Şimdi Ara

elektrik üretme!.. Yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
7.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben hareket veya rüzgar enerjisinden basit bir düzenekle elektrik üretmek istiyorum nelere ihtiyacım olduğumu ve nasıl yapılacağı konusunda yardıma ihtiyacım var büyük bi düzenek istemiyorum küçük ve basit

• En basiti güneş panelidir yani güneş enerjisi
  • dinamo lazm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deathulazam

dinamo lazm

ben denediğimde normal elektrikli bir motorda üretiyordu elektrik ne farkı var dinamoyla
  • arkadaşlar ne gerekiyor nasıl yapılıyor kısa bi bilgi verirseniz daha çok sevinicem
  • Mortifera dönergeci.
  • yardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: gamer1907

Mortifera dönergeci.
  • O kadar basit bir iş değil bu dostum...
  • Güneş panel en sağlamı ben yapmıştım hem basit hem çok işe yarıyor eğer ankaradaysan ulusa gitmeni tavsiye ederim zaten orda kime sorsan nerde bulabileceğini söyler
  • ya mıknatıslarla yapılan bişey vardı videosunu bulabilirsin fr ee energy yaz youtube a çıkıyor galiba bizim okulda yaptılar sınırsız energy üretebiliyor manyetik alandan kaynaklanıyordu biraz araştırırsan bulabilirsin baktım az önce bulamadım 6 tane mıknatısı bir diskin üzerine yerleştiriyorsun birleştirdiğinde düzgün altıgen olması lazımdı galiba sonra dışa 3 adet mıknatıs daha yerleştiriyordun galiba ayrıntıları hatırlamıyorum ilk enerjiyi verdikten sonra sonsuza kadar dönüyor ordan enerjiyi çekersin
  • bak sana 3 tane en basit elektrik üretme yollarını göstereyim:

1-Güneş Paneli : İnternetten veya bazı elektronikçilerden bir parça Hücre alırsın Paneli güneşe tutarak + ve - yönlerinden elektrik akımı üretirsin:

2-Dinamo ile hareket enerjisini elektrik akımına dönüştürerek.Bazı elektrikçiler satıyor onlardan alabilirsin.

3-Peltier Kullanarak: Peltier elektrik akımı verildiğinde bir tarafı çok soğuk diğer tarafı ise aşırı sıcak olan bir alettir.Tam tersi bir tarafını çok soğuk diğer tarafını ise çok sıcak yaparsan bu sefer de elektrik akımı üretmeye başlar.İnternette araştırırsan makül fiyatlara bulabilirsin.
    Peltier den elektrik üretimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Echoes -- 25 Temmuz 2010; 21:00:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mousty

ya mıknatıslarla yapılan bişey vardı videosunu bulabilirsin fr ee energy yaz youtube a çıkıyor galiba bizim okulda yaptılar sınırsız energy üretebiliyor manyetik alandan kaynaklanıyordu biraz araştırırsan bulabilirsin baktım az önce bulamadım 6 tane mıknatısı bir diskin üzerine yerleştiriyorsun birleştirdiğinde düzgün altıgen olması lazımdı galiba sonra dışa 3 adet mıknatıs daha yerleştiriyordun galiba ayrıntıları hatırlamıyorum ilk enerjiyi verdikten sonra sonsuza kadar dönüyor ordan enerjiyi çekersin

evet, dangalak fizikçilerin aklına da hala yüz kilometrekarelik bir disk yapıp sahra çölüne koyup tüm dünyanın elektriğini oradan karşılamak akıllarına geldiyor.
  • kolay bi iş değil. hobi elektroniği bölümünde 100 sayfayı aşan bi konu var :D
  • quote:

quote:

Mortifera dönergeci.

• ben bugun vantilatorun onune ısıklı pc fanını koydum donerken ısıkları yanmaya basladı sen öle bişi yapabilirsin ama istediğin seye baalı mesela sen fan ruzgar enerjısı ile donerken ucuna baaaladıın lamba yansın ıstıyorsan kolay ancak ben o uretilen elektiriği depo edeyim dersen düşündürücü olur aama bilenle vardır...
  • bilgiler için teşekkürler şu an en basit olarak güneş enerjisi gözüküyor
  • en basiti dc motordanda akım alırsın, önemli olan motorun ucundan mekanik kuvvet alman, kablolardanda akım alırsın bu sayede, ama düşük olur.
    Mesel şarjlı süpürge var onların motor baya büyük onun motorundan bulursan ve uygulayacağın mekanik kuvvet artarsa daha fazla akım alırsın. evde kullanacaksan rüzgardan yararlanabilirsin.
  • dinamo, dc motor ve güneş paneli vs bunların ortalama maliyeti ne kadar olur?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.