Şimdi Ara

Elektrik Üzerinden İnternet MetroNet (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
844
Cevap
3
Favori
113.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: qtrendy

quote:

Orijinalden alıntı: amarok3

@qtrendy, bu ayki fatura 13 lira geldi, 10mbit sınırsız paketteyim

kardeş teşekkürler. aslında hız 1mbt in üstündeyse, kesilmiyorsa ve sağlıklı olarak emule kullanabiliorsam ve de fiyatı uygun ise bana yeter. daha bunun net cevabını alamadım o beni üzüyor. ip olayından dolayı emulede yüksek id alma olayı sıkıntılı olabilir diye düşünüyorum ama kullanan kimse daha bir şey yazmamış beklemedeyim o nedenle.

2 nisan'dan beri metronet kullanıyorum kendime sabit ip aldım, birde rapid hesabı download bakımından çok ii gece bırakıyorum sabaha canavar gibi ne koyduysam indiriyo (1mb/sn)

ama sıkıntı şu ki, sadece gece 2den sabah 6 ya kadar falan böle güzel internet onun dışında akşamları sürekli kesiliyor çok yavaş adsl gibi akıcı video izleyemiyorum. Online oyun oynarken atıyor oyundan 3-5 saniyelik kesintiler olduğu için. ve çağrı merkezini en az 10 kere aradım arıza kaydınız oluşturuldu halledicekler diyorlar ama ne gelen var ne giden 2 ay oldu sabırla bekliyorum biraz önce yine aradım çağrı merkezini son bir şans verdim, hâlâ halletmezlerse tüketici hakları mahkemesine başvurucam "10 mbit'e kadar" diyorlar bunun en az %75 ini vermek zorundalarmış 4-5 tane ss alıcam hız testi yapıp başka çarem kalmadı..

sonuç olarak eksisi artısından çok almaya değmez.

• @Malâyani , aynı şekilde geceleri daha hızlı oluyor ama akşam 8-9 gibi 1mb/sn gördüğümde oluyor,

4-5mbit altına düştüğünü nadir gördüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzy112233

merhaba;

Metronet ile çalışmaya 3 gün önce başladım.Ürünü satarken çok ballandırdılar.Sözleşmeyi yaparız.1-2 saat içinde aktif olur dediler.Fakat internet bağlantım yok.Bir hafta sürecek diyorlar.Metronetin satış stratejisi bu arkadaşlar sözleşmeyi imzala sonrada tırmala dur.Kesinlikle güvenilir bir firma değil Şikayet sitelerini okumadan kesinlikle karar vermeyin.En basit bir teknik sıkıntı bile haftalar sürüyor.İşlerinizi benim gibi internet ile yapıyorsanız internete sürekli muhtaçsanız en son tercihiniz metro net olsun. Saygılarımla..

+1905
  • az önce metronetten 2 kişi geldi.zaten apartmana daha önceden kutu koymuşlardı.yani bekliyordum gelmelerini.10 mb'lık paketten aldım.3-4 güne kadar aktif olur dediler.sitede yazan sorunları söyledim.öncelikle müşteri hizmetlerinin çok kalitesiz olduğunu müşterilerin mağdur edildiğinden bahsettim.bundan haberimiz var.20 güne kadar müşteri hizmetleri kadrosu tamamen yenilecek.teknik konularda daha bilgili yeni elemanlar alınacak dediler.statik ipyi sordum.apartmandaki sistem henüz yeni olduğu için şu anda veremediklerini ama en geç 1 ay içinde statik ip vereceklerini söylediler..

