Şimdi Ara

elektrik tasarrufuna başlamalıyım !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
5.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

yeter artık bu faturalardan çektiğim .

evde tasarruflu ampül kullansamda .. pekde memnun değilim .

değiştireyim diyorum .

elektrik tesisatım yenilettim .

şimdi bana ev aydınlatmasında gerçek tasarruf sağlayacak tasarruflu ampül gerekmekte.

öncelikle hangi marka alınmalı

ikinci sorumda ne tip olmalı. ( iki odada avize mevcut)

aylık ortalama fatura 70 tl civarında gelmektedir.

öncelik aydınlatmanın didim oradan başlıyorum .

ve yardımlarınızı bekliyorum .

• marka olarak osram ve philips bu konuda gerçekten başarılılar 2 firmanında led ampulleri bulunmakta piyasada osramlar biraz daha pahalıdır ama hakkını verir. harcadıkları güçleri 5-9 watt arasında değişiyor normal bir oda aydınlatması için geyet yeterliler ve kullanım ömürleri led oldukları için tasarruflu ampullerden kat ve kat uzun. eğer geceleri açık bıraktığınız lamba oluyorsa onu olabildiğince düşük güçte seçmeye dikkat edin.
    ama 70tl lik fatura piyasadaki %80 tasarruflu ampuller için bile yüksek bir fatura. aydınlatmanın dışında sürekli kullanılan sürekli kullanılan yüksek güç harcıyan aletler var mı evde?
  • tuvalet gibi sık sık aç kapa yapacağın yere tasaruflu ampul kullanma. floresan lamba ve tasaruflu lambalar ilk yanma anında yüksek akım çekerler. bu yüzden uzun süre yanacakları yerlerde kullanmak daha tasaruflu olur. salon geniş olduğu için en iyi aydınlatma, simit tipi floresan lambalarla gerçekleşir. duya takılabilen tipleride vardır.

elektronik cihazlar ve adaptörler çalışmadıkları zamanda bile enerji harcarlar. adaptörleri prizde tutma ve televizyon, bilgisayar gibi elektronik cihazlar stand-by durumunda bırakma. temosifonda çok enerji harcar. gerekli olmadığı sürece açık bırakma.

[DH] Öğretmenler Odasi!
  • quote:

Orijinalden alıntı: dergul

tuvalet gibi sık sık aç kapa yapacağın yere tasaruflu ampul kullanma. floresan lamba ve tasaruflu lambalar ilk yanma anında yüksek akım çekerler. bu yüzden uzun süre yanacakları yerlerde kullanmak daha tasaruflu olur.

bu zamanında ortaya atılan bir iddia idi ama günümüzde herhangi bir geçerliliği kalmadı. tasarruflu ampuller klasik florasanlar gibi ilk açılışta yüksek akım çekerler ama bu akım çekme süresi kaliteli tasarruflu ampullerde sadece birkaç milisaniye sürüyor ve 1 dakikadan kısa sürede full randıman vermeye başlıyorlar.sık sık aç kapa yapılması tetikleyici devreyi yıpratabilir sadece. bununda önüne led ampüllerle geçilebilir.

Orijinalden alıntı: reflection_91

marka olarak osram ve philips bu konuda gerçekten başarılılar 2 firmanında led ampulleri bulunmakta piyasada osramlar biraz daha pahalıdır ama hakkını verir. harcadıkları güçleri 5-9 watt arasında değişiyor normal bir oda aydınlatması için geyet yeterliler ve kullanım ömürleri led oldukları için tasarruflu ampullerden kat ve kat uzun. eğer geceleri açık bıraktığınız lamba oluyorsa onu olabildiğince düşük güçte seçmeye dikkat edin.
    ama 70tl lik fatura piyasadaki %80 tasarruflu ampuller için bile yüksek bir fatura. aydınlatmanın dışında sürekli kullanılan sürekli kullanılan yüksek güç harcıyan aletler var mı evde?

led ler ev aydınlatmasına girdi mi ??

örnekleme yaparmısınız . resim ve linklerle.

evet başka alanlarda da tasarruf yapmam gerekiyor.

önceliği aydınlatmaya verdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: yusufziya

quote:

marka olarak osram ve philips bu konuda gerçekten başarılılar 2 firmanında led ampulleri bulunmakta piyasada osramlar biraz daha pahalıdır ama hakkını verir. harcadıkları güçleri 5-9 watt arasında değişiyor normal bir oda aydınlatması için geyet yeterliler ve kullanım ömürleri led oldukları için tasarruflu ampullerden kat ve kat uzun. eğer geceleri açık bıraktığınız lamba oluyorsa onu olabildiğince düşük güçte seçmeye dikkat edin.

led ler ev aydınlatmasına girdi mi ??

