|
Elektrikli araç şarjında Almanya en pahalı, Türkiye en ucuz ülke oldu

-
-
Bu hesap kesinlikle yanlış. Çıkan sonucu 3 ile çarpın . En düşükten almışlar çünkü ev tarifesinde elektrikli aracini evde sarj eden biri imkani yok o limiti geçer. Hangi arac pili için demişler belli degil ama %100 tarife farkı ve son %25 zam yansımamış gibi gözüküyor. 10-12 euro arasi tam sarj maliyeti olur
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Devasa fark var arada
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aha yine Almanya bizi kıskanıyor.
-
liberal sol alamancılar sağ olsunlar, ülkede nükleer ve termik santral bırakmadılar :D
harika ve ilerici sol aklın örneği almanya'da görüyoruz.
tamam ben akpnin yerlı ve mıllı palavralarına takılıyorum, ama bizdeki liberal yani amerikancı solcularımız onu da yapamazlar. Ülkemin hali beni düşündürüyor.
ekleme: merkez sağ etiketli ama liberal sol hamurlu palavracı son seçilme merz, ay başında ülkede benzin ve türevi yakıtları ortadan kaldırmak için 2 euro'nun üstüne çıkarcağını söylemişti.
yani elektrik fiyatları x2 olacak! harika yönetiliyor almanya ya :D
sağcı almanların 50 senede inşaa ettiklerini sol akıl 5 senede içine etti :))))))))))))))
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 31 Mayıs 2025; 18:3:16 > -
Belki 30 yıllık azılı bir sosyal demokrat olarak ne yazık ki doğru bulduğum bir metin. Uzun yıllardır dünyada sol görüş tanınmaz bir halde.
Çevre, insan, sağlık, doğa, yeşil diye bağırıp çağırıp hiç bir şeyin önünü arkasını ekonomisini fizibilitesini ve en önemlisi uzun dönem etkilerini tek çerçeveden görerek düşünmeden aksiyon alıp geri çekiliyor günümüz post medeniyet solu. Yarattıkları etkinin acısını da halkın tamamı çekiyor, başkaları arkasını toplamaya çalışıyor.
Özellikle Avrupa'nın nükleeri bitirme politikası.. insanın aklının alamayacağı bir aptallık. Kazanın içinde kendi pişiyor, sağlıklı olsun, iyi pişeyim diye içine brokoli doğruyor. "Kendini haşlıyorsun, yanlış yapıyorsun" diyene de sen sus faşist aşırı sağcı diyerek azarlıyorlar.
Cinsiyetsizleştirme ve bireyselleştirme politikaları da birebir aynı şekilde. Kendileri edip kendileri buluyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperVeloceJota -- 31 Mayıs 2025; 18:37:36 >
-
Böyle bir fark akıl alır gibi degil.Bence derhal türkiyede de elektrikli şarj fiyatları avrupaya yaklaştırılsın.Benzin,mazot avrupa ile aynı elektrik şarjı avrupadan kat kat az.Bizdeki içten yanmalı araç düşmanlarının en azından biraz havası inmiş olur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ve Avrupa'dakiler Türkiye'de elektrikli araca verilen teşviği bilseler...
Ve yine buna rağmen insanların "yaa kim uğraşacak şarj istasyonuyla" dediklerini bilseler... şaşırırlar gerçekten.
