< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Elektrikli otomobillere ÖTV zammı! Yeni fiyatlar ne kadar olacak? (2. sayfa)

-
-
Mesela? Egea mı ne hemen gidip alalım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Para biriktirerek birşeyin sahibi olamayacağını anlayan gençler harcıyor, geçen bir ekonomist açıklıyordu enflasyon tüketim ilişkisini, o yüzden bu basit argümanlarla anlamsız zamları mantıklı göstermeye çalışmayın. Tabi troll değilseniz bu dediğim geçerli.
İşte bir kesim de bakın kafaler dolu avm ler dolu diye akıllarınca eleştiri yapıp savunuyor bu durumu. Kendim den örnek hatırlıyorum 16-17 li yaşlarda heves edip motor ehliyeti almıştım aynı dönem deniz içinde gemici olmuştum. Mantığım basit ve ulaşılabilirdi 1 yaz çalışıp 1 motor alacak 2-3 yaz sonra arabaya geçecektim ki geçtim. Yani yazın çalışacak 0 bir orta halli motor alınıyordu.Bir araç hayali kuruluyordu şimdi bakıyorum kardeşim üzerinden kız abi ben alamam o yüzden tatile gidiyorum diyor. Evet ben tatillere gitmedim bir şeyler satın aldım çünkü alma ihtimalim vardı.
Şimdi 40k-50k ya çalışan biri kendine baktıktan sonra (ki bu para ortalamın üstünde ne yazık ki ) araç alma hayali kuramıyor. 12 ay çalışsa kenarıya 20 k koysa yılık 240k yapıyor zaten bu miktarın yarısını anca koyacak.3 yıl biriktirse hoşuna gitmeyecek bir aracı anca alacak. Kim istemeyeceği bir şey için ömründen 3 yılı şuan verir ? Z kuşağı vermiyor işte sorunda burada başlıyor. Oyundan örnek verirsek 60-70 kuşağı kolay zorlukta oynadı 80-90 direk zor moda aldı 2000 kuşağıda direk Heaven or Hell moduna geçti.
Ötv olayına gelirsek yıllardık en ayar olduğum 2 vergiden biri ve bir işe de yaramıyor. Bu yüzden güvenlik donanımları olmayan araçlar satıldı 10 larca yıl sırf vergi dilimine girmesin diye. Bu yıl 3 arkadaş aynı aracı aldık hepimiz aynı paketi aldık sözde ama hepimizin araçları farklı çünkü fiyat değiştirdikçe içinden donanım söküp gönderdiler böyle saçmalıkta sadece bizde olur.
_____________________________ AMD7800X3D MSI PRO X670-P WIFI AM5 DDR5/Arctic Liquid Freezer II 360 A-RGB / ASUS TUF 4080 OC / LG C3 48 İnç" Oled Monitör/ PHANTEKS ENTHOO 719 10 fan/ Cooler Master V1000 Vangard 90 Plat 1000w/ Kingston Fury Beast RGB AMD EXPO 32GB 6000 mhz cl32 / Samsung 990Pro 1000 GB M.2 /2x 1 TB Samsung 970 EVO PLUS/2x Samsung 860 pro 500 gb /SEAGATE 1TB BARRACUDA/TRANSCEND 128GB 320/Creative Sb Z Pcı-E Ses Kartı LG BH9520TW 3D Bluray Ev Sinema Sistemi /Razer NAGA EPiC/Razer Anansi Expert MMO -Corsair Gaming K95 RGB Platinum Cherry MX Brown
-
Byd ve mini countryman kesinlikle yüzde 25'e göre çeker fiyatlarını tekrar oyuna girerler, Tesla lr kısa sureligine yüzde 25 ile satılabilir o fırsat sayılır,
5008 büyük ihtimalle yüzde 25' e girer gene. Durum bu, kısaca elektrikli ucuz diye alacak olanlara kazık girdi,
Egea yı Clio yu yüzde 60 ile falan verselerdin bari ya,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 24 Temmuz 2025; 11:43:19 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
EV3 GT LİNE 1650 altında olduğu için fiyatı düşecek zam olmaz ise . Yanlış yazılmış
-
ŞUAN EN MANTIKLISI TESLA LR VE EV3 GT LİNE LR
-
Şimşek diyemiyor tabii ülkeye yatırım yok, yabancı yatırımcı kaçtı, turistler kaçtı, borsa döviz içinden geçtik diyemiyor ama cari açık için yaptık diyebiliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Şimşek MC 2008 den beri Türkiye ekonomisinin bir şekilde içinde bakan oldu yönetimde oldu söz sahibi oldu hala da öyle. Şuan bulunduğumuz konuma 1 günde gelmedik kısaca bugün ne olduysa gene Şimşek MC nin parmağı var kıssadan hisse problemi yaratan çözümü bulamaz.
