Şimdi Ara

ELEKTRİKLİ BİSİKLET - MERAK EDİLENLER... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (2 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.988
Cevap
72
Favori
754.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • evt bunlar manisada oldukça yaygın ekobisler var onlar saatte 50 km yi görüyolar
  • Bi ampul 10 ytl mi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Self Control

    Bi ampul 10 ytl mi


    malesef öyle dostum...
  • Deymez ya o parayı ona vermeye saglam bı bısıkletle ısıne gorursun 12.600km cıvarı yaptım tık demedı masallah bısıkletım sadece yuruyen aksam bakımlarını kendım yapıyorum.(oda dıslıler,zincir ne var kı baska)
    Alırken bıkere daha dusunun derım.
  • merhabalar.
    öncelikle paylaşımı için dainesee arkadaşımıza teşekkür ediyorum.
    benim bir sorum olacak,bu motorların akülerini nasıl şarj ediyoruz?
    mesela ben 3. katta oturuyorum her seferinde motoru eve çıkartmam gerekiyormu yoksa aküyü söküp bu işi halledebiliyormuyuz?

    ayrıca bende bir yorumumu paylaşayım;
    bir keresinde bir arkadaşın arkasına binmiştim ikimizin kilo toplamı 130 civarı motorun gidişi fena değildi.
    öyle aman aman hızlı atik çevik gitmedi ama şehiriçinde hızımızı görecek kadar gidiyor hatta yaklaşık 35-40 dercelik bir yokuşu bile çıkardı iki kişiyi :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: flyingraper

    merhabalar.
    öncelikle paylaşımı için dainesee arkadaşımıza teşekkür ediyorum.
    benim bir sorum olacak,bu motorların akülerini nasıl şarj ediyoruz?
    mesela ben 3. katta oturuyorum her seferinde motoru eve çıkartmam gerekiyormu yoksa aküyü söküp bu işi halledebiliyormuyuz?

    ayrıca bende bir yorumumu paylaşayım;
    bir keresinde bir arkadaşın arkasına binmiştim ikimizin kilo toplamı 130 civarı motorun gidişi fena değildi.
    öyle aman aman hızlı atik çevik gitmedi ama şehiriçinde hızımızı görecek kadar gidiyor hatta yaklaşık 35-40 dercelik bir yokuşu bile çıkardı iki kişiyi :)


    Ben teşekkür ederim arkadaşım....

    Şarj olayı şöyle ;

    Bazı modellerde akü bisikletten ayrılıabiliyor,çanta gibi elinize alıp üçüncü beşinci kata çıkarabiliyorsunuz.Evde şarj edebilirsiniz.

    Ama bazı modellerde akü sabit.Ayrılmıyor.Onun için aşağıya bi yere piriz taktırmanız lazım ama bu seferde şarj cihazınızı çalabilirler....

    iki kişi olayına gelince ;

    Tek kişi iki kişi farkedmiyor,maximum süratine ulaşıyor kesinlikle , ama ilk kalkışı çok zor oluyor...

    Herhangi bir kayış yada zincir olmadığı için kalkışda çok zorlanıyor makine.

    Mesela ;

    Diğer araçlara nazaran yavaş gittiğiniz için herzaman yolun sağından gitmeniz lazım.Ama öyle bir durum geliyor ki ;

    trafik ışığında en sağda duruyorsunuz ve araçlardan ötürü bir şekilde sol şeride geçemiyorsunuz.ama kavşaktan da sola dönmeniz gerekiyor.Yeşil yandı mı siz kalkana kadar tarafik akmaya başlıyor ve diğer araçlar seri bir şekilde solunuzdan geçtiği için bir türlü sola yanaşıp dönemiyorsunuz.Çalınan kornalar da küfür gibi geliyor....




  • kim ne derse desin arkadaşlar en güzeli biselect hız 45 2 kişiyle zorlanmadan 45 derecelik bayırı çıkıyor güce bak yaw normallerin 12 volt her bakımdan en iyisi walla isterseniz baqın arkadaslar dainesee sende yorum yaparsan sewinirim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: oguzhanrover

    kim ne derse desin arkadaşlar en güzeli biselect hız 45 2 kişiyle zorlanmadan 45 derecelik bayırı çıkıyor güce bak yaw normallerin 12 volt her bakımdan en iyisi walla isterseniz baqın arkadaslar dainesee sende yorum yaparsan sewinirim.


    Valla hocam benim 1 yıl boyunca kullandığım biselect çıkmıyordu.Çok hafif tatlı rampaları zorlanarak da olsa çıkıyordu ama 45 derce bayaaa bi yüksek eğim.

