Şimdi Ara

# Elektrikli Isıtıcılar Hakkında Herşey # Karşılaştırma, Yorumlarınız... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
27.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • @emretzl .

    600W ısıtıcı kaç m2 alanda çalışıyor. Tavan yüksekliği ne kadar.?

    Veya şöyle sorayım. Kaç m2 ye kaç watt ısıtıcı uyguladılar.?
  • 255 metrekare alana 12 ısıtıcı uygulandı. Tavan yuksekligimiz 2,65.. Alan ısıtma ile ilgili de soyle soyleyebilirim. Buyuk odalara 2 kucuk odalara 1 ısıtıcı takildi.3 odaya 2 ser takildi 1 odaya 1 takildi. 2 Banyo var oralara da 1 er takildi. Koridora 2 takildi. Mutfaga da 1 takildi.
  • Yani 600 watt harcayıp 1800 watt ısımı veriyor.
    quote:

    Orijinalden alıntı: emretzl

    Bunlarin cıkıs gucu 1800 watt.. Yani yanına yaklasilmaz bunun. Ayrıca ufolarin cıkıs gucu 1500 watt'tan baslio yani ufo elektrigi emiyo bu ne yapar siz dusunun. Enerjoy isimli bi cihaz var. Bizim sirkete taktik. Ve cıkıs gucu 600 watt. Satin aldigimizda bize 100, 500,600 ve 1000'likleri oldugunu soylediler. Sirkete gelip kendi olcumlerini yapip montajını kendileri yaptilar. Tum sirketimiz bu cihazlarla ısınıyor ve en yuksek faturamız 335 lira. İsterseniz sizde bi arastırın. Eger cihazlari merak ediyorsanız ve daha ayrıntılı bilgi istiyorsanız bana pm den msj atabilirsiniz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: samet007tr

    Merhaba arkadaslar bu ısıtıcıyı kullanan yada goren var mı? Yerden ısıtma konusuna farklı bir yaklasım getirmisler ise yarıyor mu acaba?

    HAIS ( YER KALORİFERİ ( Ebatları : 3m*2m ) ) Özellikleri

    Havayı Kurutmaz.

    Mekanlarda Bulunan Hacmi Daraltmaz.

    Su Geçirmez.

    Ortamda Homojen Isı Sağlar.

    İnsan Fizyolojisine En Uygun Isıtma Sistemidir.

    Ek Maliyet Getirmez.

    12.000 BTU �luk Klimaya Eş Değer Isı Vermesine Rağmen En Az % 23 Daha AZ Enerji Tüketir.

    Kullanılan Isıtıcı Elemanlar , Sıvı ve İnsan Temsasına Karşın 220 C �ye Dayanıklı Kaplama Malzemesi İle Yalıtılmıştır.

    Tabanında Bulunan Yalıtım Sayesinde , Zeminden Gelen Soğuğu Yukarı , Yukardaki Isıyı Aşağı Vermez.

    Çok Yüksek Sıcaklıklara Ulaşmadığından , Halıda ve Ortamda Bulunan Toz Partiküllerinin Ortamda Dolaşmasına Olanak Vermez. Bu Nedenle Astım ve Alerjik Hastalar İçin En Sağlıklı Isıtma Sistemidir.

    Klima ve Radyatörlü Sistemler Gibi Gereksiz Hava ( Sobanın Önü Sıcaktır , Oysa Sobadan Uzaklaştıkça Aynı Isıyı Bulamazsınız )Yastıkları Oluşmaz.

    Ürünün Seriminde Kalifiye Eleman İhtiyacı Yoktur. Halı Serer Gibi Kışın Serip Yazın Düzgünce Katlayıp Kaldırabilirsiniz.


    Kullanma Talimatı

    Ürünün Etiketli Kısmı Yere Gelecek Şekilde Düzgünce Seriniz.

    Ürünün Katlanmamasına ve Kırışık Olmamasına Özen Gösteriniz.

    Fişi Takınız ve Anahtarı ON Durumuna Getiriniz.

    Ürünün Üzerine Hava Çıkışını Engelleyecek Büyük Cisimlerin Gelmemesine Özen Gösteriniz.

    Normal Çek-yat , Kanepe YerleştirirkenAyaklarının Kesici , Delici Olmamasına Özen Gösteriniz.