_____________________________ AMD7800X3D MSI PRO X670-P WIFI AM5 DDR5/Arctic Liquid Freezer II 360 A-RGB / ASUS TUF 4080 OC / LG C3 48 İnç" Oled Monitör/ PHANTEKS ENTHOO 719 10 fan/ Cooler Master V1000 Vangard 90 Plat 1000w/ Kingston Fury Beast RGB AMD EXPO 32GB 6000 mhz cl32 / Samsung 990Pro 1000 GB M.2 /2x 1 TB Samsung 970 EVO PLUS/2x Samsung 860 pro 500 gb /SEAGATE 1TB BARRACUDA/TRANSCEND 128GB 320/Creative Sb Z Pcı-E Ses Kartı LG BH9520TW 3D Bluray Ev Sinema Sistemi /Razer NAGA EPiC/Razer Anansi Expert MMO -Corsair Gaming K95 RGB Platinum Cherry MX Brown -
Sen ne yaşiyorsun hangi ülkeden ucuz fiyatları dünyanın en pahalı arabası türkiye de satılıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Türk halkının zaten harcama yapacak bir birikimi yoktu. Bu araçları alanlar, ya önceden araç-ev sahipleri oldukları için onları alıp satıyorlar yada aileden kalma mirası bozdurup araç-ev alıyorlar. İki evli kamu görevlisi araç almak istese 2 yıl maaşlarını hiç harcamadan biriktirmek zorundalar. İki evli asgari ücretle çalışan 5-6 yıl maaşlarını harcamadan biriktirmek zorunda.
_____________________________ -
Elektrikli otomobiller dünyada daha pahalıdır Türkiye'de içten yanmalılarla neredeyse kafa kafaya hatta yer yer daha ucuz bu bilinen bir şey
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
|| Huawei P30/ELE-L29 || LG 43UF7787 || ZTE ZXHN F6600 || iPad Mini 5th Gen || LG SN4-300W ||
''Yarım kalan bir hikayeyiz artık seninle, ayrı yollara yürüyoruz, hayat bu. Serseri bir rüzgar gibi estin sen şimdi uzaklara. Ben, göğsümde solgun bir gülle yaşarım yıllarca. Yaşamaksa bu! Ayrı akşamlara yatıp ayrı sabahlara uyanırız bundan sonra, hataları aşk sanıp başka tenlerde avunuruz boşuna. Ve gizli gizli yaralanırız... Şunu bil ki daima en güzel yeri hatırana saklarım talan olmuş gönül bahçemde. Saçlarımda tel tel hüzünlerle, gözlerimde azalan güneşlerle, ben hep seni beklerim bu şehirde. Bir gün dönersin diye...'' -
İçten yanmalı motorlu araçlarla kafa kafaya olması onun ucuz olduğu anlamına mı geliyor?şu an en düşük ötv %80 e gelmiş durumda(içten yanmalı motorlu araçlarda) Türkiye de hiçbir araç dünya genelinden ucuz olamaz.Gerek vergi sistemi gerekse de markaların ve marka distrübitörlerinin yaklaşımı sebebiyle tabii sizde bunu anlayacak mantık yok heralde
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
İngiliz Mehmet reisten izin almadan tuvalete bile gidemez. O kim kafasına göre ötv oranlarını belirleyecek. Zaten yetkiyi de efendimize verdiler.
Yurtdışında ötv mi var? Türkiyenin çevresindeki ülkeler zengin falan değil ama arabalar buradan çok daha ucuza. Beğenmediğiniz 2. el, avrupanın çöpü dediğiniz araçlar buradaki doğan şahinden, 20 yaşındaki arabalardan ucuz.
_____________________________ -
biri beter olun demişti, saolasın kardeşim oluyoruz.
-
Dünyanın en zor ev alınan ülkesinden dünyanın en zor araba alınan ülkesine doğru gidişat başlıyor...
-
Eskiden " bir koy üç al denirdi Şimdi üç koy bir al " Anlayana 😏😏😏
Vergi Cennetine hoşgeldiniz ...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bamorex -- 25 Temmuz 2025; 3:10:42 >_____________________________ -
hangisi inmiş söylermisin algı yapmayuın....koca listede tesla long range ve opel grandland yüzde 40 dan yüzde 25 e ınmıs gorunuyor ,oda kök fiyat 1650 yi geçmezse... (1-2 ay ıcınde kesın gecer)
+ benzınlı ve dızel araçlarda yüde 80 olan ötv yüzde 100 olmuş...
neyi kimi savunuyorsunuz
-
yahu 1999 depreminde çıkardığız ÖTV adlı deprem vergisini 26 yıl kullandınız. artık yeter. bu ülkede evi bırak araba almak hayal üstüne hayal oldu. yazıklar olsun. vergiyle kalkınan bir ülke olduğumuz için asgari ücretin 22 bin olduğu bir ülkede hiç harcamadan sadece bir araba sahibi olmanın yurt dışı ile en az 6 kat daha zor olduğu ve en az 10 yıl sürdüğü bir ülke olduğumuz için yazıklar olsun
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X