Şimdi Ara

Elektrikle çalışacak ve MANGAL yerini tutacak en yakın ürün hangisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Malum yazın mangal yakmak 40 derece de hiç kolay değil.

Acaba diyorum bu mangalın yerini tam olmasa da en yakın tutabilecek bir elektrikli bir ızgara var mı ?

Varsa artı ve eksi yönleri ile tavsiyelerinizi paylaşırsanız memnun olurum ...

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auzdil -- 25 Temmuz 2017; 2:37:25 >

• Döküm tava öneririm.
  • Döküm tavalar mangal tadını çok iyi yakalıyorlar, tek sıkıntısı yıkama. Oldukça ağır oluyorlar.
  • Dökme demir en iyisidir. N11'de falan görmüştüm, döküm diye alümünyum satılıyor, yapılış şekli olarak alüminyum da döküm olarak falan yapılıyordur belki bilmiyorum ama sonuçta sağlıklı, uzun ömürlü ve yüksek ısıya dayananı dökme demirdir.
  • aycanata kullanıcısına yanıt
    K E N kullanıcısına yanıt
    Marka var mı bildiğiniz ? tavsiye edeceğiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: auzdil

Ekonomik olsun diyorsanız Lava veya Silver, Orta-üst segmentte Hecha var. Bildiğim kadarıyla bu markaların hepsinin Türkiye'de kendi dökümhaneleri var ve Türkiye'de üretim yapıyorlar yani Çin'den gelmiş ne idüğü belirsiz şeyler değil. Yabancı markalardan Fransız Staub ve Le Creuset'de çok iyidir. Ama Le Creuset çok pahalıdır, Staub'da ucuz değildir ama kampanya denk getirirseniz nispeten ucuza alırsınız.
    Bu saydıklarımın hepsi emaye kaplamalıdır, kaplamasız saf demir döküm kullanacağım derseniz, n11.com ya da crate and barrel mağazalarında satılan, Abd'de üretilen Abd markası Lodge öneririm veya Türkiye'de de çok büyük çaplı olmasa da üretim yapan aynı zamanda forum yazarı bir arkadaş var, google'dan dökümcü baba yazarak aratabilirsiniz.

• başlık hatalı olmuş,
    sorulan, mangalın yerini tutacak elektrikli ızgara ise öyle bir model yok,

kömürlü mangalın yerini sadece kömürlü mangal tutar,

tüm aletler pişirir ama tadları farklı olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: haldunser

başlık hatalı olmuş,

Sorumu iyi okursanız, kömürlü mangalın yerini ne tutar demiyor !!!

YOK tanımını da çok katı geldi bana.. Zaten soru en yakını hangisi olabilir di ?

Herneyse, görüşünüzü paylaşmış olmanızda güzel.. En azından başlıkta hatam var ise o şuan netleşmiş oldu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: aycanata

quote:

Ekonomik olsun diyorsanız Lava veya Silver, Orta-üst segmentte Hecha var. Bildiğim kadarıyla bu markaların hepsinin Türkiye'de kendi dökümhaneleri var ve Türkiye'de üretim yapıyorlar yani Çin'den gelmiş ne idüğü belirsiz şeyler değil. Yabancı markalardan Fransız Staub ve Le Creuset'de çok iyidir. Ama Le Creuset çok pahalıdır, Staub'da ucuz değildir ama kampanya denk getirirseniz nispeten ucuza alırsınız.
    Bu saydıklarımın hepsi emaye kaplamalıdır, kaplamasız saf demir döküm kullanacağım derseniz, n11.com ya da crate and barrel mağazalarında satılan, Abd'de üretilen Abd markası Lodge öneririm veya Türkiye'de de çok büyük çaplı olmasa da üretim yapan aynı zamanda forum yazarı bir arkadaş var, google'dan dökümcü baba yazarak aratabilirsiniz.

Sayın @aycanata , döküm konusundaki tecrübenizden istifade etmek adına

Bilmediğim için birşey sormak isiyorum.. Döküm tava yerine aynı ebatlarda 2-3mm hatta 4-5 mm lik paslanmaz çelik plaka kullansak
    1- Sağlığa bir zarar verirmiyiz
    2- Lezzet e etki nasıl olur
    3- Dökme demir iç gözenekleri olması açısından hijyen sorunu olduğu söyleniyor. Sizin bu konuda görüşünüz nedir ?

Gidip en güzel elle seçme kalem meşe gömür alıp, dökme demir plaka üzerinde pişirmek ??? aklımı karıştırıyor.. Dökme demiri ocak üstüne, piknik tüpüne de koysak aynı sonucu almayacakmıyız ?
    Bu paslanmaz çelik olsa sonuç ne kadar değişir ?

kafam inanın karıştı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: haldunser

başlık hatalı olmuş,

Sorumu iyi okursanız, kömürlü mangalın yerini ne tutar demiyor !!!

YOK tanımını da çok katı geldi bana.. Zaten soru en yakını hangisi olabilir di ?

Herneyse, görüşünüzü paylaşmış olmanızda güzel.. En azından başlıkta hatam var ise o şuan netleşmiş oldu..

mangal demek kömürlü demektir, mangalın başka türlüsü olmaz,

kömürlü demedim diyorsun, demene de gerek yok mangal demek kömürlü demektir.

ancak
    "yazın 40 derecede mangal yakmak kolay değil" diyorsun,

mangalın yerini ne tutar diyorsun,
    mangalın yerini tutacak bir şey yok diyorum,

ne yazdığından, ne de sorduğundan haberin yok.

bir de bana soruyu oku diyorsun, kendi sorduğun soruyu kendin anlamamışsın daha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haldunser -- 25 Temmuz 2017; 4:8:38 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aycanata

quote:

Sayın @aycanata , döküm konusundaki tecrübenizden istifade etmek adına

Bilmediğim için birşey sormak isiyorum.. Döküm tava yerine aynı ebatlarda 2-3mm hatta 4-5 mm lik paslanmaz çelik plaka kullansak
    1- Sağlığa bir zarar verirmiyiz
    2- Lezzet e etki nasıl olur
    3- Dökme demir iç gözenekleri olması açısından hijyen sorunu olduğu söyleniyor. Sizin bu konuda görüşünüz nedir ?

Gidip en güzel elle seçme kalem meşe gömür alıp, dökme demir plaka üzerinde pişirmek ??? aklımı karıştırıyor.. Dökme demiri ocak üstüne, piknik tüpüne de koysak aynı sonucu almayacakmıyız ?
    Bu paslanmaz çelik olsa sonuç ne kadar değişir ?

kafam inanın karıştı

Çelik sağlık açısından sakıncasızdır. Bu başlıkta da olabilir, daha önce de yazmıştım; çelik, dökme demir, toprak, cam pişirme-ısıtma araçlarını tercih edebilirsiniz. Alüminyum, Teflon ve granit tarzı şeyleri hiç tavsiye etmem. Paslanmaz çelik denemedim ama mangal ya da dökme demir gibi olmaz et üzerine yapışır gibime geliyor. Dökme demiri mikro dalga hariç her türlü aletle kullanabilirsiniz, endüksiyon, elektrikli ocak, piknik tüpü, odun ateşi, kömür ateşi, fırın dahil.
    Ayrıca 3. sorunuzla ilgili olarak dökme demirle ilgili yurtiçi ve yurtdışından özellikle ABD'de o kadar şey okudum, bizzat kendimde kullanıyorum hijyen ile ilgili bir sorun duymadım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.