örnekleme yaparmısınız . resim ve linklerle.

evet başka alanlarda da tasarruf yapmam gerekiyor.

önceliği aydınlatmaya verdim.

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.46670

http://www.dealextreme.com/products.dx/category.1004

Edit : Tekrar baktımda senin o faturayı 2 odanın lambası kurtarmaz. Bence tasarrufa sen başlamalısın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 27 Aralık 2010; 20:29:56 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3 wattlık (40 watt a denk ) bir led ampul 50.000 saat çalışma ömrü (en kaliteli tasarruflu ampulden 5 kat uzun)
    koridor tuvalet yada küçük odaları aydınlatmak için ideal
    http://www.eklite.com/urun/29/162/led-aydinlatma/led-pol-e27-3w-led-ampul-_sari_.html

avizelerde 2li 3lü kullanım için 2 wattlık mum ampul şeklinde
    http://www.elektromarket.web.tr/?2579/LED_Avize_Ampul%FC_2W

bu sitede şarjlı, florasan ve led hybrit, renk değiştirebilen ve kumandalısına kadar çeşitli modelleride var.
    www.ticaretgroup.com
    TicaretGroup-En İlginç Ürünler
    http://www.ticaretgroup.com/asp/group/43/Led-Ampuller

real,mmm migros tarzı büyük hipermarketlerde farklı çeşitlerde led ampuller bulunmakta. fiyatları genelde çift haneli ama kullanım ömürleri ve performanslarıyla parasını kısa ürede amorti ediyorlar

• evde aydınlatma faturanın %5 i max.%10 u dur lambayla çok birşey elde edemessin

Nikon D80+Nikkor AF 50mm f/1.8+Nikkor AF-S DX 18-135mm f/3.5-5.6G ED+Nikkor AF-S 70-300mm f/4.5-5.6G ED-IF VR
    VCDS+ODİS
  • buzdolabı televizyon fırın ütü ocak gibi çok kullanılan aletlere dikkat etmeden sadece lamba ile tasarruf çok büyük olmayan veya sürekli lamba yakılmayan bir evde pekte mümkün değildir, size basit bir örnek tam 4 adet değişik marka uydu alıcı denedim en düşüğü 10 en yükseği 20 W güç tüketiyor hemde standby modunda bunun gibi standby modunda fazla enerji tüketen aletleriniz varsa kullanmadınız zaman ya fişi çekin yada anahtarlı gup priz alıp oradan kapatın, kısacası kullanılmayan her aletin elektrik ile irtibatını kesin boşuna enerji harcamayın, televizyonu seyretmiyorsanız sadece görüntü olsun diye açmayın, oda ışıklandırmasını yeteri kadar yapın, haa birde tasarruflu ampul var tasarruflu ampul var 12 W lık kaliteli bir ampul kalitesiz 30 W lık ama 2 TL lik Çin mallarından daha iyi aydınlatıyor bunda da dikkat etmek lazım ben son dönemde GE nin ampullerinın aydınlatmasından çok memnunum 31 m2 lik salona 4 adet 12 W spiral GE fazlasıyla yetip artıyor, avizelere mümkün olduğunca küçük w lı tasarrulu kaliteli ampul al, il yatırım maliyetin yüksek olur ama kendini sonradan fazlasıyla amorti ederler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 27 Aralık 2010; 22:01:42 >

• quote:

3 wattlık (40 watt a denk ) bir led ampul 50.000 saat çalışma ömrü (en kaliteli tasarruflu ampulden 5 kat uzun)
    koridor tuvalet yada küçük odaları aydınlatmak için ideal
    http://www.eklite.com/urun/29/162/led-aydinlatma/led-pol-e27-3w-led-ampul-_sari_.html

avizelerde 2li 3lü kullanım için 2 wattlık mum ampul şeklinde
    http://www.elektromarket.web.tr/?2579/LED_Avize_Ampul%FC_2W

bu sitede şarjlı, florasan ve led hybrit, renk değiştirebilen ve kumandalısına kadar çeşitli modelleride var.
    www.ticaretgroup.com
    TicaretGroup-En İlginç Ürünler
    http://www.ticaretgroup.com/asp/group/43/Led-Ampuller

real,mmm migros tarzı büyük hipermarketlerde farklı çeşitlerde led ampuller bulunmakta. fiyatları genelde çift haneli ama kullanım ömürleri ve performanslarıyla parasını kısa ürede amorti ediyorlar

yaaa ne lambalar çıkmış..

bunlardan almaya karar verdim .

ayrıca tasarruf içinde ;

seyyar çoklu prizlerimi değiştirip anahtarlı grup priz alacağım . ki işleri bittiğinde oradan kapatayım .

sıra buna geldi.

