Bildirim
Elektrik Üretebilme Yardım ? (Dinamo)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
Kardeş su dediniz akarsumu deremi? _____________________________ Bey'de olsan Paşa'da muhtaçsln arkandan okunacak bir fatiha'ya -
bisiklet dinamosu mu _____________________________ -
Valla bisiklet dinamosu mu bilmiyorum.Dere mi akarsu mu derken ben yüksek bir yerden suyu bırakıcam o akış hızıyla yani. _____________________________ Hayri Pıtır -
Su kullanarak biraz uğraşırsın. Bence suyu temsilen başka bir motordan aldığın döndürme kuvvetini kullanmak daha mantıklı olabilir. Zaten senin amacın dinamo kullanarak elektrik üretmek değilmi. İlk aşama içi dediğim gibi motor kullanırsın. Çalıştıktan sonra suyun döndürme kuvvetini sağlayacak düzeneği yapabilirsin _____________________________ Deha, imkansızda mümkünü görebilmek demektir; Gemilerin karada da yüzebileceğini sezmek, Mehmet'lerden birini 'FATİH' yapar.
-
@Arslan kardeş bunu bana daha anlaşılır olarak ve imkanın varsa bir resimle anlatırmısın ? _____________________________ Hayri Pıtır -
-
quote:
Orjinalden alıntı: Frénch Kiss
@Arslan kardeş bunu bana daha anlaşılır olarak ve imkanın varsa bir resimle anlatırmısın ?
suyu boşluğa akıtacaksın su akarken dinamonun ucuna değirmen gibi bi düzenek yapacaksın. su değirmeni çevirdikçe dinamo enerji üretecek. bu kadar
_____________________________ -
quote:
Orjinalden alıntı: cidik
quote:
Orjinalden alıntı: Frénch Kiss
@Arslan kardeş bunu bana daha anlaşılır olarak ve imkanın varsa bir resimle anlatırmısın ?
suyu boşluğa akıtacaksın su akarken dinamonun ucuna değirmen gibi bi düzenek yapacaksın. su değirmeni çevirdikçe dinamo enerji üretecek. bu kadar
Ucu derken açıklarmısın çünkü çok biçimsiz birşey bu dinamo anlamadım gitti birde elektrik çıkışını nerden alacağım böyle demir gibi şey var oraya direk kablo bağlasam olurmu ?_____________________________ Hayri Pıtır
-
şu meşhur dinamonun bir resmini koysan,
ve tam olarak ne istediğini anlatabilsen daha iyi olur,
öyle basit bir prototip gibi bişeymi istiyosun,
yani not almak için hani öğrenciler yaparya, yada profesyonel bi şiyme,
sonra elinde başka ne gibi malzemelerin var,
imkanların ne onlarıda bahset,
öncelikle dinamonun bi resmini koy,
özelliklerini yaz_____________________________ Dün geçti,
Yarın varmı?
Güvenme gençliğine,
Ölenler hep ihtiyarmı -
Tam olarak istediğim suyun akışıyla elektrik üretmek şöyle 2V falan yeter küçüçük bir lambayı yakmak için lazım.Dönem ödevim bu hem su arıtcak hemde elektrik üretecek su arıtma tamamda elektrik kaldı işte onuda yapacağım Allah'ın izniyle ve sizin yardımlarınız ile.Dinamonun resmide bu işte bunun neresine pervane takacağım ve neresinden çıkış alacağım lütfen yardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frénch Kiss -- 17 Mayıs 2009; 21:06:32 >_____________________________ Hayri Pıtır -
Yok mu cevap ? _____________________________ Hayri Pıtır -
Bunu Baya hızlı dödürmen lazım.işin biraz zor.Sana akım lazımmı yoksa sadece ışıkmı versin?LED Falan yaksa olurmu? _____________________________ Gelenlere Selam Olsun!..
