Bildirim
Elektrik Akımı Sorularım

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
ilk soruda en üstteki r den akım geçmez çünkü potansiyelin olduğu yerden akım geçmez çok saçma cümle oldu farkındayıom ama orada v yazıyor ya oradan akım geçmez kısaca
soruya gelirsek en basta 7i var desek sola doğru 4i dümdüz ise 3i devam eder çünkü üstte 3r var altta 4r var potansiyeller eşit olmalı
sonra v1 in olduğu koridorun basına a harfini koy sonuna y harfi olacak ya aynısı ortadaki 2r dede oluyot demekki v1 2r lik kısmının potansiyeli
o zmn 2r.4i=8ir alttadaki v2 de 3r lik kısmın potansiyeli oda 3i.3r=9ir oluyor cevapta 8/9 umarım anlatabilmisimdir -
2.soru
usta ilk devrede s1 anahtarını kapattın en üstte v potansiyel var die düşün alttada öyle var ortadada öyle olacak s1 den öncede ortası v idi s1 den sonrada o yüzden direncin akımı değişmez yine aynı olur
2.devrede aynı hesap ortada v potansiyel var alttada ve üstte v olmak zorunda paralel çünkü bunlar ilkte i akımı geçiyorsa ne olur i.r olacak dimi alttaki sonra düşün anahtarı açtın bu sefer üreteçten 2i akım geçer 1 i üste 1 i alta gider yane alttaki akım değişmez ama üreteçten çıkan akım 2 katına çıkar
3.devrede alt ve üst v olacak anahtar kapatıldıgında ortadaki dirençte v olacak ama bu sefer 2 üreteçten akım geliyor o yüzden 2 ye bölünce yane ilk basta alttakinden i akım geçiyorsa şimdi i/2 geçecek üsttekindende i/2 geçecek bu yüzden ortadaki yine v olacak potansiyel
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silverjazz -- 29 Eylül 2013; 13:11:42 > -
Hocam ilk soruyu anladım çok teşekkür ederim.
Yalnız 2. sorunun 3. devresinde takıldım, ortadan v potansiyel geçiyor o tamam ama neden 2 tane olunca akım yarıya iniyor ? -
quote:
Orijinalden alıntı: moonmania
Hocam ilk soruyu anladım çok teşekkür ederim.
Yalnız 2. sorunun 3. devresinde takıldım, ortadan v potansiyel geçiyor o tamam ama neden 2 tane olunca akım yarıya iniyor ?
usta şimdi 3.devrede şimdi paralellerde aynı potansiyel olacak ya üstte ve altta v potansiyeli var
bu yüzden ortadada v potansiyeli olmak zorunda en basta üreteçten i akımı geçiyordu die düşün i.r =v şimdi 2 üreteç var her biri i akım yapsa 2i.r olacak 2v olacak bu yüzden yine v olması için i akımını paylasacak 2 üreteç i/2 i/2 diye paylaşır çünkü her biri v olmak zorunda belki yarı yarıya değildie biri 0.75 akım verir diğeri 0.25 belki buda olur tam emin değilim:D -
O kadar konuya çalıştım bu bilgiler yok işte, çok teşekkürler hocam, sonuç olarak azalır oran önemli değil ama üreteçler eşit olunca eşit olur heralde, yazdım aklıma .. -
quote:
O kadar konuya çalıştım bu bilgiler yok işte, çok teşekkürler hocam, sonuç olarak azalır oran önemli değil ama üreteçler eşit olunca eşit olur heralde, yazdım aklıma ..
bu sorularda paylaşır diye bilmen yeterli oran önemli değil ztn bn yarı yarıya die düşünüyorum hep belkide öyle değildir ama paylaştıkları kesin -
Anladım hocam teşekkür ederim, soru tipleri değişikmiş hoşuma gitti .. -
7.soruhttp://o1309.hizliresim.com/1f/x/t3tfd.jpg
harflendirme yöntemini biliyosundur önce devreyi basitleştirdik akım A dan B ye doğru gidiyor dirençler birbirine paralel olduğu için gerilimleri de eşittir ona göre akımları dağıtacan 12R lik dirençten i, 4R likten 3i, 3R likten 4i akım geçti. üstteki devredeki akımlara göre alttaki devrede akımları yerleştirecen resimde görürsün -
Hocam eline sağlık teşekkür ederim, çok iyi çizmişsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi japoonmrt -- 29 Eylül 2013; 14:15:59 > -
8.soruda sapma derken ne demek istemiş anlamadım herhalde üzerinden akım geçmez demek istemiştir o zaman şöyle: voltmetrenin üzerinden akım geçmez o yüzden V1 ve V2 den akım geçmez V2 den akım geçmeyeceği için A2 ampermetresinden de akım geçmez -
Teşekkür ederim, sorular çözüldükçe anlayıp içim rahatlıyor .. -
Güncel .. -
4 de şöyle
http://n1309.hizliresim.com/1f/x/t3xsc.jpg
harflendirme yaparsan akım K den L ye gidecek o yüzden ya K den N ye N den L ye ya da K den M ye M den L ye gidecek yani M-N arasından akım geçmeyecek orası iptal akım maviyle çizdiğim yolu izleyecek sonrası resimde var -
Kdan dümdüz L'ye de gidemez mii orası neden iptal ? -
quote:
Kdan dümdüz L'ye de gidemez mii orası neden iptal ?
valla nedenini bilmiyorum ama böyle olması lazım en iyisi daha iyi bilen birini bekleyelim -
Çok saol uğraşman yeter, başka yerde soramadığımdan iyice öğrenmeye çalışıyorum kusura bakma hocam. -
quote:
Orijinalden alıntı: xGrandMasterx
quote:
Kdan dümdüz L'ye de gidemez mii orası neden iptal ?
valla nedenini bilmiyorum ama böyle olması lazım en iyisi daha iyi bilen birini bekleyelim
Wheatstone köprüsü olduğu içindir. Şekle dikkatli bakarsan ortadaki dirençten alta ve üste giden akımlar eşit olacak ve ortadaki direnç kullanılmayacak. -
Üstte 8Rlik altta 4Rlik dirençler var, neden akımlar eşit geçiyor buralardan ? -
quote:
Üstte 8Rlik altta 4Rlik dirençler var, neden akımlar eşit geçiyor buralardan ?
Abi ben 8R 4R görmedim adamın çözdüğü şu soruya baktım.
http://n1309.hizliresim.com/1f/x/t3xsc.jpg
Burada 6*1 = 3*2 var. Sen dediğin soruyu göster ona da bakayım.
Benzer içerikler
- benzeyen ses olayı
- tersi kendisine eşit olan fonksiyon
- roketsan çalışma saatleri
- 1996 üniversite taban puanları ösym
- karacan dershanesi fetö
- telegram indirim kanalları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X