    Teknik Özellikler

    Gerilim : 220 Volt

    Çekilen Güç: 1050 Watt

    Çekilen Akım: 5 A

    Video link :http://www.sheinn.com/basinda.html

     # Elektrikli Isıtıcılar Hakkında Herşey # Karşılaştırma, Yorumlarınız...


     # Elektrikli Isıtıcılar Hakkında Herşey # Karşılaştırma, Yorumlarınız...


    Ben halı altı ısıtıcı kullanıyorum bir odamda.Hais degil ama benim aldıgım 165 ytl ve diger halı altı ısıtıcılarından daha kaliteli.Performans olarak çok iyi bence.Ayaklar devam ısınıyor.Odayıda ısıtıyor.Evdekiler memnun.Kullandıgımız odada başka ısıtıcı kullanmıyoruz.İçerisini konforlu sıcaklık dedigimiz şekilde ısıtıyor.Diger odalara almayı düşünüyorum çünkü elektrik faturasına çok yük getirmedi.Ocak ayında mesela evde Klima devamlı çalıştı.Hali altı ısıtıcı günde 5-6 saat çalıştı ve arada bir ufo çalıştı.Tabi evde ocak,fırın buz dolabı falanda var.105 ytl elektrik faturası geldi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: VOLKEV


    quote:

    Orjinalden alıntı: kontrolsuz_guc


    quote:

    Orjinalden alıntı: mbirol

    Dünyada bugüne kadar termodinamik kanununa ters tek bir sistem vardır oda ısı pompası,yani heatpump sistemdeki ısıtma veya soğutma.Harcadığın enerjiden fazlasını almak açıkcası.Daha başka icat yok bugüne kadar.Isıyı iyi tranfer etmek oluşan enerjinin kayıpbını aza indirgeyebilir,fakat enerjinin kapasitesini kesinlikle arttiramaz.Egerki çok farklı bir madde bulup ısı transferini iyileştirebiliyorsanız bunu klimayada uygularsanız onunda verimi artacaktır zaten.

    Klima da enerjinin korunumu kanununa ters düşmez, zaten hiçbirşey kanuna ters düşemez, adı üstünde kanun
    Klimaya hem biz enerji gireriz (TEDAŞ) hem de dış ortamdan enerji girişi olur (ısıtmada), böylelikle sisteme giren enerji yine sistemden çıkan enerjiden fazla olmaz, zaten olması da mümkün değil.



    Yani. Biz klima ile ısınırken dış ortamdaki ısıyı içeri aktararak, dışarıyı soğutuyoruz. İçeriyi soğutarak dışarıyıda ısıtıyoruz.

    "kontrolsuz_guc" arkadaşında dediği gibi, almadan vermek yok.

    Moleküler ısı transferiymiş, HIM'miş. Hepsinin CON AHMET'in devir daim makinesinden bir farkı yok.





    moleküler ısı transferi zaten iletimle ısı transferinin tanımıdır. Bu adamlar milleti iki kelime ile kandırcaklarını sandılar:D:D




  • Valla kardeş UFO elektriği emiyormu bilemem, benim evimde 2 tane var biri 2300 watt diğeri 3000 watt... Kışın 2'side günde 5 saat termostatta çalışıyor ve içeri fırın gibi oluyor... Gelen fatura ise 80 ile 100 TL arası... Artık yorum size kalmış...
  • Arkadaşım sizin ufolar bozuk galiba,5 saatte 3 ssat devrede kalsalar ki çok zor bu kadar az, 5,3 x3=15,9 günlük tüketim 15,9 x 30 = 477 KW aylık tüketim 477x 0,25 =119,25 TL. Yani ya ufo yada elektrin sayacı bozuk.
    Şikayet etmeyi bırakında bu verilere göre cevap verin bence.İnsanlar kandırılmasın.Yöetici arkadaşlardanda ricam doğru bilgi ile şişirme bilgileri lütfen tartınız.Kimseyle alıp veremediğmiz yok.Boş yere kavga havaları oluşuyor.
    quote:

    Orijinalden alıntı: ÆmL

    Valla kardeş UFO elektriği emiyormu bilemem, benim evimde 2 tane var biri 2300 watt diğeri 3000 watt... Kışın 2'side günde 5 saat termostatta çalışıyor ve içeri fırın gibi oluyor... Gelen fatura ise 80 ile 100 TL arası... Artık yorum size kalmış...
  • NANOTHERM ISITICI

