|
Elektrikli araçların üretimi ne kadar temiz? İşte en çevreci firmalar
-
-
Aklıma Afrikalı bir devlet adamının sözleri geldi.
Siz dünyayı kirleterek geliştiniz zenginleştiniz. Bize şimdi dünyayı kirletemezsiniz diyorsunuz.
-
Akşam ben de bir tane excel hazırlayıp yükleyeyim. Sonsuz bir tarafsızlıkla hazırlayacağım. Bu batılı kaynaklardan insan hakları sıralamaları almak artık eskimedi mi? İran'da 165 çocuk bilerek şeytani bir mantıkla kurban edildi. Bir tane batı medyasında haber bile yok.
-
biraz yanlı mı sanki
_____________________________ -
Şirketin ana sayfasına girdim.
O kadar sınırlı bir bilgi var ki.
Bariz ABD ve Avrupa güzellemesi yapılmış.
Toyota'nın listenin sonlarında olması bile soru işareti.
Yıllardır hibrit sistem bataryaları üreten Toyota, çok katı Japon çevre kurallarına tabidir.
Kaldı ki tam elektrikli çok sınırlı sayıda olan araçlarında kendi bataryasını dahi kullanmıyor.
Çin'li firmalar için bir şey diyemem. Çünkü maliyet öncelikli olduklarından, ekstra maliyet gerektiren çevre koruma gibi durumları göz ardı ettiklerini düşünüyorum.
Unutmadan, tarafsız bir sıralama yapılsaydı, Volvo bence bu sıralamanın en başında yer alabilirdi.
İçten yanmalı araçların üretimi sanki çok temiz gerçekleşiyorda, gelip elektrik araç üretimine odaklanıyorlar.
İçten yanmalı ile batarya dışında zaten hemen her şey aynı elektrikli otomobillerde. İçten yanmalılarda batarya yok ama şanzıman var. Sadece batarya üretimi biraz daha sorunlu çevre açısından ama onda da geri dönüşüm verimi %99 seviyesine çıktı bile.
O yüzden elektriklilerin üretiminin çevreye olan olumsuz etkisi içten yanmalılardan çok da yüksek değil ve zaten bir kaç yıllık kullanımda aradaki fark elektrikli lehine dönüveriyor. Yanılmıyorsam üretimden kaynaklanan fark 2 yılda eşitleniyordu.
_____________________________ * Din toplumları paternalisttir, ahlakı gelisemez, rasyonelleşemez ve
bireyleşemez. sekülerleşme olmadan ahlak olmaz.
* Her insanın içinde bir peygamber uyuklar ve o uyandığında, dünyadaki kötülük
biraz daha artar. (Emil Michel Cioran)
* Yearning for the past is usually just the lament of lost youth.
En Beğenilen Yanıtlar
|
Aklıma Afrikalı bir devlet adamının sözleri geldi.
Siz dünyayı kirleterek geliştiniz zenginleştiniz. Bize şimdi dünyayı kirletemezsiniz diyorsunuz. |
|
Akşam ben de bir tane excel hazırlayıp yükleyeyim. Sonsuz bir tarafsızlıkla hazırlayacağım. Bu batılı kaynaklardan insan hakları sıralamaları almak artık eskimedi mi? İran'da 165 çocuk bilerek şeytani bir mantıkla kurban edildi. Bir tane batı medyasında haber bile yok.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler