Şimdi Ara

elektrikler gidip gelince otomatik açılma fonksiyonu(ac back function)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
6.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bildiğim kadarıyla BIOS ayarlarından ac back function ı full on yada memory yapınca elektrikler gidip geldiğinde bilgisyar otomatik açılıyor.ben böyle yapmama rağmen açılmadı sorun ne olabilir.biosumu güncellemem gerekiyor?yardım lütfen

• her bios aynı değildir.Muhtemelen bi sorun yoktur.Bi ayar kümesinde pc kapalıyken mouse,klavye vs donanımlara elektrik gidip gitmemesiyle ilgili ayarlar vardı yanılmıyorsam...O sayfada güç geldiğinde sistem başlasın komutu vermen gerek.Ac by power loss gibi bişey yazması lazım onu enabled ya da power off dışında bir seçenek yap büyük ihtimal olucaktır.
  • Bende ac back function var.always on memory ve off seçenekleri var.Ben always on yaptım hala olmuyor.Yardım pls
  • anakart marka model?dizüstü ise marka model?
  • Gigabyte GA-8IG.Gerekli olursa everestten anakart özelliklerine baktım.

elektrikler gidip gelince otomatik açılma fonksiyonu(ac back function)
  • bilen yokmu yardım pls
  • kasadan elektriği tamamen kestiğinizde
    ilk bilgisayar açılışında F1 ve F2 gibi bir uyarı veriyor mu?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Olmuyorsa olmuyordur kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

kasadan elektriği tamamen kestiğinizde
    ilk bilgisayar açılışında F1 ve F2 gibi bir uyarı veriyor mu?

hayır
  • quote:

Orijinalden alıntı: manek

bildiğim kadarıyla BIOS ayarlarından ac back function ı full on yada memory yapınca elektrikler gidip geldiğinde bilgisyar otomatik açılıyor.ben böyle yapmama rağmen açılmadı sorun ne olabilir.biosumu güncellemem gerekiyor?yardım lütfen

Adım adım düşünelim:

Sen şu işlemleri yaptın:

a) AC BACK FUNCTION ayarını Full-on olarak ayarladın
    b) BIOS ayarlarını kayıt ettin ve BIOS'dan çıktın
    c) Windows çalışır vasiyette yada PC kapalı iken bilgisayarın fişini çektin - bekledin - yerine taktın fakat istediğin gerçekleşmedi

Yaptıklarını bu şekilde anlamamız gerekiyor, doğru mu?

Bu durumda:

a) Diğer ayarları (mesela Power on by Mouse / Power on by Keyboard / KB Power on Password vs.) OFF konumuna getir => Maksat çakışma olmasın
    b) BIOS güncelemesi sorunu çözebilir.
    c) Aklıma şu geldi: Sorun PSU'dan kaynaklanabilir. Neden? PSU'nun çalışmasını anakart kontrol eder. Belkide 'Açıl' komutu çok kısa bir süre PSU'ya gönderildiği için (kondensatör yetersiz) PC açılmayabilir. Bu çok düşük bir ihtimal. Şimdiye kadar hiç duymadım .....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.