    2 kişiden bahsediyorsun ( en az 60+60=120 kg yapar) ve de 45 derece diyorsun.Bu rakamlar öyle böyle rakamlar değil,sen hangi modelinden bahsediyorsun ki?

    Benim kullandığım bu aşağıdaki resimde gördüğünüz idi. ( fırçalı motor)

     ELEKTRİKLİ BİSİKLET - MERAK EDİLENLER...




  • valla benim sölediğim biselect d4 tabi dediysem gidiyo gidiyo 45 derecelik bayıra gelince hemen ses boğuluyo ve 5 10 km hızla anca çıkıyo
    ben onu sölemeye çalıştım hocam bu aletle bursadan osmangaziden mudanyaya gidilirmi yaklaşık 80 km falan yol denize gidicemde alıp 2 akü taşıcam yanımda olurmu hemen boğuluyomu tüm ayrıntılarını en az 150 200 kelimede anlatırmısın dainesee kardeş nezaman hararet yapıyo ne ibreleri var hız km akü felan nasıl herşeyini anlatırsan sewinirim nolur yardımcı ol kardeşim yazıdır kışıdır herşeyi anlat kardeşim ama en baştakinleri anlatma okudum onları çünkü ok
  • Yeni bir akü ile (tek) 50 km yol yapıyor.Çift aküyle 100 km yaparsın.

    Hararet diye bişi yok.Akü bitene kadar yolu var.Ama rampada felan çok aşırı zorlanırsa sigorta atması muhtemel.

    Ayrıca akü bitince zank diye durmuyor alet.Akü zayıfladıkça performansıda düşüyor.Mesela akü full dolu iken maximum 40 km/h hız yapıyorsun ama yaklaşık olarak 20-25 km yol gittikten sonra akü yavaş yavaş boşaldığı için maximum hızın 25-30 km/h ye düşüyor.Akü daha da azalınca bu hız 10-15 km/h ye kadar düşüyor ve en sonunda da artık hareket etmez hale geliyor.

    Km hız göstergesi var ama bazılarında kaç km yol gittiğini gösteren numaratör olmuyor.

    Akü şarj durumunu göstergesi mevcut.Sağ-sol dönüş ikaz lambaları var.

    Bazılarında tıpkı benzinli motorlardaki gibi direksiyon kilidi var,bazılarında ise direksiyon kilidi yok ama onun yerine arka tekerleği kilitlemeye yarayan bir sistem yapmışlar.

    Bazılarının aküsü sabit.Yani ayrılmıyor.Üzerinde şarj etmeniz lazım.Bazılarında ise akü ayrılabiliyor ve çanta gibi alıp evinize çıkarıp orda rahatlıkla şarj edebiliyorsunuz.

    Yazlık - kışlık durum şöyle ;

    Her türlü hava şartlarında kullandım ben.Arka tekerleğin merkezindeki göbek miline kadar olan yükseklikteki su seviyelerinden rahatlıkla geçtim.Ama o göbek seviyesini geçen yükseklikte bir su seviyesinden geçeceğini zannedmiyorum.Ve kışın akünün performansı %40 civarında düşüyor.Çünkü bu aküler sulu akü değil.Akünün içinde jele benzer bir madde var.Kışın soğuklarda o jel donduğu için tam şarj almıyor akü yada alsa da tam tutmuyor şarjı.Dolayıs ile akü tam dolu gözüksede full akü ile 30 km anca yaparsın ( yeni akü için konuşuyorum) ama akü eski ise bir de kışın donma yaptıysa yapacağın km daha da az olur.




  • paylaşım için saol
  • Paylaşımın için saol kardeşim, bence güzel bir araç
    hızlı gitmeyi sevmeyenler için
    ehliyet plaka istemeyenler için
    çevre dostu olanlar için
    yolu dümdüz olanlar için
    benzincileri sevmeyenler için
    7000 km yol yaptıysa dolmuşa binmekten iyi
    ucuzlasın da alayım derken 1500ytl oldu diolar?
    3 ADET sulu AKÜx12volt=36 volt gerekli ,buda çok ağır olur
    onun için kuru akü yapmışlar.
    Akünün ömrünü uzatabilecek şekilde kullanlılrsa gerçekten
    güzel bir araç
  • duz yolda napyim elektirikli bizikleti. Normal bisikletle de giderim ben o yolu...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dainesee

    Bu makineyi tasarlıyan mühendisler neden senin bahsettiğin tarzda bir akü koymamışlar acaba orasıda ayrı bir konu?