-
reis bu işe el atar, ne öyle en ucuz Türkiye, olmaz öyle şey
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Malesef durumlar bu yönde. Bunu çoğu solcu kabullenmek istemez. Daha iyi yapıcaz diye gelip daha da batırıyorlar. İngiltere'den örnek vereyim. Saddık Khan diye bir adamı belediye başkanı seçtiler. adam biletleri ucuzlatıcam vs dedi. tek otobüs bileti 2.20 pound'dan 2.80 pounda fırladı ilk 6 ayda. şimdi ne kadardır bilmiyorum bile.
o meşhur whitechappel mesela çöplük oldu. videolara bak görürsün. aldgate denilen yer tower bridge yolunun üstüydü mesela. 2 senede inanılmaz değişti. bir kandahar, bağdat oldu diyebilirim. 7-8 senedir gitmiyorum ingiltere'ye. şimdi çok daha kötü olmuş. gece soyuluyorsun vs.
bir tane de işte homoseksüel birini başkan seçtiler. en son internette gördüğümü yazayım.
bir tane işid tipli son ses kuran açıp, zorla insanları çevirip sorgularken, bir tane rahip, kendi ülkesinde incil kitabını açıp davet edemiyor sokakta. ben bunun videosunu izledim. polis diye gelenler zaten paki falandı :D
artık son aşamayı başlattılar. melez ırklar oluşturup, milli kimlikleri yok edip, tek merkezden şirketlerin yönettiği bir dünya düzenine gitmenin yolunu açtmaya çalışıyorlar. buna hala komplo diyen varsa ...
-
Ortada teşvik de yok ki. Devlet koyduğu fahiş vergi haracının çoğundan vazgeçiyor aslında, adı da müthiş teşvik oluyor. Cepten, bütçeden bir kuruş çıkmadan teşvik, tüm dünya hükümetlerinin hayali, sadece Türkiye'de!
Avrupa'da devlet cebinden, alanen hesaba geri ödeme yapıyordu resmen bir çok ülkede, fark doğrudan bütçeden karşılanıyordu. Ötv mötv yok ki orada, içten yanmalı araçlar ucuz zaten, ne yapacak, bütün dönüşüm masrafını ya cebinden karşılayacak, ya da herkes içten yanmalı araca devam edecek, çünkü elektrikli otomobil dediğimiz ürün en az %25 daha pahalı içten yanmalı otomobilden. 2024 ortalarına kadar bir şekilde idare ettiler ama baktılar ki böyle gitmeyecek, elektrikli otomobil istilası başladı, kendi tarihi markalarını üstüne milyar euro para vererek kökünü kazıtıyorlar, geri çekti bir çok ülke teşviği, veya farklı şekilde düzenleyerek uygulamaya başladı ama iş işten geçti tabi.
Bizde dünyada tek olan konu, elektrikli otomobillerin içten yanmalılardan ucuz, hatta üst sınıf araçlarda yarı yarıya falan daha ucuz olması. Dünyada tekiz. Başka örneği yok. Buna rağmen dediğiniz gibi evinden şarj imkanı olup da patlayacak, canım daha önemli, yanarak ölelim mi falan diyen bir iki tanıştığım kişi oldu. Bunlar da avukat falan. Vergi mergi işi neyse de, asıl sorun cehalet.
-
Elektrikli araca geçiş yaptıktan sonra hayatımın ne kadar kolaylaştığını anlatamam. Hem çevre dostu bir tercih yaptım hem de yakıt masrafım ciddi şekilde azaldı. Ama geçen ay bir de Bankkart’ın elektrikli şarj istasyonlarında 500 TL Bankkart Lira kampanyasını görünce, “Bu kadarına da pes!” dedim. Zaten düzenli olarak kullandığım şarj istasyonlarında ödeme yaparken Bankkart’ımı kullandım ve kısa süre içinde 500 TL Bankkart Lira hesabıma tanımlandı. Ekstra bir şey yapmadan kazandım, üstelik alışkanlıklarımı da değiştirmem gerekmedi. Hem çevreye hem cebime dost bir karar vermek bu kadar güzel hissettirmemişti. Elektrikli araç sahibi olan herkese bu kampanyayı gönül rahatlığıyla öneririm. Gerçekten “kazandıran kart” dedikleri bu olsa gerek
-
bu video hepinize gelsin :P Masel Hangmanyoutube
Porsche 911 992 vs. Fuck you Greta Thunberg Led Zeppelin Soundhttps://www.youtube.com/watch?v=mUTUhD-IlY0
-
Ailemde ve Çevremde Elektirik aracı olanlar var ama hiç biri evinde şarj etmiyor. Apartmanda olan zaten edemiyorda yazlığı olan köyüne gidip gelen flanda İmkanı olanda etmiyor. Onunla uğraşılmaz çünkü.