2 grup priz almam gerekiyor. 5 li veya 6 lı.

kaliteli ve güvenli uzun ömürlü anahtarlı grup prizi tavsiyesi lütfen.

• viko uzatma kablolar piyasada bulabileceğin (fazla pahalıya kaçmadan) en iyilerden biridir.
    viko marka uzatma kablosuyla yaz güneşi altında 30-35 metre uzakta 2 sanayi tipi soğutucu ve klimayı 4-5 ay boyunca çalıştırdığımızı biliyorum kablo hala taş gibi ve kullanımda.

http://www.viko.com.tr/product.aspx?id=110&groupId=3
    sitelerinde örnek ürünler var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner.b -- 28 Aralık 2010; 19:10:40 >

şimdi evde hemen hemen hergün açılan ÜTÜ ye geldi.

bu üründen nasıl tasarruf edilir.

esasen bana ütü tavsiyesi edermisiniz.

Mesela örnek bir hesap yapalım:

İki cihazın harcadığı elektriği kıyaslayalım:

Birincimiz tasarruflu ampül olsun. Günde 6 saat yandığı taktirde 20 W ampül günde 120 Wxsaat, ayda 3600Wxsaat elektrik harcar. Yani 3,6 kWxsaat. Birim fiyat 0,29 liradan yaklaşık 1,04 lira eder.

İkinci cihazımız bulaşık makinesi olsun. Bakın makinenin harcadığı enerjiyi değil, sadece kullandığı suyu ısıtmakta kullandığı enerjiyi hesaplayacağım.
    Bir bulaşık makinesi bildiğim kadarı ile ortalama 20 litre su harcar. Siz ne kadar tasarruflu bir makine alırsanız alın suyu ısıtmakta harcayacağı enerji sabittir, değişmez. Kışın musluğunuzdan akan su 15 derece ise ve siz 60 derecede yıkama yapacaksanız 20 litre suyu ısıtmak için 3760 kJoule enerji harcarsınız. Bu da yaklaşık 1,04 kWxsaat değerine eşittir. Bu sadece suyu ısıtmak için lazım.

Yani 3 defa bulaşık yıkadığınızda sadece suyu ısıtmakta kullanılan enerji 20W'lık ampülün 1 ayda harcadığı enerjiye yakın oluyor. (Bahsettiğim kullanım şartlarında.)

Enerji tasarrufu için tavsiyem bulaşık makinesi, çamaşır makinesi gibi aletleri mümkün olduğunca doldurup yıkamayı tek seferde yapmanız bu sayede daha seyrek çalıştırmanız, mümkün olduğunca düşük sıcaklıklarda yıkama yapmanız, TV ve benzeri aletleri kullanmadığınız zaman kapatmanız en iyi çözümdür. Aydınlatma konuları tabii ki önemli fakat aydınlatma ile sağlayacağınız tasarrufun çok daha fazlasını başka yöntemler ie de sağlayabileceğinizi hatırlatmak istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: onur_uygun

Faturayı düşürmek istiyorsanız aydınlatmadan önce başka şeylere öncelik verin derim.

Mesela örnek bir hesap yapalım:

İki cihazın harcadığı elektriği kıyaslayalım:

Birincimiz tasarruflu ampül olsun. Günde 6 saat yandığı taktirde 20 W ampül günde 120 Wxsaat, ayda 3600Wxsaat elektrik harcar. Yani 3,6 kWxsaat. Birim fiyat 0,29 liradan yaklaşık 1,04 lira eder.

İkinci cihazımız bulaşık makinesi olsun. Bakın makinenin harcadığı enerjiyi değil, sadece kullandığı suyu ısıtmakta kullandığı enerjiyi hesaplayacağım.
    Bir bulaşık makinesi bildiğim kadarı ile ortalama 20 litre su harcar. Siz ne kadar tasarruflu bir makine alırsanız alın suyu ısıtmakta harcayacağı enerji sabittir, değişmez. Kışın musluğunuzdan akan su 15 derece ise ve siz 60 derecede yıkama yapacaksanız 20 litre suyu ısıtmak için 3760 kJoule enerji harcarsınız. Bu da yaklaşık 1,04 kWxsaat değerine eşittir. Bu sadece suyu ısıtmak için lazım.

Yani 3 defa bulaşık yıkadığınızda sadece suyu ısıtmakta kullanılan enerji 20W'lık ampülün 1 ayda harcadığı enerjiye yakın oluyor. (Bahsettiğim kullanım şartlarında.)

