Şimdi Ara

Elektrik kesildikten sonra olan arızalar,acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben evde yokken kuzenim pcyi kullanmış.Pc açıkken elektrik kesilmiş.Sanırım kalıcı hasarlar bıraktı.

Güç düğmesi geç tepki veriyor.Basıyorum basıyorum açılmıyor,2 dakika sonra açılıyor mesela.
    Ayrıca kasanın içinden aşırı tiz bir ses geliyor.Çınlama sesi gibi.Psudan geliyor sanırım ama tam emin değilim.
    edit: ayrıca bu ses hiç kesilmiyor.Bilgisayar açılmaya başladığı an (windows ekranından bahsetmiyorum,biosdan itibaren) sürekli bu ses var.

Ne yapabileceğim konusunda deneyimli arkadaşlar yol gösterirse çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stayingfoolish -- 29 Ağustos 2013; 18:50:05 >

• özür dileyerek upluyorum,cidden acil bir mesele.
  • power supply de arıza olabilir tüm bunlar bunu işaret ediyor tiz ses elektrik kesilmesi ve geç başlaması
  • Ne gibi bir arıza olabilir? Sanırım evde kendim onarabileceğim bir arıza çeşidi değil.
  • eğer elinizde çalışan başka bir psu varsa değiştirip deneyin ayrıca o şekilde kullanmanızda sağlıklı değil bilgisayarınız için bence :)
  • Başka bir psu bulunmuyor elimde,emin olsam yarın gidip değiştirmek istiyorum ama emin de olamıyorum
  • Merhaba Stayingfoolish :

-Öncelikle bunun bir elektirik kesintisi oldugunu dusunmuyorum sizlere yalancık söylemis olabilirler.Bilgisayar konusunda uzmanım ve bır bılgısayar /PCKolOx şirketinde üst deneyim olarak çalışıyorum yani bize gelenler aynı sorunlar elektrik kesintisi sorunu.

Dikkat ederseniz şunu söyleyeyim sizlere elektrik kesintisinden asla bilgisayara zarar gelmez ama % kaç oranla ?

Öncelikle şöyle söyleyebiliriz. %50 Bilgisayar büyük bir işlem yapıyorken /DİSK BİRLEŞTİRİCİ /WİNDOWS önemli bir aygıtı yükleme gibi bir durum oluyorsa ozaman elektirk gitmis olursa haklı olabilir.Çünkü örnek verirsek format attıgınızı dusunun tam yarıda bılgısayarın fısını cekın veya kapatın.Bılgısayarın yapılandırılması yarıda kaldıgından dolayı asla acılmaz.Yeni harddiske bile ihtiyac oluyor ama size önerimiz :

Kuzeninize iyi bir sorun o anda bir olay oldu bilgisayara vurdumu ? yoksa gerçekten elektirkmi gitti
    Elektrik gittigi zaman bilgisayarda ne yapıyordu?

Cevapları beklıyorum.Yardımcı olacagız size inşaAllah

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoVıpOk?

Merhaba Stayingfoolish :

-Öncelikle bunun bir elektirik kesintisi oldugunu dusunmuyorum sizlere yalancık söylemis olabilirler.Bilgisayar konusunda uzmanım ve bır bılgısayar /PCKolOx şirketinde üst deneyim olarak çalışıyorum yani bize gelenler aynı sorunlar elektrik kesintisi sorunu.

Dikkat ederseniz şunu söyleyeyim sizlere elektrik kesintisinden asla bilgisayara zarar gelmez ama % kaç oranla ?

Öncelikle şöyle söyleyebiliriz. %50 Bilgisayar büyük bir işlem yapıyorken /DİSK BİRLEŞTİRİCİ /WİNDOWS önemli bir aygıtı yükleme gibi bir durum oluyorsa ozaman elektirk gitmis olursa haklı olabilir.Çünkü örnek verirsek format attıgınızı dusunun tam yarıda bılgısayarın fısını cekın veya kapatın.Bılgısayarın yapılandırılması yarıda kaldıgından dolayı asla acılmaz.Yeni harddiske bile ihtiyac oluyor ama size önerimiz :

Kuzeninize iyi bir sorun o anda bir olay oldu bilgisayara vurdumu ? yoksa gerçekten elektirkmi gitti
    Elektrik gittigi zaman bilgisayarda ne yapıyordu?

Cevapları beklıyorum.Yardımcı olacagız size inşaAllah

Kasayı zaten açık kullanıyordum ben. Kapının arkasında kalıyor kasa. Kapı rüzgarın etkisiyle sert bir şekilde çarpmış olabilir,kasanın durduğu sehpa çok dengesizdi belkide oradan düştü kasa. Bazen açılıyor sorunsuz çalışıyor windows açılıyor rahatça kullanabiliyoruz ama kasadan gelen ses gerçekten çok rahatsız edici ve bilgisayarın açılması şans meselesi diyebiliriz.Elektrik genellikle gitmiyor kasaya. Bu yüzden psuda kesin bir arıza olduğunu düşünüyorum.Yanlış mı düşünüyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stayingfoolish -- 30 Ağustos 2013; 1:03:38 >

• yukarı
  • Psu aldım.Sorunsuz çalışıyor pc. teşekkürler arkadaşlar. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.