şimdi taksam cihazı nete bağlanabilir miyim diye sordum.bağlanırsınız ama net sürekli gidip gelir.sinyal şu anda zayıf ama 3-4 güne kadar sorunsuız bir şekilde bağlanacaksınız zaten müşteri hizmetleri sizi arayıp bilgilendirecek dedi.bağladım cihazı ama hiç sinyal yok.netede cep telden giriyom zaten.inşallah dedikleri gibi 3-4 güne kadar bağlanır netim.

metronet kullananlar cihazı aldıktan kaç gün sonra bağlandı netiniz?

edit: bi de benim modemimdeki ışıklardan ortadaki ışık sürekli yanıp sönüyor.bu sanırım sinyal olmadığı anlamına geliyor.bu ışığın sürekli olarak yanması gerekiyor di mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salih -- 27 Mayıs 2011; 21:23:11 >

• 10mbit lik paket ne kadar ? Taahhüt imzaladınız mı ?
  • ilk 2 ay 10 lira sonraki 22 ay 47 lira.24 ay taahhüt imzaladım.aslında 12 ay taahhütde vardı.ama 12 ay boyunca 54 lira ödemek gerekiyordu.bi de taahütsüz vardı.onda da 150 lira modem ücreti istiyorlardı.yani en iyisi 24 aylık paket.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salih
    ilk 2 ay 10 lira sonraki 22 ay 47 lira.24 ay taahhüt imzaladım.aslında 12 ay taahhütde vardı.ama 12 ay boyunca 54 lira ödemek gerekiyordu.bi de taahütsüz vardı.onda da 150 lira modem ücreti istiyorlardı.yani en iyisi 24 aylık paket.

İlginç ben 10 Mbit'lik tarifeden aldım, 6 ay 10 TL, sonra 47 TL. Bu kampanyalar yerine göre değişiyor mu? Ben istanbul'dayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair
    başakşehirde otoruyorum hemen hemen her hafta birisi arıyor apartmanda metronet var hemen geçin diye bende niye geçim aynı hesap diyoru nasıl aynı hesap dedi cuma günü bana arıyan bayan şöyle anlattım olayı
    2 mbt limitisiz tarife 33.33 tl eyvallah dedim
    bende şuan ttnet 8 mb'ye kadar 6 gb kotalı kullanıyorum 32.00 tl hemde telefona 20.00 tl veriyorum 100 dk heryöne bedavası var
    etti 52.00 tl arada 19 tl var onunlada telefonla kunuşuyorum dedim birde sizin internetin nasıl olduğunu bilmiyorum dedim kadın sustu kaldı ben sizin yerinizde olsam daha çok tarife yaparım dedim tamam dedi telefonu kapattı 2 mbt hıza 33 tl verceğime 8 mbt hıza 32 tl veriim daha iyi ben zaten kotayı aşmıyorum niye bilmediğim interneti kullanim
    dört gözle superonline fiber internetin gelmesini bekliyorum

6 GB kotalı ADSL paketi ile sınırsız tarifeyi bir tutmuşsun ya helal diyorum. :)

• Benim en az 1 ay denemem gerekiyor. Kendilerine güveniyorlarsa ücretsiz denememe izin verirler zaten. Bakalım , gelsinler konuşacaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Benim en az 1 ay denemem gerekiyor. Kendilerine güveniyorlarsa ücretsiz denememe izin verirler zaten. Bakalım , gelsinler konuşacaz.

Deneme süresi vermeleri şart. Birdenbire 24 ay taahhüt vermezdim ben olsam.
  • quote:

Benim en az 1 ay denemem gerekiyor. Kendilerine güveniyorlarsa ücretsiz denememe izin verirler zaten. Bakalım , gelsinler konuşacaz.

Olur başka arzunuz? ne komik insanlar var yahu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Divinity

quote:

Daha önce başka illerde metronetin bu tip uygulamaları oldu , sizce metronet neden bukadar masrafa giriyor heryere yeni hatlar kablolar vs. çekiyor ? Müşteri kazanmak ve benim uyduneti bırakıp metronete geçmem için beni ikna etmeliler , yoksa bu olumsuz yorumları okuyan neden gitsin daha kullanıp test etmeden 24 ay taahhüt versin ? Bukladar sığ olmayalım lütfen , bile bile kazıklanmaya bukadarda açık olunmaz , dönüp kendinize gülün

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Divinity

quote:

Daha önce başka illerde metronetin bu tip uygulamaları oldu , sizce metronet neden bukadar masrafa giriyor heryere yeni hatlar kablolar vs. çekiyor ? Müşteri kazanmak ve benim uyduneti bırakıp metronete geçmem için beni ikna etmeliler , yoksa bu olumsuz yorumları okuyan neden gitsin daha kullanıp test etmeden 24 ay taahhüt versin ? Bukladar sığ olmayalım lütfen , bile bile kazıklanmaya bukadarda açık olunmaz , dönüp kendinize gülün

evinizde uydunet var ve siz metronete geçmeyi düşünüyorsunuz?en büyük hatayı yaparsınız metronette hala port ip sorunlari var bence uydunete devam edin.

• daha dün geldiler sözleşmeyi doldurup imza alıp bpl modemi teslim ettiler.akşam 19:30 olduğu için mesai saatleri sebebiyle yarın sabah 10 da aktif olur dediler. bir deneyim dedim baktım çalıştı.

10 mbit e kadar olan pakete üye oldum üstüne bir de aylık ekstra 3 tl bedelle statik ip aldım. hemen hız testine giriştim
    download ve upload 32 mbit civarı çıktı ping de 5 ms. arkasından bir de download testine giriştim çok dikkatli takip etmedim ama en son saniyede 2.5 mb ları gördüğümü hatırlıyorum belki daha da yukarı çıkmıştır.

tabi şunu eklemekte fayda var oturduğum sitede doluluk oranı max %20 lerde hizmet de yeni başladı bir yandan ilerde ne olur bilinmez.
  • 5 gün oldu hala netim bağlanmadı.

kaç defa aradım sürekli özür dileyip yarın mutlaka açılacak diyorlar.ne uyuz bişeymiş yaa.
  • 10 mbit 'i simetrik verdikleri icin türk telekom ile papaz olmaları içten değil ..Ben bu hizmeti çok uzun süre devam ettirebileceklerini düşünmüyorum yada hedefledikleri gibi tüm tr'ye yayılabileceklerini..Kendi altyapısı ve arkalarında ciddi bir sermaye olmadan zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi streamin -- 2 Haziran 2011; 0:34:44 >
  • az önce şikayetvar.com'a mesaj attım.metronetin netimi hala bağlamadığından bahsettim.zaten yarında bağlanmazsa iptal edicem.tabii ederlerse..
  • Bazı arkadaşlar aşırı eleştiri yapmıyormu ?

Bende metronet kullanıcısıyım 2.ayım oldu inanın çok memnunum 2 megabit net sınırsız ayrıca simetrik hız olmasıda nette çoğu uygulamada size ekstra avantaj sağlıyor bundan önce 16 megabit ttnet kullanıyordum sürekli ping değerim cs de 35-40 arası iken şimdi metronet ile 15-20 arası çok daha rahat oynuyorum :)

Ayrıca yukarda bir arkadaş birşey sormuş bpl modemle ilgili..

En üstteki lamba powe. Sürekli yanar o.
    Bir alttaki plc o ise 4-5 sn aralıkla yanıp söner o zaman hattınızda net var demektir...
    En alttaki ethernet lambası o ise ethernet kablosu masaüstüne bağlysa ve bilgisayar açıkca sürekli yanar..

Eğer plc ışığı yanıyorsa her türlü netiniz var demektir gerekli kontrolleri yapın..
    Ayrıca bende downloadlarda vs kopma filan olmuyor bpl modeme bir tanede 4 portlu kablosuz router aldım değmeyin keyfime rahat rahat evin içerisinde laptopla nete giriyorum..

Bence bir çok şirketin zorunlu verdiği adil kullanım saçmalığından bıkmış olanlar eğer çevrenizde alt yapı varsa düşünmeden geçin derim ben bu ay sonu 10 megabitlik pakete geçmeyi düşünüyorum full download keyfi :)

Ayrıca müşteri hizmetleri gayet düzenli çalışıyor geçen bir sorun vardı sağolsun 20 dkda sürse sorun ilgilendi halletti..

Size şunu söylüyeyim alt yapu döşeyip aktif edince apartmanda istemeseniz bile elektrik hattınızda internet bulunuyor..Yani her dairede sinyal var sadece bağlanmak için modeminiz lazım ve onun mac numarasına tanımlanmış internetiniz olması lazım..