    1 – Panelin Çalışma Prensibi

    Isıtıcı panel kurulmuş olduğu ortama kızıl ötesi ışınlar göndererek ortamı tanımlayarak gerekli taramasını yapar. İşlemini tamamladıktan sonra oda içerisinde bulunan masa, sandalye, koltuk, elbise, elbise dolabı, çevre duvarından başlayarak bütün cisimlere ısı yüklemesi yapar. Isınan cisimler daha sonra odanın soğuğa doğru dönüşmesinde üzerinde bulunan potansiyel ısıyı ortama geri dönüştürerek ısının devamlılığını sağlar. Böylelikle ısı ortam içinde uzun süre devam eder, ısının daha da düşmesi hallerinde ısıtıcının devresine kurulu bulunan oda ısı termostatı vasıtasıyla ısı takviyesi yaparak devamlılık sağlar. Klasik kalorifer sistemlerinin ısınma maliyetleri karşısında ısınma maliyet farkı %60-%70 gibi bir avantaj olmasına rağmen oda içerisinde bulunan cisimlerin ısı eksiklerini tamamlama derece farkı 17 - 22 derece arasında ki fark 5 derece düşünürsek ısıtma maliyetimizde %20 gibi bir maliyet avantajı daha elde etmiş olacağız. Böylelikle ısıtıcı panelleri kendisini finansman olarak kısa zamanda amorti edecektir. Ayrıca ısı panelimizin ısıtma avantajlarında sayılan bir yönü de ortama dışarıdan gelen ekstra ışınların yani güneş ışığının oda içerisine girmesinden vermiş olduğu ışık enerjisinin ısıya dönüşmesinde panel algılama yaparak kendi ısıtması yerine avantaj görüp ısıyı kullanır ve ekonomik avantaj getirir.

    2 – Isıtıcı Panelin İnsanlar Üzerindeki Etkileri

    Kızılötesi ışınların sıcaklığı pek çok alanda kullanılır ve yüksek ve alçak tansiyon, stres, kulak-burun-boğaz, böbrek, bronşit, sırt ağrısı, uykusuzluk, romatizma, astım, soğuk algınlığı, zehirlenme giderme,sinüzit,bel ağrısı,güneş yanığı,hava değişimi,eklem ağrısı,derideki kırışıklık, kas yırtılmaları,adet ağrıları,siyatik,burkulma,kas gerginliği, zatürre, kemik erimesi, kollestrol gibi hastalıklara karşı etkilidir.Ayrıca kalp krizi riskini azaltır.

    3 – Astımlı Hastalara Faydaları

    Klasik kalorifer sistemleri hava ısıtmalı olduğu için ısınan hava soğuk hava ile yer değiştirmelerinde mekân içindeki tozları da dolaştırırlar buda hastaya solunum rahatsızlığı verir.

    Halbuki ısıtıcı paneli ortam içinde bulunan bütün cisimleri ısıttığı için toz dolaşımı yapmaz, hasta solunum rahatsızlığı hissetmez. Böylelikle astımlı hastalarda rahat nefes alırlar.

    Ayrıca klasik kaloriferlerin ortam içindeki ısı farkları en az % 20 ile en fazla % 30 olmaktadır. Panel ısıtıcısının ortam içindeki ısı farkı % 2nin üzerine çıkmamaktadır, en ücra yeri de tanımlayarak ısının ortam içinde eşit yayılmasının sağlar. Panelin özelliklerinden olan ortam içinde ve ortamı çevreleyen duvarlarda, tavan ve taban gibi yerlerde rutubetin, boya ve badana eşya kokusu gibi nem rutubet kokuları oluşmasını engeller. Oksijenin kurumasını engelleyerek rahat nefes alınmasını kolaylaştırır.

    4 – Ekonomik Özellikleri

    Panel ortam ısısını 24 saatin 1 / 4 gibi bir zamanda tamamlayarak toplam gücünün 1 / 4 gibi de harcaması söz konusudur. Bu harcama panelin ortam ısısını 30 dereceye çıkardığında gerçekleşmektedir. Eğer bulunduğunuz ortamı 17 ile 22 derece arasında tutar iseniz elektrik harcama maliyetiniz % 20 ile daha az olacaktır.

    5 – Kullanım Alanları

    Ev, işyeri, depo, sera, sauna, banyo, prefabrik yapılar , yatlar , gibi ısıya ihtiyaç duyulan alanlarda kullanılabilir.
    http://www.nanotherm.tv/index.php
    http://www.nanotherm.biz




  • yukarıdaki arkadaşın bahsettiği bu "enerjoy" zaten bu alttaki "nanotherm" denilen şey değil mi?

