Şimdi Ara

Elektrik kesildiğinde devreye girecek sistem?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
11.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elektrik kesildiğinde otomatik devreye girmesini istediğim bir sistem var. Sistem 1 akü ve led ışıklardan oluşuyor. Elektrik kesildiğinde otomatik olarak akülü sistemi devreye sokmak için 220v röle mi kullanmalıyım? Yahut nasıl yaparım?

Teşekkürler..

• Hocam bu iş için kolay bir çözüm var

öncelikle bir adaptör alacaksın 12 volt dc çıkış verecek

sonrada 12 v dc dc röle alacaksın ve çizdiğim şekilde bağlayacaksın

sağdaki resim elektrik yokken ( simulasyonda 1volt gösteren) led ve akü aktif durumda.

solda ise 12 v var yani adaptörden elektrik gelirken(220 varken) akü ve led kapalı durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfatih1905 -- 1 Kasım 2014; 15:04:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mfatih1905

Hocam bu iş için kolay bir çözüm var

öncelikle bir adaptör alacaksın 12 volt dc çıkış verecek

sonrada 12 v dc dc röle alacaksın ve çizdiğim şekilde bağlayacaksın

sağdaki resim elektrik yokken ( simulasyonda 1volt gösteren) led ve akü aktif durumda.

solda ise 12 v var yani adaptörden elektrik gelirken(220 varken) akü ve led kapalı durumda.

Çok teşekkür ederim ama ben pek anlamadım :)

Neticede uzmanı değilim. Lütfen kusuruma bakma:) Daha basit bir çözümü yok mu (eminim bu çok basittir ama anlamadım), mesela 220v AC ile 12v DC'yi anahtarlama yapabileceğim bir röle, triyak falan yok mudur?

gibi?

• OstotheK kullanıcısına yanıt
    12 voltla falan uğraşamam diyorsan Kontaktör kullan. Bunlar direkt 220 voltla çalışır. Yapacağın şey şu. Kontaktorun bobini 220 volta bağlayacaksın. Akü be ledlerden oluşan sistemini de kontaktorun NC (normalde kapalı) yazan kontağına bağlayacaksın. Kontaktör bobininde 220v olduğu surece NC kontakları ayrık durur yani kesimdedir.. Bobindeki enerji kesilirse NC kontakları birleşir ve iletime geçer. Nasıl bağlayacağın kontaktorun kutusunda çıkan kullanım kılavuzunda yazması lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kontaktör benimde aklıma geldi ama 220 volt tehlikeli ondan hhiç bulaşmasın 220 volt olayına

benim çözümümdeki en basit nokta 220v ac/ 12v dc bir adaptör alacak ve rölenin normalde kapalı ucuna akünün artısını bağlayıp röleden çkış alıp şerid lede bağlayacak
  • mfatih1905 kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı şey,,, sağdece kendinize masraf ve fazladan malzeme çıkartıyorsunuz. Nasılmı;
    Olması gereken; >>> akü ve led grubumuz hazır,, sağdece 220 varken devredışı, 220 yokken devrede olacak.
    Yapılması gereken; >>>
    1. yol (AdmGdk) çözümü;http://i.hizliresim.com/b47GEG.jpg rolelere kablo lehimlemek gerekir,, kontaktörlerde vida olduğu için, daha kolay olur, mantık aynı.

2. yol (sizin yapmak istediğiniz;http://i.hizliresim.com/B97Ajv.jpg

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Hocam aynı şey,,, sağdece kendinize masraf ve fazladan malzeme çıkartıyorsunuz. Nasılmı;
    Olması gereken; >>> akü ve led grubumuz hazır,, sağdece 220 varken devredışı, 220 yokken devrede olacak.
    Yapılması gereken; >>>
    1. yol (AdmGdk) çözümü;http://i.hizliresim.com/b47GEG.jpg rolelere kablo lehimlemek gerekir,, kontaktörlerde vida olduğu için, daha kolay olur, mantık aynı.

2. yol (sizin yapmak istediğiniz;http://i.hizliresim.com/B97Ajv.jpg

Peki benim kullanacağım kontaktörün ne özelliği olacak, max 20A 12v akü ile kullanacağım. Ve bu cihazı nereden temin edebilirim arkadaşlar?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Elektrikçiye gidip kontaktor diye istersen sana gösterir. Bulacağın en düşük kontaktor bile senin işini görür diye tahmin ediyorum. Bunların dayanma akımları en az 5 amper civarında. Akımına dikkat et. Yapığın sistemin çekeceği akıma dayanmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 1 Kasım 2014; 17:48:34 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

Elektrikçiye gidip kontaktor diye istersen sana gösterir. Bulacağın en düşük kontaktor bile senin işini görür diye tahmin ediyorum. Bunların dayanma akımları en az 5 amper civarında. Akımına dikkat et. Yapığın sistemin çekeceği akıma dayanmalı.

bunlar iş görür mü?

Evet
  • Yapılacak işlem çok basit bir adet şerit beslemesine uygun güçte adaptör ve bir adet ucuz 7-10 amperlik küçük 5 pinli röle,,aynen paylaştığım resimdeki gibi.
    Haa zaten akünün derin deşarjı ilk başta ihtiyaç görülmemiş, düşünülmemiş.Bu sebeple bende derin deşaj olabilme ihtimalini göz ardı ediyorum,ama edilmemeli.Akü alt voltajında da akımı kesmek akü için iyidir.
    Edit;imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 1 Kasım 2014; 18:28:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: malisert32

Yapılacak işlem çok basit bir adet şerit beslemesine uygun güçte adaptör ve bir adet ucuz 7-10 amperlik küçük 5 pinli röle,,aynen paylaştığım resimdeki gibi.
    Haa zaten akünün derin deşarjı ilk başta ihtiyaç görülmemiş, düşünülmemiş.Bu sebeple bende derin deşaj olabilme ihtimalini göz ardı ediyorum,ama edilmemeli.Akü alt voltajında da akımı kesmek akü için iyidir.
    Edit;imla

20A jel akü kullanacağım için derin deşarjı dediğiniz gibi gözardı ettim.

Herkese teşekkür ederim.

Bende 14v da dolan akü var,, standart 7a akü. paylaştığınız devrede akü gerilimi girişteki 12v un üstüne çıkıncamı görev yapıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.