Mesela benim bpl modem atıyorum mac numarası 21312****21312312 buna 2 mbitlik tanımla yapıldıysa o kadar alıyorum bir kere komşum ttnet arızalanmış onlara bpl modemi ödünç verdim kendi prizlerine takıp kabloyu bilgisayarlarına taktılar girdiler rahatça nete baktım 1-2 saat haber yok gittim kapı çaldım abi dedim net banada lazım çok beğenmişler metroneti daha sonrada onlarada biraz anlattım 2 gün sonra onlarda metronete geçtiler ne kopma var nede birşey gayet rahatlar

vallah tekrardan diyorum kafasına yatan geçsin torrent filan kafanıza takmayın ttnet ile 1 mb bile hız görmezken torrent full 230 kb de indirme yapıyorum...

Allah ttnetin cezasnı versin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OxSMan -- 2 Haziran 2011; 21:50:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OxSMan

Bazı arkadaşlar aşırı eleştiri yapmıyormu ?

Bende metronet kullanıcısıyım 2.ayım oldu inanın çok memnunum 2 megabit net sınırsız ayrıca simetrik hız olmasıda nette çoğu uygulamada size ekstra avantaj sağlıyor bundan önce 16 megabit ttnet kullanıyordum sürekli ping değerim cs de 35-40 arası iken şimdi metronet ile 15-20 arası çok daha rahat oynuyorum :)
    m full download :)

Ayrıca yukarda bir arkadaş birşey sormuş bpl modemle ilgili..

En üstteki lamba power
    Bir alttaki plc o ise 4-5 sn aralıkla yanıp söner o zaman hattınızda net var demektir...
    En alttaki ethernet lambası o ise ethernet kablosu masaüstüne bağlysa ve bilgisayar açıkca sürekli yanar..

Eğer plc ışığı yanıyorsa her türlü netiniz var demektir gerekli kontrolleri yapın..
    Ayrıca bende downloadlarda vs kopma filan olmuyor bpl modeme bir tanede 4 portlu kablosuz router aldım değmeyin keyfime rahat rahat evin içerisinde laptopla nete giriyorum..

Bence bir çok şirketin zorunlu verdiği adil kullanım saçmalığından bıkmış olanlar eğer çevrenizde alt yapı varsa düşünmeden geçin derim ben bu ay sonu 10 megabitlik pakete geçmeyi düşünüyoruhocam..Sürekli yanar o.

Ayrıca müşteri hizmetleri gayet düzenli çalışıyor geçen bir sorun vardı sağolsun 20 dkda sürse sorun ilgilendi halletti..

Size şunu söylüyeyim alt yapu döşeyip aktif edince apartmanda istemeseniz bile elektrik hattınızda internet bulunuyor..Yani her apartmanda sinyal var sadece bağlanmak için modeminiz lazım ve onun mac numarasına tanımlanmış internetiniz olması lazım..

Mesela benim bpl modem atıyorum mac numarası 21312****21312312 buna 2 mbitlik tanımla yapıldıysa o kadar alıyorum bir kere komşum ttnet arızalanmış onlara bpl modemi ödünç verdim kendi prizlerine takıp kabloyu bilgisayarlarına taktılar girdiler rahatça nete baktım 1-2 saat haber yok gittim kapı çaldım abi dedim net banada lazım çok beğenmişler metroneti daha sonrada onlarada biraz anlattım 2 gün sonra onlarda metronete geçtiler ne kopma var nede birşey gayet rahatlar

vallah tekrardan diyorum kafasına yatan geçsin torrent filan kafanıza takmayın ttnet ile 1 mb bile hız görmezken torrent full 230 kb de indirme yapıyorum...

+10 numara bir yorum

aynen arkadaşın dediği gibi herşey ben daha yukarıda anlatılan olumsuz şeyleri bizim sitede görmedim ,

torrentte 230 kb nin altına daha düşmedim ... herkese tavsiye ederim ....

• hele şükür sonunda netim bağlandı.ama 20kb/sn hızla.

aradım netim çok yavaş max 20 kb hız alıyorum dedim.şu anda test yayını yapıyorlarmış birkaç güne kadar tam hızıma ulaşacakmışım.işin ilginci upload hızım 2 mbit civarı.. sadece downloadda sorun var.neyse bekleyecez arttık..
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.