Türkiye'de nispeten halen daha ev elektiriği ucuz bu bir gerçek. Halen daha KW fiyatı 2.59 TL normal bir şarjlı araçta 60-70 Kw batarya oluyor. Yani 160 TL lere batarya dolar gibi duruyorda kimse onu beklemes 10-12 saat evde dolsun diye.
Dışarda hızlı şarj istasyonları ortlama 9.90-13.90 arası ona göre hesap yapmak lazım.
-
Trollüğün lüzumu yok, herşey alım gücünde bitiyor, türkiye de elektrik en pahalı haliyle, zengin biri alışverişe gittiğinde fiyatına bakarmı
-
İşte ben bu dünyada tek olan duruma teşvik diyorum.
Avrupa’da üçte biri fiyatla satılan Dacia Duster ülkemizde Tesla ile aynı para.
Duster Tesla parasına satılmaya kalksa Avrupa’da size yemin ederim yılda on tane satmaz. On bin değil haa sadece on tane satamaz.
Bununla beraber şu Mercedes C serisi BMW 3 serisi Avrupa’da Tesla ile aynı paraya satılırken ülkemizde iki katına satılıyor.
Avrupada Tesla’nın iki katına satılsa bu modeller aynı şekilde yılda on tane satamaz.
Güzel ülkemizdeki vergi koyucular Dacia Duster fiyatına Tesla alma imkanı veriyorlarsa ve yine aynı şekilde BMW 3 serisi Mercedes C serisinin yarı fiyatına bize Tesla Model Y alma imkanı veriyorlarsa ben buna teşvik derim.
Onu bunu boşver de mx-5’i özlüyorum bazen.
Çok enteresan.
Evde şarj imkanı olup da etmemek de sapıklık gibi bir şey.
Dışarda ne uğraşacaksın, tak akşamdan sabaha kadar dolsun işte.
220v üçlü prize takıyordum ben sabaha kadar mis gibi doluyordu yavaş yavaş.
Eğer ben aylık gelirim ile diğer ülkelerden daha fazla sayıda depo dolumu yapabiliyorsam haber doğrudur yok yapamıyorsam haber yalandır algıdır insanları kandırmaya yöneliktir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu hesap kesinlikle yanlış. Çıkan sonucu 3 ile çarpın . En düşükten almışlar çünkü ev tarifesinde elektrikli aracini evde sarj eden biri imkani yok o limiti geçer. Hangi arac pili için demişler belli degil ama %100 tarife farkı ve son %25 zam yansımamış gibi gözüküyor. 10-12 euro arasi tam sarj maliyeti olur
|
Ortada teşvik de yok ki. Devlet koyduğu fahiş vergi haracının çoğundan vazgeçiyor aslında, adı da müthiş teşvik oluyor. Cepten, bütçeden bir kuruş çıkmadan teşvik, tüm dünya hükümetlerinin hayali, sadece Türkiye'de! Avrupa'da devlet cebinden, alanen hesaba geri ödeme yapıyordu resmen bir çok ülkede, fark doğrudan bütçeden karşılanıyordu. Ötv mötv yok ki orada, içten yanmalı araçlar ucuz zaten, ne yapacak, bütün dönüşüm masrafını ya cebinden karşılayacak, ya da herkes içten yanmalı araca devam edecek, çünkü elektrikli otomobil dediğimiz ürün en az %25 daha pahalı içten yanmalı otomobilden. 