Benim Site -
Elektrik ürettiğini kanıtlasın yeter. _____________________________ Hayri Pıtır -
bu dinamolar nedendir bilmiyorum içinde step motor gibi bi aksammı var nedir tık tık tık şeklinde adım adım ve zor döner elindeki dinamoda uctaki plastik aksamıdöndürmen lazım alt kısımda kalan metal çıkıntı ve bisiklete bağlanacak olan buyuk metal aksamda kutuplar yani elektrik alacağın 2 kabloyu bağlayacağın yer ...
bu teknik bilgiydi benim fikrimi sorarsan....
bir teyp motoru daha fazla işini görecektir gibime geliyor elindeki dinamo 6 volt 0.5 amperliğe benziyor bu tam devrinde vereceği güç miktarı teyp motoru ise 9-12 voltluk oluyor 1 amper verebilir sanırım tam devrinde 9 voltta...
gerçi her ikiside yuksek devir istiyor bu yuksek devri sağlayabilmen için kullanacağın dinamo,motor ,alternatör vb lerinin ucuna bir dişli yada kasnaklı aksam yerleştirerek devir sayısını arttırabilirsiniz ... yani motorun ucu küçük, onune takacağın dişli motorun ucundakinden 3-5 kat daha buyuk olmalı...
bu durumda buyuk dişliyi suya dondurtmelisinki dişli suyla 1 dönünce motor 5 dönsün mesela bölece devri ayarlamış olacaksın ... tabi buyuk dişliyede uygulayacağın güç artacak böylece sadece motoru 1 su ile donduruyorsan buyuk dişli ile 4-5 su ile döndüreceksin .. aynı bisikletteki vites aksamı...
böle bi sistemden ortalama 4 volt çıkar gibime geliyor bu da bir yada bir kaç led lambanının çalışmasına yeter ..._____________________________
-
Allah belamı versin ya niye aldımki ben bu ödevi ! Off yapamıcam ben galiba o dişli falan diyosun onu dinamonun bu gri yeri var dişleri var sanki zor dönüyo oraya falan mı takıcam. _____________________________ -
Dinamonun çıkışına bir tane el feneri ampülü bağla. 1 Metre kadar naylon ipi o tırtıllı yere sar. Hızlıca çektiğin zaman ampülün yanması lazım, bir an.
Bunu gördükten sonra 4 veya 6 kanatlı bir çarkı o tırtıklı yere yapıştırabilirsen, bakırlı pertinaks levhadan veya sert plastikten yapabilirsin, bu çarkları. Musluk suyu basıncı ile dönen ve bir miktar elektrik elde bir sistem yapmış olursun._____________________________ -
dinamonun nasıl çalıştığını anlamak için bir bisiklete takılı olan dinamoyu incele rahatlıkla anlayacaksın,
dinamodan bisiklet şasesine tutturulan metal elektrik akımının bir ucunu verir,
ortasından çıkan bir metal yüzey var yine burasını bisiklet üzerinde takılı olan dinamoda göreceksin,
oradanda ikinci elektirik ucunu alacaksın,
bu iki uca bir ampul bağlarsan,
dönen aksamı kuvvetlice dönderebilirsen ampulu yakarsın,
uzunca bir ipi oraya dola hızlıca çek ampul biraz ışık verir,
resimden her şeyi anlayıp yapman lazım,
bundan daha basit artık başka açıklama olmaz sanırım,
yardımcı olduysam, ne mutlu

_____________________________ Dün geçti,
Yarın varmı?
Güvenme gençliğine,
Ölenler hep ihtiyarmı
-
50 Litre çokmuş ya.Bende 5Litrelik bidon var.5 Litrelikteki hızla bu yanmaz mı ?
_____________________________ Hayri Pıtır -
beş litlerik su bidonunun suyu ne kadar basınç yapacakki,
hem suyu hemen biter,
bahçe hortumu ile tazyikle döndürürsen sana kalmış,
e artık daha ne sorun çıkacak merak ediyom,_____________________________ Dün geçti,
Yarın varmı?
Güvenme gençliğine,
Ölenler hep ihtiyarmı
Benzer içerikler
- dedektörden altın nasıl saklanır
- merdiven otomatiği zaman ayarı nasıl yapılır
- lehim neden tutmaz
- kaçak akım rölesi neden atar
- ankastre fırını açınca sigorta atıyor
- dji flycart 100
- mavic 4 pro fiyat
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler