama bu seramik ısıtıcıyı daha da övecegim günler olur hep inşallah.




  • bak ya tam da yağlı radyatörlere ısınmıştım yine soğudum.Acaba sorun febbre yağlı radyatörden mi kaynaklanıyor . Delonghi marka radyatörlerin üzerinden hava üfler gibi sıcak hava geldiği yazılmış yorumlarda.Febbre de böyle bi olay varmıydı acaba?

    lacinalper yeni seramik ısıtıcın hayırlı olsun. Onunla da ilgili yorumlarını bekliyoruz. Özellikle termostat ne kadar sürede devreye giriyor. Derece ayarı varmı? Detayları bekliyoruz.
  • hımm demekki bu durum ucuz etin yahnisi deyimiyle kısaca özetlenebilir. 200 lirayı boşamı bayıldım diye düşünürken sizin bu yazdıklarınızı okuyunca aradaki 100 liralık farkın boşa gitmediğini anladım.

    benim bildiğim yağlı radyatörler piyasadaki en doğal en zararsız elektrikle ısınma aracıdır. klima boğazı ve gözleri kurutur, uzun vade kullanımda insanda kalıcı hasar bırakması muhtemeldir. infared kızartır üşütür kızartır üşütür, yakınındaysan adamı ekmekarası tavuk döner kıvamına yaklaştırır :) küçük quartz ayakları ısıtır odaya bi etki etmez. kapatıldığında hiç yanmamış gibi zamanda geri yolculuk hissi uyandırır :) fanlı ısıtıcılarsa yakınındaysan maruz kalınan devamlı hava dalgasıyla insanı sersemleştirir. radyatörde bu saydığım hiç bir olumsuzluk yok. + ciddi performansı var. sözünü ettiğiniz ucuz markanın peteklerinin metal alaşımında aliminyumdan eser yoksa tabiki iç ısısını dışa aktarması çok zorlaştığından verim beklenemez.

    şahsen ben benimkinden çok memnunum. deneme amaçlı son kademe + son termostatta çalıştırdığımda, dış ısı 13c, iç ısı 17-18c ken, 15m2 odayı 2 saatte 26c gibi ısılara çıkarabiliyor. 26c de yabana atılacak bi sıcaklık değildir. kışın standart oda sıcaklığı 22-24 arasıdır. 26 derecede tshortla oturulur. tahminimce sizin 6 m2 odanızı bendeki radyatör sauna kıvamında ısıtır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qenans -- 9 Aralık 2010; 14:53:34 >








  • yalnız şunu belirteyim heleki bugünkü gibi soğuk havalarda geç ısınıyor ortam full 2200w ta çalıştırmak gerekiyor ki fatura nasıl gelir bilemiyorum
  • arkadaslar merhaba,

    kullandıgım febbre yaglı radyatorun kucuk oda buyuklugunde bile ne mal oldugunu anlamıs oldum böylece. özellikle metal kalitesiyle ısı iletimi ve yağın sıcaklıgı metalde tutması vasattı.

    3günlük deneyimim sonucunda, klimadan bile görmedigim sıcak şefkati febbre 2000w döner seramik ısıtıcıdan gördüm. yakınımda sürekli durmadıktan sonra, sıcak çarpması olmuyor. kısa sürede etkisi hissedilir bir performansa sahip. 16-18derece olan 6metrekare odayı yarım saat sonunda 22dereceye, 1saatte 24dereceye sürekli 1000w kullanımda getirebiliyor. şimdiye kadar sadece 5 dakika boyunca 2000w ta çalıştırdım. en çok 11metrekare oturma odasında kullanıyoruz. orda da memnun kaldık.

    termostatı hassas degil. böyle bir beklentim de yoktu zaten. oda belirli bir sıcaklıga ulaşınca, ayarladıgınız konumda duruyor ama bu konumda hissettigim oda sıcaklıgı 22derece iken duruyor ama 18dereceye gelen odada tekrar calısmıyor. saga sola cevirmeli termostat ayar dugmesi avar ama üzerinde sıcaklık derece olarak yazmıyor. zaman ayarı yok. koçtaştan yaglı radyatoru 99.9TL ye ve 4.9TL ye zamanlı ayarlı prizi alınca,tutar 100TL yi gecitigi için 12taksitle satın alabilmiştim. radyatoru iade edince, 99.9TL karta iade olmuş ve 4.9TL 12 taksitle ödenmeye devam ediyor. böyle de azz da olsa karlı bir iş oldu.

    seramik ısıtıcıyı bu mekanik ayarlı prizle kullanıyorum. ısıtıcının arkasında,fan döndükçe motora hava akımıyla dısarıdan gelen tozların girmesini engelleyen bir filtre var. bu filtre kapagı acılıp temizlenebiliyor. önden sıcak hava gelirken, ısıtıcı arkasından oda sıcalıgını önemsenmeycek oranada etkileyecek kadar serin hava gönderiyor.

    ısıtıcı ile ilgili diger kullanıcı gorusleri icin,fanlı ısıtıcılar konu baslıgına bakabilirsiniz. bu ısıtıcıdaki seramik malzemenin ısıtıma gücünü arttırdıgını farkettim. küçük yer tipi, arcelik havai fanlı ısıtıcı da kullanmıstım. hem daha gürültülüydü hem de bu kadar iyi ısıtamıyordu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihgh3

    yalnız şunu belirteyim heleki bugünkü gibi soğuk havalarda geç ısınıyor ortam full 2200w ta çalıştırmak gerekiyor ki fatura nasıl gelir bilemiyorum


    bi önceki mesajındada birkaç saat devamlı çalıştırmaktan bahsetmişsinde benimkinde bu mümkün olmuyor. seninkinde oluyormu? benimki iki kademesi açıkken termostat ayarını max a dayadığında en fazla 15-20dk çalışıp 4-5 dk kapanıyor. ve petekler dokunulmıycak derecede oluyor. zaten tahminimce maximum 15-20 dakika değilde daha fazla durmadan çalışsa üstünde ekmek kızaracak, dahada fazla çalışsa altındaki halıdan başlayıp evi kundaklıycak duruma gelicek gibi görünüyor :) acaba max ta çalışırken termostattan değilde kılavuzunda yazan aşırı ısınma güvenliği devreye girdiği içinmi atıyor.




  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.