    Aynen
  • Merhaba
    İşyerindeki bir elemanda 250W stmax elektrikli bisiklet var. Satacakmış biraz hor kullanılmış gibi ama bir yüz metre kadar sürdüm gidişi fena değil çok süratli değilse bile çok da yavaş değil. Çukura gelmeyen bir yapısı var. Benim işimi görecek gibi. Zaten şuan 2 kişi gidip geliyorlar. ortalama 130kg. civarı bir ağırlıkları var. Bense 73kg ve evimle işyerimin arası 4km
    Otoparktaki arkadaşlar bir yıkayalım demişler tazyikli suyu yiyince beyin yanmış. 170 Ytlye değiştirmiş ama orjinalinden büyük beyin taktırmış. Bu nedenle daha hızlanmış
    Benim sormak istediğim bunların aküsü li-on değil sanırım li-on akü bulabilirmiyiz( farklı bir markada var diye okumuştum ama o sayfayı bulamıyorum). Yada akü tam bitmeden şarj olması akünün ömründe bir sıkıntı yaratır mı
    Bu aletleri hılandırmak içinmodifiye etme şansımız var mı varsa neler yapılabilir birde bunların akülerini ekleyebileceğimiz bir aparatla giderken şarj edebilirmiyiz. Scooterlar daki gibi mesela?
    Fiyat olarak da 500 istiyor ben 300 verdim 350ye kadar çıkarım fiyat sizce nasıl? Bir- iki güne kadar alacağım cevaplar için şimdiden teşekkürler




  • Fiyat olarak 350-400 YTL normal.500 e çıkmamaya çalışın...

    Melesef giderken şarj olayı olmuyor.onu bende çok araştırdım,ustalara sordum felan ama olmuyor işte.

    Hızlandırmak için baya bayaa bi tadilat yapman lazım...o da anası danasını geçer hesabı hiç uğraştığına değmez.

    Daha büyük akü takılabiliyor ama o da çok ağır oluyor.Ebatları da çok büyük oluyor.Bisikletin ayaklığı,şasesi vs. . felan şu an üzerindeki kendi akünün ağırlığına göre yapılmış.Dolayıyla daha büyük ve daha ağır bir akü çok kısa zamanda bisikleti her yönü ile yıpratacaktır.

    Bu meretlerin eti-kemiği belli dostum.Hiç modifiye ile performansı ile vs uğraşmaya gelmez.Dediğim gibi büyük akü takarsın motorun performansını artırırsın ama kısa zaman içinde çıkurlara girip çıktıkça,ayaklığa alıp indirdikçe o ağır olan akünün verdiği ivme sonucu amortisörlerde,şasede kırılmalar,bükülmeler,bozulmalar başgösterecektir.Çünkü çok narin




  • Cevap için teşekkürler
  • merhabalar
    Geçen gün bisikletim çalınmıştı.bende okula gidip gelmek için bakmıştım bunlara bi spotçuda gördüm.bayan 800lira dedi kredi kartına 10 taksit yapıolarmış.inceledim 250W markası biselect dümeninde 40km ye kadar çıktığı yazıyo.internette 1500ytl falan satılıyo bu biselectler.bide mondialinkine baktım oda 250W ama 25km yazıyor.sizce hangisini tercih etmeliyim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: FreeUguR

    merhabalar
    Geçen gün bisikletim çalınmıştı.bende okula gidip gelmek için bakmıştım bunlara bi spotçuda gördüm.bayan 800lira dedi kredi kartına 10 taksit yapıolarmış.inceledim 250W markası biselect dümeninde 40km ye kadar çıktığı yazıyo.internette 1500ytl falan satılıyo bu biselectler.bide mondialinkine baktım oda 250W ama 25km yazıyor.sizce hangisini tercih etmeliyim.

    Aslına bakarsan ikisinide tavsiye etmem.Yaşınız kaç bilmiyorum ama ehliyet sorununuz yok ise ;

    Üzerine az birşey daha koyup 50 cc lik honda today yada 90 cc lik scooty pep gibi 2. el bir benzinli motorsiklet almanızı öneririm.

    Yaşınız küçükse ve ehliyetiniz yok ise ;

    Eğer ikisi arasında bir tercih yapılması gerekiyorsa ; Tavsiyem " Biselect " yönünde olacaktır...




  • arkadaşlar benim arkadaşda bu elektirikli bisikletlerin temizi var.250 ytl aküsüyle beraber veriyor.aküsü
    bitikmiş.bu 250 watt elektirikli bisiklete araba aküsü taksam.kaç km durmaksızın giderim?araba
    aküsü ful şarjlı olucak.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.