Şimdi Ara

Elektrik fişini prizden çekerek tasarruf etmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
2.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Stand-By ışığı ve saire... Bu şekilde tasarruf yapanlar %40-%50 arasında daha az fatura geldi diyorlar. Nette öyle yazıyor en azından. Deneyen var mı?

• Stand-by modunda 1-2w tuketim olur. Bununla oyle tasarruf yapiyorlarsa kafalari guzelmis, gule gule kullansinlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dayım elektrikci ve hemen hemen aynı şeyleri söylemişti bana bi keresinde. O fis prizde durdugu surece elektrik akimi oluyor galiba. Cihaz çalışırken daha fazla tabi ama kapali bile olsa etkiliyormus.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • fisleri cektim kendime taktim artik fatura yerine onlar bana para oduyor

• quote:

Orijinalden alıntı: cevo_61

Dayım elektrikci ve hemen hemen aynı şeyleri söylemişti bana bi keresinde. O fis prizde durdugu surece elektrik akimi oluyor galiba. Cihaz çalışırken daha fazla tabi ama kapali bile olsa etkiliyormus.

Tamam devredeki direnç az biraz elektrik akımını yiyor ama gerisi nereye gidecek?
  • %5 falan deseler anlayacağım da, %40 falan çok fazla bir oran.
  • Evde 100 tane televizyon yoksa fiş çekmene gerek yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kombinin fişini ters takmak (?)
    11 yıl önce açıldı
    Prizden Klima Elektriği Almak
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %40-50 ? evinde ki bütün elektronik cihazları prize tak, kullanmadığın zamanlarda stand-by konumunda bırak, aylık en fazla 2-3 TL oynar fatura.
  • Hiç alakası yok. Minimum sarfiyat vardır bunda. Devamlı kullanımda olmaz prize takılı olan şeyler.
    Eğer laptop veya şarj aleti gibi adaptörlü fişleriniz varsa bunları çıkarmanız etkileyebilir fakat %40 - %50 falan imkansız. O zaman ona tasarruf denmez bedavacılık denir

Maksimum kazancınız %5 falan olur. 100 lirada 5 lira. Maksimum oda. Hiç sanmıyorum %5 olacağını.
  • Laptobun varsa dene. Şarjı tam doldur şarjı bitene kadar kullan ne kadar sürede şarjı bittiğine bak. Bir de uyku moduna al ne kadar sürede şarjı bittiğine bak. %40 falan hepsi uydurma

• quote:

Orijinalden alıntı: Million

quote:

Dayım elektrikci ve hemen hemen aynı şeyleri söylemişti bana bi keresinde. O fis prizde durdugu surece elektrik akimi oluyor galiba. Cihaz çalışırken daha fazla tabi ama kapali bile olsa etkiliyormus.

Tamam devredeki direnç az biraz elektrik akımını yiyor ama gerisi nereye gidecek?

Ben dayimin söylediğini dedim hocam adam elektrikci bisey biliyor ki söylüyor. Ben kullanmadigim elektronik aletlerin fisini her zaman cekerim. Az da olsa fark eder fatura bence. Ama yari yariya tasarruf falan abartili olmus :)

• öyle birşey olmaz-olamaz..gereksiz şeylerin prizden çekilmesi ayda belki belki %1 katkı sağlar..oda senin güzel hatrın için.yoksa hatrı sayılır bir para değil
  • quote:

quote:

quote:

Ben dayimin söylediğini dedim hocam adam elektrikci bisey biliyor ki söylüyor. Ben kullanmadigim elektronik aletlerin fisini her zaman cekerim. Az da olsa fark eder fatura bence. Ama yari yariya tasarruf falan abartili olmus :)

kapalı olan hiçbir cihaz fiş takılı olduğu için elektrik tüketmez tüketim 0 dır.ya dayınız yalnış biliyor yada siz yalnış anladınız. stand-by konumunda tüketilen enerji <2w.

günde 8 saat kalsa

günlük 16w tüketim yapar

30 güne vurunca 480 w yapar

1 kw 25 kr ortalama

bir televizyon 8 saat hazırda beklese aylık 12.5 kr elektrik tüketecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEŞELİMEŞEODUNU -- 24 Mayıs 2013; 20:19:20 >

• Evde 3lü fiş girişli kablo var ve 7/24 fişe takılı

Birsey takılı olmasa bile faturaya yansır mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Zodiac Killer

Evde 3lü fiş girişli kablo var ve 7/24 fişe takılı

hayır
  • Palavra, inanmayın böyle şeylere.
  • O kadar değişim olmaz. Abartmışlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodiac Killer

Evde 3lü fiş girişli kablo var ve 7/24 fişe takılı

Tüketim olması, faturaya yansıması için bir şey bağlı ve çalışır olmalıdır. Su saati gibi düşünün. Fişe bir şey takıp "çalıştırmak" tıpkı musluğu açmak gibidir. Musluk açılınca da (yani elektrik geçince, harcanınca) su saatinin dönmesi gibi; elektrik saati de döner, sayar.

Bu arada yukarıda bir arkadaş bahsetmiş stand-by durumundaki tüketimden. Biz yine de fazla fazla söyleyelim; günde 24 saat takılı olsun; fazla fazla deyip 2-3 tl diyelim. 3 tl tasarruf edecem diye şarj aletini prizden çıkarmak için epilmem bile afedersiniz ama Hazır takılı hep; kabloyu da arkadan bir yerden getirdim görünmüyor mesela; ucu görünüyor. Lazım olunca takıyorum direkt. Oh mis.

• quote:

quote:

quote:

Yurdum gerçeği işte.Kendi işinden haberi yok daha.Düz elektrikçilerin çoğu eğitimsiz,karambole olmuşlar bir şekil

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.