2024 ortalarına kadar bir şekilde idare ettiler ama baktılar ki böyle gitmeyecek, elektrikli otomobil istilası başladı, kendi tarihi markalarını üstüne milyar euro para vererek kökünü kazıtıyorlar, geri çekti bir çok ülke teşviği, veya farklı şekilde düzenleyerek uygulamaya başladı ama iş işten geçti tabi. Bizde dünyada tek olan konu, elektrikli otomobillerin içten yanmalılardan ucuz, hatta üst sınıf araçlarda yarı yarıya falan daha ucuz olması. Dünyada tekiz. Başka örneği yok. Buna rağmen dediğiniz gibi evinden şarj imkanı olup da patlayacak, canım daha önemli, yanarak ölelim mi falan diyen bir iki tanıştığım kişi oldu. Bunlar da avukat falan. Vergi mergi işi neyse de, asıl sorun cehalet. |
Ve Avrupa'dakiler Türkiye'de elektrikli araca verilen teşviği bilseler... Ve yine buna rağmen insanların "yaa kim uğraşacak şarj istasyonuyla" dediklerini bilseler... şaşırırlar gerçekten. |
liberal sol alamancılar sağ olsunlar, ülkede nükleer ve termik santral bırakmadılar :D harika ve ilerici sol aklın örneği almanya'da görüyoruz. tamam ben akpnin yerlı ve mıllı palavralarına takılıyorum, ama bizdeki liberal yani amerikancı solcularımız onu da yapamazlar. Ülkemin hali beni düşündürüyor. ekleme: merkez sağ etiketli ama liberal sol hamurlu palavracı son seçilme merz, ay başında ülkede benzin ve türevi yakıtları ortadan kaldırmak için 2 euro'nun üstüne çıkarcağını söylemişti. yani elektrik fiyatları x2 olacak! harika yönetiliyor almanya ya :D sağcı almanların 50 senede inşaa ettiklerini sol akıl 5 senede içine etti :)))))))))))))) |
İşte ben bu dünyada tek olan duruma teşvik diyorum. Avrupa’da üçte biri fiyatla satılan Dacia Duster ülkemizde Tesla ile aynı para. Duster Tesla parasına satılmaya kalksa Avrupa’da size yemin ederim yılda on tane satmaz. On bin değil haa sadece on tane satamaz. Bununla beraber şu Mercedes C serisi BMW 3 serisi Avrupa’da Tesla ile aynı paraya satılırken ülkemizde iki katına satılıyor. Avrupada Tesla’nın iki katına satılsa bu modeller aynı şekilde yılda on tane satamaz. Güzel ülkemizdeki vergi koyucular Dacia Duster fiyatına Tesla alma imkanı veriyorlarsa ve yine aynı şekilde BMW 3 serisi Mercedes C serisinin yarı fiyatına bize Tesla Model Y alma imkanı veriyorlarsa ben buna teşvik derim. Onu bunu boşver de mx-5’i özlüyorum bazen. |
Abartı araç kullanmıyorsanız geçmeniz zor. Ayda 3 şarj yapsanız 500 lira ekler. 500 lira da normal elektrik kullanan biri sınırı aşmaz.
3 şarj ile şehiriçi 1500 km yaparsınız ki bu bile herkesin yapacağı bir km değil. Edit. Sizin abartı hesapla bile almanyadan çok ucuza geliyor. Ülkemizde elektrikli araç piyasası distribütörlerin aşırı kar koyarak araç satmaları nedeniyle yavaş ilerliyor. Yoksa %10 ötv var çoğu modelde. 900 bine satılması gereken araca 1200-1300 fiyat çekiyorlar milletimizde saf gibi alıyor maalesef. |
Benzer içerikler
- whatsapp numara gizleme özelliği
- qr kod okutma indirmeden
- whatsapp desteklemeyecek telefonlar 2025
- iş fikrim müzik dinleyerek para kazanma
- snapchat toplu arkadaş silme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X