Şimdi Ara

Elektrik Üzerinden İnternet MetroNet (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
844
Cevap
3
Favori
113.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çalışmalarımız başladı. Çözüldüğü siteler var, yeni çalışma yapılan yerlerde de öyle bir sorun olmayacak. Yani rapid, hotfile gibi siteler ile ilgili sorunuz kalmayacak. Teşekkürler
  • Konya yetkilileri cevap verebilir mi acaab yazır mahallesindeyim. Site yönetimi metronetle anlasti. Duyuruya astılar metronetle anlaşıldı vs diye bilgiler vermişler.

Şimdi konyada ne zaman aktif olarak kullanabiliriz. Ne zaman bizim sitemize baglanir acaba kablolar ?
  • wapcep_scrol,

Konya'da altyapı çalışmalarını başlatmak için gerekli bütün girişimlerde bulunulmuştur. Muhtemelen Ocak Ayı sonuna doğru toki, azra merih bölgesinde hizmet vermeye başlayacağız. Yazır bölgesine Mart ayı sonuna doğru Elit kent sitesi civarından girmeye başlayacağız. Teşekkürler

Metronet Konya Protokol Sorumlusu
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr..

haXan2849 ,

Malesef altyapı getirme işlemlerinde bireysel istekler ile hareket edemiyoruz. Site yöneticiniz ile görüşün, bu hizmeti almak istediğinizi bildirin. Yöneticiniz görüşür ve isteğini MetroNet'e bildirir ise, isteğiniz değerlendirilir ve projelendirme aşamasından sonra hizmet almaya başlayabilirsiniz. Teşekkürler.

Hemen yanımızdaki Emlak Konutları bloklarına geldi. Hatta ben Çorlu yetkilisi ile görüştüm fakat Ergene Vadisi sitesinde kazı izni verilmediğinden bir yerleride kazmaları gereiyormuş sanırım o yüzden sorun oldu galiba... Yönetim ile görüşmelerimiz sürüyor demişti. Çorlu'ya ofis açtıklarına göre hizmeti verecekler ama işte bizim bu büyük sitemizede hizmeti versinler ki bizi TTNET belasından kurtarsınlar...

• quote:

wapcep_scrol,

Konya'da altyapı çalışmalarını başlatmak için gerekli bütün girişimlerde bulunulmuştur. Muhtemelen Ocak Ayı sonuna doğru toki, azra merih bölgesinde hizmet vermeye başlayacağız. Yazır bölgesine Mart ayı sonuna doğru Elit kent sitesi civarından girmeye başlayacağız. Teşekkürler

fevziçakmak mahallesi, buhara sitesi çevresine ne zaman aktif hale geçer?
  • lord87,

Buhara Sitesi ile henüz protokol yapılmadı. Ön talep olmadığı için çalışmada başlayamayacaktır. Siz başka bir sitede oturuyor iseniz yöneticiniz ile görüşün. Teşekkürler

• quote:

lord87,

Buhara Sitesi ile henüz protokol yapılmadı. Ön talep olmadığı için çalışmada başlayamayacaktır. Siz başka bir sitede oturuyor iseniz yöneticiniz ile görüşün. Teşekkürler

Sayın MR Karkent Siteleri için ön talep olması lazım dogrumudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osmanselim -- 8 Ocak 2011; 19:07:24 >
  • Osmanselim,

Karkent Sitelerinde ön talep aldığımız bloklar var. Onlar için projelendirme aşaması başladı. Ama henüz bizim protokolümüzü kabul etmeyen siteler var. Ön talep yani protokolümüzü yaptığımız sitelere çalışma yapacağız. Protokol yapmadığımız siteler için çalışma olmayacaktır.
    Şöyle bir düşünce var, diğer bloklar alsın görelim öyle yaptırırız. Bu tamamen sitede oturan, hizmet almak isteyen insanları mağdur eden bir düşünce. Çünkü protokol yapılır yapılmaz hizmet alamazsınız. Bunun bir ön çalışma süreci var.

İlginiz için teşekkürler.
  • Ben Muğla/Marmaris de oturuyorum ttnet den sıkıldım metronet bağlatmak için aradım ama çokda ümidim yokdu sordum daha gelmemiş buralara sanırm bu senede gelmez buralar için fiber optik kablo döşemeye ne zaman başlar vallahi bıkdım ttnet den illallah getirdi.. En azından bilginiz var ise ne zaman nerede başlanacağına dair bilgilendirme yapılırsa güzel olur eğer yakında başlamıyacak ise 24 ay tahaddüt lü giricem doping e
  • Sayın MR..