    benim de özellikle geçiş mevsimlerinde (sonbahar-ilkbahar) kaloriferler yanmadığında (ama hava çok soğuk olduğunda; yaşadığım yer doğu; ve burada sonbahar batıdaki kıştan daha sert bile geçebiliyor) ana ısı kaynağı olarak; veya kışın yanıpta çok da ısıtmadığı durumlarda ek ısı kaynğı olarak yaklaşık 20-25 m2'lik bir odada kullanmak üzere bir ısıtıcıya ihtiyacım var; uzun süreler beklemeden açtığım zaman "hemen" ısı sağlaması için ufoları düşünmüştüm (quartz sobalar sağolsunlar ülke politikacısı gibi; kendilerini ısıtıyorlar; üstelik elini uzatsan elin yanıyor ama kıçın donuyor; yağlı radyatörlerse mümkün olduğu kadar kapalı ortam -ki benim kullanacağım yerlerde kapı sürekli açılıp kapanıyor- ve ısıtmak için nispeten uzun süre gerektiriyorlar); sonra bu aynı sistemin karbon fiber tel kullanılmış olanının 2000 W'la krom-nikel kullanılana göre daha verimli ısı ürettiği gibi bir bilgiye (b)ulaştık (hepimiz gibi); ve ben de bulunduğum yerde bunlardan aradım; ama yine de "hangi ürünün alınması gerektiği" konusunda çok net ol(a)madığım için henüz bir ısıtıcı alamadım(teknik bilgimin "0" olduğu bir konu; ve ortalama bir fizik 1. sınıf öğrencisi termodinamikten iki kelam edip araya verim-rezistans-krom-karbon gibi iki kelime katsa gözümde einstein kadar değerli olur); ve en son da bu daha önce televizyonda görüp "helal olsun" dediğim ama asla hiç bir yerde canlı olarak kullanıldığına şahit olamadığım (veya görmüş olsam bile muhtemelen dekorasyon amaçlı oraya konulduğunu zannetmiş de olabilirim) "nanotherm" denilen kızılötesi ışınla olan ısıtma sistemiyle karşılaştım sitede; aslında bu son ürün bütün seçenekler arasında görüntüsüyle bir kaç adım öne çıkan bir ürün; ve sırf görüntüsü için bile alınmak istenebilir; ancak birincisi diğerlerine göre "bariz" bir fiyat farkı var, ikincisiyse cihazın açınca hemen ısıttığı yazılsa da dışarıdan gelip "hemen" ısınmak istediğimizde cihazın karşısına geçip ufo gibi anında ısınılıp ısınılamayacağımı bilmiyorum; bahsettiğim ihtiyaçlar doğrultusunda çalıştırmaya başlanınca karşısına geçilip hemen ısınmaya başlanılacak ürün sizce hangisidir?




  • Henüz bilinmeyen bir sey var arkadaslar ama buda esasında cok normal nedenmi ? Herkes ürün satabilmek için nano oldu infrarot oldu ısınmasın prensiplerini araştırdığımızda bir lambanın bile ısı verdiğini düşünürsek bunada infrarot diyebiliriz .
    Arkadasım bu ürünle ilgili sana en basit anlatım şekli şudur! mu mevsimde üneşli bir hava düşün. ... güneşe çıktığında ısınacaksın fakat hemen yan tarafındaki gölgeye gectiğinde üşüyeceksin . ürünün calısma prensibi budur. gercek nanodur. cam ın arkasında kablo bağlantısından baska hicbir tel yoktur. yani cam ı resitanslarla ısıtmıyor. keşke bütün ürünler yan yana konulsa ve aradaki enerji tasarrufu ve ısıtma şekli ayrıca ürünün dekoratifliği sergilene bilse.... kısacası evet ısınacaksınız. ama asla ufo gibi değil yüzünüz ısınırken sırtınız üşümeyecek. bütün vücudunuz aynı anda ısınacak.:)




  • inatla infrarot yazıyor yahu... kaç entry baktım hepsinde infrarot yazmış...
  • Nanotem, en-nano, arda, altere, uzaydan gelen, moleküler ısı transfer eden, karbon, seramik. yok bilmem ne.. Eh artık!!

    Sen istediğin kadar yaz. Bu millet akıllanmaz. Profesör anlatsada hikaye. Ona da inanmayız.

    Kardeşim. Hepsi rezistans.

    Kandırılmaya devam.!!
  • @muhamnet : Infrarot, infrared'in Almanca yazılışıdır.
  • Yani en az elektrik tüketip en çok ısıtan cihaz hangisi piyasada?
  • bir çok ısıtıcı infraret dogğalgazlı ısıtıcı hava filtresi ve benzeri ürünler
    http://harcasana.com/isitici-ve-sogutucular-pmk734?ob=1&syf=4
     # Elektrikli Isıtıcılar Hakkında Herşey # Karşılaştırma, Yorumlarınız... # Elektrikli Isıtıcılar Hakkında Herşey # Karşılaştırma, Yorumlarınız... # Elektrikli Isıtıcılar Hakkında Herşey # Karşılaştırma, Yorumlarınız... # Elektrikli Isıtıcılar Hakkında Herşey # Karşılaştırma, Yorumlarınız...




  • Yazılanların hepsini okuyamayacağım. Kısaca " 20 metrekarelik bir oda için elektriği en az yakacak ısıyı en çok verecek tavsiye edeceğiniz 1, 2, ve 3 numaralı ürünler nelerdir. Bu ürünlerin hangi markası daha iyidir? Yardımcı olur musunız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.