|
Elektrikli araç şarjında Almanya en pahalı, Türkiye en ucuz ülke oldu (2. sayfa)



-
-
Biz zaten arabayı alırken fazladan en az 1 araba parası daha ödediğimiz için bu ucuz(?) şarj olayını kompanze ediyoruz, yüce devletimin yöneticilerinin gönülleri rahat olsun. Ayrıca "ucuz" ne demek? Ben "ucuz" diye birşey görmedim de, kelimenin anlamını sormak istedim. Pahalı, çok pahalı ve aşırı pahalıyı biliyorum. Onlar gibi birşey mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozmenakif -- 1 Haziran 2025; 2:28:21 >
-
Abartı araç kullanmıyorsanız geçmeniz zor. Ayda 3 şarj yapsanız 500 lira ekler. 500 lira da normal elektrik kullanan biri sınırı aşmaz.
3 şarj ile şehiriçi 1500 km yaparsınız ki bu bile herkesin yapacağı bir km değil.
Edit. Sizin abartı hesapla bile almanyadan çok ucuza geliyor. Ülkemizde elektrikli araç piyasası distribütörlerin aşırı kar koyarak araç satmaları nedeniyle yavaş ilerliyor. Yoksa %10 ötv var çoğu modelde. 900 bine satılması gereken araca 1200-1300 fiyat çekiyorlar milletimizde saf gibi alıyor maalesef.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevfel -- 1 Haziran 2025; 3:35:20 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ne aldınız yüzde yüz vergisi olan?
Tesla sr için toplam vergi oranı yüzde 29.8. Yani yüzde 30 bile değil. Ne aldınız da bir araba fazladan ödediniz? Lr alsanız bile yüzde yüz vergi yok çünkü. Elektrikli araçlardan bahsediyoruz bu konuda. Siz hangi elektrikli aracı aldınız da yüzde yüz vergisi var?
Yalan mı söylüyorsunuz bile bile iftira mı atıyorsunuz? Benzinli araçtan alışkanlık olduğu için "bir bana bir devlete, bir bana iki devlete" diye sayıklıyor musunuz acaba? Nedir sebebi bu hatanızın?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir de bu şarj olayının benzin pompası gibi cihazlarla yapılması saçma.
Araç özel bir bölgeye parkettiğinde tıpkı akıllı saat şarjı gibi kendiliğinden şarj olabilmeli...
-
Mesajınıza katkı olsun diye bahsediyorum kardeşim ,
Evet kesinlikle yanlış !
Satın alma gücü paritesine göre de tekrar düzenlendiğinde TR şarj tutarının 3,4 ile çarpılması lazım bu da yaklaşık 14 Euro etmekte.
Neden 3.4 ile çarpıyoruz zira Almanya'da bir mamülü 1 birim parayla satın almak Tr'den 3,4 kat daha ucuz.
Tabloyu hazırlayan sivri zekalıya duyurulur !!!
-
Ülkemizde elektrik gerçekten inanılmaz ucuz. Su ise pahalı.
-
Teşvik mi? Teşvik %80 ötvyi %10 çekmekle olmaz.
O da togg un yüzü suyu hürmetine. Togg olmasa vatandaşı sağılacak inek gibi görmeye devam edeceklerdi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İçten yanmalı araçlardan kalan alışkanlık olmuş. Evet bir araba parası da devlete ödemiyormuşuz elektrikli araç alırsak. Ama yine de bazı modellerde bu durum var. Mesela Atto 3 ilk geldiğinde onda böyle bir durum vardı. Yalancı, iftiracı ve geçmişi sayıklayan biri olarak yazdıklarım ne kadar değer taşır tartışılır ama ileride ne olacak hep beraber göreceğiz. Satılan elektrikli araba sayısı oransal olarak zirveye yaklaşınca mesela ben sanmıyorum 10% ÖTV diliminin süreceğini. O zaman tekrar böyle bir mesaj yazarım da doğru yolu bulmuş olurum belki.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İllaki bir şekilde zamlandırırlar.
-
Ahaber'e bağladınız iyice. Sileceğim en son programı. Euro'ya çevrilerek olmaz bu karşılaştırma.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Şarjı en ucuz yükleme vesaire... bizde ama arabayı alabilen az :((
Türkiye yine istatistiklerde farklılaşmış , zıtlaşmış.
-
Bu sefer Almanya bizi gerçekten koskandı .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şu başlığın ve içeriğin A Haber'den ne farkı kaldı şimdi?
2021 Ekim A Haber:
https://www.tamgaturk.com/a-haberden-akillara-ziyan-fiyat-karsilastirmasi/39744/
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
evinde şarj etmiyorsan 8-10 saatte normal şarj etmiyorsan ucuz değil..
ayrıca hızlı şarj etmek pilin ömrünü azaltıyor.
zaten menziller yetersiz daha da azaltmaya gerek yok.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X