Enerji tasarrufu için tavsiyem bulaşık makinesi, çamaşır makinesi gibi aletleri mümkün olduğunca doldurup yıkamayı tek seferde yapmanız bu sayede daha seyrek çalıştırmanız, mümkün olduğunca düşük sıcaklıklarda yıkama yapmanız, TV ve benzeri aletleri kullanmadığınız zaman kapatmanız en iyi çözümdür. Aydınlatma konuları tabii ki önemli fakat aydınlatma ile sağlayacağınız tasarrufun çok daha fazlasını başka yöntemler ie de sağlayabileceğinizi hatırlatmak istedim.

bilgiler için teşşekür ederiz.

gerçektende yararlı olmuş.

hesaplamaları bilmemde..

öncelikle kullandığımız ürünlerin kalıitesi ( özellikle tasarruflu olmasını istedim )

sonrasında neler yapabiliriz. nasıl tasarruf yapabilriiz tabiki bu daha önemli.

anlattıklarınızın içinde geçiyiyor bunlar.

• ya benim anlamadıgım bize 90 100 arası elektirik geliyor ben size söyleyeyim neler kullandıgımızı evde 2 tane derin dondurucu var ve bunlar ıyılın her saatii çalışıyor sadece elektirikler giderse kapanıyor sonra bulaşık makinesi kombi tv bilgisayar var yani ne yaparsak bu faturayı 50 60 tl gibi bir fiyata indiririz bu arada tv ve bilgisayar evin bir ferdi saat kaçta kalkarsa akşamda kim en son yatarsa ikiside açık oluyor hergün ortalama kalkma süresi 9 yatma süresi gece 1 civarı ne yapmamız lazım

SAMSUNG GALAXY S III

Super AMOLED 720p HD Gorilla Glass 2 Ekran | Exynos 4412 Quad Chipset | Quad-core 1.4 GHz Cortex-A9 İşlemci | Mali-400MP GPU | 16/32/64 GB Depolama | 64 GB kadar MicroSD ile Arttırılabilir Hafıza | 1 GB RAM | Bluetooth v4.0 A2DP, EDR | 8 MP 3264x2448 pixels, Autofocus, LED Flash Kamera | 1080p HD Video Kayıt | TV - Out MHL | Android OS, v4.0.4 (Ice Cream Sandwich) İşletim Sistemi
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre_3579

ya benim anlamadıgım bize 90 100 arası elektirik geliyor ben size söyleyeyim neler kullandıgımızı evde 2 tane derin dondurucu var ve bunlar ıyılın her saatii çalışıyor sadece elektirikler giderse kapanıyor sonra bulaşık makinesi kombi tv bilgisayar var yani ne yaparsak bu faturayı 50 60 tl gibi bir fiyata indiririz bu arada tv ve bilgisayar evin bir ferdi saat kaçta kalkarsa akşamda kim en son yatarsa ikiside açık oluyor hergün ortalama kalkma süresi 9 yatma süresi gece 1 civarı ne yapmamız lazım

öncelikle 2 derin donduruyucuyu 1 derin donduruyucuya çevirmek gerekiyor.
  • Arkadaşlar ben daha önce şunu söylemek istiyorum. Elektirikten tasarruf için çamaşır makinası elektirik süpürgesi ütü fırın saç kurutma makinası bulaşık makinası yani resistanslı cihazları gece saat 22 00 dan sonra çalıştırmak gerek çünkü o saatten sabah 06 00 a kadar yarı yarıya indirimli oluyor elektirik.
  • istediğiniz kadar tasarruf yapın faydası olmayacak her gelen zam arkasından bir zam daha mutlaka gelir ettiğiniz tasarrufuda burnunuzdan getirirler ...ya komple elektriği kapatıp kurtulacak kendi elektriğinizi üreteceksiniz dicem ama ona bile vergi istiyorlar :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: silivriserdar

Arkadaşlar ben daha önce şunu söylemek istiyorum. Elektirikten tasarruf için çamaşır makinası elektirik süpürgesi ütü fırın saç kurutma makinası bulaşık makinası yani resistanslı cihazları gece saat 22 00 dan sonra çalıştırmak gerek çünkü o saatten sabah 06 00 a kadar yarı yarıya indirimli oluyor elektirik.

Bunu sağlayabilmek için öncelikle elektronik bir sayaca ihtiyacınız var, ondan sonra elektrik dağıtım şirketine giderek tarifenizi değiştirmeniz gerekiyor. Elektrik birim fiyatı gece daha az olacak ama günün önemli bir kısmında birim fiyatı normal elektrik fiyatından daha yüksek olacaktır. Bence bu şekilde tasarruf etmek çok zor.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.