Şimdi Ara

Elektrik ile ilgili sorum ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Dostlar Elektrik ile ilgili merak ettiğim bir sorum var mesela Elektrik telinin enerjisi kapalı direğe çıktık teli iki elimizle tuttuk asılı kaldık ayaklarımız sadece havada boşlukta aynı mesela kuşlar gibi kuşun iki ayağını elimiz düşünün iki elimizle teli tuttuk asılı kaldık alttan ayağımız toprağa temas etmiyor enerji açıldığında elektrik çarparmı akım geçermi ?

• normal koşullarda, çarpılma olayı yaşanmaz. ama teldeki gerilime ve yerle olan mesafesine göre, durum değişebilir.
  • AC'de gelirimin tepe ve çukur noktaları vardır ve tel üzerinde sabit noktalarda bulunur. İki elle tuttuğunuz zaman faklı gerilim noktalarını tutarsanız akımın yolu sizi üzerinizden tamamlaması mümkündür. Tek elle tuttuğunuzdaysa gelirimin gücüne bağlı olarak parazitik kapasitans ve vucudun kapasitansı yüzünden değişik oranlarda çarpılabilirsiniz.
  • ben bizzat denemiştim. Kar yağmıştı teller aşşağıya eğilmişti, dokunuyordum. Yani tek tele dokunuyordum. Çarpılmamıştım ama sonra delilik olduğunu düşündüm. Ayaklarım yere değiyordu ama ayakkabı vardı. Tellerin tekine dokundum çarpılmadım. Sakın denemeyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu elektrik çarpma olayı her kesin ayrı fantezisi.. lisede lab da iken.. zayıf akımda neyse de otomasyon da maalesef çok kötü oluyordu bu çarpma.. ama çocukluk mu gençlik mi diyelim.. kimsenin aklında olmaz elektrik verdikleri arkadaşlarının ölme ihtimali. insanlar 120V sonra ölme riskine giriyor diye biliyorum ama 24 volt ile ölende çok.. beni 24v ve 280a e tuttrdular kaynak makinasında.. ne tür değişim oldu bende emin değilim belkide akımın etkisi farkında değilim
    lütfen ama lütfen bu tür şakalar yapmayın ve kendinize güvenip de bu tür delilikler yapmayın. empedansımız çok yüksek değil. ve anlık değişim vardır vucudumuzda... bazen 12 volt bile çok etki yapar...

lütfen

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Berserk (ile ilgili bir sorum var)
    10 yıl önce açıldı
    röle ile ilgili kısa bir soru
    10 yıl önce açıldı
    Sabit Kamera ile İlgili Sorum
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.