Ön çalışmaların en kısa zamanda bitmesini ve Hizmete başlamanızı sabırsızlıkla bekliyoruz. Allah kolaylık versin
  • Rey Leon,

Yakında konya haricinde çalışma yapılması planlanan şehirler Adana, Kayseri, Trabzon olarak biliyorum. Tüm türkiye program dahilinde, sanıyorum 5 yıl içerisinde tüm türkiye MetroNet'i tanıyacaktır.

Osmanselim,

Güzel temennileriniz için teşekkür ederiz.

Emre Başçıl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.. -- 9 Ocak 2011; 12:05:24 >
  • Hocam siz gidip altyapıyı kuruyorsunuz mesela bir siteye de merak ettiğim internet erişimi nasıl yapılıyor? Sonuçta küçük bir alana kuruluyor. Süperonline Fiber için de bunu merak etmişimdir. Umarım anlatabilmişimdir.
  • s0ft,

MetroNet BPL (Broadband over Power Lines) teknolojisi ile elektrik hatlarına internet, telefon ve video sinyali enjekte ederek, kullanıcıların evlerindeki veya işyerlerindeki tüm elektrik prizlerini birer haberleşme çıkış noktası haline getirmektedir. Diğer bütün sağlayıcılardan bu mantıkla ayrılmaktadır.
  • Hocam sormak istediğim bu değildi. Siz mesela Konya' da gidip bir siteye altyapınızı kuruyorsunuz, sonra insanları nasıl yurtdışındaki bir siteye bağlıyorsunuz? Mesela Telekomun her yerde kablosu, saha dolabı var. Evden kablolar saha dolabına oradan da santrale kadar gidiyor. Yani kablolar birbirine bağlı. Siz nasıl internete çıkarıyorsunuz? Kafamdaki şeyi anlatmayı başarabildim mi acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: s0ft

Hocam sormak istediğim bu değildi. Siz mesela Konya' da gidip bir siteye altyapınızı kuruyorsunuz, sonra insanları nasıl yurtdışındaki bir siteye bağlıyorsunuz? Mesela Telekomun her yerde kablosu, saha dolabı var. Evden kablolar saha dolabına oradan da santrale kadar gidiyor. Yani kablolar birbirine bağlı. Siz nasıl internete çıkarıyorsunuz? Kafamdaki şeyi anlatmayı başarabildim mi acaba

Hizmetin verildiği bölgeye en yakın ttnet santralinden alıyorlar internet altyapısını, fiberoptik dedikleri olayda siteye kurulan cihazdan ttnet santraline kadar olan taşıyıcı kablo fiber.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Divinity

quote:

Hocam sormak istediğim bu değildi. Siz mesela Konya' da gidip bir siteye altyapınızı kuruyorsunuz, sonra insanları nasıl yurtdışındaki bir siteye bağlıyorsunuz? Mesela Telekomun her yerde kablosu, saha dolabı var. Evden kablolar saha dolabına oradan da santrale kadar gidiyor. Yani kablolar birbirine bağlı. Siz nasıl internete çıkarıyorsunuz? Kafamdaki şeyi anlatmayı başarabildim mi acaba

Hizmetin verildiği bölgeye en yakın ttnet santralinden alıyorlar internet altyapısını, fiberoptik dedikleri olayda siteye kurulan cihazdan ttnet santraline kadar olan taşıyıcı kablo fiber.

Bunlarda mı Telekom altyapısını kullanıyordu yahu. Öyleyse Süperonline Fiber' de Telekom' un altyapısını kullanıyor demek ki. Vay anasını şaşırdım.

• quote:

quote:

quote:

Bunlarda mı Telekom altyapısını kullanıyordu yahu. Öyleyse Süperonline Fiber' de Telekom' un altyapısını kullanıyor demek ki. Vay anasını şaşırdım.

Superonline adsl dışında ttnet altyapısı kullanmıyor. Turkcell in fiberoptik altyapısını kullanıyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Superonline adsl dışında ttnet altyapısı kullanmıyor. Turkcell in fiberoptik altyapısını kullanıyor.

Turkcell' in mi? Hocam Turkcell gsm operatörü değil mi, ne zaman fiberoptik altyapı döşedi? Aynı holdingin kurumları olduğunu biliyorum da kabloyu döşeyen Süperonline değil mi? Bunlar da Sitelere altyapı kuruyorlar sadece. Siteleri nasıl internete bağlıyorlar?

• Turkcell'de Çukurova holdingin hissesi var. Superonline da Çukurova holdinge ait. O yüzden öyle demiş arkadaş.
  • arkadaşlar metronet ile apılan görüşmelerde iletilenlere göre metronet şu anda ttnet omurgasını kullanıyor ama ileride kendi omurgasını kullanmaya başlayacakmış. kendi omurgasını kullanmaya başladığında çıkış hızları felan artacakmış. şimdilik edindiğim bilgi bu kadar.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.