Şimdi Ara

elektrikler kesilince bilgisayarim bozuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba daha once de elektriklerin art arda habersiz kesilmesiyle bir monitorum yanmisti. bu kez de kasada bir parca yandi saniyorum ki. monitorde hicbir sorun yok, ayrica farkli bir monitore de bagladim onda da acilmadi. kasanin guc dugmesine bastigimda kasa calisiyor fakat eskisi gibi sesler cikmiyor. sadece fanlarin donme sesi var. ayrica klavye ve mouse da calismiyor. ramleri cikarip taktim yerlerini degistirdim yine sonuc alamadim. sizce ekran karti veya islemcide mi bir sorun vardir?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bios’a girebiliyor musun? Psu, işlemci, anakart… elektrik kesintisinde değil ancak elektrik tekrar geldiğinde anlık gelen bir yüksek akım bu parçalara zarar verebiliyor. Kaliteli bir psu ve akım koruyucu prizle bi nebze önüne geçilir bunun. Soruna gelecek olursak dediğim gibi yukarıda parçaların hepsi şüpheli nokta atışı kesin şu parçadan diye konuşmak zor. Elinde varsa farklı bir psu ile dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cemo94 -- 5 Temmuz 2021; 14:50:17 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cemo94 kullanıcısına yanıt
    ne yazik ki farkli bir psu bulunmuyor elimde. bios'a da herhangi bir erisimim yok. acaba tamire gotursem, bu parcalar uzerinden bir tahmin yapacak olsaniz ne kadar masraf olustururdu? biraz eski bir bilgisayar oldugundan acikcasi tamire pek hevesli degilim. yanitiniz icin de tesekkur ederim.

• xfloorseat kullanıcısına yanıt
    Hocam PC eskiyse 2. El parça takarlar zaten sıfır takmaya gerek yok. Mesela problem PSU’da diyelim muadil bir 2. El psu takarlar en fazla 100-150 TL diye düşünüyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Cemo94 kullanıcısına yanıt
    anladim cok tesekkurler vakit ayirdiginiz icin.

• bilgisayarın elektrik kablosunu prizden çıkar.

sanki prize takılıymış gibi bilgisayarın açma kapama düğmesine basılı tut ve bir kaç defa bas çek.

2 dakika sonra tekrar çalıştırmayı dene...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.